Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

tiistaina, maaliskuuta 01, 2011

Helmikuun raporttia ja maaliskuun suunnitelmia

Huh huh, mikä käsityökuukausi takana! Ei ihme, että alkaa olla univelkaa sen verran, että kunhan saan tämän raportin kirjoitettua, niin menen ottamaan kunnon päiväunet, ettei tarvitse iltapäivällä/illalla nuokkua töissä. ;) Kieltämättä välillä on mennyt neulomisten ja pistelyjen kanssa yötöiksi, joskus venähtänyt aamuunkin... täytyy ottaa maaliskuu vähän rauhallisemmalla tahdilla. :)


 Helmikuussa valmistuivat:
 • 4.2. Polkka-polvekeraitasukat (neuloen), langankulutus 136 g
 • 5.2. Isoäidinneliöitä 9 kpl (virkaten), langankulutus 142 g
 • 7.2. Pitsipusero (neuloen ja virkaten), langankulutus 548 g
 • 7.2. Sytomyssy (virkaten), langankulutus 52 g
 • 10.2. Kielo-polvekeraitasukat (neuloen), langankulutus 113 g
 • 12.2. Janlynn: Holiday Favorites: Talo (ristipistellen)
 • 13.2. Etiopianuttu (neuloen ja virkaten), langankulutus 86 g
 • 13.2. Pitsikukkaponcho (virkaten ja kukkapitsilaitteella), langankulutus 306 g
 • 18.2. Ympyrähuivi (virkaten), langankulutus 272 g
 • 18.2. Lampaankakka-kauluri (neuloen), langankulutus 150 g
 • 22.2. Häälahja-albumi (ristipistellen)
 • 25.2. Revontuli-huivi (neuloen), langankulutus 240 g
 • 25.2. Virkattu kukkanen (virkaten), langankulutus 4 g
 • 25.2. Barbien mekko (virkaten), langankulutus 8 g
 • 26.2. Virkatut Munamiehet 2 kpl (virkaten), langankulutus 72 g
 • 27.2. Pieni Munamies (virkaten), langankulutus 16 g
 • 27.2. Munamies-avaimenperä (virkaten), langankulutus 6 g
 • 28.2. Sytomyssy lapselle (virkaten), langankulutus 28 g
 • 28.2. Sytomyssy aikuiselle (virkaten), langankulutus 53 g
 • 28.2. Sytomyssy lapselle (virkaten), langankulutus 41 g
Langankulutus helmikuussa oli peräti 2273 grammaa, mikä tarkoitti sitä, että helmikuun lopussa lankakoppani ammottivat lopulta tyhjinä! :)


Tässä siis kaikki langat, mitä minulla oli helmikuun viimeisen päivän iltana. Muutama hassu pätkä, joista melkein kaikki taitavat olla jotain vyyhdin sitomiseen käytettyjä apulanganpätkiä. Säästän nämäkin, niistä on aina joskus jossain tilanteessa hyötyä... :)

Täytyy todeta, että hulluutta on monenlaista, ja minulla on ollut vuosikaudet - siis jo ennen blogin perustamista - haaveena tilanne, että saisi joskus neulottua lankavaraston tyhjäksi. Vaan jostain kumman syystä se lankavarasto vaan alkoi paisua paisumistaan blogin perustamisen myötä, ja oli pakko viimein tehdä totaalinen stoppi hommalle. Niin kuin te blogiani pitkään seuranneet tiedätte, tässä on ollut viimeisen reilun kahden vuoden aikana meneillään jos jonkinlaista lankalaihdutusprojektia; toissa vuonna lankavarasto laihdutti 10 kg, viime vuonna oli tavoitteena vain vähentää lankavarastoani, ja nyt viime lokakuussa tein ensin päätöksen, etten osta lankaa enää koko loppuvuonna, ja vuoden vaihteessa päätin, etten osta ennen kuin entiset langat on neulottu pois. :) Syitä lankalaihikseen on tietysti monia; yksi on tilanpuute, sillä tykkään siitä, että tavarat ovat poissa silmistä eli kaappien kätköissä, eikä esim. laatikoissa lattialla tai pöydillä (jossain vaiheessa meillä oli yksi pyykkikori työpöydän alla täynnä lankaa), ja kaappitilat ovat rajalliset. Toinen syy on ollut taloudellinen, sillä kun kummankaan meidän tuloissa ei ole hurraamista, niin menoja on ollut pakko karsia, jotta on ylipäätään saanut ruokaa perheelle; joskus on täytynyt itsekin pitää viikko tai pari nälkäkuuria, että on ollut edes lapsille ruokaa. Ei siinä oikein lankoja silloin ostella, mutta hyvä puoli on ollut se, että sitä lankavarastoa on kotoa löytynyt, ettei ole tyssännyt käsityöharrastus siihen. :) Kolmas syy on ihan ekologinen, sillä ylipäätään minusta on järjetöntä hamstrata tavaroita, joille ei ole ihan akuuttia tarvetta tai joka ei tule välittömästi käyttöön. Minusta ostamiseen ei ole riittävä syy se, että tavara (lanka, esine...) on kivan näköinen, vaan kyllä sen pitää oikeasti olla hyödyllinen ja tarpeellinen, ja sama koskee sitten lankaa, että kyllä minun täytyy tietää, mitä aion langasta neuloa, ennen kuin sen ostan. Sillä periaatteella aion jatkaa tästä eteenpäin lankaostosteni suhteen, ja kyllä nämä pari vuotta lankalaihiksella ovat opettaneet myös miettimään, milloin sitä lankaa oikeasti tarvitsee ja kannattaa ostaa! :)


Lankahamsterit antoivat tietysti helmikuussa mukavan lisäpotkun lankavaraston tyhjentämiseen, ilman sitä tuskin olisin asettanut itselleni pöhköä tavoitetta kuluttaa langat loppuun kuukaudessa. ;) Apuemoilu teetti jonkin verran lisätöitä, mutta se oli tavattoman mukavaa (viimeinen homma eli loppuraportin teko on vielä tänään toki edessä), oman ryhmän grammojen kasvaminen tuntui yhtä mukavalta kuin olisin omaa henkilökohtaista grammasaldoani kasvattanut. :) Voisin alkaa apuemoiluun vaikka uudestaankin! :)

Ahkeran neulomisen ja apuemoilun lisäksi sain vielä ristipisteltyäkin, mitä pidän suurena ihmeenä. Sitä en ihmettele, että sain yhden tammikuussa aloitetun RistiPistoHassutus-työn valmiiksi, mutta että sitten rykäisin parissa päivässä isotöisen häälahjan valmiiksi, niin sitä voin kyllä pitää jo itseni ylittämisenä. :) Tuore avioparikin ihmetteli, olenko oikeasti voinut tehdä lahjan sen jälkeen, kun he vihkiaikeistaan kertoivat, ja epäilivät jo, että minulla olisi ollut heille lahja jemmassa... ;) Kummasti sitä vain itsestään löytää energiaa silloin kun sitä haluaa, vaikka sitten pitäisi niistä yöunista nipistää. ;)

Kun tuosta lankalaihiksesta oli puhe, niin milloinkahan alan sitten ristipistolaihikselle...? Ristipistotarvikkeiden ostamista en ole vielä alkanut rajoittamaan millään mitattavissa olevalla tavalla; se onkin vähän vaikeampaa kuin lankojen kanssa, kun ei voi mitata grammamäärissä kulutusta ja hankintoja. Toki olen koittanut pitää siitä kiinni, että yksi ristipistotyö kuukaudessa täytyy valmistua, mutta pienet työt eivät vielä paljon varastoa pienennä - ne isoimmat työt ovat kaikki aloittamatta. En kylläkään ole useampaan vuoteen enää ostellut esim. ristipistolehtiä, jollei niissä ole ollut jotain ihan "pakko saada" -juttua; yhteen aikaan ostin lehden joskus ihan vain ostamisen ilosta. Eli kyllä sielläkin puolella tietysti näkyy jollain tavalla samat periaatteet, ettei ihan tarpeetonta tarvitse ostaa. Kyllähän tuo RistiPistoHassutuskin jotenkin ristipistovarastoa pienentää, mutta hitaammin se tapahtuu kuin tuolla lankapuolella.

Mistä päästäänkin jollain tavalla maaliskuun tavoitteisiin. Mitäs nyt? Lankavarasto on loppunut - tosin myönnän käyneeni lankaostoksilla heti tänä aamuna klo 8. ;) (siitä lisää toisella kertaa) Neulottu ja virkattu on nyt niin ahkerasti, että tekisi mieli pitää vaikka vähän aikaa taukoa (lue: silmukat on jo luotu uuteen työhön... ;) ). Tammikuussa ristipistoiltiin niin ahkerasti, ja kun nyt on ollut se puoli vähemmällä, niin en tiedä, osaanko ristipistoihin tarttua uudestaan. Ehkä pitää käydä nukkumassa ne päiväunet ensin ja miettiä sitten, mitä sitä maaliskuussa tekisi. :) Sen tiedän ainakin, etten ota tässä kuussa yhtään mitään tavoitetta minkään käsityön suhteen, välillä pitää huilata kaikista omista ja yhteisistä tempauksista! :)

 

Kukkatempaukseenkin tuli tehtyä jo helmikuussa niin monta kukkasta, etten ota tästäkään enää mitään paineita. Jos kukkia syntyy niin syntyy - eipä noita väkisin tarvinnut helmikuussakaan vääntää, ne vain virkkaantuivat itsekseen. :)

Ja luulenpa, että tässä kuussa täällä saattaa näkyä tosiaan hieman enemmän niitä lankaostoksia kuin valmiita töitä - pakkohan sitä on materiaalia hankkia, ja kyllä jo syyhyttääkin päästä tekemään hankintoja. Mutta hillitysti ja tarpeeseen, tietysti. :)

Mainiota maaliskuuta! :)

19 kommenttia:

 1. Ei voi kuin ihailla järjestelmällisyyttäsi! Ja kauniita nuo neulomukset/virkkuut kaikki tyyni!

  VastaaPoista
 2. Hienoa tuo päättäväisyytesi lankavaraston suhteen.

  VastaaPoista
 3. Hienosti meni radioesiintyminen ja kaunis lastenlaulu-pidän peukkuja , että pärjää kisassa.

  VastaaPoista
 4. Onnittelut lankavaraston totaalisesta vähentämisestä:) Tein vastaavanlaisen päätöksen viime vuonna, mutta se ei ole aivan yhtä tiukka. Syksyllä ostin alesta puuvillalankoja, mutta käytin niitä kummitytön synttärilahjaan. Samoin talvella ostin lankaa kummitytön joululahjaan. Mutta mitään hamstrausta en aio enää harrastaa.

  VastaaPoista
 5. Huh, oletpas ollut tosiaan ahkera koko helmikuun. Siinä on valmistunut monenlaista mukavaa ja upeaa työtä.

  VastaaPoista
 6. Siis vautsi vau! En oo blogeja ehtiny kiertämään ja nyt ku tulin tänne täälä on aivan mahtava pläjäys tehtyjä töitä. Tykkäsin erityisesti sinisestä roseekukkaponchosta, sitä samaista haaveilen edelleen tekeväni itelleni joskus ku oikiasti ehin. Sä oot ollu kyllä tosi ahkera ja vissiin nukkunukki vähän käsitöitten vuoks. Mä en sentään nyt ihan unia jätä välliin käsitöitten vuoks, mutta ei se kaukaa vie. Mukavaa kevättä sulle Mari. Toiveissa on että taas muutaman kuukauen kuluttua ehin enempi blogeihin kurkkimaan.

  VastaaPoista
 7. Milloinkahan minä pääsisin tuophon, että olisi vain muutama langanpätkä kotona, en varmaan koskaan. Hullunlailla pitää lankaa hamstrata aina kun halvalla saa. Nosta hattua sinulle. Tosi paljon kerkesitkin neuloa helmikuussa. Nyt onkin varmaan hyvä huilata välillä, ettei neulekyllästyminen pääse salakavalasti iskemään yhtäkkiä.

  VastaaPoista
 8. Ihania käsitöitä kerrassaan - ja vielä paljon

  VastaaPoista
 9. Hatunnoston arvoinen suoritus! :)

  VastaaPoista
 10. Tuottelias kuukausi siulla, huh mikä langankulutus :D Mie en kyllä edes haluaisi neuloa lankavarastoa tyhjäksi...

  VastaaPoista
 11. Erityisen mahtavaksi lankatyhjennyksesi tekee se, että sinulla kuitenkin oli ihan reilu varasto lankaa vielä muutama vuosi sitten.

  Minulla on muuten aika lailla samat syyt pyrkiä vähentämään lankaa. Meitä on kerrostaloasunnossa 5 henkeä ja yksi kissa, säilytystilaa on selkeästi vähänlaisesti. Haluaisin ylimääräiset laatikot ja nyssäkät pois. Ja on tosiaan vähän hölmöä sitoa rahaa varastolankoihin. (Tosin nyt kun opiskelen, on tietysti kiva, että lankaa on reilusti varastossa, koska opintotuelle on toki muutakin käyttöä kuin langan ostaminen ;) ) Sellainen parin - kolmen kilon varasto (ehdottomasti max. 5 kg) on minulla tavoitteena.

  VastaaPoista
 12. Hieno saavutus! Neuloisitko sie miunkin lankavaraston pois ;) Ei miulla paljoo edes oo, n. 6 kg. Osa vaan on ihan "tyhmiä" lankoja, joista ei tiedä mitä tekisi.

  VastaaPoista
 13. Onneks olkoon oikein paljon, tosi hieno temppu saada lankavarasto nollaksi. Olenkin jännityksellä seurannut saldoasi - muistaakseni jonain vuonna lankahamsteriaikaan meillä olisi ollut kummallakin 14 kiloa. Nyt sulla on nolla + uudet ;) ja mulla edelleen noin 11 kiloa. Plääh, pitäisi kai ruveta yhtä tiukalle dieetille että pääsisi joskus eroon vanhoista varastoista. Vaikka ei mullakaan paljoa ole tota lankaa muutamiin muihin verrattuna.

  Mukavaa maaliskuuta ja kiitos kun kommentoit niin usein mun blogia! Ja Onnea myös siihen laulukisaan!

  VastaaPoista
 14. tosi hyvä suoritus lankojen suhteen, mutta mene hyvä ihminen ostamaan pian uusia tai tulee vieroitusoireita=)
  Munamies on tosi hyvä neuleena meidänkin pikkupoika ymmärsi sen päälle. Itse tykkäsin eniten vaaleanpunaisesta huivista ruusukkeineen :)

  VastaaPoista
 15. Viherrän, viherrän... kateudesta siis ;) Tavoittenani on myös lankavaraston raju supistaminen, mutta matka on pitkä... Onneksi viime vuoden aikana lankavarastoni supistui reilulla kolmella kilolla, eli suunta edes on oikea.

  Kyllä on komea saavutus sinulla!!! Ja tosi kauniita käsitöitä vaikka kuinka paljon. Jännää muuten, että käsitöistäsi ei näe, että on kyse varaston tyhjennyksestä, ne ei todellakaan näytä jämä- töiltä! On varmasti hienoa aloittaa ns puhtaalta pöydältä uusien töiden suunnittelu!

  VastaaPoista
 16. Hyvin olet onnistunut vetämään kyllä kuukauden aikana ja paljon kaikkea upeaa onkin valmistunut.

  Aika sitkeällä työllä olet kyllä saanut lankamäärän nollille! Itselläni on ollut myös se logiikka, että varastossa oleville langoille on oltava valmiina suunnitelma eli minun täytyy tietää, mihin ne menevät. Toisaalta sitten taas oma varastoni on kohtalaisen pieni monen muun varastoon verrattuna, veikkaisin kokonaismääräksi maksimissaan 3,5 kiloa lankaa. Alati rahattomana on myös mukavaa, että pahimman vimman iskiessä kaapissa on jotakin lankaa, johon tarttua, vaikka tilit eivät aina antaisikaan myöten ostaa uusia lankoja.

  Niin ja onnittelut tuosta Vekaraviisu-menestyksestä!

  VastaaPoista
 17. Ruusut ja munamiehet valloittavat - ainakin minun sydämen! (Ja täsmennetään vielä, että noin neulottuina/virkattuina :D.)

  VastaaPoista
 18. Hieno suoritus! Ja aivan upeita töitä on valmistunut helmikuussakin.

  Minulla on "hui kauhistus" edessä kun saan yli sata vuotta vanhan ukiltani saamani piirongin kotiin ja meinasin sen uumeniin piilotella kaikki lankani. Hui kauhistus siksi että sitten mun on pakko tehdä rätinki että paljonko sitä lankaa oikeasti on! :D

  VastaaPoista
 19. Onpa sinulla ollut tuotelias helmikuu totta tosiaan! Ja hienoja töitä kaikki. Onnittelut lankavaraston tuhoamisesta. :)

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)