Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

keskiviikkona, maaliskuuta 02, 2011

Ei olla enää nollilla :)

Varmaan joku ehti jo huolestua, että miten se Mari nyt pärjää, kun ei ole enää lankaakaan mitä neuloa. ;) No, sen puolesta ei ole enää mitään hätää; sen sijaan voi huolestua, että mitä se Mari nyt oikein syö, kun koko tili meni lankoihin. ;) (no, ei nyt ihan kuitenkaan)

Eli nollilla ei olla enää lankavaraston suhteen, ja melkein voisi jo epäillä, karkasiko mopo käsistä. Kysyn sitä myös itseltäni. Karkasiko? En ainakaan halua myöntää... Mikä se minun mottoni olikaan lankaostosten suhteen? Hallitusti ja harkiten? Maltillisesti ja miettien? Tarjouksesta ja tarpeeseen? Hyödyllistä ja halvalla? En enää muista itsekään. ;)


Lankaostoksille menin tietysti heti jo eilisaamuna klo 8.00., kun Halpa-Halli tässä meidän lähiössämme avasi ovensa. Ajattelin, että lankavaraston "uuteen alkuun" ostan ensimmäisenä jotain, mitä ihan akuutisti tarvitsen, joten matkaan lähti perus-perus-sukkalankaa. :) Tosin näillä nyt ei ole sikäli ihan akuuttia tarvetta, että aion antaa harmaista ja valkoisesta valmistuvat sukat lahjaksi vasta kesällä (silloinhan näitä paksuja villasukkia tarvitaankin...), mutta se nyt on vain sellainen projekti, minkä tiedän joka tapauksessa tekeväni, niin sama siihen oli sitten ostaa langat ja pistää heti puikoille. Papukaija-lanka lähti mukaan oikeastaan ihan vain siksi, että haluan siitä sukat itselleni, ja sitä oli enää kaksi kerää jäljellä Halppiksen hyllyssä, niin pelastin niistä äkkiä toisen itselleni.

Sateenkaari-Raita-7veljestäkin himoitsen saada itselleni ainakin kilon tai vaikka enemmänkin, mutta se taitaa olla nyt niin suosittua, ettei sitä ollut enää ainoatakaan kerää Halpa-Hallissa jäljellä (viime viikolla oli vielä yksi). Jostain täytyisi löytää sitä isompi satsi samaa värierää ja mielellään aika edullisesti. Eilen iltapäivällä pyörähdin Tokmannillakin, kun siitä töihin mennessäni ohi pyöräilin, ihan vain katsomassa lankojen nykyistä hintatasoa (aina ne hinnat vaan nousevat ja nousevat; miksei palkka nouse samaa tahtia?!), ja järkytyin kun Tokmannilla, jonka pitäisi olla ns. "halpakauppa", Sateenkaari-Raidat maksoivat pitkästi yli 6 euroa kerältä (Halpa-Hallissa olisi ollut vähän edullisempaa; Kärkkäiselle pitäisi päästä tsekkaamaan). Just joo, en taidakaan niistä tehdä sitä torkkupeittoa... :( Saa nähdä, raaskinko edes sukkia tehdä. ;) Haaveilen kyllä Sateenkaari-jakusta...

No, kun kerran olin Tokmannilla, ihan vain siis hinta-tasoa tarkistamassa, niin päätin kurkata vähän muutakin tarjontaa...


... ja olihan siellä kaikenlaista. :) Nämä eivät olleet missään poistotarjouksessa edes, vaikka kerät olivat kyllä jo siinä kunnossa, että näissä olisi saanut mieluusti olla punainen hintalappu päällä. Osasta vyötteet irti ja langat lähteneet karkuun. Mutta siis, tämä Canneshan on hyvä esimerkki siitä, että meikäläinen on hivenen hidas löytämään kaikkia uutuuslankoja. Cannes kävi Novitan tuotannossa pari kevät/kesäkautta ja poistui sitten valikoimista. Ja minä olen haaveillut jo sen pari vuotta ihanasta virkatusta Cannes-mekosta, enkä vain ole saanut (raaskinut) lankoja siihen ostettua. Mietin jo, että tekisinkin sen mekon vaikka Samoksesta, mutta senkin valmistaminen on nyt lopetettu. Eli se siitä. Juuri ennen Tokmannille lähtöäni nakkasinkin jo käsilaukustani roskiin sen lapun, johon olin merkinnyt, paljonko olisin tarvinnut Cannesia siihen mekkoon, kun ajattelin, ettei sitä lankaa nyt enää mistään löydy, ja muutenkin siinä lapussa oli vähän jo "vanhentuneita" suunnitelmia. Ja sitten sitä Cannesia olikin kerätolkulla Tokmannilla! Päätin haluta sen mekon ihan oikeasti itselleni, joten aloin pakata lankoja koriin... paljonkos siihen mekkoon tarvittiinkaan? Muistaakseni 600 grammaa... Ei, ei siihen voi mennä niin vähän. 700 grammaa? Otetaan nyt saman tien kilo! :) Onneksi otin kilon, nimittäin kotona tarkistin, että oikea määrä olikin 850 grammaa (mistä ihmeestä minä sen 600 grammaa oikein muistelin?), ja kun tuohon lasketaan se tyypillinen Novitan ohjeiden virhemarginaali, niin kilo ei ole ainakaan liikaa. Jes, mulla on nyt uusi kesämekko! :) Siis vain virkkaamista vaille valmis. ;)

Pallerolanka sitten... ei kuulunut mihinkään suunnitelmiin. ;) Eikä ole siis yhtään minun tyyliseni lanka, kuten varmasti arvaattekin. Vai onko sittenkin? Muistelkaapas, mikä mahtoikaan olla minun lemppari kotityöni... :) Ja eikös vaan pampulalankaa olekin monessa blogissa kehuttu nimenomaan erinomaisena siivousrättimateriaalina. Siispä siivousrättejä kotiin, kaksi rättiä 3,50 e! :) Lempiväriä turkoosia. Kyllä, kiitos! :)

Ja sitten äkkiä jatkamaan matkaa, ettei tule ostettua lisää lankaa...


... paitsi että matkan varrella töihin oli vielä Lidl. Näin pari viikkoa sitten Lidlin mainoksessa nämä 100% puuvillalangat (muut Lidlin langathan tuppaavat olemaan 100% muovia), ja heti ajattelin, että noista saisi varmasti hyviä sytomyssyjä ja Barbien vaatteita. Vaan kun oli se hamsterikuu, niin ei voinut heti mennä ostamaan. Onneksi niitä oli vielä jäljellä eilenkin, ainakin tuossa naapurilähiön Lidlissä; toisen työpaikkani vieressä olevasta Lidlistä nämä olivat jo maanantaina loppuneet, kun kävin katsomassa. Voihan näistä virkata sitten muutakin kuin myssyjä, kun taas tuota virkkauskättä syyhyttää niin kovasti. :)

Vain siis pari kiloa lankaa päivässä, ei paha. :) Kyllä siitä nyt ainakin kuukaudeksi riittää. ;)

Itse asiassa suunnitelmissani oli käydä vielä tänä aamuna töihin mennessäni naapuripitäjän Säästökuopassa, joka on aika lähellä työpaikkaani (siis sitä toista työpaikkaa, ei samaa missä olin eilen illalla). Nimittäin siinä Säästökuopassa on vieläkin myynnissä lankoja, joiden valmistuksen Novita on lopettanut suunnilleen viisi vuotta sitten... ;) Ajattelin, että josko sieltä löytyisi minulle Bambua, jonka valmistus on (...kele) sekin lopetettu, ja minähän olin ajatellut siitä virkata itselleni ihanan toppi&jakku-setin viime kesän Novitasta. En vain ostanut silloin siihen settiin lankaa, kun ajattelin, että tänä keväänä tulisi uusia kivempia värejä Bambusta. Ja sitten ei tullut enää koko Bambua. Niin sitä olisin käynyt etsimässä sieltä Säästökuopasta. Vaan enpäs käynyt, kun en mennyt edes töihin. Kuopuksella olikin aamulla kuumetta, ja kun siinä vaiheessa isäntä oli jo takki päällä eteisessä lähdössä töihin ja itselläni särki päätä julmetusti, niin ei tarvinnut kahdesti miettiä, kumpi meistä jää kotiin hoitamaan kuopusta (vaikka ei tuossa ole muuta hoitamista, kunhan käy 10 minuutin välein laittamassa uuden Tikun ja Takun pyörimään... ;) ). Illalla menen kyllä töihin sen jälkeen, kun mies kotiutuu, mutta tuskin jaksan ja ehdin käydä enää niitä Bambuja etsimässä. Joten pistin jo Bambu-tilauksen tulemaan naapurimaasta... :D En kyllä saanut sitä väriä, mitä haikailin, mutta värillä väriä, kunhan on... öö... mitäs väriä tilasinkaan? No, se selviää sitten, JOS sieltä se tilaus tulee perille, en ole yhtään varma, toimittavatko Suomeen, mutta sehän nähdään jos nähdään. :)


Mutta niin, siis tarpeeseenhan sitä lankaa piti ostaa. Ja todisteeksi siitä, että ostetut langat on aiottu myös neuloa tahi virkata, napsaisin jo aloitetuista tekeleistä kuvan. Siinä on sitä siivousrättiä (juu, aloitin pampulalankaa neulomaan kerän molemmista päistä, ja nyt minulla on läjä pampulasotkua...), sukanvartta ja isoäidinneliötä, joka aikoo tulla isona sytomyssyksi, uskokaa tai älkää. :D Tänäänhän voisi vielä aloittaa Cannes-mekon ja Papukaija-sukat... no ei vaines, tässäkin on jo selvästi ainakin yksi keskeneräinen työ liikaa minun makuuni. Mutta piti vähän testata noita tuntemattomia lankoja, että millaisia ne on tehdä.

Nyt voisi mennä itsekin katsomaan Tikua ja Takua sohvalle kuopuksen ja virkattujen Munamiesten seuraksi. ;) Ei tarvitsisi sitten hypätä tätä väliä eestaas aina, kun kuuluu määräys: "Seulaava!" :D

Kaunista keskiviikkoa! :)

15 kommenttia:

  1. Ei tuo lankamäärä vielä ole paha :) Mun ennätys taitaa olla jotain 6kg kerralla :D

    VastaaPoista
  2. Parempi ostaa kerralla kunnolla kuin etsiä sitten kissojen ja koirien kanssa, kun lanka loppuu kesken.

    VastaaPoista
  3. Hyvä, nyt on tilanne taas korjattu. Olishan se ikävä, jos kauppojen jo kiinni ollessa tulisi pakottava tarve tehdä jotain, eikä olisikaan lankaa :)

    VastaaPoista
  4. - Mistä ihmeen Lidlistä sinä vielä tuota puuvillalankaa sait, kun minä jo toissa maanantaina kaksi Lidliä niistä tyhjensin.
    -taina-

    VastaaPoista
  5. Huhhuh, eikös vaan helpottanutkin, kun sai taas lankaa varastoon :)
    Kivoja lankoja olet ostanutkin!

    VastaaPoista
  6. Wau, sinulla onkin nyt ihan uudet langat pääsemässä puikoille/koukulle! :) Ja ihan anasaitusti helmikuun hamsteroinnin jälkeen. Ihailen muuten tahdonlujuuttasi, kun noin vain tyhjennät lankavarastosi, kuten edellisessä postauksessasi kerroit.

    VastaaPoista
  7. Ohhoh. ;) Nopea kaapin täyttö. Mutta eiköhän noi kaikki kulu sulla hetkessä.

    Ja pikaista paranemista sinnekin. Minä täällä arvon, pitääkö peruuttaa huominen palaveri, vai kykenenkö töihin.

    VastaaPoista
  8. Kivoja lankoja. :) Ei noissa sulla taida kuitenkaan kauan mennä kun on jo uusille ostoksille tarvetta. :)

    VastaaPoista
  9. Kivoja lankoja olet ostanut.
    Voisi sanoa niin kuin yllä kommentissa, että ei näiden neulomiseen sinulla kauan mene ;)
    Olet niin ahkera neuloja!

    VastaaPoista
  10. Nyt minuakin helpotti, kun näen omin silmin että sillä Marilla on lankoja. Olen muutama vuosi sitten tehnyt tuosta Cannesista kaksi toppia. Ihan lanka ja mukava päällä. Mutta venyy leveyttä inhottavasti ;(

    VastaaPoista
  11. Melkein ehdin olla jo kateellinen siitä tyhjästä lankalaatikosta, mutta ei onneks enää tarvii :-D. Sulla on kyllä semmoinen langankulutustahti että ei tuo pari kiloa pitkään riitä ;-).

    Novita tosiaan on kunnostautunut hyvien lankojen (Bambu) lopettamisessa ja värikartan supistamisessa :-(.

    VastaaPoista
  12. Olen iloinen siitä, että sinulla on taas lankaa!

    VastaaPoista
  13. Etpä sinä kauaa tuon lankamäärän kanssa vanhene. Olet niin ahkera, minä en pysy millään perässä sun tekemisissä.

    VastaaPoista
  14. Höh, onks toi nyt sitten niin paljon? :)
    (Onneks et oo nähnyt mun varastoja...)

    VastaaPoista
  15. Ihan kohtuullinen saalis yhdelle päivälle :)

    Edelleen kyllä epäilen, että sinulla on vuorokaudessa enemmän kuin 24 tuntia ;)

    VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)