Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

tiistaina, elokuuta 16, 2011

Tankki täyteen :)

Töissä käyminen tulee kalliiksi. Etenkin jos työpaikka on melkein lankoja myyvän marketin kyljessä kiinni. ;)

Novitan uutiskirjeessä oli viime viikolla maininta Ilona-kampanjalangasta, jota saa vain ja ainoastaan Citymarketista rajoitetun ajan, ja joka olisi juuri nyt tarjouksessa. Citymarketissa ei olekaan tullut käytyä vuosikausiin, kun en ole liikkunut niillä suunnilla, missä Oulun Cittarit sijaitsevat, mutta nyt hoksasin että se työpaikan "takapihalla" oleva pikku kauppa taitaakin olla juuri CM. Joten päätin järjestää niin, että ehtisin käväistä piipahtamassa lankahyllyillä jossain vaiheessa työviikkoa. Tänään oli mielestäni siihen paras mahdollinen päivä, sillä täksi päiväksi ei ollut sovittuja palavereja, ja suurin osa ryhmistänikin alkaa vasta parin viikon päästä. Joten laskeskelin, että jos syön oikein nopeasti, niin ruokatauostani jää vielä hivenen aikaa juosta Cittariin ja takaisin.

Oikeasti se homma meni kuitenkin niin, että aamupäivällä huomasin lyijytäytekynästäni lyijyn loppuneen. Hyvä tilaisuus siis jaloitella ja käväistä ostamassa siitä takapihan CM-putiikista lisää lyijyä. Ja äkkiä vilkaista niitä tarjouslankoja. ;) Nehän osoittautuivatkin mitä mainioimmiksi sukkalangoiksi - ja kas, juuri eilen olin ihastellut jossain blogissa aivan ihanaa sukkamallia, jonka haluaisin itselleni tehdä. Häpeäkseni täytyy myöntää, etten muista, mikä blogi se oli, ja vielä suurempi häpeä on se, etten jaksanut jättää edes kommenttia, vaikka minusta ne olivat ehkä maailman ihanimmat sukat. Anteeksi vain kaikille bloggaajille, että olen nykyään näin laiskistunut kommentoija! No, niitä sukkia ihaillessani harmittelin, ettei minulta löydy sopivaa yksiväristä sukkalankaa, ja että Novitalla on tänä syksynä minun mielestäni ihan surkea värivalikoima. Mutta voi ihanuutta, kun näin sitä Ilona-lankaa Cittarissa, siinähän oli niin hempeitä pastellisia värejä, ja ihan minun lemppariani turkoosiakin, joten päätin ostaa siitä itselleni ne sukkalangat pitkävartisiin sukkiin. Ostin varmuuden vuoksi kolme kerää, vaikka kaksikin riittäisi vallan mainiosti, mutta nämä kampanjalangathan tulevat ja menevät vielä nopeammin kuin Novitan muu valikoima, joten ei niiden perään auta itkeä sitten, kun lanka loppuu ja toisesta sukasta puuttuu terästä 2 cm.

Kassalla maksaessani sitten yhtäkkiä tajusin, että tässähän on muuten mitä parahin lanka yhteen toiseenkin työhön - olen salaa mielessäni haaveillut, että keväällä tulisi taas 7 veljeksen värikarttaan jotain ihanaa turkoosia, mutta kun Ilona on 7 veljeksen vahvuista ja tuntuista, niin tämähän sopisi siihen työhön erinomaisesti. En vaan viitsinyt enää lähteä uusintakierrokselle, kun olin työkaverillekin huikannut käyväni vain pikaisesti hakemassa lyijyä. Ja toisekseen minulla ei ollut hajuakaan, paljonko siihen työhön sitä lankaa tarvittaisiin, sillä Cittarissa ei ollut uusinta Novita-lehteä, josta olisin voinut asian tarkistaa. Ajattelin, että miehenihän voisi omalla ruokatauollaan käväistä vilkaisemassa lankamäärän oman työpaikkansa lehtihyllystä, mutta samantien kun mies vastasi soittooni, tajusin etten edes muista mikä sen mallin numero on, joten se siitä ideasta. Novitan sivuiltakaan ei löytynyt vielä uusimman lehden kaikkia malleja, joten siitäkään ei ollut apua - piti muuten pyytää työkaveria kirjaamaan minut koneelle, koska en ole edelleenkään saanut omia tunnuksia, ja kyllä minä sitten siinä samalla näpyttelin koneella ihan oikeita töitäkin, en minä toki työaikaani käytä netissä lankavalmistajien sivuilla surffaamiseen ja vielä työkaverin tunnuksilla. ;) (vähennettäköön se Novitan sivuilla viipymäni 2 minuuttia ruokatauostani) Vaan sitten päätin, että kun lounasta syödessäni luin samalla työhön liittyvää kirjaa, niin sitähän ei voinut oikeastaan laskea ruokatauoksi, joten minulla oli hyvin vielä toinen vartti käytettävissäni uuteen kauppareissuun. :D Sinne kun kävelee parissa minuutissa - niin ja siihen työpaikan ja kaupan väliin kun on ahdettu vielä kirjastokin, niin pyörähdin siellä katsomassa, onko hyllyssä Novitaa. No ei ollut, joten uusi suunnitelma oli käydä CM:ssä vaan ostamassa joku hatusta heitetty määrä lankaa.

Vaan ei tarvinnut heittää hatusta, sillä yhtäkkiä sinne markettiin olikin ilmestynyt iso pino uusimpia Novita-lehtiä! :) Oikeasti, niitä ei ollut siellä puoli yhdeltätoista ainoatakaan, mutta puoli yhdeltä oli kymmenittäin - mikä tuuri! :) Sain tarkistettua lankamäärän, ja sitten pikainen koukkaus lankalaarilla ja paluu töihin. Kyllä tauotkin pitää osata käyttää tehokkaasti! ;)


Kilo turkoosia tunikaan ja sukkiin ja yksi vaivainen satagrammainen tuollaista mintunvihreää (alhaalla keskellä). Kuva vääristää värit ihan poskelleen, mutta uskokaa minua, kun sanon että turkoosia ja mintunvihreää. :) Näiden lisäksi tunikaan tulee sitten muutamia jämä-7 veljeksiä lankalaatikkoni pohjalta. Ja yllättäen isoäidinneliöitä. Siis se isoäidinneliötunika siitä uusimmasta Novitasta on mielessäni. Tästä eteenpäin voisin muuten melkein sanoa säännöksi, että jos blogissani esiintyy isoäidinneliöitä, niin todennäköisesti niistä on syntymässä enemmin vaate kuin peitto. ;)

Tätä ei parane ottaa tavaksi, mutta tarpeeseen tuli kyllä nämä ostokset! :) Mietin vain, että millähän ajalla nämä sitten tekee valmiiksi vaatteeksi? Melko paradoksi, että kun on työtön tai osa-aikatöissä, niin on aikaa enemmän käsitöille muttei rahaa ostaa tarvikkeita - ja kun on kokoaikatöissä, niin on ehkä rahaa (onko, en ole saanut vielä ensimmäistä tiliä?) ostaa tarvikkeita, muttei aikaa tehdä niitä käsitöitä. ;) Mutta onnellinen olen kummassakin tapauksessa, nyt nautitaan tästä elämänvaiheesta! :) Postista pitäisi muuten lähiaikoina tulla lisääkin käsityötarvikkeita... olen varmaan mennyt vähän sekaisin siitä ajatuksesta, että saan jatkossa (pientä mutta) säännöllistä kuukausipalkkaa. ;)

Ei tää nyt lopulta niin kalliiksi tullut, vaikka alussa niin väitinkin. Kun sain halavalla. ;) Siihen viittaa postauksen otsikkokin. :D

P.S. Pakko vielä huomauttaa, kun olen illan naureskellut tälle uutiselle, että minä ihan maksoin lankani molemmilla kauppareissuilla. :) Mutta näemmä on ollut toisenlaisiakin langantarvitsijoita tänään liikkeellä toisaalla.

10 kommenttia:

 1. Toi on meilläkin tuttu sanonta toi "kun halvalla sai" :)
  Jälkikasvukin (vähän päälle 10 molemmat) toteaa kun oon ostanu jotain, että kun halvalla sai...

  VastaaPoista
 2. Tuon saman aika/raha -paradoksin kanssa minäkin olen kamppaillut. Aika kun ei tahdo millään riittää käsitöihin enää työpäivän jälkeen.

  VastaaPoista
 3. Hyvä maku sulla tuon turkoosin värin suhteen! ;D

  VastaaPoista
 4. Kävin viime viikolla Porin citymarketissa ostamassa kolme kahvia kympillä ja näin siellä niitä lankoja ja ne jäi vaivaamaan kun en heti ostanut. Jollakin tavlla se värimaailma oli ihana ja ajattelin, että niistä olisi saanut hyviä virkkaus tai kirjoneulevärejä. En osatnut ja tänään vatavasten lähdin sinne uudestaa: pelkkiä valkoisia jäljellä... pyäähääh... Noppeet syä hittaat sano porilaine

  VastaaPoista
 5. Kuin myös-olin Cittarissa ja ostin vain kaksi kerää minttua- vain kaksi!!!! Kivan tuntuinen lanka-pehmeä.

  VastaaPoista
 6. Kiitos kommentista. Se on todella kiva malli neuloa,itse suunnittelen jo toisia,nyt seiskaveikka raidasta tehtynä :)

  VastaaPoista
 7. Olen jo tehnyt kahdet sellaiset pitsisukat mitä uusimmassa novitassa oli, mikä malli sulla oli hakusessa. Liekö olet käynyt katsomassa niitä edellisiä kutomiani raitasukkia? Kun nää viimeisimmät oli mustat. :D

  VastaaPoista
 8. Sulovilenismi (vai mitenhän tuon kirjottaisi) kasvaa ja kukoistaa, meillä muksut kysyvät jo halvallako sait jos jotain (=mitä vain) on ostettu enemmän kuin normisti =)

  VastaaPoista
 9. On mennyt kai koko elokuu niin, etten ole täällä ehtinyt poiketa. Nyt sitten tein pikakierroksen, ts. katsoin kuvat läpi ja hiukan niiden tekstiäkin: ihanat ne ruuturaitasukat. Hmh, ehkäpä minäkin sitten Sukkasadossa...

  Esikoisellesi siunattua koulutietä!

  VastaaPoista
 10. Pitäisiköhän käydä CM:ssä tarkistamassa nuo langat. Mielenkiintoinen uutinen; vai tällaista täällä meillä:DDD

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)