Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

sunnuntaina, lokakuuta 16, 2011

Lisää kurssimateriaalia

Mitä näet kuvassa?


Ihan oikeassa olet, jos arvelet, että olen käynyt ostoksilla. Mutta että lankavarastoon täydennystä tai järjetöntä hamstrausta Tokmannin alesta? (7 veljekset 7 e / 2 kerää, Nallet 12 e / 4 kerää; Ticoticot Halpa-Hallista normihinnalla) Ei ei ei, tässä ei nyt todellakaan ole mitään lankavarastoa kartutettu - tämähän on kurssimateriaalia! :) Siis värjäyskurssille tietysti. Paitsi että tuskin nyt ehdin koko satsia tai edes osaa tästä värjäämään ensi torstai-iltana, mutta pitäähän niitä kurssilta saatuja oppeja soveltaa sitten kotona, eikös? Ja kun oppimateriaalia saa edullisesti, niin täytyyhän ne tarjoukset hyödyntää, ei sitten niin kovasti harmita pieleen menneet kokeilut.


Voitko kuvitella, että noistakin tylsänvalkoisista keristä tulee jonain kauniina päivänä jotain tällaista? Langat ovat nyt kuivuneet ja ehtivät hetken aikaa pötkötellä suloisina vyyhteinä, mutta illalla pyöräytin ne kerälle ja testasin vähän, miltä langat näyttävät neule- tai virkkauspintana. Sukkaa on tulossa näistä kaikista.

Aurinkoisesta langasta suunnittelin ensin tekeväni nappivarsisukat uusimman Novita Sukkalehden mukaan, mutta sille mallille tuo lanka ei soveltunut alkuunkaan, sillä lanka läiskittyi todella pahasti. Siinä mallissa kun varsi tehdään tasona edestakaisin; pyöröneuleena tuo värjäykseni toimii paremmin. Päädyin sitten aloittamaan samaisen Sukkalehden virkatut sukat, joissa on neulottu sukansuun joustin. Kivalta näyttää sekä neuloen että virkaten! Ja voihan noihinkin sitten sen napin iskeä johonkin kohtaan piristämään - mulla olisi nimittäin pussillinen auringonkukkanappeja, jotka tälle langalle kyllä soveltuisivat. Tai sitten pitää värjätä toinen satsi jotain vähän vähemmän läiskittyvää lankaa nappisukkia varten. ;)

Vesimeloni-kirsikka-väristä on tulossa sitten pitsisukat samasta lehdestä. Sitä mallia en ehtinyt kauankaan miettiä, se tuntui sopivan tuolle langalle heti. Turkoosin Nallen kanssa etsin mallia pitkään. Sinänsähän tuo lanka sopii mihin tahansa, kun värien läiskittymisestä ei ole pelkoa, mutta en vain tahtonut löytää sellaista mallia, että se istuisi minun jalkaani, koska yleensä Nallelle kirjoitetuissa ohjeissa on ihan liikaa silmukoita minun siroille säärilleni. ;) Tuosta tulee nyt ne Sukkalehden Kärki auki -sukat, mutta ajattelin pistää kärjen kuitenkin umpeen (jollei sitten lanka lopu kesken), ja vähensin silmukoita reippaasti (ohjeessa 61, minulla 50; tosin ohje on Alpacalle ja minulla on Nallea).

Katsotaan sitten lopputulos joskus! Lähinnä halusin näistä langoista nyt vähän jotain aloitella, jotta voin torstaina viedä kurssille näytille, millaista jälkea näistä värjäilyistä tulee neulottuna.

Tänään lauantaina (okei, nyt ollaan jo vähän sunnuntain puolella) olikin viikon ainoa vapaapäiväni eli huomenna sunnuntaina on työpäivä. :) Odotan sitä innolla, luvassa on varmasti tosi mukava päivä! Jää siis tänä viikonloppuna käsityöt vähän vähemmälle, mutta ehtiihän sitä sitten eläkepäivinä... ;)

Hauskaa pyhäpäivää kaikille! :)



15 kommenttia:

  1. Ihanaa sunnuntaiaamua sinulle ja mukavaa työpäivää :)
    Edullisesti olet lankoja saanutkin ja silloin pitää ostaa. Ihanan näköisiä nuo uudet sukkien alut !

    VastaaPoista
  2. Ihania värejä olet saanut aukaaan! Noista tulee kauniita sukkia! Mukavaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
  3. Tosi kauniita lankoja! Itsekin jo mietin, että pitäiskö käydä Tokmannilla katsomassa lankoja, silkkaa hullluutta kun nurkat pullistelee lankoja!

    VastaaPoista
  4. Lankojen värjäys on ihan harmaalla alueella minulla. Ei minkäänlaista kokemusta, mieli tekisi joskus kokeilla. Pirteitä värejä olet saanut aikaan.

    VastaaPoista
  5. Kauniita värejä. Kivaa kurssin jatkoa sinulle.

    VastaaPoista
  6. Tosi kauniin värisiä lankoja! Jään odottelemaan valmiita tuloksia näistä. :D

    VastaaPoista
  7. Ihanan värisiä lankoja olet saannut aikaiseksi:)

    VastaaPoista
  8. Ihania värjäyksiä!
    Värjäys koukuttaa ja minähän olen ihan koukussa värjäykseen, tosin pysyttelen kasvipuolella vain, muuten homma karkaa hanskoista...
    Hauskoja värjäyshetkiä!

    VastaaPoista
  9. Hienoja sukanalkuja kaikki:) Niin mukavaa kurssia.

    VastaaPoista
  10. Oletpas hauskoja värjäilyjä saanut aikaiseksi, kerta kaikkiaan ihastuttavia! Kurssi näyttää antoisalta ja jos kerran noin mukavia lopputuloksia tiedossa, eihän sitä voi kuin hankkia hieman lankaa varastoon värjäyksiä odottelemaan! Sehän on siis vähän samanlainen luonnonvakio kuin painovoima, ei sitä voi estellä...

    VastaaPoista
  11. Kauniita lankoja oletkin värjäillyt. Minä olen yrittänyt pitäytyä pois noista värjäyssessioista, ettei mopo vallan karkaa käsistä. Ihastelen vain muiden värjäyksiä.

    VastaaPoista
  12. Ihanan värisiä lankoja nuo värjäämäsi!
    Niin pirteitä ja sitä pirteyttä tähän syksyn harmauteen tarvitaankin.
    Itsekin katselin Maximakasiinissa lankatarjouksia, mutta kestin kiusauksen.
    Mukavaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
  13. Tosi ihania värisekoituksia, vau osaispa tehdä.

    VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)