Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

sunnuntaina, lokakuuta 23, 2011

Tilaustöitä ;)

Mietin tuota otsikkoa, että mitä siihen laittaisin. Lopulta tuumasin, että tilaustöitä tässä on tullut tehtyä, vaikka omaan kotiin jäivätkin.

Oikeastaan kaikki alkoi siitä, että sovimme kuopuksen kanssa värjäävämme jossain vaiheessa yhdessä vaaleanpunaista lankaa, josta teen sitten kuopukselle jotain (tai hänelle varmaan riittäisi, jos hän saisi sen kerän itselleen ihan vain halailtavaksi). Kun sitten kysyin, että mitä hän haluaisi minun siitä tekevän (että tiedän, värjätäänkö 7 veljestä, Nallea vai mitä), niin hän ilmoitti haluavansa vaaleanpunaisen pesän Angry Birdsien munille. Ajatus ei oikein houkutellut - värjätä käsin lankaa jotain pesää varten? No sitten, kun selvisi, että sen pesän on tarkoitus olla ihan pieni vain: poika näytti omilla 3-vuotiaan pikkukourillaan, miten pienestä on kyse, niin johan alkoi äidillä raksuttaa. Onhan sitä mummun lahjoittamaa kaameaa vaaleanpunaista mohairia vielä kaapissa vaikka vähän isompaakin pesää varten! Mutta koska tarve oli vain ihan pienelle pesälle, niin siinähän ei kauaa nokka tuhissut, noin 10 minuutissa sen pyöräytin:

Angry Birds - munien pesä
Tehty: 23.10.2011
Malli: Oma / Kuopuksen ohjeiden mukaan
Lanka: Kattens Carol vaaleanpunainen (9127)
Langankulutus: 8 g
Virkkuukoukku: 5 mm
Koko: Halkaisija n. 8 cm
Muuta: Saaja tykkäsi ja tarpeeseen tuli. 

Juuri sopivasti nuo kesällä virkkaamani kolme munaa tuohon pieneen pesään mahtui ja kuulemma siitä tuli ihan sellainen kuin pitikin. Hyvä, että käsityöni kelpaavat edes jollekin! :)

Toinen tilaus tehtiin samalla, ja itseasiassa olin jo osannut tätä odottaa. Rovio julkaisi tänä viikonloppuna uuden Angry Birds Halloween -pelin, jonka mieheni latasi pojille eilen, ja siinä tuli peliin uusi oranssi lintu. Ei mennyt kuin vuorokausi, kun kuopus ilmoitti tarvitsevansa leikkeihinsä oranssin linnun, joten siinäpä se tämä sunnuntaipäivä sitten menikin... ;) Mallia otin tästä ainoasta kuvasta, jonka onnistuin tuoreesta pelihahmosta löytämään sekä vilkaisin tämän videon.

Angry Birds oranssi lintu
Tehty: 23.10.2011
Malli: Oma
Lanka: Novita 7 veljestä oranssi (278), musta (099), luonnonvalkoinen (010) ja ruskea (653)
Langankulutus: 37 g
Virkkuukoukku: 4,5 mm
Koko: Halkaisija n. 10 cm
Muuta: Mieluinen tuli, joskin ei ihan näköinen.

Hoksasin juuri, että voinkin osallistua näillä Virkkausringin Leikkimielellä -tempaukseen, kun ovat virkattuja leluja molemmat. :)


Kuopus on muuten hyvä esittämään näitä toiveitaan. Eilen olin ompelemassa koneella, kun kuopus ihan vaivihkaa toi siihen ompelukoneen viereen mustan Angry Birds -lintunsa, josta oli sauma auennut. Äiti ymmärsi vihjeen, nyt on sauma kursittu umpeen ja vähän lisätty lintuun täytettäkin. ;)

Sitten vielä vähän väri-ilottelua:


Torstaina värjätyt langat ovat nyt kuivuneet ja vyyhdit kerin palloiksi tänä aamuna. Muutenhan nuo olisivat saaneet olla vyyhdillä, ovat siinä kauniimpia kuin kerällä, mutta minulla meni vähän värjäystouhuissa langat solmuun, niin halusin selvittää sen sotkun samantien, ja se onnistui vain kerimällä nuo keriksi. On ne ihania palleroinakin - vaan miten ihania mahtavat olla sitten neulottuina tai virkattuina? Suunnitelmia noille uusille värjätyille ei vielä ole ihan kaikille. Murretusta punaisesta teen melko varmasti sukat lahjaksi, keltaisesta nappivarsisukat itselleni. Turkoosi-keltainen voisi olla parhaimmillaan kaulahuivina, koska siihen jäi niin pahoja valkoisia läikkiä, etten millään saa siitä ainakaan kahta samanlaista sukkaa. Sateenkaarilanka on niin pätkärääkättyä, etten osaa vielä kuvitella siitä mitään hyvännäköistä neulottuna - vyyhtinähän tuo on ehkä maailman kauneinta. :)

Eilen illalla muuten meinasi iskeä paniikki, kun kiinnitin noihin värjättyihin vyyhteihin vyötteitä. Olen siihen alkuperäiseen vyötteeseen laittanut nitojalla kiinni pienet suikaleet värjäyksiin käyttämistäni Kool Aid -pusseista, joten näen kertasilmäyksellä, mikä on ollut langan pohjaväri (alkuperäisestä vyötteestä) ja mitä väriä ja montako pussia olen mihinkin vyyhtiin käyttänyt. Sateenkaarilangassa niitä pusseja oli nidottuna vaikka kuinka paljon, koska violetin aikaansaamiseksi tarvittiin kolmea eri väriä. Ja sitten en löytänytkään sitä vyötettä mistään! Olin laittanut sen käsityökoriini, joka oli aika täynnä ja jota säilytän tässä työpöydän alla roskiksen vieressä. Vyötettä ei ollut roskiksessa, joten arvasin miten oli käynyt: mies oli tyhjentänyt roskikset perjantai-iltana, löytänyt vyötteen lattialta ja nakannut sen siinä samalla sinne roskapussiin ja vienyt ulos. Arvaatte varmaan, mitä meikäläinen teki sitten lauantai-iltana puoli kahdeltatoista ulkona roskakatoksessa...? ;) Onneksi mies muisti, mihin niistä noin seitsemästä sekajäteastiasta hän oli meidän roskapussin nakannut, ja sieltähän se vähän aikaa tongittuani löytyi ja vyöte oli tallessa. :) En kyllä ihmettele, jos mies erehtyi luulemaan vyötettä roskaksi, koska olin vastikään laittanut muita vyötteitä roskiin (siis sellaisten lankojen, jotka ovat jo loppuneet ja joiden vyötettä en enää tarvitse) ja samassa roskiksessa saattoi olla niitä Kool Aid -pussejakin, joista olin vain leikannut sen yläosan nimen pois ja nitonut vyötteeseen kiinni.

Oulun seudulla on tulevalla viikolla syysloma, mikä vaikuttaa meidän perheessä vain esikoisen eli ekaluokkalaisen elämään. Miehellä ja minulla on töitä ja kuopus on ensi viikon normaalisti hoidossa; joskin minullakaan ei ole niitä tavanomaisia työtehtäviä, kun ne kaikki on syyslomaviikon tauolla. Mutta koska minulle ei ole vielä lomapäiviä kertynyt, niin tulevalle viikolle piti jotain työtehtäviä järjestää. Niinpä huomenna lähden kolmeksi päiväksi leirille, ja mikä parasta, esikoinen lähtee samalle leirille leiriläiseksi. :) Torstaiksi ja perjantaiksi minut on ihan "ison pomon" luvalla määrätty ompelukoneen ääreen - olikin varsin hauskaa perjantaina käydä kangaskaupassa työajalla ja lähteä vielä ison kangaskassin kanssa pois ilman, että tarvitsi maksaa niistä kankaista, mitä nyt kaivoin hankintamääräyksen käsilaukusta. :) Kyllä mulle tällaiset työtehtävät kelpaavat, ja sain vielä luvan surautella omalla koneella kotona, niin ei tarvitse jättää esikoista ihan yksin kotiin koko päiväksi. Laitetaanpa sitten kuvia niistä ompeluksista loppuviikosta, toivottavasti saan ne sen verran joutuisasti valmiiksi, että ehdin käydä vielä perjantaina viemässä työpaikallekin. Oon kyllä niin onnellinen tästä nykyisestä työpaikasta; aiemminhan jouduin aina kaikki syys-, joulu-, hiihto- ja kesälomat olemaan palkattomalla vapaalla, joten mieluummin näin päin, että saa olla töissä ja ansaita palkkaa. :)

Hyvää syyslomaa niille, keillä sellainen on ja mukavaa työviikkoa meille, jotka saamme mennä huomenaamulla töihin! :) Minä palailen koneen äärelle luultavasti keskiviikkona, jollen sitten satu löytämään leirikeskuksesta nettiyhteyttä... ;)

11 kommenttia:

  1. Värjäämäsi langat ovat ihanan värisiä, etenkin tuo pätkävärjätty kerä on kaunis. Meillä oli kuluneella viikolla syysloma ja minäkin opin pelaamaan Angry Birds peliä. Toivottavasti meidän poika ei näe kuvia noista virkkaamistasi linnuista, kun minä en ole noin taitava virkkaamaan...

    VastaaPoista
  2. Mukavaa työviikkoa sinullekin, toivoo toinen työpaikastaan onnellinen!

    VastaaPoista
  3. Ihanan pesän sai kuopus munilleen:) Meillä on sama lemppariväri... Tuo uusi lintukin on mainio,ja värjäämäsi langat ihan superhienoja! Kollaasi oli upean värikylläinen!

    VastaaPoista
  4. Hyvä käyttötarkoitus kammomohairille :D

    Ihanan värikkäitä lankoja!

    VastaaPoista
  5. Ihania tilauksia pojillasi. Ja on se hyvä, että on noin kätevä äiti! Kauniita värejä langoissa!

    VastaaPoista
  6. onkohan mitään mitä et osaisi neuloa. Angry Birdyn pesä on aivan suloinen ja munat menivät sinne sopivasti. Ja sitten teit tuosta vaan uuden linnunkin ja vielä itse värjäilet lankoja. Huh huh vauhti aivan hirvittää vierestä katsoa, mutta todella kauniita neuleita saat aikaan :)

    VastaaPoista
  7. Noin söpölle tilaajalle on kova tehdä, vai mitä.
    Ja nuo langat ovat ihania. Jossain vaiheessa tilasin litkujauheita, mutta annoin ne jo eteenpäin....

    VastaaPoista
  8. Hihii, mä en ole tullut edes ajatelleeksi, että Angry Birdsitkin munii :) Onkin söpö ja hempeä pesä! Jos se sitten paljastaa lintujen pehmeän puolen?

    VastaaPoista
  9. Ai niin, ja värjäys on kyllä superkivaa! Olen värjännyt vain kankaita, mutta lankojen värjääminenkin olisi varmaan ihanaa. Parasta on ne yllätykset, joita ei olisi osannut yhtään odottaa, mutta jotka ovat - usein pidemmän tarkastelun jälkeen - napakymppejä :)

    VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)