Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

perjantaina, heinäkuuta 01, 2011

Kesäkuun raporttia ja heinäkuun suunnitelmia

Huhhuh, hikeä pukkaa! Eikä ainoastaan tästä lämpötilasta johtuen, vaan myös käsityöntäyteisestä kesäkuusta. Mikä ihme minut saikin osallistumaan tuohon KYHiin? Kappalemäärässä kuukauden käsityösaldo on varsin mittava, mutta kun kuvittelin pienten töiden valmistuvan nopeasti - ja näin olisikin, jos virkkuukoukku olisi edes hitusen paksumpi kuin 1,25 mm - niin niitä sitten tuli muutama tehtyä, ja grammasaldo on likipitäen olematon. Hyvä, ettei tää ollut sentään Lankahamsteri-tempaus! :D


Kesäkuussa valmistuivat:
 • 2.6. Lahjapaketin koristeet = nyöri + 3 kukkaa (virkaten), langankulutus 13 g
 • 5.6. Kesäpipot 6 kpl (virkaten), langankulutus 169 g
 • 7.6. Lierihattu (virkaten), langankulutus 47 g
 • 8.6. Kesäpipot 2 kpl (virkaten), langankulutus 52 g
 • 11.6. Käärme ja elefantti (neuloen), langankulutus 92 g
 • 16.6. Salsahameet 3 kpl (ommellen)
 • 18.6. Angry Birds: Nokkalintu, kuningaspossu ja munat 3 kpl (virkaten), langankulutus 32 g
 • 20.6. Barbien hääpuku (virkaten ja neuloen), langankulutus 39 g
 • 21.6. Virkattu kippo (virkaten), langankulutus 19 g
 • 22.6. Barbien alusasu (virkaten), langankulutus 6 g
 • 24.6. Virkattu kippo (virkaten), langankulutus 18 g
 • 25.6. Virkatut kipot 2 kpl (virkaten), langankulutus 36 g
 • 29.6. Lämmittimet (neuloen), langankulutus 81 g
 • 30.6. Kenin hääpuku (virkaten), langankulutus 46 g
Lankaa kului kesäkuussa 650 grammaa, mikä on toistaiseksi pienin kuukausikulutus tänä vuonna. Kuitenkin pääsin jo koko tämän vuoden langankulutuksessa 10 kilon yli, eli ihan hyvä puolivuosikas. :) Lankahankinnoilta en voinut tässäkään kuussa välttyä: sain äidiltä hänen jämälankaansa 380 g ja itse ostin peräti 1050 grammaa lankaa (oikeestiko? milloin tämä on tapahtunut?), joten lankaahan tuli näemmä tuplasti niin paljon kuin ehdin kuluttaa. Tosin jokainen lankaostos oli "pakollinen", eli päätyivät puikolle tai koukulle suunnilleen jo tuolla rappukäytävässä ennen kuin ehdin edes kotiin.


KYH-HYH! Että tulikin tähän lähdettyä mukaan... ;) Aiemmin jo kirjoittelinkin, että ei tämä oikein ollut "mun" tempaus, vaikka osasin sen jo ennalta aavistaakin. Halusin kuitenkin osallistua tähän edes kerran, koska joskus on hyvä tehdä asioita eri tavalla kuin yleensä, enkä kyllä siinä mielessä kadu osallistumista - olen taas oppinut jotain itsestäni. :) En vain osaa pitää kovin montaa käsityötä kerralla kesken. Aluksi tämä kyhäily onnistui ihan hyvin, kun alkukuun työt olivat sellaisia, että valmistuivat parissa tunnissa tai saman päivän aikana. Sitten kuitenkin tuli aloitettua pari isompaa työtä, ja sen jälkeen homma sitten alkoikin karata ohjaksista. Vielä kun tuli samaan syssyyn muutama ihan yhtäkkinen akuutti tilaus käsitöille, joita en ollut etukäteen suunnitellut - ja ne tietysti kiireellisiä ja menivät aiemmin aloitettujen edelle - niin kaaos oli valmis, ainakin päässäni ja kieltämättä myös käsityöpöydällä. Sitten helteiden aikaan kun koitettiin yöllä viilentää asuntoa, jostain avonaisesta ikkunasta lennähti sisään ompelukärpänen ja kävi vaivihkaa puraisemassa minua. Niinpä sitten ommeltiin kolme kokonaista päivää, jotka olisi voinut käyttää myös KYHäilyihin. Päälle vielä muita mullistuksia elämässä, niin ei ihme, että alkoi vähän hirvittää käsitöiden määräkin. Siihen olen tyytyväinen, että kaikki 25 KYHäilyä sain aloitettua - vaikka niistä suuri osa olikin ihan jotain muuta, mitä olin alunperin ajatellut - ja niistä 23 valmistui kesäkuun aikana.

Mutta ne kaksi keskeneräistä ovatkin sitten varsin isoja töitä. Tikuttelen Virkkauslangasta 1,25 mm koukulla kaitaliinaa 2-metriselle pöydälle... masokistista vai mitä? ;) Valmista on vasta noin puoli metriä, ja kun koko liinan ympäri tulee vielä paloista virkatut reunakukkaset, niin niitä on tehtynä kaksi kappaletta, ja niitä tulee valmiiseen liinaan... no, hieman enemmän kuin kaksi. Eihän siinä mitään, jos olisi koko loppuelämä aikaa tuota tehdä, mutta kun ajattelin antaa sen tuliaisiksi kahden viikon päästä. Ja sitten on kesken vielä torkkupeitto kuopukselle, joka lapsen mielestä olisi pitänyt olla valmiina jo noin kolme viikkoa sitten. ;) Sen haluaisin myös saada valmiiksi ennen heinäkuun puoliväliä, koska kuun kaksi viimeistä viikkoa olen pois kotoa, enkä halua ottaa peitontekelettä mukaani, ja kun kyseessä on KYH-työ, niin ei sitä voi jättää kotiinkaan keskeneräisenä odottamaan, koska sitten se ei valmistuisi ennen heinäkuun loppua. Eli nuo kaksi oikeasti tosi isoa käsityötä pitäisi valmistaa seuraavan kahden viikon aikana. Ja ensi viikonlopun olen körttijuhlilla kenttäkattilaa hämmentämässä... siinä tuskin ehtii pahemmin virkkaamaan. Joten täytyy koittaa kotona pitää koukku liikkeessä!


Lumoavaa Pitsiä edustaa ainakin tuo keskeneräinen liinani, joten kun tämä tempaus on vielä heinäkuun voimassa, niin saan (toivottavasti!) siihen ainakin yhden työn tehtyä. Katsotaan sitten, mitä muuta otan työn alle, kunhan nuo kaksi virkkuutekelettä valmistuu. Lankojahan on hankittuna ainakin kymmeneen työhön, että valittavaa riittää. :)

Minullahan on ollut tavoitteena saada valmiiksi yksi ristipistotyö kuukaudessa, mutta nyt jäi pistely KYHäilyn jalkoihin, valitettavasti. Olen kyllä koittanut pitää kiinni tavastani pistellä ainakin iltauutisten ajan ja joskus venähtää sen jälkeen seuraavan vuorokauden puolellekin. Siitä huolimatta viimeisestä RistiPistoHassutustyöstäni on pistelemättä 3-4 väriä yhteensä 20 väristä + jälkipistot ja viimeistely, eli sellainen yhden-kahden illan hommeliini-pommeliini. Luultavasti se valmistuu nyt viikonlopun aikana. :) Sen jälkeen minulla onkin enää kesken tasan yksi ristipistotyö, jota olen tehnyt lokakuusta 2003 alkaen, välillä on ollut hyvinkin pitkiä taukoja välissä. Ajatuksena on rykäistä se valmiiksi, ennen kuin aloitan yhtään mitään uutta pistelytyötä.

Siinäpä tulikin sitten jo heinäkuun suunnitelmat, eli KYHit ja RPH valmiiksi, sen jälkeen yksi ristipistoUFO ja jotain uutta neuletta tai virkkuuta, niin eiköhän siinä yksi kuukausi taas mene vauhdilla. Varsinkin kun on aika paljon muutakin ohjelmaa oikeastaan koko kuukausi täynnä. :) Toivottavasti vaan hitusen viilenisi tai vaikka vähän enemmänkin. Mutta samapa sille ulkolämpötilalle, kun itse kuitenkin täällä sisällä istuskelen käsitöideni ääressä, satoi tai paistoi. :) Kuukausi alkoi kyllä ihanan virkistävällä sadekuuropäivällä - molemmat kuurot osuivat juuri meidän meno- ja tulomatkoillemme kaupunkiin, mutta sehän ei haitannut, kun oltiin joka tapauksessa menossa uimahalliin kastumaan. ;) Tai siis ei sade minua haittaa ikinä, sillä rakastan sadetta! :)

Niin, ja heinäkuuhan onkin vuoden sateisin kuukausi, eli toivotellaan sateista heinäkuuta ja onnellisia käsityöhetkiä! :)

9 kommenttia:

 1. Hyvin onb KYHäily mallillaan. Tsemppiä niihin isoihin töihin!

  VastaaPoista
 2. Kiva nähdä nuo kaikki ihanuudet kerralla !

  Oikein paljon onnea Mari , sulla on tänään nimipäivä !
  Vaikka et varmaan taas sitä itse muistakaan :)))

  VastaaPoista
 3. Sulla on KYHäilyt todella hyvällä mallilla. Hyvää nimpparia kaimalle :)

  VastaaPoista
 4. Kylläpä sitä on saatukin aikaan hienoja töitä! Virkatut korit pisti erityisesti silmään, olen näköjään aiemmin jostain syystä ohittanut postauksen jossa esittelit korit, nyt piti käydä vilaseen tarkemmin.

  VastaaPoista
 5. Hyvä tavaton, miten ahkera olet ollu!! En uskaltanu ite ees aatella tommoseen osallistumista, koska multa ois menny hermot. Just tuli mieleen, et näitä sytomyssyjä ois voinu ottaa haasteeks tehä Kyhissä. Nythän on se toinenkin juttu, jossa on aikaa vuoden loppuun, vai miten se olikaan. Taidan osallistua vain omaan TSKH:hon (teen silloin kun huvittaa).

  VastaaPoista
 6. Koska tunnen itseni sen verran hyvin, en taida osallistua KYHiin. Keskeneräiset suorastaan ahdistavat, joten parempi vain tehdä omaan tahtiin. Hienosti olet kyllä valmiiksi tehnyt ja tsemppiä pariin viimeiseen työhön.

  VastaaPoista
 7. Olet kyllä hyvin saanut KYH:t tehtyä ja nuo barbien vaatteet on ihania! Minunkin täytyy varmaan ostaa tuollainen nukke, että voin tehdä myös.. Ne ruotsinkieliset sivut on kauheat, ei onnistu minun kielipäällä sieltä virkkaaminen.. :)

  VastaaPoista
 8. Oletpa ahkeroinut!
  Barbien vaatteet on aivan ihania.

  VastaaPoista
 9. Oh hoh, oletko noin paljon virkkaillut! Ihania juttuja kertakaikkiaan :)

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)