Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

lauantaina, syyskuuta 03, 2011

Hipsutellen

Perjantai-iltapäivä. Yhtäkkiä kaikki työkaverit pomoa myöten katoavat hyviä viikonloppuja toivotellen. Minun tuntilistassani kylläkin vaan lukee, että pitäisi pysytellä työn ääressä vartin yli neljään. Tyhjä pää - ja tyhjä rakennus. Oivallinen tilaisuus vihdoinkin käydä tutustumassa ihan rauhassa siihen paikkaan, jossa olen viimeisen kuukauden ajan viettänyt aikaani joskus kahdeksan tuntia päivässä, joskus vähemmän. Siis siihen paikkaan, josta matkalaskut laitetaan alkavaksi ja päättyväksi.

En halunnut häiritä hiljaista tunnelmaa, joten hiippailin ihan vain sukkasillani. ;)

Päivänkakkara-polvekeraitasukat
Tehty ajalla: 28.8.-1.9.2011
Lanka: Novita Nalle Kukkaketo päivänkakkara (810) ja Nalle Aloevera vihreä (348)
Langankulutus: 101 g
Puikot: 3 mm
Koko: 38/39 (oma jalka)
Muuta: Pomon kommentti: "Pääsiäissukat". Työkaverin kommentti: "Persikkaa sisältävä salaatti". :)


Paria päivää aiemmin rakennus oli kaikkea muuta kuin tyhjä ja hiljainen, kun meitä oli iso joukko koolla meiltä ja naapureista - en tiedä, oliko kyseessä koulutus- vai neuvottelupäivät, joten nimitettäköön sitä vain "päiväksi jolloin saa kutoa työajalla". ;) Meitä taisi olla sinä päivänä ainakin viisi puikkojen heiluttelijaa kuuntelemassa erinomaisia puheenvuoroja. Pistin merkille, että vaikka joukossa oli eri ammattien harjoittajia, niin me kaikki neulojat olimme samaa ammattikuntaa, ja viidestä neulojasta neljä oli meidän omasta työyhteisöstämme. Hauskaa huomata, että useampikin työkaveri neuloo, syksyn ensimmäisessä koulutuksessa meitä oli vain kaksi, ja siitä se määrä on vain vähitellen kasvanut mitä useampi "neulontapäivä" (eli koulutuspäivä ;) ) tässä on nyt ollut.

Esinaiseni istui samalla penkkirivillä kanssani, ja hän nimesi silloin vielä tekeillä olevan sukkaparini "pääsiäissukiksi". Työkaverin mieleen tuli "salaatti, jossa on persikkaa". Minusta tämä on kyllä ihan sitä päivänkakkaraa, mitä langan nimikin lupaa. :)

Toisaalta ajatus pääsiäissukista on aika hauska. Kuvakollaasin parissa kuvassa olenkin sukkineni astelemassa kohti paikkaa, jossa pääsiäinen on aina läsnä. Ja ilman pääsiäistä ei olisi edes olemassa tätä rakennusta, eikä minulla juuri tätä työpaikkaa. Ei siis oikeastaan yhtään hullumpi ajatus kuvata "pääsiäissukat" töissä. :) Ja vaikka olisivatkin pääsiäissukat, niin aion pitää näitä ihan ympäri vuoden - ainakaan minun sydämessäni pääsiäinen ei ole vuodenaikaan tai yhteen viikonloppuun sidottu. :)

Jos joku oululainen nyt sattuu kuvauspaikan tunnistamaan, niin ei se mitään - johan tässä oli tällä viikolla naamakin lehdessä, ja nimi on ollut sitäkin useammin, eli ei tuo uusi työpaikkani näytä ainakaan mikään salaisuus olevan. ;) Mahtoikohan joku bongata?

Minä jätän tänään neuletapaamisen väliin, jatkan tuota eilen niin onnistuneesti alkanutta hiljaisen tunnelman viettoa, ja välttelen tilanteita, joissa saattaisin joutua kiusaukseen puhua. Aika olla vaiti ja aika puhua - nyt siis tuon ensimmäisen vuoro. Tärkein työvälineeni tarvitsee välillä vähän lepoa. :)

Ihanaa viikonloppua! :)

13 kommenttia:

 1. Somat sukat, kuin tehty salaperäiseen hiippailuun!

  VastaaPoista
 2. Minä huomasin! Tarkoitus oli siitä mainitakin, mut se jäi.

  Ihania kuvia! Harva pääsee tuollaiseen paikkaan kuvaamaan villasukkiaan.

  VastaaPoista
 3. Kauniit sukat. Siskolleni tulee myös tuosta langasta mieleen salaatti. =)

  VastaaPoista
 4. Kyllä sinä jossakin kirkossa hipsuttelet mutta enpä tiedä tarkemmin kuin että Oulussa..

  Pääsiäis-sukat miten ihana ajatus!!

  Mulla alkoi heti mielikuvitus lentää,
  millaiset olisivat
  Mikkelinpäivän-sukat
  (Olisiko niissä enkeleitä??)
  ,Adventtisukat,
  Joulusukat?!!
  Entäpä villasukat Kynttilänpäiväksi... Suuren Paaston-Sukat ? ( varmaan hyvin vaatimattomat ,ehkä liilat)??

  Entäpä hehkuvat Helluntai-sukat!!!

  Hienosti oli edistynyt antiikin-patsaat rp-työsi..on tosi haastavan näköinen työ kaikkine samanlaisine sävyineen ..

  Mukavaa viikonloppua Sinulle :)

  VastaaPoista
 5. Kauniit sukkaset, kuin kukkaset! :D

  VastaaPoista
 6. Kauniit sukat,mulle noista tulee värien puolesta mieleen kevät :)

  VastaaPoista
 7. Olin jo aiemmin arvannut kaupunginosan oikein ja kahden sanan googletuksella löysin paikankin. Olen asunut siinä ihan vieressä :)

  VastaaPoista
 8. sukat on sillä makkaralla ja lentää hän päivänkakkaralla... vai miten se laulu menikään. Nuo sukat eivät kyllä ole lainkaan makkaralla, mutta ihan selvät päivänkakkarat ne ovat! Suloiset!

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)