Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

torstaina, huhtikuuta 07, 2011

Uusi hääpuku?

Tulihan taas tehtyä kaapintäytettä... :)

Mekko
Tehty ajalla: 22.3.-7.4.2011
Malli: Novita Kesä 2009 nro 32
Suunnittelija: Anne-Maija Immonen
Lanka: Novita Cannes luonnonvalkoinen (010)
Langankulutus: 885 g
Virkkuukoukut: 6 mm ja 4 mm
Koko: M
Muuta: Tuli vähän turhan pitkä, muuten ok.

Mitäs tästä nyt sitten pitäisi olla mieltä? Sen ainakin huomaan, että jos jokin vaate näyttää mallin päällä hyvältä, niin itselleni se on aina liian pitkä. Huolimatta siitä, että virkatessa jätin helman ja yläosankin selvästi lyhyemmäksi, mutta neuleet ja virkkauksethan venyvät pituutta, eli lopulta tämänkin mekon helma on sen 61 cm kuten ohjeessakin. Mutta mallilla se ulottuu polveen, minulla puoliväliin pohjetta. ;)

Tulipahan tehtyä, kaapin täytteeksi. :) En nimittäin tiedä, missä tätä käyttäisin. Minähän en tunnetusti käy juhlissa, en ainakaan sellaisissa, joissa pitäisi laittaa "parempaa päälle". Pituutensa, värinsä ja materiaalinsa puolesta tämä ei oikein käy kotiasuksi, työasuksi eikä kauppareissuille, ja muuallahan en tapaa kulkeakaan. Alkuperäisestä mallikuvasta pääsin jotenkin siihen käsitykseen, että tässä olisi oiva mekko pidettäväksi kesällä leikkipuistossa hiekkakakkuja rakentaen (no okei, myönnetään, että teen leikkipuiston penkillä käsitöitä sillä aikaa kun pojat tolskaavat hiekalla ;) ), mutta ei tämä nyt ihan sellainen ole. Materiaali on aika kiiltävää, "silkkimäistä", siitä lähtee herkästi ohuen ohuita säikeitä purkautumaan - mikä oli jo tekovaiheessa melko kiusallista, aika usein sain purkaa virkkausta ja ottaa karanneet säikeet koukulle, ja siltikin tämä mekko on täynnä nurjalle puolelle piiloteltuja purkautuneita säikeitä. Ja kesämekoksihan tämä on ihan liian lämmin, etenkin kun en voisi kuvitellakaan pukevani tätä ilman aluspaitaa ja alushametta. Väriäkin tämä mekko kaipaa, eli värikästä huivia tai jakkua seurakseen, jo ihan käsivarsien peitoksikin.

Muutenhan tämä kävisi vaikka morsiuspuvusta, mutta valitettavasti en ole ajatellut mennä uudestaan naimisiin. ;) Tästä tulikin ihan oma hääpukuni mieleen, sen lanka oli myös tällaista kiiltävää, ja molemmat mekot painavat päällä melko tavalla. Hääpukuni oli neulottu ja nilkkapituinen, ja sen seuraksi virkkasin pitkähihaisen boleron, mutta muuten tässä on jotain hyvin samaa. Kuvassa olevat kengätkin on ostettu aikoinaan häihini, eipä minulla muita juhlakenkiä olekaan, paitsi sitten jotkut mustat 20 vuotta vanhat. :)

Ihaniahan kaikki mekkojen mallit ovat, mutta minun pitäisi ymmärtää, ettei minulla ole käyttöä mekoille. Paitsi jos ne ovat sellaisia, että niitä voi käyttää lenkkareiden kanssa, sillä muita kenkiä en suostu pistämään jalkaani (no, ehkä juuri ja juuri blogikuvan ottoa varten). Siitä tulikin mieleeni, että joudun ensi talveksi ostamaan uudet talvilenkkarit, kun nykyisistä alkoi tulla vesi sisälle - eivät mokomat kestäneet kuin 10 vuotta! ;) Voi, kun joku kenkävalmistaja tekisikin joitain sellaisia kenkiä, joita voisi käyttää mekon kanssa JA joiden kanssa voisi kävellä huoletta useitakin kilometrejä putkeen, ehkä silloin tulisi mekkojakin pidettyä edes joskus...

Jäämme siis odottelemaan, tuleeko tälle koskaan käyttöä - sietäisi tulla, kun lankoihinkin upposi useampi kymppi. ;) Jostain syystä tämä oli sellainen "pakko tehdä" -virkkaus, vaikka tässä tapauksessa en ehtinyt ajatella tämän käytännöllisyyttä lainkaan. Niin siis eihän tämä ollutkaan kuin kaksi vuotta to do -listalla, ennen kuin ostin langat, eli kyllähän siinä ajassa olisi pitänyt ehtiä vähän miettiäkin. ;)

Hyvää viikonjatkoa! :) Lähdenkin tästä ihan juuri lampsimaan töihin risaisilla vanhoilla lenkkareillani... kyllä ne vielä tämän talven menee... ;)

26 kommenttia:

  1. Kaunis mekko, sopii sinulle! Toivottavasti löydät sille käyttöä :)

    VastaaPoista
  2. Todella ihana mekko!! =)
    Minäkin pitäisin vähän lyhyempänä.

    VastaaPoista
  3. Nätti ja passaa sinulle hyvin. Minunkaan ei tule pidettyä hameita mekosta puhumattakaan just tuon kenkäongelman vuoksi, en osaa pitää "hienoja" kenkiä kuin juhlissa.

    VastaaPoista
  4. Kaunis se on!! :-) Toivottavasti löytyy käyttöä.

    VastaaPoista
  5. Minustakin mekko on nätti, joten sasisi sille löytyä muutakin käyttöä kuin komerossa pito. :)

    VastaaPoista
  6. Ihana mekko :)

    Itellenikin olen tuollaista haaveillut, mutta enpähän ole saanut aikaiseksi. Siihen tarvittaisiin muutama asia, jotta se valmistuisi ja sitä voisi myöskin pitää. Oman neulotun pitsitunikani yhdistän kesäisin hihattomaan toppiin ja ohkaisiin leggareihin. Ilman niitä en suostu tuollaista pitämään, vaikka miten ihana neule olisi kyseessä :(

    VastaaPoista
  7. Upea mekko! Ei tuota ihan hiekkalaatikolla raaski käyttää! :)

    VastaaPoista
  8. Ison työn olet tehnyt! Toivottavasti löytyy siis käyttöäkin. :) Novitan ohjeiden kanssa saa aika usein soveltaa kyllä, että tulee itselle sopiva.

    VastaaPoista
  9. Hieno se on minustakin. Jospa tulee joku äkkikäyttö.

    VastaaPoista
  10. Ihana mekko, toivottavasti löytyy käyttöä.

    Pomarfinnillä on ainakin ihan siisitin näköisiä nilkkureita, joilla jaksaa myös kävellä. Paksujen sukkahousujen kanssa menevät hameenkin kanssa, ja säärystimetkin sopii seuraan. Mun jalat ei kestä mitään korkkariköpöttelyä, niin vähän maatiaisen näköisenä tallaan maita ja mantuja. ;)

    VastaaPoista
  11. Upea mekko, toivottavasti se ei jää sinne kaapintäytteeksi, vaan keksit paikan ja ajan tuon ihanuuden pitämiselle.

    VastaaPoista
  12. Ihana mekko on! Minäkin toivoisin sen pääsevän käyttöön. Miten, voisko sitä käyttää töissä kirkkaiden vaatteiden päällä...

    VastaaPoista
  13. Kaunis mekko ja ilman muuta pistät sen päällesi. Kauniina kesäpäivänä !

    VastaaPoista
  14. Ihana mekko. Kyllä kuule tuolle mekolle tulee varmaan käyttöä. Laskeutuu tosi kauniisti.

    VastaaPoista
  15. On tuo mekko kyllä tosi kaunis! Eihän se tarvitse kuin kirkkaan huivin seuraksi ja sinulla on hyvä kesämekko. Toivotaan, että tulee juhlarikas kesä!

    VastaaPoista
  16. Tein saman mekon mustasta langasta. Puolimatkassa tekoa huomasin, että kokonro on ihan liian suuri. Vaihdoin pari kokoa normaalia pienempään (ts. purin), ja hyvä, että moisen muokkauksen tein, sillä mekko on niin raskas, että päällä venyy vielä. Tykkään kyllä omastani. Yläosaakin muuten lyhensin ihan reilusti malliin nähden. (Oli vissiin suunniteltu parimetriselle mannekiinille...)

    VastaaPoista
  17. Kaunis mekko.
    Se on nyt vaan laitettava mekko päälle kauppareissulle. Ja ne lenkkaritkin jos ne hyvältä tuntuu. Hämmästyttävän vähän lankaa kuitenkin meni.

    VastaaPoista
  18. Aivan mielettömän Ihana mekko! Kaunis ja juhlava! Sopii sulle täydellisesti joten toivottavasti joskus pidätkin sitä :)

    VastaaPoista
  19. Apua, miten tämä ihanuus on jäänyt minulta huomaamatta. Kyllä on kaunis mekko ja suuritöinen :D

    VastaaPoista
  20. Kyllä oot ollu joutuusa tuon mekon tekemisen kanssa. ;) Oli todella hieno!

    VastaaPoista
  21. Mekko on niin kaunis, kuin hääpuku konsanaan.

    VastaaPoista
  22. Tosi kaunis mekko, eihän tuota nyt passaa jättää minnekään kaapin perukoille!

    VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)