Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

sunnuntaina, maaliskuuta 20, 2011

Patalappu ja lauantaishoppailuja

Käsityöblogien maailma on kyllä niin hauska! Yhdessä blogissa kun joku esittelee jotain kaunista, niin eipä aikaakaan, kun niitä samoja juttuja pyörii joka blogissa. :) Tämän patalapun kohdalla on varmasti käynyt vähän niin: Anneli laittoi kivan patalappumallin ohjeen blogiinsa, sitten näitä lappusia alkoi ilmestyä sinne tänne, ja Sirpa vielä hoksasi virkata samalla mallilla kaksinkertaisia lappuja. Minä nappasin ohjeen Annelilta, kaksinkertaiseksi virkkaamisen idean Sirpalta, lisäsin vähän omia mausteitani ja sain tulokseksi tällaisen:

Kukkapatalappu
Tehty ajalla: 16.-18.3.2011
Malli: Annelin käsitöistä -> Kaksinkertaisen patalapun idea Silmukat solmussa
Lanka: Novita 7 veljestä harmaa (043) ja grafiitinharmaa (044)
Langankulutus: 68 g
Virkkuukoukku: 4 mm
Koko: Halkaisija 24 cm
Muuta: Ajattelin antaa äidilleni. 

Virkkasin siis tuolla Annelin ohjeella kaksi lappua, jotka ovat väritykseltään toistensa negatiivejä. Laput virkkasin reunoistaan yhteen ja vielä ympäri yhden kerroksen kiinteitä silmukoita ja ripustuslenkin. Kun patalapun tarkoitus on kuitenkin suojata käsiä palamiselta, niin hyvä niiden on olla kaksinkertaisia, että varmasti eristävät lämpöä riittämiin. Tämän lapun ajattelin viedä äidilleni parin viikon päästä sinne mennessäni, sillä tämä sopii mielestäni kuin nakutettu äidin harmaasävyiseen keittiöön. Olemme äidin kanssa värimieltymyksiltämme ihan toistemme vastakohtia. ;)

Edit: Niin ja siis lopputuloksena on YKSI pannulappu, ei kahta. Yritin tuohon kuvaankin selkeästi kirjoittaa, että "edestä" ja "takaa", että tulisi varmasti selväksi kyseessä olevan yksi ja sama mutta vain eripuolilta kuvattuna.

Eilen lauantaina piipahdin kaupungilla. Lumoavaan Lankaan vein yhden etiopianutun ja kahdeksan sytomyssyä eteenpäin toimitettavaksi. Samalla sain "tiskin alta" pienen pussukan, jonka Seijasisko oli sinne jättänyt minun nimelläni varustettuna. Täytyy kyllä suorastaan ylistää lankakauppiaamme hyvää palvelua, kun on alkanut näiden suosittujen hyväntekeväisyyskampanjoiden kerääjäksi ja toimittajaksi - ja että vielä välittää näitä pieniä "yllätyspussukoita" käsityöharrastajalta toiselle! :) Seijasiskon "yllätyspussukassa" oli siis lahjoituslankaa, jota oli tullut viime viikolla sytomyssyilyä varten, ja olimme jo aiemmin Seijasiskon kanssa sopineet, että minä otan tällä kertaa tuota lankaa muutamaa myssyä varten, kun kuitenkin noita myssyjä tulee aina tehtyä. Toistaiseksihan olen tehnyt myssyjä ihan vain omista jämistäni ja muutamasta varta vasten ostetusta langasta, joten kiva oli vaihteeksi saada myssyilyyn lahjoituslankojakin työstettäväksi. :)


Kuvassa on hieman muitakin kuin lahjoituslankoja, sillä kaupunkireissulla tuli käytyä muuallakin. Lahjoituslankoja ovat nuo etualalla näkyvät seitsemän kerää - tai itse asiassa kuusi täyttä ja yksi vajaa kerä - jotka lienevät kaikki Marks&Kattensin Camomille-lankaa. Minulle tuo lanka on ihan uusi tuttavuus, mutta vaikuttaa erinomaiselta puuvillalangalta. Seijasisko oli valinnut ihan minua ajatellen tuollaisia pastellisävyjä, joista tykkään, vaikka minulle on sinänsä ihan sama, minkä värisiä työstän, kun en tee itselleni. :) Kiitos, Seijasisko, vielä kerran tästä toimituksesta! :)

Lahjoituslankojen takana kuvassa näkyy sitten kahdeksan kerää Teeteen Alminaa, jota kävin ostamassa Somikista. Nekin ovat piponvirkkausta varten, mutta ei ihan ensisijaisesti sytomyssyilyyn, vaan muuhun tarkoitukseen. Sain nimittäin mieheltäni pyynnön virkata erivärisiä kesäpipoja, joista yksi pitää olla musta, ja loput "kaikkia mahdollisia värejä", vahvuuden ja pipon koon sekä mallin tulee olla sama kuin kahdessa aiemmin virkkaamassani kesäpipossa, jotka olen tehnyt Kotiväestä. Mutta Kotiväessä on aika suppea värivalikoima, eikä hirveästi huvittanut ostaa 200 grammaa per väri, kun yhteen pipoon menee noin 30 g, niin onnistuin löytämään tuon Alminan, joka vastaa suunnilleen Kotiväkeä. Sillä erotuksella vain, että Alminassa on aika paljon reippaammin värejä ja sitä myydään 50 gramman kerissä. Katsotaan nyt, montako pipoa ja millaisia saan aikaiseksi miehelle kesäkuun alkuun mennessä, ja loppulangoista virkkaan todennäköisesti sytomyssyjä.

Anttilassa täytyy tietysti pyörähtää aina, kun siitä ohi menee. Siellä olikin keskusvaraston tyhjennyspäivät, mistä minulla ei ollut aavistustakaan (en kauheasti lueskele mainoksia), ja väkeä oli ihan pipona. Mutta niin oli ihan pipona tarjouksiakin. Red Heartin ekopuuvilla oli tosi hyvässä tarjouksessa vain 1,99 e/100 g, joten ostin sitä kaksi kerää. Vähän tuollaisia miehisiä värejä eli meleerattua beigeä ja farkunsinistä, jos tekisin noista sitten miesten sytomyssyjä. Ne kerät ovat kuvassa ihan taustalla.

Lankavaraston koko paisuu, mutta kaikille langoille on tarkoituksensa. :) Ja eihän lahjoituslankoja lasketa? ;) Paitsi että minä lasken ne lankavarastooni, vaikkeivät olekaan tavallaan "omia"; on vain helpompi seurata lankavaraston kulutusta, kun sinne merkitsee tällaiset "lainalangatkin". Ja itsehän minä ne kuitenkin työstän myssyiksi.

Anttilassa oli myös kehysale -70%, ja niitähän piti ehdottomasti hamstrata ristipistotöitä varten! Etenkin, kun siellä oli neliönmuotoisia kehyksiä, mitä löytää todella harvoin edes normaalihintaisena, niin ostin sitten yhden 28x28 cm, yhden 20x20 cm ja yhden 15x15 cm kokoisen; lisäksi tarvitsin kehykset tekeillä olevaan Nooan arkkiin, niin ostin kaksi vaihtoehtoa - toisellekin varmasti löytyy käyttöä, sillä näitä kehyksiä tarvitsee aina. :) Olivat tosiaan edullisia, yhteishintaa viidelle kehykselle tuli jotain parikymppiä.

Ihan hyvä shoppailupäivä siis, ottaen huomioon, että oikeastaan lähdin ostamaan kaupungilta vain villanpesuainetta... ;) Sitä löytyi muuten lastentarvikekauppa Taikapilvestä, minä kun en villaneuleitani millään tavispesuaineella suostu pesemään.

Kiitos jälleen kerran käynneistänne ja kivoista kommenteistanne! :) Aurinkoista sunnuntaipäivän jatkoa!

12 kommenttia:

 1. Kiva pannulappu ja tuo sopisi minunkin keittiöön väreiltään! Kunhan saan noita muita alta pois, niin voisi vaikka patalappuilla.

  hyvä ostospäivä Sinulla.

  VastaaPoista
 2. Ihania patalappuja. Kiva malli, niin ihanan paistinpannumainen. Tuo sytomyssyily on hienoa, minä en ole siihen mitenkään osallistunut... Mutta kuka tietää, ehkä joku kaunis päivä. Hienoa, että lankoja lahjoitetaankin hyvään tarkoitukseen. Hyvää alkavaa viikkoa, mutta ensin hyvää sunnuntai-iltaa!

  VastaaPoista
 3. Noi pannulaput on tosi upeita. Hyvät värit oot valinnu. :)

  VastaaPoista
 4. Samoihin patalappuihin olen silmäni iskenyt ;-).
  Kivoja lankoja. Meillä ei olekaan nyt lähiseudulla Anttilaa, kun Hämeenlinnan Anttila on lopetettu ja menee aikaa ennen kun uusi valmistuu, joten nämä keskusvaraston tyhjennytkset jäivät minulta väliin kokonaan.
  Aurinkoista sunnuntaipäivää teille.

  VastaaPoista
 5. Jaahas, patalappuvillitykseni senkun vaan "pahenee" tämän vinkin myötä :)
  Tosi kivan näköisiä ovatkin!

  VastaaPoista
 6. Minäkin kiinnitin heti huomioni uuden näköiseen, hienoon patalappuun. Ja heti sen perään upean värisiin lankakeriin =)Niistä varmaan syntyy komeita myssyjä.

  VastaaPoista
 7. Hienoja nuo Sinun patalappusi !
  Ollaan taidettu käydä ostamassa samoja lankoja :D

  VastaaPoista
 8. Sä kirjoitat niin hauskasti,että näihin postauksiin jää koukkuun! Ja osaat linkittääkin hienosti :) Ehkä minäkin joskus... Ihania lankoja oot löytäny ja saanu,mitäköhän noista tulee? :) Ja patalaput on upeita!

  VastaaPoista
 9. Kivat pannulaput! Noita kehyksiä minunkin kai pitäisi mennä hamstraamaan varastoon (jos ne alepäivät vielä siellä Anttilassa jatkuvat), sillä oikeasti sellaisille löytyy vähän väliä jotain tarvetta.

  Tein sitten kuitenkin oikealla ohjeella foliohatun :D Meillä vielä odotellaan Star Wars villitystä, joten nuo mallit kelpaavat vielä hyvin.

  The force will be with you. ;D

  VastaaPoista
 10. Ihania patalappuja ja kiva kun tykkäsit langoista. Lopetan sytomyssyemoilun mutta en myssytekoa ja mutta Lumoavaan Lankaan voit viedä myssyt jatkossakin!!

  VastaaPoista
 11. Sulla mitään lankavarastoa ole :-D

  Ihanan väeisiä pipoja on miehelle tulossa. Minäkin mielelläni tekisin omalleni, mutta kun ei kelpaa niin ei.

  VastaaPoista
 12. Tuohon samaan pannulappuun jäin jumiin minäkin. Kaivoin lankavarastoista puuvillalankajäämiä, mutta huomasin kyllä melkein samantien, että liian ohutta tulee. Teenpä sitten vaan koristeeksi tai sitten teen kaksinkertaiseksi.

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)