Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

lauantaina, syyskuuta 17, 2011

Vanhassa vara parempi

Täällä taas! :) Toivottavasti ette ihan huku tähän minun päivitystulvaani... ;) Ja yhä näpsyttelen vanhalla koneellani, sillä uuden koneen käyttöönotto ei ole sujunutkaan ihan sukkana. Mutta kärsivällisyyttä on hyvä opetella. :) Kun nyt joudun tässä koneiden ääressä istumaan ja ajamaan uuden koneen päivityksiä läpi, niin niiden valmistumista odotellessa on sama sitten vaikka päivittää blogia, vaikka kuvansiirto ottikin aikansa. Mikäpä kiire tässä valmiissa maailmassa ja vielä lauantaipäivänä, jolloin ei ole muuta tekemistä kuin pienentää pyykkivuorta ja täydentää jääkaappia taas ensi viikon tarpeisiin.

Herra Hento Vaaleanpunainen (3 v 8 kk) alkoi vaatia äitiä tekemään "käsityölapaset", kun ilmat alkoivat viiletä ja käsineille tuli tarvetta. Olisihan noita kaupan lapasia, mutta niissä tuppaa olemaan aina reikä jossain paikassa, ja kun ostin parit uudet, niin nepäs eivät sitten pikkudiivalle kelvanneetkaan, kun niissä oli paikka joka sormelle, ja hän haluaa paikan vain peukalolle. ;) No, joutaahan äiti toki yhdet lapaset tekemään, paitsi että homma tuppasi vähän paisumaan...

Huomasin luoneeni liikaa silmukoita lapasia ajatellen, joten ensin syntyikin sukat:

Sampun sukat
Tehty ajalla: 8.-10.9.11
Malli: Perussukka
Lanka: Drops Fabel pinkki (102), Novita Ticotico puna-pinkki-keltainen (852)
Langankulutus: 37 g
Puikot: 2,5 mm
Koko 3,5-4 v eli n. 27-28
Muuta: Söpöt kai. Saaja tykkää. :) 

Viikko sitten lauantaina herätessäni löysin kuopuksen olohuoneesta lastenohjelmien parissa - yksi sukka jalassaan. :) Olin edellisenä iltana saanut ekan sukan valmiiksi, ja kuopus oli löytänyt sen työpöydältäni ja kiskaissut jalkaansa. Langanpäätkin olivat vielä päättelemättä ja toinen sukka yhä puikoilla. Tuo kertoo aika paljon siitä, miten paljon kuopus sukistaan tykkää, ovathan ne hänen lempiväriään. :) Toinen sukka onneksi valmistui vielä samana iltana ja molemmat pääsivät seuraavana yönä unisukiksi.

Koska sukat saattavat päätyä myös päiväkotiin, neuloin sukanterään pienen kirjoneuleraidan, jossa sukan päällä on pojan nimi ja pohjassa sitten ihan vain pilkkukuviota, että sain molemmat langat kuljetettua aina sukan ympäri.

Sukkiin sain melkein kulutettua Ticoticon jämälankanöttöset, mutta niistä piti vielä tehdä pieni raita lapasten alkuun:

Sampun lapaset
Tehty ajalla: 10.-11.9.11
Malli: Peruslapanen peukalokiilalla
Lanka: Drops Fabel pinkki (102) ja candy-mix (901p), Novita Ticotico puna-pinkki-keltainen (852)
Langankulutus: 27 g
Puikot: 2,5 mm
Koko: 3,5-4 v
Muuta: Hauskat. :)

Drops Fabelin candy-mix -väritys on aika hauska sikäli, että siinä on ripaus pojan rakastamaa vaaleanpunaista, mutta muuten värimaailma on tuollainen vähän poikamaisempi eli sopii myös kaupan poikien osastolta ostettujen ulkovaatteiden kanssa. Pistin toki sitten yksiväristä pinkkiä Fabelia kaveriksi ja vielä sen Ticotico-raidan tuohon lapasten suuhun. Viimeisellä Ticotico-pätkällä kirjoin S-kirjaimet lapasten kärkiin, eli siitä sitten pitäisi osata päätellä, kenen lapasista on kyse, jos ajelehtivat päiväkodin lattialla. Meillä on onneksi pieni päiväkoti, jossa hoitajat kyllä osaavat jo arvata, kenen ne kaikki itsekudotut vaatteet ovat... ;)

Seuraavaksi oli sitten pipon vuoro, vaikkei pipoa minulta varsinaisesti pyydettykään. Mutta kun lankaa oli jäljellä, niin...

Sampun pipo
Tehty ajalla: 11.-14.9.11
Malli: Oma
Lanka: Drops Fabel pinkki (102) ja candy-mix (901p)
Langankulutus: 26 g
Puikot: 2,5 mm
Koko: Ympärys 50 cm (n. 3,5-4 v)
Muuta: Tais poika tykätä tästäkin.

Samat langat tässäkin. Pipon ympäri kulkee kirjoneuleena neulottuna pojan nimi, joka toistuu pipossa yhteensä viisi kertaa. Kun lanka on kirjavaa ja nimi tosiaan kiertää ihan yhtenä pötkönä pään ympäri, niin se ei ihan pomppaa tuosta esille, mutta on kuitenkin haluttaessa ihan luettavissa, että kenenkäs pipo se tässä onkaan. Hauskaa, miten sama lanka tekee ihan erilaisen kuvion, kun se on neulottu pipoon, lapasissa näyttää toisenlaiselta.

Vieläkin jäi lankaa, joten kauluriin upotin kaiken lopun:

Sampun kauluri
Tehty ajalla: 14.-16.9.2011
Malli: Oma
Lanka: Drops Fabel pinkki (102) ja candy-mix (901 p) + päättelyyn vähän kaikenlaisia langanpätkiä
Langankulutus: 29 g
Puikot: 2,5 mm
Koko: 3,5 - 4-vuotiaalle
Muuta: Jämälangoista.
Kaulurin raidoitin ensin niin, että kudoin joka toisen kerroksen raitalangalla ja joka toisen vaaleanpunaisella. Levennysten kohdalla tein kaksi kerrosta vaaleanpunaisella ja yhden raitalangalla. Mukavasti langat sitten loppuivat melkein yhtä aikaa, eli tuli kivan näköinen lopputulos. Päättelykerroksella lankaa riitti vain 3/4 kerrosta, joten viimeinen neljännes piti päätellä kaikilla mahdollisilla pienillä langanpätkillä, joita löysin laatikostani. Passaa aivan hyvin näin, koska takin allehan tämä kauluri jää.


Tässä poika on lähdössä tänä aamuna muskariin uusissa tamineissaan. :) Hennan ompelema paitakin on jo toista päivää peräkkäin käytössä, koska poika ei antanut sitä laittaa pyykkiin. Kiva huomata, että sekin on mieluinen!

Nyt täytyy koittaa saada tuo uusi kone kuntoon, että pääsen viimein bloggaamaan silläkin. Ja jos sitten voisin taas jättää kommenttejakin toisten blogeihin, tällä vanhalla koneella kestää sivujen latautuminen niin pitkään, ettei minulla riitä vapaa-aika muuta kuin hädin tuskin blogien selaamiseen (syötteenlukijalla, eli ei tarvitse avata blogien sivuja erikseen muuta kuin kommentointia varten), kommentteja en ole enää aikoihin pystynyt jättämään kuin poikkeustapauksissa, kun se tosiaan jumittaa tätä konetta niin paljon. Pyydän siis anteeksi kaikilta suosikkibloggaajiltani, että olen ollut viime aikoina niin hiljainen! Toivon asiaan parannusta, kunhan saamme tekniset ongelmat korjattua. :)

Leppoisaa lauantain jatkoa! :)

11 kommenttia:

 1. Pätevä setti, poika näyttää kovin onnelliselta :)

  VastaaPoista
 2. Tosi hyvä idea neuloa jo valmiiksi vaateisiin omistajan nimi! =)
  Nätti setti!

  VastaaPoista
 3. Kivasti olet saanut värilliset langat käytettyä, näkee, että niistä on käyttäjälle iloa!

  VastaaPoista
 4. Upea setti! Kyllä Samuelin nyt kelpaa! =)

  VastaaPoista
 5. Tuo lanka onkin minulle ihan uusi tuttavuus. Viime viikonlopun käsityömessuilta tarttui muutama Dropsin Fabel-kerä, mutta eivät ole viel ehtineet puikoille. Kyllä noilla kelpaa vastaanottaa syksyn kirpeät aamut:)

  VastaaPoista
 6. Tosi kivan setin poitsu sai! Ja vielä lempivärejään :)

  VastaaPoista
 7. Ihana setti! Ja tuo kuva pojasta on aivan mahtava! :)

  VastaaPoista
 8. Täydellinen setti. Mitään ei puutu :)

  VastaaPoista
 9. Meilläkin poika tykkää vaaleanpunaisesta, tuommoinen setti saattaisi kelvata hänellekin! Tosi upea!

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)