Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

sunnuntaina, syyskuuta 18, 2011

Uutuuden viehätystä

Tänä viikonloppuna unet ovat jääneet vähiin, sillä tietokoneasiat ovat vieneet kaiken ajan ja ajatukseni. Mutta vihdoin viimein olen saanut siirrettyä kaiken tarpeellisen vanhalta koneelta uudelle ja sain laittaa vanhuksen kaappiin. Se saa olla siellä nyt jonkin aikaa, jos satun vielä huomaamaan, että jotain tärkeää on jäänyt siirtämättä. Piti kyllä luopuakin joistain ohjelmista, jotka eivät enää uusien laitteistojen ja käyttöjärjestelmien kanssa sovi, kuten vanhasta kunnon ristipistosuunnitteluohjelmasta. Ehkä jonain päivänä asennan uuden suunnitteluohjelman tähän koneelle, mutta nyt poistin siitä vanhastakin koneesta kaikki mitä oli tullut suunniteltua ristipisto-ohjelmalla. Ne suunnitelmat on joko printattu tai pistelty, niin mitäpä niillä enää tekee. Suurempi murhe oli nuotinnosohjelma, joka ei myöskään toimi enää tällä koneella - heh, sen nuotinnosohjelman asennus tapahtui aikanaan korpulta... ;) Ja siinä ohjelmassa oli ihan tolkuttomasti tavaraa, enkä saanut muuten tuotoksiani - siis omia sävellyksiäni ja sovituksiani - talteen kuin printtaamalla kaikki. Niitä tuli sellainen mapillinen, ja piti lähettää isäntä hakemaan pari riisiä kopiopaperiakin kaupasta kesken kaiken. ;) Mutta en sure sitäkään, sillä löysin netistä ilmaiseksi uuden nuotinnosohjelman, joka äkkivilkaisulla vaikuttaa aivan loistavalta, tai siis noin ziljoona kertaa paremmalta kuin se vanha. Eli hyvä vaan, kun välillä siivoillaan. :) Muutaman käsitöihin liittyvän tietokannan - joita kutsun myös to do -listoiksi - siirsin suosiolla nettiin, kun olin tehnyt ne sellaisilla ohjelmilla, joita maailma ei enää tunne.


Kuvan siirto toimii loistavasti uudella koneella, ja jopa hiukan nopeammin kuin vanhalla, vaikka joudunkin nyt opettelemaan taas uuden kuvankäsittelyohjelman käytön. Mutta eiköhän tämä tästä pikkuhiljaa... paljon muutakin uutta on opeteltavissa. Kuten se, ettei minun tarvitse enää surffata työpöydän ääressä, vaan voin mennä päivittämään blogia halutessani vaikka vessanpöntölle. ;) Oli se entinenkin koneeni kannettava, mutta siinä oli surkea akku eikä siinä toiminut langaton yhteys, joten olin aika tavalla sidottu yhteen paikkaan ja piuhoihin. Nyt minulla ei ole tässä piuhan piuhaa, ei edes ulkoista hiirtä, eli siinäkin on taas yksi uusi opeteltava asia, vaikka olen kyllä meidän toisella koneella tällaista hiirtä käyttänytkin (meillä on jokaisella perheenjäsenellä oma kone, tai itse asiassa tällä hetkellä ainakin viisi laitetta, joilla pääsee nettiin... nörttiperhe ;) ).

Olen nyt niin onnellinen, että blogin päivittäminen on taas paljon helpompaa, ja toivottavasti tulee nyt enemmän kommentoituakin, kun sivut latautuvat "hieman" nopeammin kuin vanhalla koneella. :)

Käsityöt eivät näemmä ole parissa viikossa ihan hirmuisesti edenneet, sillä jos katsotte kuvaa tarkasti, niin minulla on yhä tekeillä sama käsityö, jonka kuva on poltettu laserilla tämän tietokoneeni kanteen. :) Ensin mietin, että olisin laitattanut tähän jonkun musiikkiaiheisen kuvan, mutta koska kone on eniten bloggaamisen ja käsityöblogien lukemisen palvelijana, niin halusin että käyttötarkoitus käy ilmi myös kannesta.

Tekeillä olevasta käsityöstä tulee muuten isona jakku. :) Teen bussissa yleensä noita kirjavia ympyröitä palojen keskelle ja kotona sitten yksivärisiä reunuksia ja samalla yhdistän palat toisiinsa. Tahtoo vain käydä niin, etten ehdi kotona samaa tahtia tehdä reunuksia mitä bussissa syntyy noita keskustoja...

Ei muuta kuin oikein mukavaa uutta viikkoa kaikille! :) Toivottavasti nukun ensi yönä paremmin, kun ei tarvitse enää tätä koneasiaa miettiä. :)


5 kommenttia:

 1. Onnea vain uudelle koneelle! Kivoja lasten neuleita.

  VastaaPoista
 2. Onnea uudelle upealle koneelle! Täälläkin alkaa wanha miniläppäri tulla tiensä päähän mutta taidan sinnitellä vielä vuoden, kunnes rantaudun takaisin työelämään. On tämä kotihoidontuki sen verran niukka rahoituslähde ;)

  Ja olipa muuten söpöjä neuleita tuossa edellisessä postauksessa!

  t.niina

  VastaaPoista
 3. Onpas hauskoja karkkivärejä edellisessä postauksessa :).
  Onnea uudelle tekniikalle.
  Meillä mennään pöytäkoneella edelleen, joten vessanpöntölle täytyy keksiä muuta tekemistä :D.

  VastaaPoista
 4. Onnea uudelle koneelle :D
  Mielenkiinnosta kysyn, minkä nuotinnusohjelman löysit, kun itelläkin on ollut vähän hakusassa...

  VastaaPoista
 5. Onnittelut uuen koneen omistajalle! Kansikuvat ja kaikki. :o
  Mikä se ilmanen nuotinnusohjelma on? Valmiit ohjelmat, ostettavat, on hirmu kalliita. Olen joskus harkinnu ostoa, mut en oo raaskinu. Enpä kyllä tiiä tekisinkö sillä ees mitään. :D

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)