Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

sunnuntaina, kesäkuuta 12, 2011

Se neuloo sittenkin!

Viime aikoina ei ole tullut pahemmin neulottua. Virkkaaminen on niin paljon näppärämpää yhdellä työkalulla kahden tai peräti useamman törröttäjän sijaan. ;) Melkein jo pelkäsin, että olen unohtanut, miten neulotaan...

Nyt tuli kuitenkin eteen yllättävä tilanne, mikä sai minut tarttumaan puikkoihin. Torstaina sain sähköpostilla kutsun tilanteeseen maanantaiksi (eli huomiseksi), jossa minun tulisi pitää pieni "tuokio". Koska aikaa valmisteluun olisi vain muutama hassu päivä, pistin heti aivonystyrät liikkeelle ja sainkin pian mielestäni varsin nerokkaan idean tuokion toteuttamiseksi. Ainoana ongelmana oli, että minulta puuttui hieman rekvisiittaa. Eikä minulla ollut aikaa eikä intoa lähteä kiertelemään kauppoja, etenkään kun ei ole mitään takeita, että löytäisin silti mitään sopivaa. Helpompaa oli kipaista lähikaupan lankahyllylle, kun sopiva ohjekin sattui löytymään omasta kirjahyllystä.

Nämä kaksi ovat siis huomenna lähdössä kaverikseni, plus eräs kolmas neulottu, joka minulla onkin ollut jo monta vuotta.

Käärme ja elefantti
Tehty ajalla: 9.-11.6.2011
Malli: Maija Paavilainen: Pehmoisia neuleleluja
Lanka: Käärme: Novita 7 veljestä musta (099) ja punainen (549); Elefantti: Novita 7 veljestä vaaleanharmaa (047), musta (099) ja luonnonvalkoinen (010)
Langankulutus: Käärme 39 g ja Elefantti 53 g
Puikot ja virkkuukoukku: 3,5 mm
Koko: Käärme n. 80 cm; Elefantti pituus n. 23 cm, korkeus n. 13 cm
Muuta: KYH 13 ja 14

Minulla on kaksi neulelelukirjaa, joista tykkään ehdottomasti tuosta Maija Paavilaisen kirjasta enemmän. Ohjeet ovat helppoja ja lopputulos aina hyvännäköinen. Olen tehnyt tuosta kirjasta aikoinaan 90-luvun lopulla tosi paljon pehmoleluja, ja vielä siellä näemmä löytyy sellaisia, mitä en ole kokeillut. Nämä olivat mieluisia myös meidän kuopukselle, mutten anna niitä vielä hänen käyttöönsä.

Tälläkin hetkellä puikoilla on jotain, vaikkakin Virkkauslankaa, mutta tässä tapauksessa toivottu jälki syntyy mieluummin puikoilla kuin koukulla. Koukullakin on Virkkauslankaa ja lisäksi tekeillä on se kuopuksen isoäidinneliöpeitto. Eilen KIP-päivässä Lumoavassa Langassa olikin matkassa nuo kaksi virkkuutyötä, eli nähtävästi jatkan jokavuotista KIP-perinnettäni virkata neulomisen sijaan - siis ei KIP (Knit In Public) vaan CIP (Crochet In Public). :) Olin paikalla koko kaupan aukioloajan, aamupäivällä pidin ihan yksikseni kauppiaalle seuraa, mutta puolen päivän jälkeen sinne tippui muitakin, aika paljon meitä oli, toistakymmentä luullakseni.

KYH (KesäYönHullutus) on ihan mallillaan, vaikka väliin jäikin pari päivää, jolloin en aloittanut uutta työtä. Mutta koska olen aloittanut välillä useammankin työn päivässä, niin tilanne on 15 aloitettua ja 12 valmista. Ommellakin tekisi mieleni pitkästä aikaa, ja kun huomenna joka tapauksessa pyöräilen Eurokankaan ohi, niin ajattelin piipahtaa siellä. Ompeluksia vaan ei varmaankaan lasketa KYH:iin mukaan... ;) No, katsotaan nyt, löydänkö mitään kivaa kangasta.

Mukavaa sunnuntain jatkoa ja uutta viikkoa kaikille! :)

10 kommenttia:

 1. Kivat elukat. Maija Paavilaisen kirjat ovat mielestäni kaikki olleet ihan hyviä.

  VastaaPoista
 2. Oletpas sinä Kippailut oikein pitkän kaavan mukaan.:)Mukavia pehmoja :)

  VastaaPoista
 3. Tuo norsu on tosi hellyyttävän näköinen :))

  VastaaPoista
 4. Heh, hauskanen ronsunen!
  (Sinun muisteluistasi koskien noita jp-toimittajien nuoria ikiä tuli vastaava muistuma mieleen. Olin kesäteologina, opiskelujeni loppusuoralla, eli kypsässä 24 v. iässä. Pidin rippileirin toisen kesäteologitytön (19 v.) ja naispuolisen nuorisotyöntekijän (muistaakseni max 27 v.) kanssa.
  Vanhemmat toivat rippikoululaisia leiripaikalle, ja eräs isoisä toi omaa ripari(lapsenlapsi)tyttöään. Paappa ihmetteli, ovatkos tässä nyt kaikki leirin vetäjät? Että kai tänne sentään joku vanhempi miespastori tulee iltahartauden pitämään? :D :D - Taisimme sitten heittää siihen paapalle, että onhan meillä näitä isosia. Meillä oli silloin 6 isosta, kaikki tyttöjä myös, ja ekakertalaisiakin taisivat olla kaikki :).)

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)