Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

sunnuntaina, lokakuuta 30, 2011

Tilkkumaniaa?

Tänä vuonna on tullut tehtyä jokunen isoäidinneliö. Olen aina ollut isoäidinneliöfani, ja virkannut neliöistä melkein mitä vaan aina tossuista kasseihin - mutten ennen tätä vuotta en vielä yhtään peittoa. No, tänä vuonna on tehty ensin vauvanpeitto Novitan maailmanennätystempaukseen, sitten jättitorkkupeitto meidän olohuoneeseen, sitten hento vaaleanpunainen peitto kuopukselle, sitten välillä pari puseroa/jakkua isoäidinneliöistä, yksi jakku toisenlaisista tilkuista, jossain välissä taisin tehdä isoäidinneliö-sytomyssyjäkin... ja nyt sitten taas peitto, tällä kertaa esikoiselle hänen toiveistaan ja hänen pyytämillään väreillä. Onko tämä jo jonkinlaista tilkkumaniaa? :)

Torkkupeitto
Tehty ajalla: 5.-30.10.2011
Malli: Isoäidinneliö
Lanka: Novita 7 veljestä metsänvihreä (391), musta (099), punainen (549), sammaleenvihreä (322) ja verenpunainen (587)
Langankulutus: 1250 g (melko tarkasti 250 g per väri)
Virkkuukoukku: 5 mm
Koko: 110x145 cm
Muuta: Esikoiselle.


Tämä esikoisen valitsema värimaailma on minun makuuni hivenen liian tumma ja synkkä, tai itse asiassa en saanut pojalta muuta väritoivetta kuin punainen, vihreä ja musta, ja otin niitä värisävyjä, mitä tällä hetkellä sattui 7 veljeksen värikartassa olemaan. Keväämmällä olisi voinut olla vähän raikkaampaa vihreääkin tarjolla, vaan nyt piti tyytyä tähän. Vaan jos poika tykkää, niin mikäpä siinä. Ei hän kyllä tätä peittoa kommentoinut muuten kuin "liian villainen". Ei siis ehtinyt vielä testata eikä mitään. No, en minä kyllä osaa torkkupeittoa ajatella muusta kuin villasta, mutta ehkäpä poika huomaa villan arvon sitten, kun hän tähän peittoon käpertyy lämmittelemään. :)


Osa kollaasin kuvista on otettu salamassa, osa ilman salamaa, värit lienevät oikeammat noissa ilman salamaa otetuissa eli vähän tummemmissa kuvissa, eli tuossa ylemmässä yksittäisessä kuvassa ja kollaasin keskikuvassa.

Nyt luulen, että on pakko pitää vähän virkkaustaukoa. Tykkään kyllä virkkauksesta melkeinpä enemmän kuin neulomisesta, ja virkkaustyö on niin paljon kätevämpi nakata käsilaukkuun bussimatkoja varten (missä tämäkin peitto on suurimmaksi osaksi virkattu), neuleet tahtovat aina lähteä purkautumaan laukun pohjalla. Kyllä virkkauskin saattaa purkautua, mutta siitä saa helpommin heti kiinni kuin puikoilta pudonneista silmukoista. Kädet ovat kestäneet varsin hyvin virkkausta, mutta tämän peiton viimeistely alkoi ottaa tosi lujille, osittain varmastikin peiton painon takia. Eli vaikka yhä himottaisi virkata tilkkuja, niin nyt taitaa olla pakko vähän aikaa neuloa.

Isoäidinneliöfanitus jatkuu kyllä vielä tämän jälkeenkin. :) Vielä on listallani virkkaamatta ainakin yksi tunika/mekko isoäidinneliöistä, ja ehkä niitä peittojakin vielä syntyy...

Ihanaa syyshämäräistä sunnuntai-iltaa kaikille! :)

17 kommenttia:

 1. Näihin peittoihin ei voi kyllästyä! Kaunis! Itselläkin on koko ajan sellainen olo, että muutaman ruudun voisi taas virkata...

  VastaaPoista
 2. Hieno peitto. Mielstäni poikasi osasi kyllä valita nappivärit. Minusta värit ovat kovin lämpöiset! :)

  VastaaPoista
 3. Ihana väritys ja kaunis peitto jälleen!

  VastaaPoista
 4. Hieno peitto tulikin! Eikä yhtään liian synkkä,rauhallinen pikemminkin!

  VastaaPoista
 5. Minulle peiton värityksestä tulee mieleen joulu - siis nappi valinta tähän vuodenaikaan!

  Minä haaveilen virkkaavani isoäitipäiväpeitot lapsille. Aika näyttää, tuleeko hankkeesta mitään. Kolme niitä siis tarvittaisiin...

  VastaaPoista
 6. Onpa mukavan ja lämpimän näköinen peitto. Minäkin haluasin virkata isoäidin neliöistä mummon mussukoille päikkäripeitot, mutta toistaiseksi aikapula on ollut esteenä. Toisaalta lappunen silloin, toinen tällöin voisi onnistuakin. Lankoja ainakin riittäisi.

  VastaaPoista
 7. Kaunis on tämäkin peittosi! Minusta kivat väritkin, voisin itsekin valita ne peitteeseen. Minä olen muuten huomannut saman, että usein värit saa lähemmäs oikeaa ilman salamaa.

  VastaaPoista
 8. Kaunis peitto !
  Kivasti olet lappuset sommitellut, vinoriviin :)

  VastaaPoista
 9. Kaunis!Pidän kovasti väriyhdistelmästä. Ja niin lyhyessä ajassa olet tehnyt?!

  VastaaPoista
 10. kaunis rytmi tuossa peitossa. Pidän.

  VastaaPoista
 11. Tosi kaunis ja väritkin tosi hyvin yhteensopivat:) Uskotko muuten, etten ole koskaan tehnyt yhtään isoöidinneliötä.

  VastaaPoista
 12. Tosi kiva peitto. Kivat värit mukavasti sommiteltuna.

  VastaaPoista
 13. Tulipa tästä peitosta tosi hieno! Vaikka ajattelin ensin, että on jouluiset värit, niin ei tuo peitto kyllä jouluinen ole, tyylikäs vain!

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)