Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

lauantaina, maaliskuuta 19, 2011

Pistoja

Lupasin taannoin kirjoitella tänne ristipistojuttujakin välillä, kun niitäkin on toki tehty. :) Tällä hetkellä työn alla on Ristipistohassutus nro 15, eli Nooan arkki -taulu kuopukselle. Tein sitä silloin tammikuun 15. päivä aloituksen verran, ja viime viikonloppuna jatkoin. Tarkoitukseni oli, että pistelisin tätä joka päivä hiukkasen eteenpäin, mutta pakko myöntää nyt, ettei tällä viikolla ole joka päivä millään ehtinyt eikä jaksanut pistellä, on ollut sen verran kiireinen viikko. Jospa nyt tänä viikonloppuna taas ehtisi muutaman piston tähän tehdä eteenpäin, sillä taulun saaja ainakin odottaa valmistumista innoissaan! :)


Kuopus onkin ollut melkoinen motivoija tämän pistelyn kanssa. Istuu vieressäni kysymässä koko ajan, teenkö hänen tauluaan valmiiksi, ja sai ihan hirveän kohtauksen, kun minun piti viime sunnuntaina kesken pistelyn lähteä laittamaan ruokaa! ;) Kun olisi pitänyt vain pistellä se taulu valmiiksi. :) Sitten kuuluu välillä sivusta ohjeita: "Teeppä nyt tämä ankkuli!" "Teeppä sitten tämä haisunäätä!" :D Kuopus halusi myös nähdä mallikuvan, millainen taulusta tulee valmiina, ja niinhän siinä kävi, ettei hän sitten antanutkaan sitä mallikuvaa enää takaisin. Mutta koska haluan pitää alkuperäisen kuvan siistinä, jos esimerkiksi myyn tai lahjoitan mallin eteenpäin pistelyn valmistuttua, niin täytyi keksiä jotain. Onneksi meillä on nykyään tuo monitoimilaite, jolla sain otettua mallikuvasta kopion, vaikka mustetta säästääkseni printtasin siitä vain tuollaisen haalean version, joka näkyy kuvassa. Tuo pieni paperilappunen on ollut nyt kuopukselle niin kovin rakas, se on ollut jopa yöllä unikaverina, ja aamuisin olisi halunnut ottaa lappusen päiväkotiinkin mukaan. ;) On muuten todella motivoivaa pistellä taulua lapselle, joka osaa sitä näin kovasti arvostaa ja odottaa innoissaan! :)

Pyörähdin tässä viikolla mutkan myös Violariumissa eli Lennun kuistilla. :) Minähän ajelen bussilla siitä muutaman sadan metrin päästä ohi useita kertoja viikossa; tällä kertaa varasin sentään vähän lisää aikaa, jotta saatoin hypätä "Violariumin pysäkillä" pois ja käväistä hakemassa tuon kuvassa pistelytyön alla näkyvän pellava-aidakankaan. Samalla vähän piti tietysti hiplata muitakin kankaita ja malleja... ;) Tuota pellava-aidaa olen jo pitkän aikaa kaipaillut ja odottanut, että sitä tulee takaisin Violariumiin, sillä taisinpa itse ostaa viimeisen palasen samaista kangasta toissa syksyn käsityömessuilta. En kyllä ole vielä ehtinyt sille kankaalle mitään pistellä, mutta suunnitelmat on olemassa tälle ruudulliselle kankaalle. Siis sitten, kun joskus ehtii näiden kaikkien muiden pistelyjen jälkeen.

Hyvää viikonloppua! :)

9 kommenttia:

 1. On varmasti motivoivaa, kun joku noin kovasti odottaa!

  VastaaPoista
 2. Onpa sinulla siellä ihana kannustin =)

  VastaaPoista
 3. Hyvällä mallilla näyttää olevan arkin rakennus!
  Olis ihanan kamalaa asua lähellä Violariumia, miten sitä voisi vastustaa olla piipahtamatta siellä alvariinsa...?

  VastaaPoista
 4. Ihana motivaattori siulla :) Hienohan tuo pistelykin on ja varmasti lapsenkin kiva seurata kun pikkuhiljaa saa muotonsa. Tosin ehkä se pitäisi lapsen mielestä vähän nopeammin valmistua, esim. yhdessä illassa ;)

  VastaaPoista
 5. Minulla oli lapsena Nooan arkki-kuva seinällä ja se oli minullekin hyvin tärkeä, joten ymmärrän pikkuihmistä mainiosti :) Pisteltynä siitä tulee taatusti ihana!

  VastaaPoista
 6. Ihanaa kun "pomo" vieressä patstaa tekemään töitä :D
  Pakkohan tuo on nopeasti valmiiksi saada. Kun noin paljon odotetaan .

  VastaaPoista
 7. :D Ihanaa, että työnjohto on hyvin toiveensa esittävää ja kannustavat työntekijöitä antamaan parhaansa! Ja hyvinhän tuo arkki näkyy lähteneen hahmottumaan, kyllä siitä valmista tulee sinun tahdillasi ja motivaatiollasi ihan varmasti alta aikayksikön!

  VastaaPoista
 8. Hieno taulu on tulossa ! Ja ihanalta kuulostaa tuo sun "työnjohtajas" :) Siinä sitä on motivaatiota kyllikseen.

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)