Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

lauantaina, joulukuuta 17, 2011

Mansikkasukat

Äidilläni on mansikkatila, eli hänen elämänsä pyörii mansikan ympärillä ympäri vuoden. Nykyään viljely on selvästi pienemmässä mittakaavassa, kuin silloin kun äidillä oli apunaan ilmaista työvoimaa (eli kun minä asuin vielä kotona), mutta silti sieltä riittää oman perheen (äidin lapset perheineen yhteensä n. 25 ihmistä, jotka kaikki syömme mansikoita päivittäin runsain määrin) lisäksi vielä myyntiin kyläläisillekin. Ajattelin siis, että voisin Kool Aidin Strawberrylla värjätä lankaa, josta tekisin mansikkaiset sukat äidille synttärilahjaksi. Koska äiti ei ole mikään erityisen kirkkaiden värien ystävä, valitsin pohjaväriksi vaaleanruskeaa lankaa, niin sävystä tuli vähän murretumpi. Ihan tasaisesti en saanut lankaa värjättyä, joten välistä pilkistelee hiukan pohjaväriä, mutta onhan niiden mansikoidenkin riesana joka vuosi harmaahometta... ;)

Saga-palmikkosukat
Tehty ajalla: 12.-16.12.2011
Malli: Novita Sukkalehti 2011 nro B
Suunnittelija: Annika Erkkilä
Lanka: Novita 7 veljestä Kool Aid Strawberry + vaaleanruskea (060) pohjavärinä
Langankulutus: 93 g
Puikot: 3,5 mm
Koko: 38
Muuta: Äidille synttärilahjaksi

Nyt nämä saavatkin odottaa muutaman viikon ajan, sillä äidillä on syntymäpäivä vasta tammikuussa. Teen näille vielä kaveriksi jotain, näette sen luultavasti sitten huomenna. Äiti on kuulemma kutonut nyt syksyn aikana 19 paria sukkia, onkohan muistanut itselleen kutoa ollenkaan? Tuskin ainakaan palmikkosukkia itsevärjätystä langasta. ;)

Yllättävän hauska malli tämä oli, vaikka pelkäsin aluksi, etten jaksa vääntää palmikoita. :)6 kommenttia:

 1. Nätit sukat! Itse en ole tehnyt vielä yhtään paria tuosta Novitan sukkalehdestä. Kivoja malleja siinä kyllä on.

  VastaaPoista
 2. Kivat mansikka sukat ja kiva kertomus. Ja sukankutoja se vasta osaa arvostaa uusia juuri hänelle suunniteltuja sukkia!

  VastaaPoista
 3. kauniit sagat mansikan värisenä:)
  mulla on samat puikoilla, mustana..
  aivan hirveä väri neuloa näin pimeellä... ;/

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)