Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

perjantaina, helmikuuta 18, 2011

Ympyröitä-pympyröitä :)

Enhän koskaan tee muita kuin ihania käsitöitä, enkä osaa kuvitella lopputuloksen olevan muuta kuin maailman ihanin ja täydellisin. :) Mutta joskus onnistun tekemään jotain vielä ihanampaa, mitä pystyn villeimmissä fantasioissani kuvittelemaan - toiset käsityöt ne vain yllättävät tekijänsä positiivisesti. Tänään esittelyssä on yksi sellainen.

Sanoin en voi kuvata riittävästi, siispä otin avukseni kameran ja käytinkin sitä reippaasti; tässä näytteitä siitä, mitä yritin muistikortille vangita. Eikä näissä kuvista välity kuin murto-osa siitä väri-ilottelusta, mistä saan ihan livenä nauttia. :)

Ympyrähuivi
Tehty ajalla: 13.-18.2.2011
Malli: Novita Kesä 2010 nro 17
Suunnittelija: Marita Metsäkylä
Lanka: Novita Puro Batik moniväri (886)
Langankulutus: 272 g
Virkkuukoukku: 4 mm
Koko: Ilman hapsuja mitattuna leveys 155 cm, korkeus kärjestä ylös keskelle 90 cm, lyhyet sivut 120 cm
Muuta: Maailman ihanin huivi! :)
Näistä kuvista, joissa kädet ovat levitettyinä, tulee mieleen Titanic - huivin tilalle tarvitsee vain kuvitella Leonardo DiCaprio... ;) 


Ihastuin tähän malliin heti, kun näin sen vuosi sitten viime vuoden Kesä-Novitassa. Aikomukseni oli tehdä tämä siitä samasta ruskeasta Puro Batikista kuin lehden kuvassakin. Mutta tiedättehän te minut, olen aika hidas pääsemään lankakaupoille... laadin pitkää listaa, mitä lankaa pitäisi ostaa, ennen kuin se poistuu valikoimista, mutta aina käy niin, että saan patistettua itseni ostoksille vasta siinä vaiheessa, kun poistuvien lankojen/värien loppuunmyynti alkaa. Niin kävi viime kesänäkin, ja se ruskea Puro Batik alkoi loppua koko kaupungista. Omassa ruokakaupassamme Halpa-Hallissa sitä oli vielä kolme kerää, mutta kun ohjeen mukaan tähän tarvittiin neljä kerää, niin en uskaltanut ostaa. Palasin kotiin ilman lankoja kyselemään blogissani muilta tämän huivin tehneiltä, kuinka paljon heillä on tähän malliin lankaa kulunut, ja sainkin kuulla, että kolme kerää riittäisi mainiosti (ja nyt on todistettu, että riittääkin). Seuraavalla kauppareissulla oli tarkoitukseni ostaa ne ruskeat kerät, mutta eihän siellä silloin niitä enää ollut. Valitsin lohdutukseksi sitten tätä moniväristä ja päätin tehdä huivin siitä. Myöhemmin kyllä törmäsin kaupungin toisessa Halpa-Hallissa vielä siihen ruskeaan lankaan, mutten viitsinyt enää ostaa, kun olin jo päättänyt tehdä tämän huivin vähän värikkäämpänä.


"Vähän värikkäämpänä" on aika laimeasti ilmaistu. :) Juuri nyt olen niin suunnattoman onnellinen siitä, että joku ehti napata viime kesänä ne ruskeat kerät nenäni edestä - eihän minulla olisi ollut edes riittävän neutraaleja vaatteita, joiden kanssa olisin käyttänyt neutraalin ruskeaa huivia, joten kaapin täytteeksi olisi se varmasti päätynyt. Sen sijaan tämä värikäs ihanuus - tälle löytyy varmasti pariksi jos minkä väristä vaatetta, koska tämän kanssahan nyt voi käyttää ihan mitä väriä vaan, mitä löytyy huivistakin, tai sitten valkoista kuten kuvissa on rekvisiittana. :) Voisin kuvitella käyttäväni tätä huivia ihan missä vaan, niin kauppareissuilla kuin häissä tai hautajaisissakin, joten tämä ei varmasti jää kaappiin! :) Vaikken siis olekaan edelleenkään yhtään huivi-ihminen, näitä on vaan niin kiva tehdä ja nauttia työnsä jäljestä...


Näkeekö kukaan muu näissä ympyröissä kukkia?

  

Minusta nuo ympyrät ovat ihan kuin kehäkukkia (tai jotain muita kukkia, en oikein tunne kasvien nimiä), joten aion kiikuttaa tämänkin virkkaukseni Virkkausringin kukkatempaukseen. Lankahamsterisaldokin kasvaa. :)


Talvi on juuri nyt parhaimmillaan - nautitaan siis tästä ihanasta pakkasviikonlopusta! :)

19 kommenttia:

 1. Nätti huivi !
  Oikein väri-iloittelua tässä työssäsi :)

  VastaaPoista
 2. Hauskaa, että kaksi viimeisintä työtäsi ovat juuri sellaiset, jotka tein itselleni viime keväänä/kesänä, molemmat silloin tuon langan pinkistä väristä. Minullakin on melkein valmiina yksi väri-iloittelu, toivottavasti saan sen kuvattua huomenna päivänvalossa.

  VastaaPoista
 3. Kaunis huivi. Kyllä minäkin näen kukkasia.
  Oikein hyvää viikonloppua sinulle.

  VastaaPoista
 4. Ihana asenne ihaniin käsitöihin. Ja ihana huivi!

  VastaaPoista
 5. Kaunis, iloinen huivi ja kyllä kukkasia näkyy!

  VastaaPoista
 6. Ihana huivi juuri tuon värikkyytensä takia. Tästä tulee heti kesä mieleen ja kesä-iltoihin se varmaan sopiikin mainiosti :)

  VastaaPoista
 7. Upea huivi! Kukkahuivi, tottakai.

  VastaaPoista
 8. Aivan IHANA huivi! Pitääköhän tuollainen tehdä itsellekin... :D

  VastaaPoista
 9. Huivi on kuin eksoottinen puutarha täynnä värikkäitä kukkia,
  paljon erilaisia upeita värejä jotka lopuksi sointuvat kaikki yhteen!!
  Ihan mahtava huivi !! :)

  VastaaPoista
 10. Ihana huivi ja ihanan värikäs!Ja kyllä siellä kukkasia näkyy :)

  VastaaPoista
 11. Ihana, värikäs huivi! Onni, että ruskeat kerät menivät ohi suun :)

  VastaaPoista
 12. Ei voi muuta kuin suu auki ihailla. Mitkä ihanat värit.

  VastaaPoista
 13. Voi, miten kaunis huivi! Niin kesäinen, kuin kukkaketo.

  VastaaPoista
 14. Ihana väriläiskä talveen. Ja pian alkavaan kevääseenkin.

  VastaaPoista
 15. Hei, tutunnäköinen huivi! Minähän tein tämän viime vuonna ruskeana. Ilme muuttuu kyllä täysin, kun vaihtaa väriä.
  Minusta malli on tosi kaunis, ja kuumalla kesällä. (Semmosiakin ilmeisesti taas joskus tulee :D.)

  VastaaPoista
 16. I-H-A-N-A huivi! :)

  -Ritva-

  VastaaPoista
 17. I could faint! The scarf is gorgeous!

  VastaaPoista
 18. ansalotte sanoi...

  Ihana, kauniit värit.
  Kiva kun saa katsella ja ihailla.
  Kädentaitosi tosi upeaa.

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)