Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

perjantaina, heinäkuuta 01, 2011

Nyt me mennään naimisiin! :)


Näin kuninkaallisten - vai pitääkö sanoa ruhtinaallisten - häiden alla onkin mitä mainioin tilaisuus esitellä hieman häämuotia. Jokainen hääparihan toki valitsee vihkiasunsa omien mieltymysten mukaan, mutta tässä on yksi esimerkki, kuinka häihin voi pukeutua.

Hääasut Barbien ja Kenin tapaan! :)

Barbien hääpuku
Tehty ajalla: 12.-20.6.2011
Malli: Oma
Lanka: Novita Virkkauslanka luonnonvalkoinen (010); kukat Virkkauslanka roosa (550) ja Teetee Almina vaaleanvihreä (5055)
Langankulutus: 39 g
Puikot: 2 mm, virkkuukoukku 1,25 mm
Koko: Barbie
Muuta: KYH 15. Kummitytön Barbielle. 

Morsian on valinnut asukseen perinteistä luonnonvalkoista. Kaunis pitsinen hääpuku on kokonaan virkattu. Se on klassisen yksinkertainen kapealinjainen mekko, jossa on kuitenkin upeina yksityiskohtina hihan ja helman runsaat röyhelöt sekä helman halki kulkeva herkkä organzanauhakoriste, joka on solmittu taakse rusetilla. Morsian on valinnut asuunsa myös hunnun, jonka hento pitsi on neulottu. Sievään pieneen kukkakimppuun on solmittu vaaleanpunaisia kukkia morsiamen omasta puutarhasta. Kampaus on klassinen nuttura.

 Kenin hääpuku
Tehty ajalla: 13.-30.6.2011
Malli: Oma
Lanka: Novita Virkkauslanka musta (099) ja luonnonvalkoinen (010)
Langankulutus: 46 g
Virkkuukoukku: 1,25 mm
Koko: Ken
Muuta: KYH 16. Kummitytön "isi-Barbille".

Koska häät pidettiin illalla - vihkiminen suoritettiin hivenen ennen puolta yötä välittömästi sulhasen puvun valmistuttua - sulhanen saattoi valita hääasukseen smokin. Sekä musta smokki että valkoinen smokkipaita samoin kuin musta rusetti ovat kaikki virkattuja. Perinteistä poiketen pukupaita on lyhythihainen, vaikka juhlapaidan tulisi aina ollakin pitkähihainen. Sulhanen totesi, että hänen jäykkien käsivarsiensa päälle on helpompi pujottaa lyhythihainen paita, eikä hän tällä tavalla muistuta niin vahvasti ladonovea kuin pitkähihaisessa paidassa. Sitäpaitsi räätälin kädet olivat jo niin hikiset hääasun kimpussa puurtamisesta, että hän suosiolla jätti hihat lyhyemmiksi. Kengiksi sulhanen on valinnut ainoat kenkänsä eli mustat lenkkarit. :D Sulhasen asuun kuuluu luonnollisesti myös valkoinen rintakukka - shamppanjaruusu - joka on kiinnitetty smokin rintapieleen hämähäkkiruusukirjonnalla. Se oli muuten ensimmäinen kerta, kun räätäli tätä kirjontaa kokeili ja kaunis ruusu siitä syntyikin.


Vihkiseremonia oli varsin pikainen, koska ajankohta venähti niin myöhään iltaan. Tuore aviopari ehti kuitenkin poseerata valokuvaajalle, jotta ikimuistoinen ilta saatiin ikuistettua (klikkaa kuva isommaksi!). Häävalssin ja suudelman jälkeen oli aika suunnata hääparin yhteiseen kotiin, jonka kynnyksen yli sulhanen luonnollisestikin kantoi vaimonsa.

Kotona oli aika ottaa rennosti, heittää hääpuvut yltä ja valmistautua hääyöhön...

Barbien alusasu
Tehty ajalla: 20.-22.6.2011
Malli: Oma
Lanka: Novita Virkkauslanka luonnonvalkoinen (010) ja roosa (550)
Langankulutus: 6 g
Virkkuukoukku: 1,25 mm
Koko: Barbie
Muuta: KYH 21. Kummitytön Barbielle.

Kuten naiset yleensä, myös tämä morsian oli huomioinut tärkeän päivänsä alusasussaankin. Kaunis pitseillä somistettu luonnonvalkoinen alusasu sopiikin morsialle mitä parhaiten. Sulhanen puolestaan oli unohtanut alusvaatteet kokonaan - hän ihmettelee, että mihin kummaan sitä tässä vaiheessa enää vaatteita tarvitsee...? ;)

Kameran oli syytä sulkeutua tämän kuvan jälkeen, jotta blogiin ei tarvitse laittaa ikärajaa... ;)

Näin on saatu Barbie ja Ken onnellisesti naimisiin! :) Totta puhuen, tämä pariskunta toimi ainoastaan hääasujen mallina, sillä nämä puvut matkaavat lähiaikoina kummitytölleni. Hän tulee saamaan synttärilahjakseen toivomansa "isi-Barbin", ja sen verran konservatiivisuutta minusta löytyy, että jos Ken tuumaa muuttaa Barbien kanssa saman katon alle, niin syytä on pakata matkaan hääpuvut ja suositella niille pikaista käyttöönottoa. :) Jatkossa varmaankin samaan osoitteeseen tulee tehtyä lisää vaatteita, sillä ainoa miesbarbi, jonka onnistuin löytämään, oli varustettu ainoastaan uikkareilla ja pyyhkeellä! Täytyy vain myöntää, että Kenille ei ole yhtään niin kiva tehdä vaatteita kuin Barbielle - kulutettuun lankamäärään ja vaatteiden kokoon nähden näihin uppoaa yllättävän paljon aikaa ja näperrystä, tosin ei tuo Barbienkaan puku ihan kädenkäänteessä syntynyt. Ihana oli kuitenkin suunnitella ja näpertää, ja loppujen lopuksi Kenin puvun loppukiri kesti vain puolisentoista vuorokautta.

Erityisen tyytyväinen olen näissä hääpuvuissa tuohon Kenin asuun, joka ihan viimeistelyvaiheessa puhkesi kukkaansa - kirjaimellisesti, sillä kirjailin rintakukan ihan viimeiseksi. ;) Barbien puvussa parasta on minusta huntu, josta tämän koko hääpukuprojektin aloitinkin. Barbie ehtikin istua huntu ja hääkampaus päässään muuten nakusillaan tuossa lankakerien päällä aika pitkään ihmettelemässä, eikö se Ken tosiaankaan saa ylleen muuta kuin pienen pätkän housunlahjetta. Mutta onneksi nämäkin vaatteet lopulta valmistuivat! :)

Kesäkuun käsityöraporttia on tulossa tässä jossain vaiheessa, kun tämä viimeinenkin kesäkuun puolella valmistunut on saatu nyt esiteltyä. :)

15 kommenttia:

  1. Voi että, taatusti kesän upein hääpari.
    Kyllä olet saanut lankaa ja koukkua vääntää, etenkin noissa hihoissa. Saat kyllä ihailuna näistä asuista. Ja nuo viralliset hääkuvatkin, olet kyllä ajatellut kaikkea. Ja juuri oikeaan kohtaan lopetit. On ne nuo alusasutkin ihanat.

    Mutta taas katellisena luin tuota kertomusta, kyllä kirjoitus sulta sujuu, oikein eläydyin mukaan :))
    Osainpa minäkin !!!

    VastaaPoista
  2. Ihana! Ihanat asut ja hauska kirjoitus, kiitos mukavasta aloituksesta tähän päivään :) Teetkö nämä barbin vaatteet aina ihan päästä? Miten saatkin ne aina oikean kokoisiksi ja hyvännäköisiksi! Jaksaisitkohan joku kerta laittaa barbin vaatteista jotain ohjetta?

    -Hanna

    VastaaPoista
  3. Olipa mukava saada vähän ennakko häätunnelmia näin Albertin häiden alla. Morsiuspari on todella upea: morsian kanuis ja sulho komea! Toivon heille oikein paljon onnea yhteiselämään ja jään mielenkiinnolla odottamaan joko pariskunta saa pian perheenlisäystä. Toisaalta he voivat nauttia nyt vaan toisistaan ja viettää vapaata nuorenparin elämää!

    VastaaPoista
  4. Mieletöntä kerrontaa! Kyllä maailma on menettänyt sinussa loistavan toimittajan :) Ihanan näköisiä kuvia,upeita vaatteita sai pariskunta päälleen!

    VastaaPoista
  5. Olipa virkistävä tarina ja asut aivan ihania. Kummityttösi varmasti riemastuu noin kivasta lahjasta :)

    VastaaPoista
  6. Olet kyllä ihan mahdoton näpertelijä ja tarinan sepittäjä!

    VastaaPoista
  7. Mukava kertomus :) ja hienot hääasut!<3

    VastaaPoista
  8. Ihana kertomus! Kylläpä olet saanut näperrellä noiden hääpukujen kanssa. Täytyykin vakoilla joko kummityttö on innostunut barbeista vai ovatko mahdollisesti bratzit se juttu. Ja malliksi pitäisi löytää M:n vanhat barbiet.

    VastaaPoista
  9. Oi kuinka kaunis hääpari! (Ihania nuo kuvat :-)

    VastaaPoista
  10. Suora televisiointi vain puuttui tästä. Miniatyyritaituri olet.

    VastaaPoista
  11. Kauniita asuja!Varsinkin tuo barbin häämekko!

    VastaaPoista
  12. ooh! jos mun barbeilla olisi ollut tuollaiset vaatteet kun olin pieni, niin en olisi varmaan mitään muuta leikkinyt kuin hääleikkejä;)
    tosi hienot!

    VastaaPoista
  13. Kyllä on komeet pitsipuvut :) (Ruhtinaalliset häät eivät kyllä olleet ihan minun makuuni. Tai enhän niitä katsellutkaan kuin vähän alusta, kun alkoi pitkästyttää, tunnustan...)

    VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)