Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

sunnuntaina, helmikuuta 13, 2011

Etiopialaiselle tytölle

Meidän Erastohan on tansanialainen poika, mutta tänään hän joutui pukeutumaan etiopialaiseksi tytöksi. ;) Sillä jollekin etiopialaiselle tytölle lähtee tämä hyvinkin tyttömäinen nuttu matkaan:

 Etiopianuttu
Tehty ajalla: 10.-13.2.2011
Suunnittelija: Pirkko Tuppurainen; pyörönä neulottava ohje Ixu 
 Lanka: Novita Nalle Aloevera luonnonvalkoinen (010), Nalle Marjaretki lakka (841) ja Nalle Kukkaketo kielo (825)
Langankulutus: 86 g
Puikot: 3 mm + virkkuukoukku 3 mm
Koko: Vauva
Muuta: Jämälankaraidoitus täysin fiilispohjalta. Loppulangasta tekaisin kukkia ja virkkasin helmaan koristusta.Tämä oli oikein viimeisen päälle jämälankatyö, jossa pyrin käyttämään ihan viimeiseen senttiin asti kaikki olemassaolleet Nalleni. No, tuota valkoista jäi lopulta noin 15 cm, jonka kätkin langanpätkälaatikkooni (jossa ei kovin monta pätkää ole, eikä kaikki edes noin pitkiä ;) ) odottamaan aikaa tulevaa. Raidoituksen tein ihan fiilispohjalta, eli siinä ei ole minkäänlaista säännönmukaisuutta. Kolmea lankaa oli käytössä, ja aina kun kerros vaihtui, vaihdoin lankaa jos huvitti, ja jos ei huvittanut, niin jatkoin samalla langalla. :D Minähän olen yleensä ihan äärettömän säntillinen siinä, että raidoissa pitää olla jokin sääntö, tai no ylipäätään ihan kaikessa pitää olla joku sääntö, josta ei poiketa. Siksi olikin tosi hauskaa vaihteeksi vaan tehdä ilman mitään sääntöä, vaikka väkisin niitä säännönmukaisuuksia alkoi välillä tulla, mutta heti koitin päästä siitä eroon, jos tällaista toistuvuutta huomasin. Ja kun nämä raitalangat eli Marjaretki ja Kukkaketo ovat muutenkin tällaisia "ei-säännöllisiä", niin ei tähän olisi mikään tasaraidoitus sopinutkaan.

Nutun valmistuttua piti vielä saada loput langat johonkin upotettua, joten Marjaretkestä virkkasin kukkasia, jotka vielä reunustin luonnonvalkoisella, ja senkin jälkeen piti tuota valkoista saada jonnekin ujutettua loppumetrit, niin virkkasin sitten vielä pienen reunuksen tuohon nutun helmaan. Onpahan ainakin tyttömäinen nuttu! :) Ja tykkään suunnattomasti näistä väreistä, toivottavasti tykkää myös nutun saajan perhe!


  

Tuskin olisin noita kukkasia oivaltanut virkata, jollei olisi tuo Virkkausringin tempaus menossa. ;) Lankahamstereissa puolestaan ylitin tämän projektin myötä kilon kulutuksen. Alkaa kohta oikeasti hirvittää, että lanka loppuu kokonaan kesken ennen kuun loppua... ;)

Touhukasta tulevaa viikkoa! :) Kiva, kun jaksatte täällä käydä lukemassa ja kommentoimassa! :)

16 kommenttia:

 1. Ihana ja tyttömäinen asu !
  Kyllä saaja on taatusti tuosta ylpeä :)

  VastaaPoista
 2. Ihana. Just luin että nämä nutut ovat joillekin Afrikkalaiselle naiselle jopa kimmoke lähteä sairaalaan synnyttämään! Erasto on ihana nukke.

  VastaaPoista
 3. Upea nuttu ja nuo kukat on ihan piste iin päällä =)

  VastaaPoista
 4. Kaunis nuttu. Ei ihme, jos langat loppuu, kun neulot ja virkkaa noin ahkeraan. Täällä ei ole sellaista pelkoa...

  VastaaPoista
 5. Kivannäköinen nuttu, hieno tapa hävittää langanloput.

  VastaaPoista
 6. on tosi nätti :)
  ompeletko muuten reunat levennykseen asti kiinni tuossa nuttu ohjeessa??

  VastaaPoista
 7. Ihana, tosiaankin tyttömäinen nuttu!
  Hyvää ystävänpäivää!

  VastaaPoista
 8. Niin kaunis nuttu, kyllä pienokaisen perhe tulee iloiseksi, noin nätistä nutusta.

  VastaaPoista
 9. Onpa tosiaan sievä nuttumekko! Kauniit värit ja mukava harmonia raidoissa.

  VastaaPoista
 10. Oih, miten kauniin ja suloisen mekon olet tehnyt ja todella hyvään tarkoitukseen. Joku suloinen pikkuinen tyttö saa siitä ihanan lämmikkeen.

  t.Birgit

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)