Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

torstaina, lokakuuta 13, 2011

Värjättyä ja muuta kivaa

Nyt on sitten annettu pikkusormi värjäykselle. :)

Kamera oli kyllä värjäyskurssilla laukussa mukana, mutta arvaa vaan, muistiko siinä tilanteessa alkaa mitään kuvia räpsimään... niin antaumuksella kävin kiinni uuteen aluevaltaukseen - onneksi samalla suunnalla asuva neuletapaamistuttu intoutui myös töpöttelemään väriä ihan kurssin viime minuuteille saakka, niin pääsin samalla kyydillä kotiin. Muut kurssilaiset katosivat jo paljon ennen kurssin loppua - höh! :)


Kurssilla en ehtinyt värjätä kuin kaksi vyyhtiä, mutta kun kolmas oli ollut koko kurssi-illan ajan likoamassa, niin pakko se oli sitten kotona värjätä pikaisesti. Sille vyyhdille oli kyllä muunlaisia suunnitelmia, kun se oli vartavasten vyyhditetty lyhyemmäksi kuin muut, mutta siitä tuli nyt tuollainen.

Turkoosin pohjana on vitivalkoinen Nalle, ja väreinä Kool Aid Ice Blue Rasperry Lemonade (vaaleampi turkoosi) ja Berry Blue (tummempi turkoosi). Värin töpöttelin lankaan sellaisella vaahtomuovisysteemillä. Keltaoranssin langan pohjana on vitivalkoinen 7 veljestä ja väreinä Piña-Pineapple, Orange, Lemonade ja Mango. Nämä värit töpöttelin siveltimellä, mutta pidemmällä liu'ulla, tai siis turkoosissahan ei ole varsinaisesti liukua, vaan ne värit on siellä iloisesti sekaisin. Lemonade osoittautui ihan hailakaksi väriksi, en suosittele sitä (ja mulla on tietysti sitä nyt vielä kaksi pussia - kuka haluaa? ;) ). Sitten kotona ei oikeastaan ollut mahdollisuutta muuhun kuin pikaiseen yksiväriseen värjäykseen, eli nakkasin luonnonvalkoisen 7 veljeksen mikroon kahden Watermelon Cherry -pussin kanssa. Lopputulos ihanan pastellinen vesimeloninpunainen ja hauskasti epätasainen.

Sellaisen virheen tein noiden lankojen kanssa, että niissä oli ihan liikaa vettä, eli värit jäivät hailakoiksi. Opettaja meinasi, että yhden pussin pitäisi riittää 100 gramman värjäämiseen, ja hänen suosituksiensa mukaan käytin tuota vettä, mutta ehkä tein sitten jotain väärin tai ehkä opettaja ei ymmärtänyt, mitä olin aikeissa tehdä tai jotain. Pussejakin kului turkoosiin yksi pussi kumpaakin väriä eli yhteensä kaksi pussia 100 grammaan lankaa; kotona värjättyyn meni kaksi pussia 150 grammaan lankaa ja tuohon oranssiin peräti neljä pussia 150 grammaan lankaa. Joka tapauksessa ensi viikolla käytän vähemmän vettä, jos aion maalailla lankoja siveltimillä.

Ensi viikolla voisin testata kattilassa värjäämistä ja tehdä siinä ihan jonkun yksivärisen langan. Sitten voisin kokeilla tehdä sellaista oikein kirjavaa lankaa monesta eri väristä, eli siihen pitäisi sitten raaskia käyttää tosi tosi monta pussia värejä, että saa vielä oikein voimakkaita sävyjä. Sitten olisi kiva ehtiä kokeilla puuvillan värjäämistä myös, eli etikkaa pitäisi kantaa mukana. Ei tosin houkuttele siksi, että lähden kaikkine vermeineni aamuseitsemältä, joten sen etikkapullonkin pitäisi kulkea täältä töihin ensin työpisteeseen a, sitten työpisteeseen b ja sieltä vielä kurssille... No, katotaan, mitä tuumailen asiasta ensi viikolla. Jos meinaan puuvillaa oppia värjäämään, niin syytä olisi opetella kurssilla.


Kotona odotti postia ystävältä, jolla on tapana näin lokakuussa muistaa minua parilla käsityölehdellä. :) Yleensä hän tosin muistaa tuossa kuun 1. päivän tienoilla, mutta kyllä minä mielelläni lehtiä otan vastaan muuhunkin aikaan kuukaudesta. ;) KIITOS kovasti - lehdissä oli paljon kivannäköisiä malleja!


Posti toi muutakin. Tämäkin taitaa olla kohta jokasyksyinen perinne, että meikäläisen sävellyksiä julkaistaan. ;) Viime syksynä ekan kerran ja nyt taas. :) Ja toissasyksynä tuli se yksi sävellyskilpailuvoittokin. Tämä julkaisu liittyy sitten toiseen sävellyskilpailuun, jossa en ihan niin hyvin pärjännyt, mutta biisi pääsi kuitenkin nuotiksi asti. Pakko myöntää, ettei tää enää tunnu niin hohdokkaalta kuin silloin, kun ekan kerran näki oman tekeleensä painettuna. Tässä siis nuottina julkaistuna nyt se sama kappale, joka soi kevättalvella Radio Deissä. En mää nyt sentään niin tuottoisa ole, että ehtisin joka tilanteeseen eri kappaleen säveltää... :D


Ei voi mistään supertuottavuudesta puhua käsityörintamallakaan, mutta on bussimatkoilla sentään jokunen tilkku syntynyt tässä reilun viikon aikana. Eka tilkun pistin alulle viikko sitten keskiviikkona aluetiimipalaverissa, loppuja on tehty sitten vaan bussissa ja eilen työalatiimipalaverissa. Siellä muuten meinasi vasen käsi tulla kipeäksi, ja luulin jo joutuvani vaihtamaan kohta virkkuukoukun sukkapuikkoihin. Mutta ehkä vain röhnötin huonossa virkkausasennossa sohvalla (eiks oo meillä kivoja tiimipalavereja, kun ollaan lokoisasti sohvalla ja virkataan? ;) ).

Nyt pitäisi kuitenkin mennä röhnöttämään lokoisasti tuonne isännän viereen, joten jutustelu loppuu tältä erää tähän. Kiitos mielenkiinnostanne! :)7 kommenttia:

 1. Kyllä onkin hehkuvia värejä !
  Pitäisiköhän minun siirtyy, näin syksyllä tuollaisiin väreihin ??
  Jos vaikka piristäisi :D

  VastaaPoista
 2. Kauniita värjäyksiä. Monet ovat hurahtaneet täysillä värjäykseen; minä ole vielä kokeillut.

  VastaaPoista
 3. Kiva, että sen virrausinnostuksen lisäksi löytyi sentään toinenkin yhteinen piirre :D
  Rentouttavaa viikonloppua Sinulle Mari !

  VastaaPoista
 4. Ihanat värit tuossa tilkkukasassa!

  VastaaPoista
 5. Hienoja värejä!

  Ei se ole veden määrästä kiinni, jos lanka jää hailakaksi. Kattilassa värjätessä kaikki väri näet imeytyy lankaan ja vesi muuttuu kirkkaaksi, oli sitä sitten kuinka paljon tahansa. Väripusseja pitää vaan olla enemmän, yhdellä pussilla saa 50 grammaa lankaa suht kirkkaanväriseksi :)

  VastaaPoista
 6. Upeita värejä sinun värjäyksissäsi.

  VastaaPoista
 7. Ihanan värisiä lankoja olet onnistunut värjäämään.
  Itselläkin on tuo neulelehti, virkkauslehteä olen kaupassa selaillut.
  Kyllä sinä olet monitaituri.

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)