Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

lauantaina, toukokuuta 14, 2011

Viikon varrelta

Blogin hengissäpysymiseksi lienee syytä päivittää edes kerran viikossa. :)

Mitä sitten viikon aikana on tapahtunut? Ainakaan en ole jaksanut kovin paljon virkkuukoukkua heilutella. Torkkupeiton tekemiseen en ole kyllästynyt, mutta joskus ei vain jaksa tehdä käsitöitä. Ja joskus sattuu niin hassusti, ettei voi tehdä, vaikka haluaisikin... ;)

No, onneksi tässä perheessä joku saa joskus valmistakin aikaan:


Esikoinen on tehnyt tätä kissataulua Hama-helmistä varmaan parisen kuukautta. Sen oli tarkoitus valmistua äitienpäiväksi, mutta edistymistä jarrutti se, että yhtä väriä ei ollut riittävästi. Äitienpäivän iltana esikoinen sai tämän sille mallille, että kaikki muut värialueet olivat valmiina. Mutta kun iskä kävi maanantaina etsimässä puuttuvaa väriä, ei sitä tästä kaupungista löytynyt. Joten keskivihreä vaihdettiin tummempaan vihreään ja se puuttuva vaalea vihreä korvattiin kokonaisuudessaan keskivihreällä. Näyttää itse asiassa sillä tavalla paljon paremmalta, ja minäkin siinä olin lopulta pojan kaverina noiden värien vaihtamisessa, että saatiin kissa valmiiksi. Kaikkein mahtavin sattuma oli, että kehyshamsterin kaapista löytyi juuri oikeankokoinen kehys tälle työlle! :) Kehyksen löysin tässä kevättalvella Anttilan keskusvaraston tyhjennyksestä, josta noita kehyksiä innostuin hamstraamaan urakalla, ja jälleen kerran tuli todettua, että aina niille kehyksille löytyy käyttötarkoitus, ennemmin tai myöhemmin. :) Tämä myöhästynyt äitienpäivälahja on nyt seinällä minun sänkyni vieressä.

Keskiviikkoaamuna tuli vähän kiire, että ehdin töihin menevään bussiin. Se on viikon bussivuoroista se, jossa yleensä saa matkustaa melkein yksinään, eli pääsee levittäytymään käsitöidensä kanssa ihan rauhassa. Ja tietysti siinä lähtökiireessä unohtui virkkuukoukku kotiin tietokonepöydälle! Käsityö itsessään oli kyllä matkassa, mutta eipä sille voinut mitään tehdä ilman koukkua. No, päädyin sitten bussimatkan ajan kerimään yhden täyden 7 veljestä -kerän palloksi, kun ei ollut käsille muutakaan tekemistä, ja tykkään muutenkin ainakin torkkupeittoprojektissa virkata mieluummin pallon muotoiselta kerältä kuin sellaiselta, millaisena ne kaupassa myydään; lanka juoksee paremmin, eikä laukussa kuljetettaessa purkaudu ja sotkeudu niin herkästi.


Keskiviikkoaamuna bussini on yleensä sen verran hyvissä ajoin perillä, että ehdin paitsi laittaa luokan kuntoon myös tehdä jonkin aikaa käsitöitä ennen opetuksen alkua - myöhemmälläkin bussilla ehtisin juuri ja juuri perille, mutta siinä tulisi hieman kiire valmistella luokka, eikä olisi varaa esim. bussin myöhästymiseen tai muuhun yllättävään, joten pelaan mieluummin varman päälle ja menen aiemmalla, vaikka jääkin sitten "luppoaikaa". Nyt käytin sen ylimääräisen ajan siihen, että jäin yhtä pysäkkiä aiemmin pois bussista ja kävin ostamassa uuden virkkuukoukun, että pääsen edes paluumatkalla virkkaamaan! Olen ennenkin maininnut, että tuosta työpisteeni lähellä olevasta halpakaupasta yleensä löytyy niitä lankoja ja värejä, jotka ovat aikaa sitten poistuneet Novitan kartoilta, ja nyt siellä poistohyllyssä olikin vanhaa vaaleansinistä Virkkauslankaa. Mikä sattuma - olen nimittäin suunnitellut jo jonkin aikaa virkkaavani liinan valkoisesta, roosasta ja vaaleansinisestä, mutta harmikseni Novitan Virkkauslangasta ei enää ole löytynyt tuota vaaleansinistä. Sopivaa vaaleansinistä löytyisi kyllä muista virkkauslangoista, mutta niissä ei taasen ole ollut ihan oikeaa roosan sävyä, kun Novitan Virkkauslangassa puolestaan on ihan täydellinen sävy. No, kun sitä vaaleansinistä Virkkauslankaa löytyi nyt virkkuukoukun ostoreissulla, niin nappasin samantien matkaan myös roosaa ja valkoista, ja näin on eräs liina vain virkkaamista vaille valmiina. ;) Kuvassa törröttää tietysti myös se 5 mm virkkuukoukku, jota varten sinne kauppaan läksin, ja pääsin näin ollen paluumatkalla jatkamaan torkkupeittoani.

Tällä viikolla olen tehnyt enemmänkin lankaostoksia. Olen pitkin talvea ja kevättä koonnut listaa langoista, joita olisi tarkoitus ostaa ennen kuin ne mokomat taas poistuvat marketeista. Yleensähän minä juoksen heinäkuussa epätoivoisesti kaupungin lankahyllyiltä toiselle etsien viimeisiä rippeitä haluamistani langoista, kun en ole ymmärtänyt niitä aiemmin ostaa. En käsitä, miksen voi niitä käydä ostamassa heti, kun ne ilmestyvät kauppoihin... kai minun täytyy ensin harkita tarkkaan, mitä oikeasti tarvitsen ja mitä niistä langoista aion tehdä, eikä suin päin vain syöksyä ostamaan jotain epämääräistä läjää lankaa, josta en tiedä vielä, mihin sen käyttäisin. Ja sitten käy niin kuin käy. Esimerkiksi 7 veljestä sateenkaariraita ja Nalle Kukkaketo päivänkakkara loppuivat jo helmikuussa niistä kaupoista, joissa yleensä käyn, eikä niihin ole uusia keriä ilmestynyt.

Kärkkäiseltähän minun on ollut tarkoitus langat hankkia, kun siellä on hintataso vielä ihan siedettävä. Tosin 7 veljestä Raita-langat ovat edullisempia Halpa-Hallissa, mutta sieltä se sateenkaariraita loppui siis heti kättelyssä. Ja Kärkkäinen taas on justiinsa siellä päin kaupunkia, minne minulla ei ikinä ole muuten mitään asiaa, ja jotenkin olen tullut niin laiskaksi, etten viitsi lähteä yhtään mihinkään, jos ei ole ihan pakko. ;)


Perjantaina tuli sitten tilanne, että oli pakko lähteä käymään kaupungilla hoitamassa yksi asia, vaikka ei olisi huvittanutkaan. Tuo lähteminen tympäisi niin paljon, että päätin vaikka väkisin keksiä itselleni jotain muutakin asiaa, ja kun bussikortti oli vielä sen päivän voimassa, niin ajelin sen tyhmemmän asian hoidettuani vielä Kärkkäiselle saakka, ja ostaa pätkäytin kerralla ne kaikki langat, jotka lukivat listassani. No okei, jätin ostamatta vielä pari kerää Puroa ja Huopasta, koska niitä saa tuosta Halpa-Hallistakin, ja vaikkei saisikaan, niin elämä ei siihen kaadu, jos niistä suunnittelemani projekti jäisi tekemättä. Ei aina tarvi toteuttaa kaikkea mitä haluaisi tehdä. :) Tämän lankasatsin pitäisi nyt riittää kutakuinkin kesän yli ja ehkä vähän syksyksikin, mutta tarvittaessa teen täydennyksiä, jos tulee joku tarpeellinen idea mieleen. Kuvassa on langat kahteen virkattavaan villatakkiin, yhteen neulottavaan tunikaan, yhteen virkattavaan toppiin sekä isoon läjään villasukkia niin itselle kuin lahjaksikin. Eli suunnilleen kaikkiin niihin neule- ja virkkausprojekteihin, jotka ovat lähiaikoina (tai tänä vuonna) suunnitelmissa. Torkkupeittolankoja tässä ei vielä ole; teen nyt ensimmäisen peittoni ensin valmiiksi, ja alan sitten miettiä seuraavia mahdollisia peittoja ja hankkia niihin lankoja. Menee luultavasti syksymmälle ne projektit, kunhan saadaan tätä kasaa pienemmäksi. Edelleen lankani mahtuvat kirjoituspöydän kaappiin ja pariin käsityökoriin, joten ei hädän päivää. :)


Tämän enkelin olen nimennyt Viisuenkeliksi. :D Aloitin tämän nimittäin tammikuussa sellaisena hetkenä, jolloin jännitin kovasti Radio Deistä odottamaani puhelua, ja siinä odotellessa laitoin enkelin alkuun. Puheluhan koski Vekaraviisut-kisaa, jossa minun Tule enkeli -niminen kappaleeni kilpaili, ja sitä varten minua haastateltiin radioon puhelimitse. Hoksasin vasta enkelipistelyä aloittaessani, että sehän sopi hyvin laulun nimeenkin. :) No, lauluni taival kisassa tyssäsi maaliskuussa semifinaaliin, mutta tämän enkelin pistely on jatkunut nyt toukokuussa. Ja kuinka ollakaan, viisujen parissa jälleen, nimittäin Euroviisuja seuratessa. :) Tänään muistin yhtäkkiä, että jos minun kappaleeni olisi päässyt niissä toisissa viisuissa finaaliin saakka, niin olisin ollut juuri tänään Lahdessa sitä finaalia seuraamassa - Vekaraviisujen kappaleen on tietojeni mukaan voittanut se kappale, mistä meidän esikoinen sanoi sen kuullessaan, että "tämä laulu laittaa mun jalat rokkaamaan", ja silloin itsekin ajattelin, että siinä on varmasti voittaja ja näin kävikin. :) No, niitä viisuja en siis ole ollut jännittämässä paikan päällä, enkä muistanut edes radiosta kuunnella, kun ehdin jo unohtaa koko kisan heti sen jälkeen, kun oma kappale putosi jatkosta. ;) Mutta noita vähän isompia viisukisoja kyllä kuunnellaan tänään tämän Viisuenkelin seurassa. Tavoitteena paljon edistystä pistojen osalta ja Paratiisi-Oskarille hyvää sijoitusta! :)

Siinäpä viikon käsityötapahtumat lyhykäisyydessään. Ei siis oikeastaan varsinaista edistystä muuten kuin pistojen ja lankavaraston kasvun osalta, mutta kyllä se lankavarasto sitten pienenee kertarysäyksellä, kun se torkkupeitto on valmis! :)

Mukavaa kevään jatkoa kaikille, jotka keväästä nauttivat, ja meille muille hauskaa syksyn odotusta...! ;) Ja viikonlopun jatkoja tietysti tasapuolisesti itse kullekin! :) Kiitos taas käynnistä ja kommenteista - palaillaan jälleen, kun asiantynkää tulee. :)

Edit: P.S. Just klikkasin uutissivustolle, ja luin tällaisia uutisia etiopianutuista!

18 kommenttia:

 1. Hyvä lankakasa.
  Paketoin juuri nuttuja, mutta taidan jättää vielä postittamatta...
  Kyllähän syksy tulee, sillä säilöntäaika on jo alkanut; kuivatut nokkoset ym...

  VastaaPoista
 2. Ihana läjä lankoja... olisihan tuossa mullekin muutamaksi päiväksi tekemistä :=) :D
  Kivaa kun muutkin nitä hamstraa !

  Kiitos kevät toivotuksista... parasta aikaa eletään.. ja kohta on myös ihana kesä.

  Voi kun se syksy ei tulisi piiiitkäään aikaaaan !

  VastaaPoista
 3. On kyllä tosi hieno tuo poikasi tekemä hamahelmitaulu!! Kehyksetkin sopivat tosi hyvin siihen.

  VastaaPoista
 4. Hienon taulun sait äitienpäivälahjaksi!

  Kutkuttava lankakasa-odottelemaan vaan täällä päässä mitä niistä tulee.

  VastaaPoista
 5. Ihanan kissataulun on esikoinen tehnyt!Ja kiva huomata,että muutkin hamstraa lankaa :)

  VastaaPoista
 6. Ihana lankakasa ;)
  Saat taas paljon neuloa ja virkata.

  VastaaPoista
 7. Onpa hieno taulu!

  Hauskasti sanottu tuo liina virkkausta vaille valmis. Hymyilytti.

  VastaaPoista
 8. Wau,mikä lankaläjä! :) Ihana tuo enkelitaulu,mikä lahja! Ja mullakin on pari liinaa virkkausta vailla valmiit :)

  VastaaPoista
 9. Ihanan kissataulun sait pojaltasi! :) Ja kiva lankakasa.

  VastaaPoista
 10. Kyllä liikuttavan ihana tuo sinun äitienpäivälahjasi,oikea aarre! Ihania lankaostoja olet tehnyt. Mä olen kaksi kertaa käynyt Kärkkäisellä,mutta meiltä onkin sinne 200km. Voi kuinka ihana tuosta enkelipistelystä tuleekaan!

  VastaaPoista
 11. Suloinen ruskea-raidallinen
  Kisu-meidän
  Kissa-siskokset lähettää terveisiä
  -MIAU-MAU--Purrrrrrr !!! :)

  Kauniita lankoja ja arvaat varmaan-tykkään tosi paljon
  enkeli rp-työstäsi !!!

  "Suojassa Enkelin saan vaeltaa,
  suojassa Enkelin saan nukahtaa"
  Lasten virsi

  VastaaPoista
 12. hamahelmi taulu on tosi heino.
  Aivan ihana lankakokoelma sinulla:)

  VastaaPoista
 13. Onpa kiva äitienpäivälahja! En sitten lakkaa hämmästelemästä, miten eläviä juttuja saa hamahelmistä aikaiseksi.

  VastaaPoista
 14. No onhan tosi hieno hamahelmikuva - sävyt ja kaikki ihan kohdallaan!

  VastaaPoista
 15. Huomasitko mikä ilkeilykommentti taas oli sivuilleni ilmestynyt.
  Itku tuli.. vaikka yritänkin olla vahva.

  VastaaPoista
 16. Kiitos Mari !
  Et usko, miten "kateellinen" olen sulle tuosta kirjoitustaidostasi... hyvällä tavalla.
  Minä kun olen niin huono kirjoittamaan , niinkuin olen ennenkin kertonut.
  Sinusta tulisi varmaan hyvä kirjailijakin. Mutta kyllähän opettajan ammatissa kirjoitustaitoa tarvitaan.
  Ja minä kun olen vaan koulunkäynninohjaaja :)

  VastaaPoista
 17. Oi, aivan mahtava tuo hamahelmitaulu!

  VastaaPoista
 18. Suorastaan valloittavan taidokas hamataulu!

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)