Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

torstaina, kesäkuuta 09, 2011

Hatutusta

Nyt kyllä hatuttaa! :)

Lierihattu
Tehty ajalla: 5.-7.6.2011
Malli: Novita Kesä 2008 nro 76, omin sovelluksin
Suunnittelija: Elle Niemi
Lanka: Novita Kotiväki pellava (639)
Langankulutus: 47 g
Virkkuukoukku: 2,5 mm
Koko: Oma pää
Muuta: KYH nro 9. Ohjeesta poiketen tärkätty. 

Nyt on sitten tällä rouvalla hattu! :) Tässä on jotain olkihattumaista, kun on tehty tuosta pellavaisesta väristä, passaa varmasti minkä tahansa vaatteen kanssa - tai no, ehkei ihan verkkareiden kanssa kuitenkaan... ;) Ja tämähän ei sitten ole mikään hellehattu, koska meikäläistä ei saa helteellä tai ylipäätään kesäaikaan ulos kuin pakon edessä, ja sisällä ei hattua tarvitse. Hattukuvan kävin ottamassa parvekkeella, ja se oli jo liikaa, röörit tukossa palasin nopeasti sisälle. Pakkohan sitä on tietenkin kesäaikaankin käydä lääkkeiden voimin sen verran ulkona, että saa kauppa- yms. asiat hoidettua, joten niillä reissuilla on sitten hyvä olla pää suojattuna, ja siihen tarkoitukseen tämän hatun virkkasin. Onpahan jotain vaihtelua, etten aina ole huivi päässä. Huiviahan minä sitten pidän kesällä sisälläkin, ei tarvitse huolehtia hiusten laitosta. ;) Vaan kyllä minä odotan syksyä nyt enemmän kuin koskaan, kuin kaívattua ystävää, jonka tuloon laskee päiviä... onneksi käsitöiden parissa aika kuluu joutuisasti, vaikka vielä mukavampaa olisi, jos pystyisi kunnolla hengittämään.

Lapset sen sijaan pystyvät ainakin toistaiseksi käymään ulkona, vaikkeivät äitiä saakaan mukaansa. Heidänkin päänsä kaipaavat suojaa, joten iskän synttäripipolankojen jämistä syntyi vähän pienempiä piposia:

Kesäpipot 2 kpl
Tehty ajalla: 6.-8.6.2011
Malli: Sovellettu eri malleista
Lanka: Esikoisen pipossa Teetee Almina musta (999), punainen (5319) ja vihreä (5056); kuopuksen pipossa Teetee Almina turkoosi (5353), keltainen (5530) ja vaaleanvihreä (5055)
Langankulutus: Esikoisen pipo: 25 g, kuopuksen pipo 27 g
Virkkuukoukku: 2,5 mm
 Koko: 7-vuotiaalle ja 3-vuotiaalle
Muuta: Pojille. KYH nro 10 ja 11.

Esikoinen ei tuosta piposta paljon perustanut, mutta kuopus rakastaa kaikenlaisia pipoja ja tykkää pitää niitä sisälläkin ja joskus myös unilakkina. Tähän mennessä hänelle on kelvannut kolme vuotta sitten virkkaamani turkoosi pipo - hän siis oli silloin vajaa puolivuotias, kun sen hänelle tein, ja vielä sitä on uskollisesti pidetty, vaikka pienihän se on ollut jo pitkään. Toisena suosikkina hänellä ovat olleet äitiyspakkausten trikoopipot, nekin siis vauvalakkeja, mutta trikoohan venyy. Jospa tästä tulisi nyt hänen uusi suosikkipiponsa, vaikka vähän oli pettymystä aistittavissa, kun tässä ei ollut vaaleanpunaista. Mutta kun ei tähän hätään ollut vaaleanpunaista kesäpipolankaa käsillä, niin tähän oli tyytyminen. Itse hän kyllä värit valitsi niistä vaihtoehdoista, mitä minulla oli tarjota. Esikoisellakin hyväksytin nuo hänen piponsa värit, kun tiedän noiden olevan hänen suosikkejaan (punainen on se ykköslempiväri), mutta häneltä ei saa sen innokkaampaa kommenttia kuin "ihan kiva", kun taas kuopus ilmaisee kaikenlaiset tunteet aina niin äärimmäisen voimakkaasti.

Tiistainakin hatutti pikkuisen. Käväisin nimittäin hankkimassa itselleni hygieniapassin, kun sen ilmaiseksi sain. Tai eihän mikään maailmassa ole ilmaista - vastineeksi passista pääsen kuukauden päästä ruokkimaan tuhansia ihmisiä Herättäjäjuhlille. Ilmoittauduin talkoisiin jo talvella, mutten hoksannut silloin laittaa rastia ruokahuoltohommiin, kun minulla ei tuota hygieniapassia ollut, mutta kun huomasin lehdessä ilmoituksen, että talkoolaiset saavat hygieniakoulutuksen, niin tottakai menin siihen mukaan, ja nyt pääsen sitten sinne keittiöpuolelle, minne mielelläni menenkin. :) Se onkin tuttua hommaa Herättäjäjuhlilla, sillä Käläviän juhlilla olin myös ruuanjakopisteessä talkoissa ja Kajjaanissa paistoin koko juhlaviikonlopun lättyjä - siis kultaisella 90-luvulla, jolloin ei vielä kyselty minkään hygieniapassin perään... ;)

Tiistai-iltaiseen koulutukseen olin tietysti varautunut lankojen ja virkkuukoukun kera, mutta koulutus ei ollut vielä ehtinyt edes alkaa, kun kävi tällä tavalla:


Nips naps! Sinne meni minun ainokainen kakspuolonen virkkuukoukku! Tämä ehtikin olla minulla aktiivikäytössä ainakin 20 vuotta, ei ne koukutkaan näemmä ikuisia ole... No, ei auttanut sitten muu kuin virkata tuolla jäljellejääneellä koukun tyngällä sen kaksi tuntia, mitä koulutus kesti + kotimatka päälle. Huomasin kyllä, ettei jälkeä syntynyt ihan samanlaisella vauhdilla mitä kokonaisella koukulla, mutta jotain syntyi kuitenkin, kotiin pääsin melkein valmiin pipon kanssa. Ja koska läpäisin hygieniakokeen täysillä pisteillä, niin katsoin ansainneeni uuden virkkuukoukun palkinnoksi, sen ehdin vielä käväistä kotimatkalla kaupasta hakemassa. :)

KYH-tilanne on tällä hetkellä 12 aloitettua ja 10 valmista. Molemmat keskeneräiset KYH-työt ovat isompia projekteja, jotka eivät ihan päivässä tai kahdessa valmistu.

Hyvää loppuviikkoa! :)

20 kommenttia:

 1. Hieno kesähattu! Näyttää tosiaan olkihatulta! :) Ja poikien kesäpipot on myös hauskan näköisiä!
  Otan osaa virkkuukoukun johdosta,ja onnittelen hygieniapassista! :)

  VastaaPoista
 2. Komeasti on viime aikoina hatuttanut teidän perheessä ;)
  Sisätiloissa ja varjossa minäkin mielelläni viihdyn, kun nyt nuo helteet tänne pukkasi väkisin ja pyytämättä. ONNEKSI lupasi jo ensi viikolla viileämpää, jotta pääsee kissan viemään ulos ilman varjopaikasta "tappelematta".
  Ja onnea passista!

  VastaaPoista
 3. Onnea uudelle passinhaltijalle:) Hattu on hieno ja todellakin hiukan olkihattumainen. Poikien kesäpipot ovat myös kivoja.

  VastaaPoista
 4. Hygiennia passin minäkin tarvitsisin kun joskus joku minua väitti huithapeliksi. Toisaalta kaiksiat ristijäis- rippi- yojuhlista olen kyllä niin selvinnyt ettei kukaan ole tullut valittamaan jälkeenpäin ruokamyrkytyksestä. Tuo hattu on TODELLA kaunis ja pipopäät söpöjä (älä kerro sille vanhemmalle, ei tykkäis varmaan...)

  VastaaPoista
 5. Nyt olet kyllä tehnyt kauniin lierihatun.
  Tuollainen saattaisi sopia minunkin päähäni. Kovasti kyllä vierastan kaikenlaisia päähineitä. Kun tuntuu ettei tähän päähän mikään sovi :))

  Oikein hyvää loppuviikkoa Sinullekin !

  VastaaPoista
 6. Tosi hieno tuo lierihattu! Olen itsekin värkkäämässä (virkkaamassa) hattua samasta langasta. Virkkaaminen on mulle niin outo juttu, että saa nähdä tuleeko valmista ennen lumia :)

  VastaaPoista
 7. Ihana hattu! Pipot näyttävät kyllä tosi söpöiltä poikien päissä.

  Sisällä minäkin olen aikaa viettänyt, kun aamulla olin naapurille ensin autokuskina ja saattajana kun puolisonsa saatettiin sairaalan kappelilta kirkkomaan huoneelle hautajaisia odottamaan. Minä en ihan näin lämmintä lomasäätä olisi kaivannut.

  VastaaPoista
 8. Kaunis hattu!

  Ja olet totta tosiaan uuden virkkuukoukun ansainnut :-)

  VastaaPoista
 9. Kaunis hattu. Poikien pipotkin ovat kivoja.

  VastaaPoista
 10. Hei, minäkin olin paistamassa lettuja Kälviällä ja Kajaanissa!! Onkohan me tavattu? :D Oulu taitaa tänä kesänä jäädä väliin.

  VastaaPoista
 11. Minä en ole vielä onnistunut katkaisemaan yhtään puikkoa enkä koukkua, mutta näemmä niille voi siis noinkin käydä :)
  Onnittelut passista! Minäkin suoritin sen täysillä pisteillä pari vuotta sitten ;)

  VastaaPoista
 12. Hienot hatutukset, kaikilla! Minulla ei ole koskaan koukku katkennut mutta useampikin kirjontaneula kyllä.

  VastaaPoista
 13. Kaunis kesähattu!Ja hauskoja nuo poikienkin pipot :)

  VastaaPoista
 14. Onnittelut hygieniapassista. Mieheni suoritti sen keväällä, jotta pääsen riistalihanleikkaajaksi talven tullessa.
  Hienoja päähineitä olet taas tehtaillut ja kyllä oikeasti ansaitsit uuden virkkuukoukun. On varmaan ollut näky, kun olet virkkailut tuolla nysällä!

  VastaaPoista
 15. Onpa tosiaan upea hattu, harvoin näkee noin hyvin onnistunutta!

  Höh, sitä näemmä koukkukin tällä kelillä kuumenee...

  VastaaPoista
 16. Hieno hattu, ihan olkihatun näköinen:-)

  Ihan pakko kysyä kotiätinä, että miten pystyt hoitamaan lasten ulkoilut helteellä jos itse et ulos voi mennä? Siksi vain ihmettelen kun itsekin mieluiten olisin sisällä viileässä mutta lapset hinkuaa koko ajan ulos, leikkipuistoon, rannalle... :-)

  VastaaPoista
 17. Hieno hattu, ihan olkihatun näköinen:-)

  Ihan pakko kysyä kotiätinä, että miten pystyt hoitamaan lasten ulkoilut helteellä jos itse et ulos voi mennä? Siksi vain ihmettelen kun itsekin mieluiten olisin sisällä viileässä mutta lapset hinkuaa koko ajan ulos, leikkipuistoon, rannalle... :-)

  VastaaPoista
 18. Onpas fiini hattu. Kaunis.
  Sinulla on valmista vaikka kuinka, minä vain räpeltelen aloituksia. Valmistuvat jos valmistuvat;)

  VastaaPoista
 19. onpas hieno lierihattu, kelpais mullekkin, mutta taidot loppuvat kesken:)

  VastaaPoista
 20. Tuokin lierihatun ohje on mennyt ohi. Tuommoisia voisi väsätä nyt helteille.

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)