Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

maanantaina, helmikuuta 14, 2011

Pitsikukkia

Lankaa on kieputeltu ja pyöritelty, väännetty ja vähän leikattukin. Tuloksena tällä kertaa tällainen:

 Pitsikukkaponcho
Tehty ajalla: 8.-13.2.2011
Malli: Novita Kesä 2010 nro 39
Suunnittelija: Anne-Maija Immonen
Lanka: Novita Puro Batik sini-turkoosi (835)
Langankulutus: 306 g
Virkkuukoukku: 4 mm + kukkapitsilaite
Koko: Aikuisen
Muuta: Ihan kiva. Sähköinen lanka! 


Ensimmäisessä kuvassa puin ponchon turkoosin t-paidan kanssa, ja näin sitä olen ajatellut jatkossa käyttääkin. Alempaan kuvaan kuitenkin laitoin alle valkoisen paidan, jos vaikka tuo kukkakuvio näkyisi paremmin, vaikka eipä tuo taida näkyä. Siinä on kuitenkin poncho toisin päin eli takapuoli etupuolella (tässähän ei ole väliä, kummin päin sen päälleen kiskaisee), niin näkyy toinenkin puoli.

Aiemmin en ole Puro Batikista mitään tehnyt, ja se tuntui ihan kivalta langalta, mukavan pehmeää ja puuvillaisen oloista, vaikka onkin 100% akryylia. Mutta tuo keinokuituisuus tuli esiin siinä vaiheessa, kun leikkasin hapsuja, sillä nehän sähköistyivät toden teolla ja sojottivat joka suuntaan. Kastelu ja kevyt höyrytys vähän auttoi asiaa.

  

Hamsterikisaan tämä oli oikein oivallinen työ, sillä pelkästään hapsuihin upposi kokonainen 100 g kerällinen lankaa. ;) Tosin menihän niiden leikkaamiseen ja solmiamiseen ihan kiitettävä määrä aikaa, kun oli 80 hapsua solmittavana ja jokaisessa 7 lankaa. Ja eikös tämä mene ihan hyvin myös Virkkausringin kukkastempaukseen, kun kukkiahan tässä on, vaikkakin pitsilaitteella pyöriteltyinä, mutta on sitten myös sitä virkkaustakin. :)

---

Pieni mainospala, joka ei liity käsitöihin:

Radio Dei järjestää Vekaraviisut-kilpailun, jossa voi käydä kuuntelemassa 15 parasta kappaletta ja äänestämässä omaa suosikkiaan 14.2.-7.3. välisenä aikana täällä. Kilpailussa etsitään uusia hengellisiä lauluja lapsille, joten ei tarvitse säikähtää, jos biisit ovat uskonnollisia ja lapsellisia. ;) Sen kummemmin en ala tässä selvittämään, miksi mainitsen tästä kilpailusta blogissani; jokainen voi itse kehitellä asiasta omat teoriansa. ;) Kehotan vain Sinua käymään äänestämässä sitä, minkä oma sydämesi (ja musiikkimakusi) sanoo oikeaksi kappaleeksi ansaitsemaan juuri Sinun äänesi. :) Minäkin annoin jo ääneni, mutten kerro, mille kappaleelle. ;) Esikoinen tuumasi yhdestä kappaleesta, että "tämä laulu laittaa mun jalat rokkaamaan!" :D

---

Oikein hyvää ystävänpäivää kaikille teille, jotka käytte täällä näitä juttujani lueskelemassa! :) Kiitos ystävyydestänne ja aina niin piristävistä kommenteistanne! :)

18 kommenttia:

 1. Batikista tulee näköjään kivan näköisiä kukkia. Hyvää ystävänpäivää myös sinulle!

  VastaaPoista
 2. Hyvää ystävänpäivää kaimalle!

  VastaaPoista
 3. Kaunis poncho! Hyvää ystävänpäivää sinullekin!

  VastaaPoista
 4. Kaunis huivi. Hyvää Ystävänpäivää Sinulle.

  VastaaPoista
 5. Ja taas on ihanuutta valmiina :o
  Olet näköjään vaihtanut välillä tyylilajia ;)
  Mullakin olis tuota lankaa liilana jotain ihanuutta varten...... hmmmm- tuliskohan siitä tuollainen vai meneeköhän jakuksi. No sen näkee sitten joskus ;)
  Mukavaa "hempeilypäivän" jatkoa sullekin.

  VastaaPoista
 6. Kyllä on kaunis poncho! Oikein mukavaa ystävänpäivää Sinulle.

  VastaaPoista
 7. Ihana poncho !
  Minä tykkään , sekä neuloa, että virkata tuota lankaa. On myös ihana päällä. En ole huomannut sähköistymistä.
  Mukavaa ystävänpäivää Sinulle blogiystäväni :)

  VastaaPoista
 8. Tuo on kiva! Olen pitänyt paljon lilaa vastaavaa tekemääni ponchoa. (Ei ole nyppyyntynyt) Se ei ole ollut ollenkaan sähköinen kesä/syyssäällä. Talvella en ole pitänyt mutta uskon että tulee pakkasella sähköiseksi. Ruskea vastaava on puolivalmiina marinoitumassa.
  Hyvää Ystävänpäivää!

  VastaaPoista
 9. Oikein keväinen pontso, kesä on jo askelen lähempänä:)

  VastaaPoista
 10. Kaunis poncho.
  Hyvä kun muistutit vekaraviisuista. En ole vielä käynyt kuuntelemassa.

  VastaaPoista
 11. Pistäydyin tänne, tulen toistekin. Täällä olisi ollut niin paljon katselemista, että piti lopettaa, että pääsee nukkumaan. Kiva blogi ja monipuolinen.

  VastaaPoista
 12. Taas sinä olet ahkeroinut vaikka mitä kaunista. Noista pyöreistä pikkutauluista tykkään, niinkuin olen aiemminkin maininnut.

  VastaaPoista
 13. hieno poncho tuli. Siinä taitaa olla samoja kukkia joita meidän Helmiina teki minulle rosee-laudalla.Kokoaminen jäi mun huoleksi ja se taitaakin kestää.....

  VastaaPoista
 14. Hei!
  Pitkästä aikaa kerkesin selaileen blogeja ja sinä olit tehnyt ihanan pitsikukka ponchon! Tosi kaunis! Sopii sinulle hyvin, kauniit sävyt langassa.
  Sirpa

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)