Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

maanantaina, lokakuuta 31, 2011

Lokakuun raporttia ja marraskuun suunnitelmia

Lokakuu, ihana lokakuu! :) Niin monta kertaa olen todennut, että lokakuu on lempikuukauteni, eikä se pettänyt minua tänäkään vuonna. Olen suunnattomasti nauttinut raikkaista syyssäistä, lumoutunut syksyn väriloistosta, imenyt sisääni huumaavaa syksyn tuoksua, hurmaantunut myrskyn paukkeesta nurkissa, tanssinut yhdessä sadepisaroiden kanssa, antanut ajatusteni lentää hämyisissä syysilloissa... kerrassaan iloinnut syksystä ja nimenomaan lokakuisesta syksystä kaikilla aisteillani! :) Saan voimia syksyisestä luonnosta, raikas sää antaa minulle energiaa ja tuntuu kuin syyssateessa astellessani kasvaisin ja vahvistuisin yhdessä metsän sienien kanssa, ja ovathan pimeät syysillat, varsinkin ne myrskyillat, niin romanttisia... ;) Voi, miten ihana syksy tämä onkaan ollut - eikä tämä tähän lopu, sillä mainio marraskuu on vielä edessä, mitä kaikkea hauskaa se sitten tuokaan tullessaan. :)

Vaan syksyn romanttisista haaveista ja ajatuksista pikaisesti paluu arkisempiin asioihin eli niihin lokakuussa valmistuneisiin käsitöihin:


 Lokakuussa valmistuivat:

 • 5.10. Päivänkakkara-jakku (virkaten), langankulutus 595 g
 • 5.10. Huivi ja vyö (virkaten), langankulutus 37 g
 • 23.10. Angry Birds -munien pesä (virkaten), langankulutus 8 g
 • 23.10. Angry Birds oranssi lintu (virkaten), langankulutus 37 g
 • 28.10. Patjat 12 kpl (ommellen)
 • 30.10. Torkkupeitto (virkaten), langankulutus 1250 g

Vähäinen on valmistuneiden saldo taas määrässä laskettuna, mutta puntari näyttää mukavasti 1927 grammaa, eli ei paha ollenkaan. :)

Lankaostoksia tuli taas tehtyä peräti 1750 grammaa, mutta se on vähemmän kuin kulutetut langat, eli miinuksen puolelle mentiin - jee! :) Sitä paitsi noista ostoksista on 100 g lankaa, joka loppui kesken työn viimeistelyn, eli sitähän ei lasketa, kun oli "pakko-ostos", eikä mun mielestä myöskään lasketa niitä 1300 g lankaa, jotka ostin värjäystarkoitukseen. Eli eihän tuossa ole kuin säälittävät 350 grammaa oikeita ostoksia, jotka ovatkin sitten messuostoksia.

Lokakuussa on kyllä kylvetty väreissä ihan kirjaimellisesti. Paitsi että luonto on ollut kauneimmillaan ja värikkäimmillään, niin langat ovat uineet väreissä värjäyskurssin ansiosta. Tämä harrastus tulee varmasti jatkumaan, vaikka pieniä pettymyksiäkin tuli sillä saralla (siitä lisää ehkä seuraavassa postauksessa).

Ristipistorintamalla on ollut tosi hiljaista. En pistellyt piston pistoakaan koko kuukautena, ennen kuin sitten kuun toiseksi viimeisenä päivänä havahduin siihen, että pitäisikö vähän pistää lankoja ristiinkin. Joten tässä vaivainen yhden sunnuntai-illan pistelytulos:Jos pistelisin tällaisen määrän jokaisena iltana (mikä on käytännössä mahdotonta, kun olen parina iltana viikossa töissäkin), niin eipä kestäisi kauaa valmistuminen. Nyt siis sain tuon oikeassa alakulmassa olevan ympyrän valmiiksi, eli taas yksi etappi ohitettu. Nuo pienet yksityiskohdat motivoivat pistelemään niin, että tulee aina joku tietty kohta valmiiksi. Vaan kohtapa tässä on taas edessä laajoja alueita, joiden kimppuun täytyy vain käydä sinnillä. :)

Mitäs sitten marraskuulle suunniteltaisiin?

Ristipistot ainakin voisivat edistyä vähän enemmän kuin lokakuussa, mutta en ota paineita. Kesken on tällä hetkellä sukkia itsevärjätyistä langoista, joten ne haluaisin saada valmiiksi marraskuun aikana. Samoin aloittelin ihan lokakuun lopussa siililapasprojektia, ja tarkoitus on tehdä useampiakin pareja siilejä, osa lahjoitettavaksi kenties hyväntekeväisyyteenkin. Kuopus on tilannut itselleen taas uuden pehmolelun tai itse asiassa kaksikin, mutta ne saavat odottaa sitä aikaa, että olen pitänyt pienen tauon virkkaamisesta. Nyt voisi vaihteeksi tehdä vähän pienempiä käsitöitäkin, sillä viime aikoina on tullut työstettyä noita tosi isoja töitä. Blogin lukijoiden kannaltakin olisi varmasti kivempi, jos tänne ilmestyisi vaikkapa pari valmistunutta pikkutyötä viikossa kuin yksi jätti-iso työ kerran kuukaudessa - vai mitä? ;)

Joka tapauksessa kiitän teitä kaikkia taas mielenkiinnostanne blogiani ja tekeleitäni kohtaan kuluneen kuukauden aikana! Kiitos, että jaksatte käydä täällä ja jättää välillä kommenttejakin! :) Toivotan mitä mahtavinta marraskuuta ja oikein paljon intoa käsitöiden parissa!


Ps. Syksyn värejä on meillä kotonakin sisustuksessa - tai onhan tämä värimaailma meillä ympäri vuoden, ei lempivärit katso kalenteriin. ;)

7 kommenttia:

 1. Enpä voisi olla enempää eri mieltä kanssasi syksystä ;-). On se hyvä, että meillä on neljä vuodenaikaa niin on jokaiselle jotakin!

  VastaaPoista
 2. Ihana syksyn ylistys.
  Kyllä syksy antaakin energiaa väriloistollaa.
  Ei se määrä vaan laatu käsityörintamalla. =))
  Kotisi väriloistoa katsoessa jo sieltä saa päivittäisen energia-annoksen. Ihanaa värikkyyttä!

  VastaaPoista
 3. Aivan ihania nuo Angry Birdsit:)

  VastaaPoista
 4. Haastava pistely, onkohan tuo minkä kokoinen?
  Kukin tekee omalla tahdillaan, ja päivittää kun on asiaa. Ja lukemaan tullaan kun on päivitetty;)

  VastaaPoista
 5. Taidat todella pitää syksystä:D

  VastaaPoista
 6. Syksy on mustakin ihanaa aikaa :). Mä oon tehny ristipistotyöni eteen sen verran että oon useeseen kertaan miettiny että nyt jos alkais tekee sitä ja ois toooosi ahkera niin sen sais jouluks valmiiks. Se on siis joululiina. Mut en oo vielä pistoakaan tehny :D.

  VastaaPoista
 7. Upee pistelytyö tulossa!! Ja hyvällä mallilla jo nytkin.
  Ne sanat marinoituu vielä. :D

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)