Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

tiistaina, heinäkuuta 19, 2011

Kukkaliina

Tervehdys mummolasta eli lapsuudenkodistani!

Varsinainen syy tänne tuloon oli se, että tulin viikon mittaiselle kurssille, mutta tultiin muutama päivä etuajassa, jotta ehditään kierrellä kyläpaikkojakin ja autella vähän äitiä pellolla. Äitini hoitaa poikia kurssin ajan, joten halusin tehdä hänelle jotain kiitokseksi. Sain kuin sainkin siirrettyä kuvat kamerasta tähän koneelle, vaikka se olikin monenlaisten mutkien takana. Joten tässä viimein se virkkaamani liina, se komeilee nyt äidin ruokapöydällä:

Kaitaliina
Tehty ajalla: 8.6.-16.7.2011
Malli: Lea Virkkausideoita 3/2007 nro 15 muunneltuna
Lanka: Novita Virkkauslanka luonnonvalkoinen (010), roosa (550) ja sininen (116)
Langankulutus: 280 g
Virkkuukoukku: 1,25 mm
Koko: 50x140 cm
Muuta: Äidille. KYH 12.

Kuten kuvista huomaa, tämän värimaailma oli ihan valittu äidin ruokailutilan värien mukaan. :) Luotan siihen, että äiti ei vaihda tapetteja... ;)Niin kuin olen aika monessakin postauksessa maininnut, tämän liinan kanssa meinasi mennä usko siihen, että se ikinä valmistuu. Sinänsä tätä oli ihan mukava tehdä, kun malli on varsin aivoton, eli virkkuun pystyi ottamaan käsilaukkuun mukaan helposti minne vain, eikä vienyt edes paljon tilaa. Kukat vaativat sitten vähän enemmän keskittymistä. Tietysti sitten loppuvaiheessa alkoi olla jo kokoa sen verran, ettei enää oikein kotisohvallakaan tiennyt, miten päin sitä oikein pyörittelisi. Ja joskus vähän turhautti, kun liina ei näyttänyt edistyvän mihinkään. Katsoin kesäkuussa koko Taru Sormusten Herrasta -trilogian dvd:ltä (Blue Rayna, saa muuten Oulun pääkirjastosta), eli kolme kolmen tunnin elokuvaa (viimeinen osa 3h20min) - ja koko tänä aikana liina eteni huimat 30 cm! Siis 10 cm per elokuva, mikä tekee noin 3 cm tunnissa... Yhden kukan tekeminen vei noin 40 min. Eli ei mitään kovin joutuisaa hommaa. Yleensä en ota aikaa käsitöistäni, sillä teen niitä omaksi ilokseni enkä työkseni, mutta tämän liinan kohdalla kai alkoi yksitoikkoisuus jossain vaiheessa vaivata - vaikka oli minulla seurana milloin äänikirja, kirja tai elokuva - joten tuli sitten laskettua tälle työtunnit. Niitä tuli tähän käytettyä sellaiset noin 100 tuntia. Joten jos aletaan käsityön tekemiselle laskea vaikkapa vaatimatonta kympin tuntipalkkaa, niin tämä on sellainen noin tuhannen euron arvoinen liina. ;) Toivottavasti äiti (tai meidän pojat!) ei ihan heti tähän kaada mustikkasoppaa! :D

Varsinainen KesäYönHullutus siis! En käsitä, miksi haaveilin koko viime talven virkkaamisesta ohuen ohuella koukulla ohuen ohuesta langasta? Ehkä joku pieni ja pyöreä pitsiliina olisikin ihana virkata, mutta jostain syystä sain päähäni virkata jättimäisen kaitaliinan. En kylläkään kadu, tästä tuli ihana! :) Huomasin muuten, että äidiltä puuttuu liina kahdelta muultakin ruokailutilan pöydältä, joten niihin sitten jämälangoista liina seuraavaksi, kenties? :)

Nyt täytyykin tässä kiirehtää, on taas päiväksi ohjelmaa... Tekstin olin pääasiassa näpytellyt jo kotona ennen matkalle lähtöä, joten ei tarvinnut kuin nuo kuvat tänne siirtää. :) Palataan taas...! :)

33 kommenttia:

 1. Onpa kaunis liina! Jos virkkaus alkaisi innostaa enemmän, niin tuollainen olisi kyllä omallekin ruokapöydälle kiva sopivissa väreissä :)

  VastaaPoista
 2. Kyllä on kaunis liina! Uskomattoman monta työtuntia siihen on mennyt, mutta kyllä kannatti.

  VastaaPoista
 3. Mahtavan upea liina tulikin! Onnittelut hienosta suorituksesta!

  VastaaPoista
 4. Voi miten nätti ja tuohon on tosiaan mennyt päivä jos toinenkin ;)
  Nyt ei muuta kuin varomaan likaamista, sillä se olisi harminpaikka :(
  Mukavaa "meidän sään" jatkoa eli täällä ainakin tulee nyt tihkusadetta :)

  VastaaPoista
 5. Liina on aivan upea! Aloin jo miettiä meille sopivaa pöytää:D

  VastaaPoista
 6. Kaunis!

  Ostin juuri Viron puolelta villasukat viidellä eurolla. Paljonkohan neuloja sai tuntipalkkaa, vaikka siellä lanka onkin halvempaa kuin lahden tällä puolella?

  VastaaPoista
 7. Upea liina ja hienosti sopii tapetteihin.
  Mukavaa kurssiviikkoa. Onkohan se jotain käsitöihin liittyvää?

  VastaaPoista
 8. Vau! Kaunis liina, ehdottomasti kaiken kovan työn arvoinen! Upea!

  VastaaPoista
 9. Todella kaunis liinastasi tuli ja varmasti äitisi sitä arvostaa :))

  VastaaPoista
 10. Mahtava toi sun liinasi. Oli siinä aika kova näpertelyä, mitä nyt kuvasta voin päätellä ! Mutta lopputulos on hieno !

  VastaaPoista
 11. Todella kaunis liina :)Itselläkin haaveissa virkata keittiön pöydälle kaitaliina...mutta en ole varma riittääkö kärsivällisyys :)

  VastaaPoista
 12. Kaunis liina! Mie joskus laitoin ylös kauan miulla meni yhden ristipistotyön tekemiseen. Muistelisin, että n. 70 tuntia siihen sain kulumaan. Joskus on kiva tietää vähän kauan on mennyt aikaa työn tekemiseen.

  VastaaPoista
 13. Ison työn olet tehnyt, mutta on kyllä kaunis lopputulos!

  VastaaPoista
 14. Tää tykkäis kans ;) Ihana liina siitä tulikin!

  VastaaPoista
 15. Aivan ihastuttava liina. Minä olen huomannut, että kannattaa käyttää maanviljelijöiden (karjatilallisten) todellista tuntipalkkaa käsitöissä. Taitaa olla nykyisin 5 euron tuntumassa :-).

  VastaaPoista
 16. Tosi kaunis liina. Ja sopii tosi hyvin tuolle pöydälle.

  VastaaPoista
 17. Jo aikaisemmasta, vilatuksesta, arvelin, että tämä on upea liina. Ja niin onkin, ottaisin ilomielin myös meidän keittiön pöydälle =) Iso, upea ja hatun noston arvoinen työ!

  VastaaPoista
 18. Sä oot Mari kyllä aika sissi! Kaunis liina todellakin!

  VastaaPoista
 19. Upea liina! Varmasti välillä turhauttu mutta mahtoi tuntua mukavalta saada valmiiksi=o)

  VastaaPoista
 20. Uuu. Erittäin hienon kaitaliinan olet saanut valmiiksi. :)

  VastaaPoista
 21. Kaikessa yksinkertaisuudessaan valtavan kaunis ja upea liina!!

  VastaaPoista
 22. Kaunis liina ja kukat sopivat hienosti siihen. Aikamoista näpertämistä tuo vaatii, yhdistäminen ja kaikki!

  VastaaPoista
 23. Kyllä on kaunis liina! Mukavaa kurssiviikkoa!

  VastaaPoista
 24. On se hieno! Käyttämiesi tuntien arvoinen, ehdottomasti.

  VastaaPoista
 25. Aivan ihana liina. nuo kukat on vaatineet kärsivällisyyttä roppakaupalla.

  VastaaPoista
 26. On siinä liinalla jo hieman arvoa :) Mutta sinnikkyys palkitaan ja siitä tuli oikein nätti!

  VastaaPoista
 27. Aivan ihana ja kaunis kesäinen kaitaliina! Sen hintaahan ei voi mitata euroissa, kun se on tyttären äidille rakkaudella virkkaama.

  VastaaPoista
 28. kyllä on vaivan arvoinen kaunis liina!!!

  VastaaPoista
 29. Tosi kaunis liina! Ja melkoisen hatun noston arvoinen suoritus; ei kyllä itsellä riittäisi taito eikä kärsivällisyys tällaiseen.

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)