Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

keskiviikkona, kesäkuuta 29, 2011

Lämmintä ylle

Viikko sitten sain puhelun siskontytöltä, joka kipeästi kaipasi polvien lämmittimiä. Tein vastaavanlaiset keväällä äidilleni, jolle lämmittimistä on ollut tosi paljon apua. Äidin lämmittimiin käytin reumalankaa, mutta siskontytölle kuulemma kelpasi "tavallinen" lankakin, ja kun väritoive oli pirteän värinen, niin lähikaupan tarjonnasta paras vaihtoehto oli puna-pinkki-keltainen Tico tico. Vaikka pitäisikö sanoa "tiku tiku", kun näin ohutta lankaa saa kuitenkin jonkin aikaa tikutella yksiin lämmittimiin. ;) Lämmittimet tulivat muuten valmiiksi viime yönä, mutta sen verran alkoivat jo silmäluomet lopsahdella, että jätin langanpäättelyt tälle aamulle, ja pikaisen kuvanoton jälkeen kiikutin nämä äsken jo postilaatikkoonkin. Toivottavasti ovat sitten jo huomenna perillä, niin ei tarvitse tytön (tai nuori nainenhan hän jo on) enää pidempään kärsiä kipeiden polvien kanssa - mukavaa jos täti voi olla näin avuksi! :)

Lämmittimet
Tehty ajalla: 22.-29.6.2011
Malli: Oma (valepalmikkojoustinta)
Lanka: Novita Tico tico puna-pinkki-keltainen (852)
Langankulutus: 81 g
Puikot: 2,5 mm
Koko: Naisen
Muuta: KYH 23

Ihan kuin ne aiemmin tekemäni lämmittimet, myös nämä ovat monikäyttöiset, eli voi vetää polvien päälle, kun tarvetta siihen on, tai sitten jos joskus kivut paranevat, niin käyvät ihan tavallisista säärystimistä myös. Käsivarsiinkin voi vetaista tarvittaessa, eli antavat apua sinne, mistä kulloinkin kolottaa. :) Ja nämä ainakin ovat niin herkullisen väriset, että jo pelkästään näitä katsomalla on pakko tulla hyvä mieli! :)

Tico tico oli minulle uusi tuttavuus, mutta koska se on muuten samanlainen kuin tutut 7 veljestä, Nalle ja Isoveli, ainoastaan ohuempi, niin tuntui kuin olisin pidellyt käsissäni vanhaa ystävää. :) Neulontatuntuma oli ihan samanlainen kuin noissa muissa lempilangoissani. Positiivista oli myös se, että raidoitus kulkee sillä tavalla symmetrisesti, että voi aloittaa tällaiset lämmittimet tai vaikkapa sukat kerän molemmista päistä, kunhan siis katsoo, että aloittaa samasta värin vaihtumiskohdasta, ja värit kulkevat samassa järjestyksessä, aloittipa sitten kerän päältä tai sisältä. Monissa raitalangoissahan värit kulkevat vain yhteen suuntaan, eli ei voi aloittaa tekemään kahdesta päästä.

Kiitos taas vierailuistanne ja kommenteista! :) Niistä eilen esitellyistä kipoista loputkin ovat muuten alkaneet viimein kovettua, eli aika nähtävästi hoitaa sen homman, kun vain jaksaa odotella.

Kivaa keskiviikkoa! :)

11 kommenttia:

 1. Minä käytin Ticoticoa kun tein lapaset ET-lehden tumppukilpailuun. Tykkäsin neuloa siitä, ja toivon että se säilyy valikoimassa, eikä sitä käsitellä aloe veralla.

  Kauniit lämmittimet olet neulonut.

  VastaaPoista
 2. Ihanaa että säärystimet ovat noin värikkäät :) Mieki tahon tuollaiset.

  VastaaPoista
 3. Näyttävät kivoilta ja lanka tuntuu sopivan työhön. En ole sitä kokeillut, kun jossain Novitan kuvissa olevissa sukissa näyttää siltä, että väri vaihtuu liian harvaan ainakin minun makuuni

  VastaaPoista
 4. Minä neulon ihan samasta langasta KYH-sukkia, jotka ovat seuraavana vämistumassa. Minustakin lanka on mukavaa ja ihanan tuntuista neulottavaa, niin pehmoista...

  VastaaPoista
 5. Ihanan pirteät lämmittimet! Mä ostin tänään ensimmäisen keräni Tico Ticoa,ja alkutuntuma on kyllä hyvä... Miks niin moni sitä on moittinut?

  VastaaPoista
 6. Hehkeät lämmittimet! Itse olen käyttänyt Tico ticoa sukkalankana, ja olen tykännyt hirveästi, kun siitä saa ohuet ja kuitenkin lämmittävät sukat. Muiden sukkieni kanssa olen ollut aika huithapeli, eli jos langassa lukee "konepesun kestävä", tapaan vähän turhankin huolettomasti heittää ne koneeseen. Tido ticosta kannattaa tosiaankin muistaa, että konepesuun ne on syytä laittaa tiheään pesupussiin tai tyynyliinan sisälle, niin pysyy tuo kaunis pinta kauniina jatkossakin.

  VastaaPoista
 7. Hyvä on Ticoa tikutella! Muutamat sukat olen siitä talvella tehnyt ja käyttökelpoiseksi todennut. Kauniit ja pirtsakat lämmittimet! :)

  VastaaPoista
 8. Ihanan suloiset ja varmasti toimivat!

  VastaaPoista
 9. Heips! Tulin visiitille, kun Novita julkaisi sun peittotekstistä kuvan Facebook -sivuillaan, jossa esittelee Isoäidinneliöllä tehtyjä peittoja! Kauniita hyväntuulen neuleita ja virkkauksia olet tehnyt! Ihanaa kesää! :-)

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)