Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

torstaina, syyskuuta 01, 2011

Elokuun raporttia ja syyskuun suunnitelmia

Elokuu, eloisa kuu. Vauhtia on ainakin riittänyt, onneksi ei sentään vaarallisia tilanteita. ;) Kuukausi vilahti ohitse tosi nopeasti, uuteen työhön totuttelukin on vienyt aikansa. Tuntuu, etten ole mukamas ehtinyt käsitöitäkään tehdä, mutta bussimatkat töihin ja takaisin sekä lukuisat koulutuspäivät ovat pitäneet onneksi puikot ja koukut liikkeessä. Jotain etua siis uudesta työpaikastakin. ;)


Elokuussa valmistuivat:
 • 5.8. Sateenkaarisukat (neuloen), langankulutus 189 g
 • 7.8. Ruuturaitasukat (neuloen), langankulutus 123 g
 • 11.8. Pintaneulesukat (neuloen), langankulutus 121 g
 • 24.8. Sateenkaarijakku (virkaten), langankulutus 708 g
 • 28.8. Angry Birds: Jättilintu (virkaten), langankulutus 73 g
Valmistuneiden töiden määrässä ei ole paljon kehumista, mutta lankaa kului kivasti 1214 g kuukauden aikana, mikä on ihan kohtalainen saavutus ottaen huomioon uuden elämäntilanteeni. Uusi elämäntilanne kyllä näkyi lankaostoksissa - tietoisuus säännöllisestä kuukausipalkasta sekoitti kai pääni. Tämä on se kuukausiraportin karmein vaihe... arvatkaa paljonko ostin elokuussa lankaa? Kuiskaan sen ihan hiljaa: 3910 grammaa. Okei, nyt se ei näytä niin kamalan pahalta. ;) Ja kyllä, olen edelleen se sama nainen, jolla tasan puoli vuotta sitten oli lankavarastossaan 0 grammaa lankaa. :) Muistanette vielä sen urakkani kuluttaa koko lankavarasto loppuun ennen kuin annoin itselleni luvan ostaa uutta? No, sillä langanostoluvalla ei vissiin ollut mitään rajoituksia, koska lankaa on ostettu sen jälkeen yli 16 kiloa ja lankavarasto painaa nyt sellaiset seitsemisen kiloa. Mutta oli siinä ostossa yksi rajoitus: kaikille ostetuille langoille täytyy olla käyttötarkoitus ja malli valmiina olemassa, eli mitään päätöntä "hamstraamista" ei saa harrastaa. Ja kyllä, jokainen lankavarastoni lanka tietää täsmälleen, mitä siitä tulee "isona". Tai ainakin minä tiedän. ;)Ristipistojen kohdalla haaveilen, että ehtisin joka päivä pistellä edes pikkuisen, mutta olen ehtinyt ja jaksanut pistellä noin 2-3 päivänä viikossa. Ensimmäisen kuvan otosta on 8 kk, se on otettu 1.1.2011, toinen kuva on otettu tänään 1.9.2011. (kamerakin on vaihtunut tässä välissä, kuten kuvista varmasti huomaa) En ole koskenutkaan tähän ristipistotyöhön tammi-heinäkuun aikana, mutta nyt elokuussa olen työstänyt tätä sen verran, mitä kuvasta saattaa edistystä havaita. Suuri osa pistellystä jäljestä on tehty vaalealla langalla tuohon kuvan keskivaiheille, joten sitä ei välttämättä äkkisilmäyksellä havaitse. Sellainen yhden päivän työ kuitenkin oli se vaalea osuus, ja tummempien alueiden edistys onkin sitten paremmin havaittavissa. Muita ristipistotöitä en aio aloittaa, ennen kuin tämä on valmis. Täyttäähän tämä työ jo kuukauden päästä 8 vuotta, joten olisi jo aikakin valmistua. :)

Syyskuun käsityösuunnitelmiin ei kuulu mitään erityistä, tai siis suunnitelmia ei ole. :) Ensimmäinen syyskuun käsityö onkin muuten paria langanpään päättelyä vaille valmis, en yksinkertaisesti jaksanut enää eilen illalla tehdä paria viimeistä kerrosta loppuun, että olisin saanut työn elokuun saldoon. Uusi työkin on koukulla, ja tarkoitus on sen rinnalle aloittaa toinenkin, vaikka periaatteenani on pitää vain yksi neule/virkkaustyö kerrallaan työn alla. Mutta tänään kun sain bussissa sukan neulottua, minulla ei ollut muuta kuin virkkuukoukku matkassani, niin aloitin yhtä uutta työtä niistä langoista, mitä käsilaukussa oli matkassa, mutta eräs neuletyö on nyt vähän kiireellisempi, niin se täytyy saada viimeistään viikonloppuna puikoille, kun taas aloitetussa virkkuutyössäni menee kuitenkin ainakin pari viikkoa. Riippuen bussimatkojen pituudesta ja palaverien määrästä. ;) Eli jotain suunnitelmia on olemassa, siitä eteenpäin käsityöelämä on täyttä arvoitusta. Onhan noita lankoja ja sitä to do -listaa vaikka millä mitalla, ei muuta kuin valitsee kivoimman tai kiireellisimmän tai sen mikä sattuu osumaan käteen. Ihan miten vaan. :)

Mukavaa syyskuuta - jippii, nyt on ihan oikeasti vihdoin ja viimein SYKSY!!! :) Vaikka minun mielestäni syksy on ollut jo kuukauden ajan. Ihanaa syksyä! :)

Palataan viimeistään viikonloppuna valmiin työn kanssa... :)

7 kommenttia:

 1. Kivoja sateenkaaritöitä on syntynyt. Ihana syyskuu todellakin. Kynttilöitä ja valosarjoja jo asetellaan...
  Hyvää syksyä!

  VastaaPoista
 2. Upea ristipistotyö siitä tulee! Älä harmittele lankojen ostoa, joku toinen täällä hamstraa niitä ilman mitään tarkkaa suunnitelmaa, toiveissaan, että suunnitelmakin syntyy joskus...

  VastaaPoista
 3. Nyt on tosiaan alkanut syksy, toivottavasti siitä tulee ihanan kirpeä ja värikäs!

  Vaikka täytyy kyllä tunnustaa, että minun kesäni jatkuu vielä pitkään, mökillä viikonloppuisin :-) En osaa luovuttaa... Tosin syksyjuttujahan sielläkin jo alkaa olla.

  Mukavaa syyskuuta!

  VastaaPoista
 4. Ihania töitä olet tehnyt. Tuosta ristipistotyöstäsi tulee todella upea.

  VastaaPoista
 5. Ihanat nuo sukat! Ja tuosta ristipistosta tulee hieno.
  Piti sellaista kysyä, kun teit nuo ruutusukat, niin saitkos kuvion täsmäämään myös kiilakavennuksessa?
  Itse kokeilin eilen tehdä, mutta ei täsmännyt sitten millään.
  Mietin että mokasinko jotenkin, vai eikö se tosiaan täsmää.

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)