Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

lauantaina, elokuuta 20, 2011

Kotiin kannettua

Tänne on kuluneella viikolla tai oikeastaan ihan vain viikon loppupuoliskolla kantautunut yhtä jos toista käsitöihin liittyvää.


Ateljé Margarethan syysluettelossa oli pitkästä aikaa jotain kivaa tilattavaksi. Tai ainahan siinä on kivoja juttuja, mutta ei ihan joka luettelosta raaski tilata, kun tätä pistelyaikaakin on rajoitetusti. Ensimmäisessä kuvassa näet tilaukseni pakkauksineen, toiseen koitin ottaa vähän lähikuvaa itse töistä; klikkaa kuvia suuremmaksi!

Tällä kertaa taisi tulla jokaiselle perheenjäsenelle jotain. :) Esikoinen ihastui kuvastossa olleisiin virkattuihin leivoksiin, ja kun tuollaisesta ohje+langat -pakkauksesta oli edullinen tarjous, niin ajattelin tilata ja kokeilla. Lankoja on kuutta eri väriä 10 gramman minikerissä, ja pakkauksen keristä pitäisi saada juuri nuo kaksi kuvan leivosta - molemmille pojille siis omansa.

Isäntä halusi puolestaan buddha-kirjanmerkin, joten lupasin pistellä hänelle sellaisen. Mieheni on viime aikoina lueskellut paljon itämaisiin uskontoihin liittyvää kirjallisuutta, joten pitäähän hänellä toki olla aiheeseen sopiva kirjanmerkki! :) Samassa pakkauksessa on tarvikkeet myös toiseen kirjanmerkkiin, tuon kukka- ja kiviaiheisen merkin voisin pistellä vaikka itselleni, tai miksei jollekin lahjaksi.

Itse ihastuin suunnattoman paljon tuohon kyyhky-ristipistotyöhön - toki lehdessä oli paljon muitakin, jotka olisin voinut tilata vaikka siltä istumalta, mutta kyyhky oli kooltaan ja hinnaltaan sitä luokkaa, että se päätyi siksi ostoskoriin. Jotenkin viehättävää, että kuva on kyyhkyn muotoinen, mutta kyyhkyn sisään mahtuu paljon kuvia tutuista Raamatun kertomuksista. Puhutteleva kuva, ainakin minulle itselleni! Hih, kuten näiden pistelyiden aiheista voi huomata, minä ja mieheni emme jaa samaa elämänkatsomusta ainakaan näiltä osin, mutta jokainenhan saa ajatella elämästä ja tuonpuoleisesta omalla tavallaan, ja on itseasiassa hyvin mielenkiintoista keskustella erilaisista näkökulmista. :)

Kun mainitsin, että olisin voinut pitkästä aikaa tilata Margarethalta vaikka mitä, niin ainakin tämä taulu (klikkaa linkkiä) kiehtoisi kovasti, mutta on varmasti isotöinen. Aika moni muukin syysaiheinen pistely tuntui kivalta. Mies olisi halunnut tämän (klikkaa linkkiä), mutta totesimme, että ehkä kirjanmerkki riittää tästä aiheesta nyt näin aluksi (minä en välttämättä siis halua tuota pistellä). Tämän kranssin (klikkaa linkkiä) kohdalla harkitsin tilaamista, mutta jätin sitten väliin - mikä olikin onni, sillä viikkoa myöhemmin tuli ClubMargarethan eli saman firman jäsenkerhon esite, jossa kranssi ja kirjomus olikin huomattavasti edullisempia ja siellähän ei ole toimituskuluja lainkaan. Kranssi onkin sitten tulossa sitä kautta joskus myöhemmin. :) Neule/virkkausosastoakin katselin pitkäänkin, siellä kun on noita kivoja pikkutöiden malleja aika paljonkin, mutta testaan nyt aluksi noita leivoksia, millaisia niistä syntyy.


Eilen piipahdin työpaikkani vieressä olevassa kirjastossa osittain omalla, osittain työajalla, sillä etsiskelin materiaalia/ideoita töihin, mutta tulin samalla katsastaneeksi tuon kirjaston antia muutenkin. Ja lainattavaa löytyi sekä työhön että vapaa-ajalle. :) Jälkimmäistä edustaa tämä "Ihanat nopeat virkkaustyöt", Melody Griffitsin kirjoittama kirja, josta nimi kertookin jo kaiken oleellisen. Saman tekijän kirjoittama "Nopeita neuleita" (tai jotain sen suuntaista) oli myös hyllyssä, mutta pikaselailulla en tykästynyt, joten en viitsinyt edes lainata. Mutta tämän voisin haluta ostaa jopa omakseni! :) Itseasiassa minulla taitaa olla hyllyssä jo yksi Melody Griffitsin virkkauskirja, eli jokin hänen tyylissään viehättää. No joo, isoäidinneliöthän ne yllättäen tässä minua kiehtoivat eniten... ;) Kokosin tuollaisen pienen kuvakollaasin malleista, joista tykkäsin - ja kannen sininen neule on toki myös yksi niistä. Taas kerran voit klikata kuvia suuremmaksi, mutta kuvien laatu ei ole kovin hääppöinen kun kuvasin keinovalossa ilman salamaa ja vähän kummallisista kuvakulmista.


Tänään tuli käytyä ruokakaupassa myös lankahyllyllä. Tuumasin osallistua Novitan tupsupipokilpailuun, koska sain mielestäni erinomaisen myssyidean - tosin varmaan joku muukin on saanut saman idean. Joka tapauksessa se idea vaatii juuri nämä värit 7 veljestä, ja vaikka minulla on ennestään jo näitä samoja värejä lankakopassani, niin ne on varattu muihin käsitöihin, joten minusta oli viisainta ostaa ihan erilliset kerät kilpailumyssyä varten. Toivottavasti ehdin sen saada neulotuksi ennen syyskuun puoliväliä, jolloin myssyt pitää lähettää. Ja toivottavasti osaan ideani toteuttaa! 


Postinkantajalla on tällä viikolla riittänyt töitä, kun torstaina tuli Margarethan paketti postiluukkuun asti kannettuna ja perjantaina odottikin kotona sitten pikkupaketti Favopticilta. Kävin pari viikkoa sitten näöntarkastuksessa, kun sain sellaisen ilmaiseksi työterveyshoitajan lähetteellä työhöntulotarkastukseen liittyen. Optikko totesi, että vahvuuksia olisi tarve muuttaa, joten otin häneltä silmälasireseptin matkaan ja jäin harkitsemaan lasien hankkimista. Silmälasiliikkeestä ei oikein löytynyt mieluisia kehyksiä, ja toisekseen hinta olisi ollut arviolta 500 euroa - nämä netistä tilaamani lasit maksoivat satasen! Jos olisin ottanut ihan peruslinssit ilman mitään "hienouksia", hinta olisi ollut vain 47 e, mutta halusin ohennetut linssit heijastuksen estolla, niin hinta sitten peräti tuplaantui. Mutta silti - satanen on aika tavalla vähemmän kuin viisisataa. :) Toimituskuluja ei tullut lainkaan, ja mukana tuli vielä metallinen silmälasikotelo ja puhdistusliina. Suosittelen lämpimästi kaikille uusia laseja harkitseville! Nyt näkee taas tehdä käsitöitäkin paremmin, toivottavasti. :)


Käsitöistä puheenollen... :) Saatan päästä jo tänä viikonloppuna ompelemaan sateenkaarijakun tilkkuja yhteen. 48 tilkkua olisi ohjeen mukaan tarve tehdä, ja kuten kuvasta näkyy, kuvanottohetkellä oli valmiina 41 tilkkua (siis neljä 10 tilkun pinoa + yksi tilkku päälle, helppo laskea :) ), tätä kirjoittaessani valmiina on 43 ja 44. on koukulla. Mahtavan tilkkupinon taustalla on ensinnäkin bussimatkat - päivän aikana töihin ja takaisin mennessä ehtii saada noin 2 ja puoli tilkkua valmiiksi - mutta myös pari koulutuspäivää, joissa syntyi tilkku jos toinenkin, vaikka pääasiassa me kyllä siellä koulutuksessa leikittiin, eikä leikkiessä voi tietenkään virkata. ;) Niin ja olinhan mää torstai-iltana neuletapaamisessakin virkkaamassa. :)

Siinäpä näin tiivistetysti viikon tapahtumat. Mukavaa viikonlopun jatkoa! :)

11 kommenttia:

  1. Kiva postaus! Nuo isoäidinneliöt sateenkaarilangasta näyttävät hyviltä. Mullakin on yksi samantyylinen neule meneillä, valmiina 4 valmista lappua:)

    VastaaPoista
  2. Sinä se olet todella kiltti ihminen, kun jokaiselle tilasit jotain.

    Nätit lasit ja tosi edulliset.

    ps. olen tehnyt sen... johon minut eilen haastoit. Laitan sen blogiini maanantaina :DD

    VastaaPoista
  3. Hyvin olet pitänyt postinjakajan kiireisenä :D
    Komeat ja halvat lasit on kans plussaa.
    Mä en ole pitkään aikaa tilannut Margaretalta mitään, mutta eipä ole ollut aikaakaan pistellä.
    Ja mielenkiinnolla odotan mikä upea jakku taas syntyykään tuosta pinosta.

    P.S. Nyt ehdin jopa jättää puumerkkini pitkästä aikaa :O

    VastaaPoista
  4. Kivat ostokset, minä myös olen miettinyt silmälasien tilaamista netistä mutten ole rohjennut, vielä... Hyvää alkavaa viikkoa ja vielä kerran kiitos viikkoraportista!

    VastaaPoista
  5. Heh! Itse kävin eilen kaupassa ja mukaani tarttui... kas kummaa! Just samansävyiset seiskaveikat. :D Ja pipo minullakin niistä tulossa jo.

    Kivat simmuglassit. Ite olen vannoutunut samanlaisten hengettömien silmälasien kantaja. Toiset lasit menossa, enkä enää laita oikeita sankalaseja, jos näitä vaan jostain löytyy. Ihanan kevyet, ei purista ja paina, eikä haittaa jos vähä vääntyy, kun voi vääntää takaisin kuosiin. :D

    VastaaPoista
  6. Jos oikein jäät koukkuun noihin leivoksiin, niin taisi olla viimeisimmässä Modassakin virkattujen leivosten ohjeita, ellen nyt ihan väärin muista.

    VastaaPoista
  7. Ihanan näköiset muffinssit on suunnitteilla. Muutenkin kiva postaus :)

    VastaaPoista
  8. Kiitos Mari.... just se mä oon :DD

    VastaaPoista
  9. Sinulla ei nyt ihan heti tekeminen lopu ;)
    Jos käyt kurkkaamassa blogiini, niin löydät sieltä tunnustuksen.

    VastaaPoista
  10. Hei! Järkytyin silmälasien hinnoista minäkin, kun tyttärelle käytiin tilaamassa lasit... No, sitten tilattiin sieltä mistä saa kahdet yksien hinnalla ;).

    Jep, viimeisimmässä Modassa oli muffinien ohje :).

    VastaaPoista
  11. Ai niin, ja kiitos kirjallisuusvinkistä: kävin laittamassa varaukseen kirjastosta :D

    VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)