Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

maanantaina, helmikuuta 28, 2011

Se riitti sittenkin!

Lankahamsterikuu vetelee viimeisiään, ja täällä on virkkuukoukku suhissut ahkerasti. Viimeinen langanpää pääteltiin jo ennen kymppiuutisia, joten ei mennyt edes tiukille. :)

Sytomyssyjä on valmistunut tänään peräti kolmin kappalein:

Sytomyssy
Tehty ajalla: 26.-28.2.2011
Lanka: Novita Puro Batik moniväri (886)
Langankulutus: 28 g
Virkkuukoukku: 4 mm
Koko: Lapselle, ympärys n. 48-49 cm
Muuta: OYS:iin. Kukan virkkasin omasta päästä sen mukaan miten lanka riitti.


  Sytomyssy
Tehty: 28.2.2011
Lanka: Novita Puro Batik sini-turkoosi (835)
Langankulutus: 41 g
Virkkuukoukku: 4 mm
Koko: Lapselle, ympärys n. 50-51 cm
Muuta: OYS:iin


 Sytomyssy
Tehty: 28.2.2011
Lanka: Novita Puro Batik sini-turkoosi (835)
Langankulutus: 53 g
Virkkuukoukku: 4 mm
Koko: Ympärys n. 54 cm
Muuta: OYS:iin. Kukka virkattu omasta päästä sen mukaan, miten lanka riitti.

Nuo kaksi ylempää myssyä ovat siis lapsen kokoa, koska niitä tarvitaan tällä hetkellä tiettävästi enemmän kuin aikuisten (naisten) myssyjä. Monivärisestä langasta olikin tarkoitus tehdä juuri lapsen myssy, koska lankaa oli liian vähän aikuisten myssyyn ja tuo väritys varmasti on mieluisempi lapselle kuin aikuiselle. Toinen lapsen myssy syntyi oikeastaan siksi, että tuon alemman aikuisen myssyn jälkeen lankaa jäi sen verran niukalti, ettei enää toista aikuisen myssyä olisi saanut. Sen jälkeen jäi vielä lankaa sen verran, että sain yhden kukan tehtyä. Päätin sen kiinnittää tuohon aikuisen myssyyn, koska ajattelin tuon sinisävyisen lasten myssyn olevan kenties jonkun pienen pojan mieleen. Aikuisen myssyssä oleva kukka on toki irroitettava (hakaneulalla kiinni), jos sen vaikka haluaa joku pienipäinen mies itselleen, tai naiskäyttäjä ei pidä kukkasesta.

Lasten myssyjä ei ollut kovin kiva tehdä siksi, että tuntui pahalta ajatella niitä lapsia, jotka myssyjä tarvitsevat... Toisaalta realiteetti on se, että myös lapset sairastavat syöpää, ja jos tällaisella pienellä vaivalla voi ilahduttaa sairasta lasta, niin mielelläni minä teen näitä myssyjä vaikka enemmänkin. Kuopus on noissa lasten myssyjen kuvassa mallina, ja hän olisi tietysti halunnut myssyt itselleen (ja nähtävästi kaiken muunkin, mitä neulon tai virkkaan), mutta selitin hänelle, että nämä myssyt ovat nyt menossa sairaalaan sellaisille lapsille, joilla on iso pipi ja tarvitsevat myssyjä. Sen enempää ei asiasta tarvinnut keskustella, pienikin lapsi voi ymmärtää isoja asioita. :)

  

Lankahamsteri-kisa on siis tämän vuoden osalta päätöksessään, ja yritän huomenissa saada tänne tehtyä yhteenvedon tämän kuun käsitöistä ja samalla kerron oman loppusaldoni. Kukkatempaus jatkuu edelleen, ja sinne täytynee muistaa viedä kuvat noista kahdesta kukallisesta myssystä. :)

Otsikon "Se riitti sittenkin!" viittaa tietysti lankaan, jonka riittävyyttä tässä on koko hamsterikuukausi jännitetty. Pelkäsin langan loppuvan kokonaan, ja mitäs sitten olisi tehty, kun ei olisi saanut mennä lankakauppaan? No, otsikko voisi olla myös "Se loppui sittenkin!", sillä jos tässä talossa meinataan vielä joskus neuloa tai virkata, niin se ei ole mahdollista ennen lankahyllyillä pyörähtämistä. :) Nimittäin noista noin viidestä 5-10 cm langanpätkästä, jotka langanpätkälaatikossani ovat, ei saa kovin kummoista aikaan. ;) Siitäkin laatikosta jouduin ottamaan kolme langanpätkää tänään, jotta sain noihin myssyihin kiinnitettyä koko- ja pesuohjelaput. Eli niin tarkasti tuli koko lankavarastoni käytettyä hamsterikuun aikana loppuun! :)

Palataan kuitenkin siihen aiheeseen huomenna, kun teen helmikuun käsityöraporttia, ja luultavasti saatte nähdä täällä myös kuvia lankaostoksia ensi kerran sitten viime lokakuun käsityömessujen! :)

6 kommenttia:

 1. Nättejä myssyjä. Tokihan sitä toivoisi, ettei sytomyssyjä kukaan tarvitsisi - ei iso eikä pieni pää - mutta niin niitä vain tarvitaan ja hyvä että niitä tehdään.

  Onnittelut lankavarastojen tyhjentämisestä! :)

  VastaaPoista
 2. Uskon että noita on ollut vaikea tehdä. Vielä kun itslläsi on pieniä lapsia.
  Kauniita noista pipoista sait, tuo kukka..... ymmärrät varmaan.... minulle niin tärkeä :=)

  VastaaPoista
 3. Nättejä myssyjä.

  Tarkkaan sait kaikki lankasi kulutettua. Onnittelut!

  VastaaPoista
 4. Kauniita myssyjä niitä tarvitseville!
  Onnittelut myös hienosta suorituksesta lankojen tuhoamisen osalta!

  VastaaPoista
 5. Naistenmyssyjä on tosiaan hyvin varastoissa juuri nyt , mutta myssyjä otetaan kuinekin mieluusti vastaan edelleen.Lastenosatolle voi viedä myssyjä myös myssyjä, tosin lasten myssyjä kun tarvitaan vain n. 3 kpl/ kuukausi koko Pohjoissuomen alueella kun taas pelkästään Oys:n alueella menee naiset myssyjä menee 20-30 kpl kuukausi. Toimitimme Joulukuussa lastenosastolle 50 myssyjä, joten sielläkin hyvät varastot nyt. Miestenmyssjä on tehty tosi vähän ja niilekkin olisi kyllä käyttöä.Lukemat on kysytty OYS syöpäpoliklnikan ja lasten syöpäosastojen osastonhoitajilta ja nämä tiedot myös löytyvät Matleenan ja minun blogista.

  Kiva kun teet sytomyssyjä. Kyllä nämäkin aivan varmmasti kayttöön tulevat .

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)