Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

tiistaina, helmikuuta 01, 2011

Tammikuun raporttia ja helmikuun suunnitelmia

Vuoden ensimmäinen käsityökuukausi tiivistettynä: Ristipistoja ja sukkia. :)

Kun huomasin toistavani neuleissa tiettyä kaavaa, päätin jatkaa samaa kaavaa kuukauden loppuun asti. Sitäpaitsi ristipistot ovat sen verran keskittymistä vaativaa touhua, että minusta tuntui hyvältä pitää neulepuolella käsissäni jotain todella aivotonta. Ja mikä olisikaan aivottomampaa neulottavaa kuin sukat. :)


 Tammikuussa valmistuivat:

 • 5.1. Bambumetsä-sukat (neuloen), langankulutus 177 g
 • 9.1. Perussukat (neuloen), langankulutus 100 g
 • 11.1. Raitasukat (neuloen), langankulutus 133 g
 • 15.1. Pintaneulesukat (neuloen), langankulutus 112 g
 • 16.1. Janlynn: Holiday Favorites: Pipariukko (ristipistellen)
 • 20.1. Janlynn: Holiday Favorites: Nalle ja kissa (ristipistellen)
 • 22.1. Fabel-sukat (neuloen), langankulutus 92 g
 • 23.1. Janlynn: Holiday Favorites: Lumiukko ja pukki (ristipistellen)
 • 25.1. Janlynn: Holiday Favorites: Nalle ja koira (ristipistellen)
 • 27.1. Janlynn: Holiday Favorites: Lumiukko (ristipistellen)
 • 28.1. Fabel-polvekeraitasukat (neuloen), langankulutus 91 g
 • 30.1. Janlynn: Holiday Favorites: Pipariakka (ristipistellen)
 • 31.1. Lakkapitsisukat (neuloen), langankulutus 86 g
Lankaa kului neuletöihin tammikuussa yhteensä 791 grammaa, mikä on kaikki miinusta lankavarastoon, sillä ostoksilla ei käyty. :) Tästä on erinomaista jatkaa lankalaihista eteenpäin - palataan siihen kohta tarkemmin.

RistiPistoHassutus taisi värittää kulunutta kuukautta kaikkein vahvimmin. Alkukuukaudesta raportoin kyllästymiseen asti tänne vaatimattomia ristipistotöiden aloituksiani, loppukuusta sitten intouduin tekemään valmiiksi enemmän, mitä itsekään uskoin kykeneväni. Pistelyvaihde jäi totisesti päälle - aluksi kuvittelin, että jos yhden työn kuukaudessa saisin valmiiksi, sitten mietin noiden pienempien töiden kohdalla, että jos yksi viikossa, mutta nyt niitä on valmiina jo kuusi. :) Jatkossa en aseta itselleni muuta tavoitetta kuin vähintään yksi ristipistotyö kuukaudessa valmiiksi, mutta yritän pistellä edes yhden piston joka päivä. Tammikuussa jäi itse asiassa pari päivää väliin, jolloin en pistänyt yhtään pistoa enkä kyllä neulonutkaan (oho!).


Pistelyntäyteisen kuukauden jälkeen on kuitenkin hyvä vaihtaa vähän lajia, eli keskittyä tuhoamaan neule- ja virkkauslankavarastoa. :) Lankahamstereissa olen mukana jo viidettä kertaa, ensimmäistä kertaa nyt apuemona kakkoshamstereissa. Joitain tavoitteita hamsterikuukaudelle voisin nyt itselleni asettaa:
 • Tärkein tehtäväni on hoitaa apuemon tehtävät kunnialla läpi, jotta muilla kanssahamsteroijilla sujuisi tempaus mukavasti
 • Vaatimattomasti ajattelin tuhota koko lopun lankavarastoni kuukauden aikana. ;) Lankaa on nyt kaapeissani 2273 grammaa, eli teoriassa ihan mahdollista neuloa tai virkata tuo määrä kuukauden aikana. Aiempina lankahamsterivuosinani olen kahdesti ylittänyt kahden kilon rajan ja kerran peräti kolmen kilon rajan; yhtenä vuonna saalis taisi jäädä muutamaan kymmeneen grammaan, mutta silloin kuopus oli noin kuukauden ikäinen, mikä selittää paljon. ;)
 • Olen kuitenkin ihan tyytyväinen, jos helmikuun lopussa minulla on kaapeissani enää jämälankanyssäköitä, eli jos saan jokaisesta täydestä kerästä jotain tehtyä valmiiksi saakka, niin ollaan jo kovasti matkalla kohti uusien lankojen ostoa (uudenvuodenlupauksena päätin olla ostamatta lankaa ennen kuin nykyiset langat on tuhottu, muutamaa poikkeussääntöä lukuunottamatta)
 • Taktiikkani: Aloitellaan paksummilla langoilla ja nopeahkoilla tekniikoilla. Vaikka olen ns. yhden työn nainen, pyrin pitämään tekeillä samaan aikaan vähän enemmän keskittymistä/tilaa/sähläämistä vaativan "kotikäsityön" ja helpomman ja pienemmän "bussikäsityön". Katsotaan, miten taktiikka puree. ;)

Ja jottei ideat pääse loppumaan kesken, niin Virkkausringissä pukkaa nyt uutta Kerro se kukkasin -tempausta. Jos suinkin mahdollista, pyrin tähänkin osallistumaan helmi-maaliskuun aikana - eipähän tarvitse ainakaan miettiä, mihin ne loput jämälankansa lykkäisi. ;)

Nyt sitten puikot ja koukut suhisemaan! :) Oikein ihanaa helmikuuta/hamsterikuuta kaikille!

9 kommenttia:

 1. Aikalailla samat suunnitelmat on minullakin. Tosin minä en pysty mitenkään tuhoamaan lankavarastoani kuukaudessa muuten kuin antamalla sen pois :-)

  Hyvin olet apuemoillut!

  VastaaPoista
 2. mahtavan taulukokoelman olet saanut valmiiksi ja pitkän liudan toistaan ihanampia sukkia.
  Ahkerasti jaksat osallistua useimpiin vaihtoihin ja tulosta tulee noin paljon. Ei muuta kuin lykkyä tykö :)

  VastaaPoista
 3. Ihana tavoite: yksi pisto päivässä!

  Muutkin tavoitteet ovat ihailtavia. Seuraan mielenkiinnolla lankavarastosi vähenemistä. Olisipa joskus itse samassa tilanteessa...

  VastaaPoista
 4. Taas sitä on oltu niin ahkerana, että hirvittää :) Nuo turkoosit fabel-sukat on tosi kivat!

  VastaaPoista
 5. Melkoinen määrä ristipistoja ja sukkia :D Onnea hamsterointiin!

  VastaaPoista
 6. Mä "en kestä" kun olet koko ajan niin ahkera, että valmista syntyy kuin liukuhihnalta. Nuo ristipistelyt näyttävät kivalta samoin sukat.

  VastaaPoista
 7. Kovat ovat sinulla hamsteritavoitteet, mutta selviät niistä kyllä. Niin ahkara olet kuitenkin käsitöissä.

  VastaaPoista
 8. Et sinä itseäsi helpolla päästä ;) Melkoinen tavoite, ei sinulle tule kyllä vapaa-ajan vieton ongelmia, MUTTA täytyy kyllä sanoa, että tuskin kivempaa tekemistä onkaan kuin nuo sinun suunnittelemasi jutut :)

  Tosi komea on tammikuun kuvakavalkadi, ihania töitä kaikki!

  VastaaPoista
 9. Hauska teemakuukausi sulla ollut, jouluisia ristipistoja ja komeita sukkia!
  Tsemppiä hamsterointiin, itse en tällä kertaa lähtenyt mukaan, ehkä ensi vuonna taas..

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)