Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

sunnuntaina, huhtikuuta 03, 2011

Viikonlopun satoa

Viikonloppu kului tällä kertaa ääntä rääkätessä Kalajoen kristillisellä opistolla. Pojat nakkasin mummolaan, että sain itse ottaa kurssista kaiken ilon irti, ja itse toki myös söin ja majoituin äidin hoteissa, vaikka olisihan opistollakin ollut siihen mahdollisuus. Sainpahan kuitenkin vähän olla poikienkin kanssa viikonloppuna sekä käydä moikkaamassa kummitytön perhettä ja veljeni lapsia. Uutta veljenpoikaakin ehdin pikkuisen hetken pitää sylissäni, ensi kertaa hänet siis näin. :) Vaikkei kyllä jäänyt paljon aikaa tällä kertaa seurustelulle, kun halusin saada kurssiviikonlopulta mahdollisimman paljon hyötyä.

Laulutunneilta taisi tulla kaikkein kuuluvin hyöty, ja kurssitovereiden laulutunteja seuratessa sitten se näkyvin hyöty. :)

 Sytomyssyt 4 kpl
Tehty ajalla: 1.-3.4.2011
Lanka: 1. Novita Luxus Cotton pinkki (578) 2. Coats Red Heart Eco-Cotton meleerattu beige (00004) 3. Coats Red Heart Eco-Cotton farkku (00007) 4. samat kuin myssyissä 2 ja 3
Langankulutus: Pinkki 50 g, muissa yhteensä 200 g (neljään myssyyn siis 250 g)
Virkkuukoukku: 4 mm
Koko: 1. 57 cm 2. 60 cm (mies) 3. ja 4. 56 cm (mies)
Muuta: Sytomyssykeräykseen johonkin sairaalaan

Unohdin näemmä laittaa kuvaan numeroinnin, mutta jokainen voi nyt päätellä, että pinkki on numero 1, sen vieressä beige on numero 2, sininen on numero 3 ja raidallinen numero 4. Siis kun noihin "teknisiin tietoihin" pistin myssyille kuitenkin numeroinnin.

Pinkin myssyn aloitin perjantaiaamupäivällä junassa ja virkkasin iltapäivällä kurssilla loppuun, kun ehdin parin muun oppilaan tunnin siinä seurata. Lauantaina istuin melkein koko päivän kuuntelemassa toisia ja silloin sain virkattua sekä beigen että sinisen myssyn; beigen aamupäivän aikana ja sinisen iltapäivän aikana. Taisin pistää vielä tuota raidallista vähän alkuun lauantain puolella, ja virkkasin sen sunnuntaiaamupäivänä loppuun. Eihän noissa kauaa nokka tuhise. :) Vaan viikonlopuksi varatut langat loppuivatkin siihen, kun en halunnut ottaa kovin paljon tavaraa mukaan junassa raahattavaksi, niin en viitsinyt ottaa isoja käsitöitä ollenkaan. Näiden langat ja virkkuukoukku ei paljon käsilaukussa tilaa vieneet, ja ohjettakaan en tarvinnut, niin pystyin seuraamaan hyvin opetusta samalla. Mummolassa ja paluumatkalla junassa minulla olikin sitten ristipistotyö, joka kyllä myös edistyi ihan kivasti ainakin iltaisin äitini kanssa jutellessani. Pitänee siitäkin ottaa joskus kuvaa, viimeistään valmiina. :)


Lauantaina lounastauolla minulla oli omat eväät, niin ei tarvinnut kuluttaa aikaa ruokajonossa seisomiseen, ja ehdin käydä vähän kävelemässä "kaupungilla" (minun on vaikeaa kutsua Kalajokea kaupungiksi, vaikka se on ollut sellainen jo kymmenisen vuotta), en kylläkään ehtinyt Ärrää pidemmällä käydä. Se olikin ihan riittävä lenkki, sillä palasin takaisin näiden lehtien kanssa. En ole ostanut moneen vuoteen virkkauslehtiä, sillä edellisistäkin on kaikki kivat mallit vielä tekemättä, mutta ajattelin vaihteeksi vähän jotain silmäniloa ja selattavaa itselleni ostaa. Ristipistolehdessä olikin sitten kiva malli, jonka voisin tehdä:


Musiikkiaiheinen, kuinkas ollakaan. :) En voi olla ostamatta ristipistolehteä, jos siinä on musiikkiaiheinen malli... onneksi niitä ei ole kovin usein. ;) Eipä tule nykyään kovin paljon noita ristipistolehtiäkään osteltua, riittäähän tuota pisteltävää muutenkin. Oli tässä lehdessä muitakin ihan kivoja malleja ainakin katseltavaksi. Yleensä tykkään Cross Stitch Gold -lehdestä, siinä on sekin hyvä puoli muutamaan muuhun verrattuna, että sitä ei ole pakattu muoveihin, joten sen saa selailtua ennen ostopäätöksen tekemistä. Muut joutuu ostamaan vähän "sian säkissä".

En muuten meinannut osata enää kulkea Kalajoen keskustassa, vaikka sitä keskustaa nyt ei ole mitenkään koolla pilattu. Perjantaina käväisin pikaisesti Kalajoen kirjastossa etsimässä yhdestä laulusta korkeampaa nuottia - löysinkin sen ja sain otettua siitä kopion kirjastossa, mutta kirjastoa en meinannut löytää! Siis eihän se ole mihinkään siitä liikkunut vuosien saatossa, mutten tahtonut käsittää, mistä sinne oikein ajetaan. Oli pakko miettiä, että olenko tosiaan käynyt kolme vuotta yläastetta siinä samassa rakennuksessa, missä se kirjasto on... ;) Niin, minähän en ole itse todellakaan Kalajoen keskustasta lähtöisin, vaan 30 km päästä sivukylältä, joten yläasteellekin kuljin bussilla, enkä kyllä suoraan sanottuna muista, että olisin koskaan sinne mennyt edes henkilöauton kyydissä, saati että olisin itse ajanut, joten ei sitä tietysti tarvitse ihmetellä, jos en sinne osannut ajaa. Olenkohan pahemmin edes henkilöautolla ajanut Kalajoella, kun autokouluni kävin aikoinaan Ylivieskassa - vaikka en kyllä sielläkään enää osaa ajaa, kun sekin on muuttunut viidessätoista vuodessa aika tavalla.

Minulle on muuten luvassa tuplasti huonoa onnea, sillä viikonloppuna näin kahdesti mustan kissan juoksevan tien yli. :D Lauantai-iltana kissa juoksi tien yli ensimmäisen kerran, kun ajoin Kalajoelta pois, ja sunnuntaiaamuna sama musta kissa juoksi uudestaan samassa kohti nyt takaisin siltä puolelta, jonne se oli edellisiltana juossut minun nenäni edessä. Molemmilla kerroilla se vielä pysähtyi tuijottamaan minua silmiin, joten pahaa tietää, jos on taikauskoinen. ;) Olisihan sen huonon onnen voinut estää sylkäisemällä vasemman olkansa ylitse, mutta enhän minä nyt ala äitini autoon sylkemään. :D Saa nähdä, mitä kamalaa tässä on nyt sitten oikein kaksinverroin tiedossa, ihan pelottaa. ;)

Lauantai-iltana siinä äidin sohvalla pistellessäni kysäisin, vieläkö äidillä on tallessa se musta rahi, jonka sisällä oli valtava määrä vanhoja lankoja, suurin osa taisi olla ihan purkulankaa, ja joitain kenen lie aloittamia keskeneräisiä ja keskenjääneitä käsitöitä. Sen rahin sisältähän minä aina lapsena lankanöttösiä pengoin ja harjoittelin virkkaamista ja neulomista. Kuulemma rahi on nakattu kaatopaikalle ja suurin osa langoistakin sen mukana. Höh! Mutta äitihän meni sitten omaan "salaiseen huoneeseensa" (sinne ei saa kukaan muu mennä ;) ), ja palasi sieltä ihan järjettömän ison vetoketjullisen muovisäkin kanssa - täynnä JÄMÄlankoja!!! Mulla loksahti suu auki, kun näin sen säkin: voiko se olla täynnä lankaa! :D Sitten äiti vielä kantoi pari käsityökoriaan olohuoneeseen, siinä oli tekeillä olevia käsitöitä ja "uusia" lankoja, eli täysiä keriä ja suht vasta ostettuja. Niihin en tainnut vilkaistakaan, vaan aloin penkoa sitä aarresäkkiä. Tuumasin vain, että jos minulta joskus puuttuu jotain ihan mitä tahansa väriä johonkin pikkutyöhön, niin kannattaa äidiltä kysyä ensimmäisenä - jos olisin tuosta säkistä tiennyt, niin olisin kysynyt aikoja sitten! :) Oli siellä vielä muutamia minua itseänikin vanhempia lankoja, jotka muistan siitä mustasta rahista, ja sitten tunnistin mm. 80- ja 90-luvun Nalleja ja 7 veljeksiä. Ihan siis sellaisia gramman-parin nöttösiä vaikka millä mitalla. Ei kuulemma äiti tiedä, mitä niistä tekisi. Minullahan alkoi vilistä vaikka mitä ideoita päässäni. Täytyy jossain vaiheessa ehkä kysyä, josko äiti raaskisi vaikka jostain nöttösestä luopua... ;) Oli siellä siis ihan tämänkin vuosituhannen lankoja, Teddyä ja Tango Fania ja Rose Mohairia muun muassa. Jestas, mulla ei oo varmaan missään vaiheessa ollut niin paljon lankaa kerralla, mitä äidillä oli JÄMÄlankoja. ;) Vaikka eihän se nyt tietenkään mikään valtava varasto ollut, kun se mahtui sohvalle yhdellä kertaa. Vaikka äidillä on kyllä iso sohva. :D

Aprillipäiväkin tuli ja meni. Minuakin yritettiin aprillata. ;) Oltiin ajelemassa juuri Vieskan asemalta mummolaan, kun sanoin esikoiselleni yhden aukean kohdalla: "Katso, ufo!" :D (sillä aukealla on kuulemma joskus nähty ufoja...) Ja sain heti sanoa perään: "Aprilliä!" No, hetken kuluttua takapenkiltä kuului: "Äiti, katso, lehmä puussa!" :D

Hauskaa tätä viikkoa! Edit: Niin ja kiitos kommenteista - oli mukavaa tulla kotiin, kun sähköpostissa oli 31 uutta viestiä (kommentit tulevat minulle siis suoraan sähköpostiin). :) Syötteenlukijassa on tällä hetkellä 105 blogikirjoitusta lukematta, vaikka muutaman olen ehtinyt tässä käväistä vilkaisemassa... riittää ainakin lukemista tulevalle viikolle. :)

10 kommenttia:

 1. Sinä et nyt ymmärtänyt oikein sitä mustaa kissaa :) Eka kerralla juostessaan se tuotti huonoa onnea , mutta sitten kissa tuli katumapäälle ja perui koko homman juoksemalla takaisin päin. Siis kaikki hyvin edelleenkin :)

  VastaaPoista
 2. Olet Sinä kyllä aikamoinen käsityöihminen... ei me aikaa hukkaan hetkeäkään :D
  Voin ymmärtää tuon onnesi ja ilosi lankasäkin nähdessäsi. Ja mitä kivaa sitä taas niistä syntyykään. Ja vanhat langat tuovat mieleen paljon nostalgisia juttuja !

  VastaaPoista
 3. On sulla virkkuukoukku taas keikkunut. Niin on monenlaista kivaa näytillä.

  VastaaPoista
 4. Kiitokset huivikehuista :) Osaisinpa itsekin virkata, toisaalta saan kaiken ajan kulumaan kutomiseen ja lisätunnitkin olis joskus tarpeen :)

  VastaaPoista
 5. Osaat kyllä hyödyntää kaikki hetket, tehokasta käsityötä.
  Ja jämävarasto, en kehtaa edes tunnustaa omani kokoa.
  Tästä innostuneena kutsuin omat aikuiset tyttäreni katsomaan varastoa, josko heillä olisi lankatarvetta.
  Olen Suden kanssa samaa mieltä, musta kissajuttu peruuntui.

  VastaaPoista
 6. Hei,
  aikoinaan saksan tunnilla opeteltiin mustan kissan kadun yli juoksemisesta: von rechts nach links - glück bringts, von links nach rechts - dann pechts... Eli kun kissa menee tien yli oikealta vasemmalle niin se tuo onnea, toisin päin jotain huonoa... :)
  t. TuulaM

  VastaaPoista
 7. Hei, kiva kun kävit blogissani. Vastasin siellä kommenteissa siihen tyyny-asiaan (pistelykankaan koko).

  VastaaPoista
 8. TuulaM: Juu, se kissa juoksi molemmilla kerroilla vasemmalta oikealle, eli tuplasti huonoa tiedossa. Toistaiseksi on kyllä mennyt ihan hyvin, mutta enhän olekaan taikauskoinen. :) Esimerkiksi perjantai 13. päivä on minulle aina hyvin onnekas. :)

  VastaaPoista
 9. Suuret kiitokset Sinulle Mari, pitkästä kommentistasi. Olet kyllä samalla "aaltopituudella" minun kanssani. Ihanaa kun ymmärrät täysin !

  VastaaPoista
 10. Minäkin tykästyin samaiseen musiikkimalliin, vaikka epäilenpä, tokko tulee tehtyä... (Tai jos eläisi vaikka 300-vuotiaaksi, niin ehkä sitten :D.) On nimittäin niin paljon soitin- yms. musiikkiaiheisia malleja odottelemassa, että joskus - ehkä - pääsisivät kotiutumaan pianon päälle...

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)