Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

maanantaina, elokuuta 01, 2011

Heinäkuun raporttia ja elokuun suunnitelmia

Elokuu - minulle se on jo melkein sama kuin syksy. :) Tänä aamuna oli ainakin niin syksyinen kirpeä ilma ja tuoksui syksylle, joten haluan kääntää mieleni jo uskomaan, että on syksy ihan oikeasti. Tai sitten se on vain keino selviytyä kesästä: kuvittelen kesäkuun olevan vielä kevättä ja elokuun jo syksyä, joten ei tarvitse "kärsiä" kuin heinäkuu. ;) Huh - onneksi se on taas tältä vuodelta ohi! :)

Käsitöitäkin tuli tehtyä yllättävän paljon, vaikka muuten oli niin paljon tohinaa, että kärsimyskuukausi vilahti ohi ihan silmissä. Hyvä niin. :)


 Heinäkuussa valmistuneet:

  • 5.7. Iltakirkko-seinävaate (ristipistellen)
  • 16.7. Kaitaliina (virkaten), langankulutus 280 g
  • 24.7. Torkkupeitto (virkaten), langankulutus 772 g
  • 31.7. Isoäidinneliötoppi (virkaten), langankulutus 357 g
Vähäisestä kappalemäärästä huolimatta lankaa kului ihan mukavasti 1409 grammaa. :) Kirjanpidon mukaan en edes käynyt lankaostoksilla koko kuukauden aikana, joten tuo määrä oli pelkkää miinusta lankavarastoon. Hyvä niin, sillä nyt alkaa kohta taas säilytystilojen rajat tulla vastaa (lankaa tällä hetkellä noin 4,5 kiloa).


KYHäilyt tuli ajoissa valmiiksi, ja sain myös viimeisen RistiPistoHassutuksen tehtyä heinäkuussa. Niin kuin jo aiemminkin totesin, nyt ajattelin vähän aikaa pitää vapaata tempauksista ja tehdä tasan sitä mikä huvittaa. Virkkausringin tempaukset ovat tietysti vähän eri juttu, kuten tuo nyt päättynyt Lumoava Pitsi, kun sinne voi käydä nakkaamassa omia virkkuitaan silloin kun siltä tuntuu. Viime kuussa taisin esitellä siellä tuon kaitaliinan, mutten jaksanut muita heinäkuun virkkauksia sinne viedä, kun eivät ne ihan niin pitsisiä olleet. Mutta voisihan noistakin pitää välillä taukoa, oman aikansa ja vaivansa sekin vaatii, kun siellä töitään esittelee. Tai no, copypastella menee noin puolitoista minuuttia, kun sinne yhden kuvan ja pari sanaa lätkii. ;) Katsotaan nyt, mitä tempauksia sinne ollaan kehittelemässä, osallistuako vaiko eikö.

Aika usein olen kuun vaihtuessa kirjannut ylös suunnitelmiani, mitä käsitöitä teen seuraavaksi tai tulevan kuukauden aikana. Nyt on senkin suhteen sellainen olo, että enpä taida suunnitella mitään, teen vain mitä milloinkin mieli tekee. Vaikka tuskin osaan ihan kokonaan olla suunnittelematta, nytkin on mielessäni monenlaista mitä haluaisin tehdä. Mutta aion tehdä nyt käsitöitä ihan ilman mitään aikatauluja, koska niin paljon uutta on tässä elokuussa edessä koko meidän perheen arkirytmissä. Todennäköisesti blogissani tulee näkymään tulevaisuudessa pääasiassa sateenkaaren värejä, sillä sitä 7 veljestä Sateenkaari-Raitaa tuli ostettua keväällä toista kiloa... ;)

Kiitos onnentoivotuksista - vaikka olen niin onnellinen uudesta työstäni, että tuskin enää enempää onnea tarvitsen. :) Ensimmäisen päivän jälkeen on ihan hyvä mieli, tunnen olevani tervetullut työyhteisöön ja ihan uudenlaisten tehtävien pariin. Itse asiassa tällä minun tehtävänimikkeelläni ei taida Suomessa muita olla tai ei ainakaan kovin montaa, joten pääsen varmaankin tekemään työstäni ihan minun näköiseni. Jännää! :) Vaan pakko kyllä tunnustaa, että minusta taisi tulla kertaheitolla illantorkku kun taas jo silmäluomet painavat - ehkä sillä on vaikutusta, että heräsin aamulla klo 5.40 ihan ilman kellonsoittoa (nousin ylös kylläkin "vasta" kuudelta), mitä ei ole tainnut tapahtua kuin ehkä joskus silloin kun esikoinen oli vauva; kuopus sopeutui vauvana heti muun perheen vähän myöhäisempään rytmiin. Mutta varsin hauskaa oli tänä aamuna lähteä koko perhe yhtä aikaa kotoa - puolentoista viikon päästä sekin sitten muuttuu, kun kaikki neljä lähdetään ihan eri aikaan ja eri suuntiin, joista yksi on tuo viereinen koulurakennus. Sekin on jännää, ainakin näin tulevan koululaisen äidistä! :)

Niin, ja olen minä tänään ehtinyt neuloakin... :)

Mukavaa elokuuta ja syksyä! :) Minulle syksy ja uuden alku ovat synonyymeja, joten ehkä siksi on tänään niin syksyinen fiilis. :) Sitä paitsi puuvilla ja virkkuukoukku ovat nyt vaihtuneet villaan ja puikkoihin, eli selvä syksyn merkki sekin!

18 kommenttia:

  1. Ihanaa,että löytyy muitakin syksyn rakastajia :) Sullapa onkin tosi jännä syksy,uusi työ ja esikoisen koulun alku (ymmärsinkö tällä kertaa oikein? ) :) Ja ihania töitäolet saanut kesälläkin aikaiseksi,tuo toppi on mahtava!

    VastaaPoista
  2. Kivoja töitä sait aikaan. Minä taidan olla kesäihminen, mutta myös syksy on ihana.

    VastaaPoista
  3. Minäkin olen kyllä syksyihmisiä: nyt on jo ihanaa kun illalla viilenee ja ei ole hyttysiä. Pimeys myös tekee kodista aina kodikkaan!

    VastaaPoista
  4. Minä en yhtään pitänyt heinäkuun helteistä, mutta koska kesäloma alkaa ensi maanantaina, vähän päälle 20:n lämpötilat olisivat kivoja (ainakin osan aikaa).

    VastaaPoista
  5. Kivoja töitä, etenkin mummonneliötoppi viehättää minun silmääni! Kyllä syksy on jo tervetullut minunkin puolestani :)

    VastaaPoista
  6. Myös minä odotan syksyä kuin kuuta nousemaan! Paras vuodenaika ja aika yleensä kaiken uuden alulle. Uuden koululaisen äitiä kuuluukin vähän jännittää, niin meilläkin, vaikka yksi lähteekin ammattikouluun. Mutta häntä itseään se jopa pelottaa....

    VastaaPoista
  7. Syksy on mukavaa aikaa vaan enpä osaa sanoa kumpi on kivempi kesä vai syksy. Aikaansa kutakin. :D Onnittelut uudesta työstä! Jään odottelemaan sateenkaaren värejä.

    VastaaPoista
  8. Minustakin syksy on aina uuden alku. Se on varmaan paljon ammatista johtuvaa, syksyn tullen opettaja kun saa ottaa esiin uudet tarvikkeet ja usein myös uuden luokan. On oikeastaan aika kiva, kun voi kaksi kertaa vuodessa tehdä uuden alun; elokuussa ja tammikuussa. Onnea uuteen työhön ja turvallista koulumatkaa koululaiselle.

    VastaaPoista
  9. Kaitaliina on mun suosikki -syksy on paras vuodenaika !! :D

    VastaaPoista
  10. Juu, syksynfanittajia ollaan :).
    Kaunis tuo mummonneliötoppi!

    Ja sateenkaarilanka kuullostaa oikein hauskalta, juuri näin syksyn tullen!

    (Ja varmasti uuden työn uudet haasteetkin ovat mukavia, vaikka meikäeläkeläinen alkaa olla niiiin kaukana työelämästä, että melkein hävettää... *Tykkää - onneksi - olla villi ja vapaa ;)*)

    VastaaPoista
  11. Kiitos Mari !
    Olen kyllä itsekin verhooni tyytyväinen ja saattaa tulla lisääkin eri väreillä.

    Ei minulla kauheasti näkyvillä noita omatekoisia ole, mutta kaapit kyllä pursuu ja kun nuo lapset ei mitään halua.
    Kaatopaikalle varmaan minun lapset niitä raahaavat :)

    Mulla näyttää jäävän aina joku juttu päälle ja sitten sitä tulee peräkkäin. Ja sinulle joka niistä tykkäät voin kertoa, että monta on jo valmiina :D

    Oikein ihanaa työviikkoa uudessa työssäsi . Uskon että se ainakin aluksi vie sinusta "mehut", mutta kyllä se siitä :)

    VastaaPoista
  12. Tempausähkyä on vähän minullakin.

    Tsemppiä koulunaloitukseen (erityisesti äitille)!

    VastaaPoista
  13. Paljon olet heinäkuussa saanut aikaiseksi.

    Minä, ja koira, olemme nauttineet aamujen viileydestä tällä viikolla. On ihanaa lähteä lenkille 13-14 asteen lämpötilaan. Ja öisinkin saa nukutuksi paremmin, kun ei ole yli 26 astetta sisällä.

    VastaaPoista
  14. Oulussa oli tosiaan maanantaina ihanan kirpeä, syksyinen sää :) Myö vietettiin mummolassa aikaa.

    Syksyhän on neulojan kulta-aikaa ;)

    VastaaPoista
  15. Nuo aivan ihania, nuo sinun heinäkuun käsityöt.
    Syksy se pikkuhiljaa saa ylivallan. Tosin vielä on onneksi capreissa tarennut aamulenkillä käydä. Dalmikseni on hoksannut sään viilenneen lenkkeilylle sopivaksi. lenkeillä viivytään huomattavasti kauemmin kuin pari viikkoa sitten.
    Onnea äidille ja lapselle koulutien aloitukseen.
    Minun kuopuksenikin aloittaa koulun, nimittäin hän tulee Ouluun kouluun. Se on äidille aina suuri askel, kun lapsi ottaa elämässä harppauksen kohti tulevaisuutta.

    VastaaPoista
  16. Tosi kivoja töitä :)Varsinkin pöytäliina on kovasti mieleeni.
    Laitoin blogiini linkin tänne, jos se ei sovi niin ilmoittele niin voin siinä tapauksessa ottaa linkin pois.
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  17. Kiitos kunnon kommentistasi. Sitä oli oikein mukava lukea.
    Minustakin on ihanaa, kun syksy saapuu ja loppuu nämä painostavat helteet. Jaksaa puuhastellakin ihan eri tavalla.
    Kaunis tuo alenpana oleva toppi. Hyvin olet onnistunut siinä ja sopii nätisti tuommoiselle hoikkaiselle ihmiselle. Minä näyttäisin tuommoisessa verkkoon joutuneelta valaalta :)

    VastaaPoista
  18. Ihania töitä sinulla on valmistunut taas. Tuo ädillesi tekemä liina on minusta erityisen kaunis!

    VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)