Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

maanantaina, kesäkuuta 13, 2011

Sulanutta

Mulla on nyt esittää vankat todisteet siitä, että viime päivinä on ollut aivan liian kuuma:


Tämä pino osoittaa, että aivoni ovat sulaneet kuumuudessa täysin nesteeksi ja valuneet ulos. Miksi muuten olisin alkanut kuvitella, että tekisin jotain pinolla kankaita? Ompelisin?

Kyllähän te tiedätte suhteeni ompelukoneeseen ja ymmärrykseni ylipäätään ompelun päälle. Ei jakseta muistella nyt säälittävää yritelmää kantotakista (hitsi, se on niin kamala, ettei sitä tullut koskaan käytettyä eikä sitä kehtaa viedä edes kierrätykseen!), tai väärään paikkaan ommelluista kassin kantokahvoista ja vinoon repäistyistä kankaista (samassa työssä vielä - hei, ei ollut mun vika, ettei kangasta oltu leikattu kaupassa lankasuoraan; ja mitä väliä sillä on, missä kohti ne kassin sangat sijaitsevat, tai vaikka että niitä olisi vain yksi ;) ).

Sitten sain päähäni, että tarvitsen uuden hameen. Viime viikolla ostin kyllä kirpparilta kaksi farkkuhametta, mutta haluan vähän kevyemmän, kun se ainokainen kevyempi joutui viime viikolla pyykkiin, eikä ollut tilalle mitään samanlaista. Mutta minähän osaan ommella! (tässä kohti palkatut taustanaurajat puhkeavat raikuvaan nauruun) Ihan aikuisten oikeesti, olen ommellut tosi monta hametta, periaattella että taitetaan kangas kahtia, ommellaan yksi sauma, käännetään alareuna nurjalle ja ommellaan yläreunaan kuminauhakuja. Yhden sellaisen hameen kanssa ei tosin voinut lainkaan kävellä, koska se oli alaosasta niin kapea, etteivät jalat mahtuneet siellä liikkumaan. Mikä ihmeen halkio? ;) Mutta nyt tuleekin se varsinainen osoitus sulaneista aivoista: ajattelin ommella hameen ihan oikeasta kaavasta ja ohjeesta! (jälleen kerran taustanaurua yleisöstä) Sellaisesta SK:n "yhden pallukan" ohjeesta vaan, ei yhtään vaikeasta. "Jos osaat leikata kankaan suoraan, osaat tehdä myös tämän hameen", vakuutetaan ohjeessa. Helppo nakki! Kunhan ei tässä yhteydessä katsota sitä kassia, jonka kankaat ovat ihan vinossa... ;)

Ja ei kun ostamaan hamekangasta, kun kerran satuin liikkumaan siellä päin. Tosin minulla oli ollut hivenen jännittävä alkupäivä, joten saatoin olla kangaskaupassa hieman sekavassa mielentilassa. Ai niin, ne aivothan sulivat viime viikolla... Siispä kun olin noin kaksi tuntia pyörinyt laarien äärellä ja vakuutellut myyjille moneen kertaan, että kiitos minä vain katselen, niin huomasin poistuvani kaupasta vähän useammankin kankaan kanssa. Ja polkevani sen jälkeen vielä toiseen kangaskauppaan. Kun se sattui olemaan matkan varrella just sopivasti. Lähdin sieltä pois vielä parin muun kankaan kanssa.

Kotona sitten oli nähtävästi sen verran viileämpää, että aivot jähmettyivät jälleen kasaan (aivothan ovat pääosin rasvaa, joka sulaa kuumassa ja kovettuu viileässä), purin kassiani ja ihmettelin, mistä nuo kankaat ovat tänne ilmestyneet ja aikooko joku kenties osata tehdä niille jotain.

Jatkoa seurannee tavalla tai toisella. Toivottavasti hameen muodossa, mutta mikä tahansa muukin muoto on mahdollinen. Ainahan näistä voi ommella sitten vaikka kassin - tiedän jopa nykyään, mihin kohtaan se sanka kannattaa kiinnittää, kiitos mieheni ystävällisen opastuksen. Osaisikohan tuo neuvoa minulle, kuinka hame ommellaan?

16 kommenttia:

 1. Kiitos Mari, kivasta aamun aloituksest !
  Sai kyllä nauraa, kun tuo luki :)))

  Tuossa kasassa näkyy olevan kankaiden lisäksi langat ja kuminauhaakin.
  Siitä van rohkeasti leikkaamaan ja ompelemaan.

  Kuumeisesti odottelen hameen kuvaa Sinun päälläsi !!!

  VastaaPoista
 2. Kiitos kivasta kirjoituksesta!
  Kyllä se miehesi varmasti osaa auttaa hameen ompelussa, omani auttaa jopa harsimisessa, kun minulta menee hermo!
  Oi, kuinka kaipaankaan sitä aikaa, kun ennätin ommella. Mutta uskon sellaisen vielä olevan tulossa....

  VastaaPoista
 3. Hauskaa! Odotellaan mielenkiinnolla... Oikesti, mustakin tuntui että aivot heräs eilen!

  VastaaPoista
 4. Hauskoja ompeluhetkiä. Itse otin koneen eilen ruokailuhuoneen pöydälle ja päätin, että ompelen jotain loman jokaisena päivänä.

  VastaaPoista
 5. Minullakin on aatoksissa että jotain vielä tässä loman aikana ompelen, mutta kangaskaupat kierrän kaukaa, kun on kyllä mistä ommella.
  Minä usein kysyn mieheltä, että mitä tämä lause ompeluohjeessa tarkoittaa. On joskus niin insinöörikieltä, että opistoasteen sair.hoit.-diakonissa ei ymmärrä, mutta mieheni ymmärtää ;-).
  Kiitos tämän siivousaamun piristys päivityksestä.

  VastaaPoista
 6. Rohkea rokan syö ja Mari hameen vääntää! Ainoa, mikä mua alkoi pelottaa tuossa kirjoituksessa oli SK:n ohje. Ihan aikuisten oikeesti, ne ompeluohjeet on joskus kirjoitettu niin epäselviksi. Mut onnea matkaan ja jos ohje vaikuttaa sekavalta, eiköhän netistä löydy ohjekuvat nykyään hommaan jos toiseenkin.

  VastaaPoista
 7. Ainaskin on mainion raikkaanvärisiä materiaaleja!
  Mun suhde ompelumasiinaan - ja kaikkiin muihinkin teknisiin vempeleisiin - on vähän samanmoinen, mutta aina välillä sitä tulee yritettyä... Ja mulla on kyllä huomattavan kookkaat kangasvarastotkin. Tulee vissiin pidettyä noi aivot lämpiminä melko lailla vakituiseen :D.

  VastaaPoista
 8. Höpsistä pussiin, kyllähän sinulta ompelu onnistuu, kun vähän keskityt :).
  Vinkki SK:n kaavoja käyttäneeltä: ne on aikas väljiksi mitoitettuja kaavoja! Kannattaa siis vähän mittailla ennen leikkaamista ja ompelua.

  VastaaPoista
 9. mukava huomata , että jossian muuallakin on aivot sulaneet :)
  kasa on suunnitelmia täälläkin, mutta....

  VastaaPoista
 10. Olipa hauska postaus. Odottelen täällä innolla valmista hametta. Itsellänikin on hamekangas odottamassa, enkä ole mitään suurempaa ommellut pariin vuoteen.

  VastaaPoista
 11. Aikaisemmin olen ommellut paljon,mutta nykyisin neulonta ja virkkaus on tullut tilalle. Hameen halkion teko-ohjetta minä en ymmärtänyt, vaan katsoin vanhasta kaupasta ostetusta hameesta.
  Ompelun iloa!

  VastaaPoista
 12. Mielenkiinnolla jään odottelemaan mitä tuleman pitää :o)

  VastaaPoista
 13. Jäädäänpä odottelemaan lopputulosta :)

  Sitä tulin kyselemään, kun KIPpaillessa mainitsit, että olit jostain blogista löytänyt vinkin, miten isoäidinneliöiden värinvaihto kannattaa tehdä nurkassa ja samalla saa langat piilotettua sinne sisään. Oisko sulla sen blogin tai sivun osoitetta tallessa?

  VastaaPoista
 14. Vähänkö mua nauratti sun juttu :-D

  Mielenkiinnolla jään odottamaan seuraavaa postausta!

  VastaaPoista
 15. =) Ihanaa, että muillakin on tasapainoinen suhde ompeluun ;)

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)