Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

torstaina, maaliskuuta 03, 2011

Perjantaita odotellessa

Aika moni meistä odottaa perjantaita, kuka mistäkin syystä. Joku saattaa odottaa viikonlopun vapaita, joku toinen ehkä alkavaa hiihtolomaa (ainakin meillä päin se on jo ihan nurkan takana), toisilla voi olla perjantaina karkkipäivä, jollakin ehkä joku muu mieluisa odotuksen aihe. Itse odotan aina perjantaita innolla siksi, että se on siivouspäivä eli viikon kohokohta. :) Tällä viikolla odotan siivouspäivää tavallistakin suuremmalla innolla, sillä pääsen testaamaan uusia siivousvälineitäni! :D

 Siivousrätit 2 kpl
Tehty ajalla: 1.-2.3.2011
Malli: Tarvitseekö neliön neulomiseen mallia?
Lanka: Ören Bayan Bombom turkoosi (009)
Langankulutus: 100 g
Puikot: 8 mm
Koko: n. 22x25 cm per rätti
Muuta: Nyt siivotaan! :)

Itse asiassa näitä testattiin jo. Tulin illalla töistä kotiin ja huomasin ensimmäisenä, että meidän eteisen lattialle oli tehty taideteos. Kolmannen asteen kuulustelussa syyllinen tunnusti, mutta perusteli tekonsa: "Minä olen sailas." ;) Sairas tahi ei, jos on kyennyt kuumeisena piirtämään lattialle, kykenee myös siivoamaan sotkunsa. Joten ei kun uusi pampulaluutu pieneen kätöseen ja pyyhkimään. Ei mennyt kuin parikymmentä sekuntia, kun kuopus ilmoitti olevansa valmis, ja piirrokset olivat poissa! :) Rätti todettiin siis toimivaksi. Isäntä ehdotti, että tekisin samasta langasta hänelle jonkin sortin pesukintaan, jolloin lykkäsin hänelle suihkuun matkaan toisen näistä ja käskin testata. No, ei kuulemma sitten ollut miellyttävä siihen tarkoitukseen, joten ihan hyvä, että testattiin ennen kuin lähdin polkemaan Tokmannille hakemaan uutta pampulakerää. ;) Nämä kaksi rättiä saavat siis palvella ihan asunnon siivoustarkoituksessa, ja isäntä pesee itsensä millä pesee.

Mukavaa siivouspäivän perjantain odotusta! :) Olenko muuten koskaan kertonut, että jo ihan pienenä esikoinen osasi luetella viikonpäivät: maanantai, tiistai, keskiviikko, torstai, siivouspäivä, lauantai ja sunnuntai. ;)

14 kommenttia:

 1. Minäkin tykkään siivouspäivästä hiukan eri syystä(joka meillä on torstai). Syy on se, että on tosi mukavaa sitten illalla olla siivotussa kodissa! Mutta itse siivous ei viehätä ollenkaan.
  Perjantaita kyllä odotetaan meilläkin, syystä että silloin on saunavuoro, karkkipäivä ja nyt vielä alkaa hiihtoloma!
  Mukavaa siivouspäivää sinnekin!

  VastaaPoista
 2. Hienot siivousvälineet !
  Minä en kyllä TÄLLÄ viikolla odota perjantaita, kun loma loppuu ;(

  VastaaPoista
 3. Kelpaa kyllä siivota uusilla hienoilla välineillä. Minulla ei ole kiinteää siivouspäivää (ehkä pitäisi); eilen tuli viimeksi siivottua, kun tänään tulee pari vierasta käymään. Järjestelin paikkoja vielä tänä aamullakin ennen töihin lähtöä :-)

  VastaaPoista
 4. Kyllä tollainen pompularätti täytyy tehdä, jos se on noin tehokas. Saattaisi tepsiä kaksivuotiaan tuoliinkin! (Siihen kun tuppaa aina välillä pinttymään jos jokin töfnä.)

  Siivoaminen itsessään on ihan mukavaa, varsinkin kunnon välineillä. Mutta se tavaroiden järjesteleminen sitä ennen... :/ Siksi kai kylppärin kuuraus onkin lempisiivoushommani, siellä saa käyttää vettä reilummin eikä järjesteltäviä tavaroita ole niin paljon!

  VastaaPoista
 5. Maria: Mulla on tuohon tavaroiden järjestelemiseen hyvä niksi, nimittäin tulen itse torstai-iltana töistä kotiin vasta puoli kymmenen aikaan illalla, niin meidän miesväen tehtävä on sitä ennen (eli ennen nukkumaanmenoaan) järjestellä paikat siihen kuntoon, että minä voin perjantaiaamuna ottaa vain imurin käteen. :) Eli keräävät lastenhuoneesta lelut paikoilleen (ja muista huoneista, jos on muualle kulkeutunut leluja) ja mies vie roskat. Ja tietysti joka ilta ennen nukkumaanmenoa tarkistetaan, että on suunnilleen tavarat paikoillaan, mutta torstai-iltaisin tosiaan laittavat kodin "imurointivalmiiksi". :D

  VastaaPoista
 6. Yhteistyöllähän se siivous sujuu.
  Minä en tykkää siivoamisesta ja ikkunoiden pesu on surkeinta mitä tiedän. Nolo tunnustaa, mutta meillä käy siivooja, joka suursiivoaa joka kolmas viikko. Välisiivoukset hoituvat sitten vaivattomasti!
  Kiva tuo pompulasiivousrätti. Pitää seuraavalla kerralla napata(=ostaa) kyytiin, kun kohdalle sattuu.

  VastaaPoista
 7. Hehhee, onkohan tuo eduskunnassakin usein kuultu veruke, tuo "minä olen sailas"...
  Hassunhauskat rätit!

  VastaaPoista
 8. Hauskat nuo pompularätit - ja mukavan väriset. Meillä pitäisi olla siivouspäivä joka päivä, jotta paikat pysyisivät edes jonkinlaisessa kunnossa... huoh.

  VastaaPoista
 9. Uudet rätit kyllä innostaa siivoamaan kummasti - ainakin hetkellisesti =D . Muistan lapsuudestani kun karattiin pihalle pois alta siivouspäivänä. Nykyään meillä on joka päivä jonkin verran siivouspäivä ja koskaan ei näytä mielestäni tarpeeksi siivotulta.

  VastaaPoista
 10. Kivat pompularätit. Mulla pompulalangat kokeilematta vielä kokonaan.

  VastaaPoista
 11. Hei Mari,

  Haikailit edellisessä kirjoituksessasi Bambun perään. Ainakin tästä nettikaupasta ( http://www.pikku-aurinko.fi/kankaat-ompelutarvikkeet/86-poistolangat?p=5 ) paria väriä näytti olevan saatavilla. Olisiko kenties vedenvihreä sun väriäsi : )

  saara

  VastaaPoista
 12. Kiitos Saara, mutta ehdin jo näpsyttää tilauksen toisaalta, vielä jopa vähän edullisemmin. :) Vedenvihreä on kyllä muuten minun värini, mutta olen sen värisestä Bambusta jo itselleni vaatetta aiemmin virkannut, niin tilasin sitten toista väriä. :) Kiitos kuitenkin vinkistä!

  VastaaPoista
 13. Tää on hauskanen idea! Yksi pampulahuivi makaa käyttämättömänä, josko sen muutankin räteiksi!?
  Oli muuten sateenkaarilangoissani vain 139-142g per kerä. Sama juttu äidilläni joka osti niitä 13 kerää. Novita vetoaa langan kuivumiseen. Piti käyttää yksiväristä lankaa tämän vuoksi viimisiin tikkuihin lisäksi.

  VastaaPoista
 14. hei! Noi on kivan näköisiä. Luulis, että pompulat tehois siivouksessa. Kiva kuulla sitten kokemukssiasi niistä.

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)