Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

sunnuntaina, kesäkuuta 05, 2011

7

Tänään on se toinen ajankohta vuodesta, jolloin minä joudun leipomaan. Meillä kun ei olla mitään leivonnaisten ystäviä, niin ei tule leivottua ja vielä vähemmän ostettua leivonnaisia kaupasta. Leipääkään meidän perheessä ei syödä minkäänlaista (karppaus), niin en leivo sitäkään. Vaan lasten synttärit on se poikkeus, jolloin sentään sen synttärikakun leipaisen.

Täksi päiväksi päivänsankari tilasi lego-kakun:


Kakkua tuli väännettyä sellaiset viisi tuntia... ;) Mutta synttärisankari näytti olevan tyytyväinen kakun ulkonäköön, joten vaivannäkö kannatti. Toivottavasti myös maku miellyttää, sehän on aina sitten yllätys...


Perjantaina oli "harjoitussynttärit" kavereille. Sinne en alkanut täytekakkua vääntämään, koska yleensä lapset eivät kakusta perusta. Tai ehkä kuvittelen, koska minun on vaikea uskoa, että joku oikeasti voisi täytekakuista tykätä, mutta saattaahan sellaisiakin ihmisiä tietysti olla. ;) Jäätelökakku tuntui kuitenkin varmemmalta valinnalta, ja hyvinhän se maistui. Siinä vain oli pikkuisen kiire saada tarjoilut pöytään ja jäätelö suli hurjaa vauhtia, joten ei käynyt mielessä enää alkaa kuvia räpsimään. Tämä on napattu jälkikäteen - kuva on meidän pakastimen sisältä. ;) Ensimmäistä kertaa kokeilin tehdä tuollaista kahden maun jäätelökakkua, ylempi kerros on ihan suklaata ja alempi tuttifruttia (siis valmista tuttifrutti-rouhetta mausteena). Toisenkin jäätelökakun tein rengasvuokaan kaksikerroksisena, suklaata ja Marianne-rouhetta, mutta se on vielä tätä kirjoittaessani korkkaamatta vuoassa, pitää syödä tämä aloitettu versio ensin loppuun, kun isovanhemmat ja kummit saapuvat varsinaisena juhlapäivänä.

Seuraavan kerran tarvitsee sitten leipoa taas ensi tammikuussa - kuopus ilmoitti jo haluavansa silloin "Ängli Pöötsi"*** -kakun. O-ou... ;)

***Angry Birds suom.huom.

Hyvää sunnuntaipäivän jatkoa! :)

13 kommenttia:

 1. Upea Lego-kakku. Lapsesi kyllä asettavat sinulle haasteita. Tuo tammikuinen kaau on jo aikamoinen haaste! Mutta, todennäköisesti senkin näen sitten, ja onnistuneena!

  VastaaPoista
 2. Jos onnistuit noin hyvin tuosta Lego-kakusta niin Angry Birds on helppo nakki! :)

  VastaaPoista
 3. Mahtava lego-palikka !
  Kuule, haastetta pitää olla, ja toivottavasti sulla on seuraavaa kakkua aikaa "harjoitella" :))

  VastaaPoista
 4. Vai muka; kyllä meillä vaan täytekakusta tykätään, joskin lasten kaverisynttäreillä se oli harvoin kovin suosittu. Nyt, kun meillä on kaikki "isoja ihmisiä" (yleensä vieraatkin), tilanne on toinen.

  Legokakku pistää kyllä hymyilyttämään :)

  Heh, ja kiva kuulla, että joku muukaan ei ole himoleipoja...

  VastaaPoista
 5. Kiitos synttäreistä ja hyvistä tarjoiluista! Njam, njam:)

  VastaaPoista
 6. Meillä esikoinen just tilasi tuleville 9-vuotissynttäreilleen jääkiekkokenttäkakun. Kuullostaa helpolta, mutta kun on jauhopeukalo keskellä kämmentä niin... no, lasten takia kannattaa ainakin yrittää ;-D.

  VastaaPoista
 7. Upea lego kakku. En minäkään enää tee kakkuja lasten synttäreille. Pojille maistuvat paremmin munkit ja muut täällä päin. Aika usein laitan lihapullia ja muuta pientä purtavaa kanssa.

  Kauniita kesäpäivä teidän joukolle.

  VastaaPoista
 8. Hienolta näyttää tuo Lego-kakku, tammikuussa sitten selviää miltä maistuu aito ja alkuperäinen Ängli Pöötsi ;) Hih hih..
  T. Purumuori

  VastaaPoista
 9. Tosi upeita kakkuja! Myös meillä tarjotaan yleensä jäätelöä, koska kakut tekevät niin huonosti kauppaansa.

  VastaaPoista
 10. Hii, ihanaa, legokakku! Justiin ostin itselleni lego-korvikset ;) Lapset eivät tosiaan taida olla niin täytekakku-innokkaita yleensä, mie kyllä olen ;)

  VastaaPoista
 11. Hieno Lego-kakku; Ängli Pöötsistä odottelen innolla kuvia sitten tammikuussa:)

  VastaaPoista
 12. olipas herkullisen näköisiä kakkuja. Poikkesin kerran leipojien blogissa ja sielläkin oli tuollasia kauniita luomuksia;=)

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)