Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

lauantaina, helmikuuta 19, 2011

Kakkasesta kukkaseksi ja kaikkea muutakin kaunista :)

Joskus lampaankakasta voi tulla lampaankukka. Tosin ensin täytyi tehdä se kakkakin. :)

Tarina alkoi yli vuosi sitten tammikuussa, jolloin kävin ostamassa kiekon hahtuvaa.

5.1.2010
Se ei päässytkään puikoille, vaan joutui rukin käsiteltäväksi.

6.1.2010
13.1.2010
16.1.2010
Kun se oli kerrattu kaksisäikeiseksi, siitä oli aika tehdä vyyhti.

16.1.2010
16.1.2010
Sitä pestiin ja kuivattiin. Tässä vaiheessa sen tuoksu antoi sille myös nimen Lampaankakka. :)

17.1.2010
17.1.2010
17.1.2010
17.1.2010
Kuten kuvien päivämääristä huomaa, Lampaankakka sai ihan rauhassa pötkötellä lankakaapin uumenissa yli vuoden, ennen kuin se taas kaivettiin esille hieman vähemmän tuoksuvana. :)

14.2.2011
Ystävänpäivän kunniaksi löytyi tuttu ystävä vyyhdinpuut. :) Joita ei tässä taloudessa oltukaan käytetty sen jälkeen, kun sen avulla tehtiin Lampaankakasta vyyhti. Ja nyt sitten samasta kakasta tehtiin samoilla puilla kerä. :)

14.2.2011
16.2.2011
Sitten vain täytyi alkaa pienentää palloa ja muuttaa Lampaankakka lopulliseen olomuotoonsa. Sormet tunsivat, että tässä on selvästikin aloittelevan kehrääjän ensimmäinen (ja toistaiseksi ainoa) itsekehrätty lankavyyhti: kierrettä on niin runsaasti, että lanka oli paikoin tosi kovaa ja karheaa, kun olisi köyttä neulonut. Mutta ei sen niin väliä, sehän on itsekehrättyä. :)

Ja sitä lankaa riitti ja riitti ja riitti... mutta periksi ei annettu, jokainen sentti oli käytettävä. :) Ja niin tuli Lampaankakan päälle lopulta vielä se kukkanenkin. :)

Lampaankakka-kauluri
Tehty ajalla: 14.-18.2.2011
Malli: Oma; syntyi tehdessä
Lanka: Itse kehrätty Lampaankakka
Langankulutus: 150 g
Puikot: 5 mm + virkkuukoukku 5 mm
Koko: Itselle
Muuta: Olipas kierteinen lanka neuloa, mutta lampaanrasva piti kädet hyvässä kunnossa! :) Kukkakoriste ja kaulurin reunus virkattu.



Tiesittekö muuten, että rakastan talvea?! :) Etenkin tämä kulunut viikko on ollut ihan talvea parhaimmillaan! On niin ihanaa, kun voi pukea viisi villapuseroa päällekkäin, kääriytyä lämpimään ja pehmeään. Itseneulottuun. :) 


Eikä haittaa, vaikka jäisi aamulla naamavärkki naturelliksi, kun voi ulkona huoletta vetaista villaa naamankin yli, eikä kukaan katso pitkään. :) 


Villa tuntuu niin pehmeältä poskea vasten, ja se suojaa hyvin myös astmaatikon hengitysteitä. Ja kun hetken aikaa on hengitellyt aidon pässinpökkimän läpi, niin johan sieltä alkaa se huumaava ominaistuoksukin taas tulla esille. :) Villaa, villaa, villaa - voi kun voisi ympäri vuoden pukeutua päästä varpaisiin moniin villakerroksiin! :)


Ihanaa, että tätä itse kehrättyä oli näinkin paljon olemassa, nyt saan samalla vaatteella lämmittää niin kasvot kuin hartiatkin. :) Ja tulihan tästä vähän söpökin, virkattua pitsireunaa ja vielä tuo kukanhöpsötys. ;)


En varmaan koskaan kyllästy lumeen - se tekee minut lapseksi jälleen! :) Kun ensilumi satoi joskus loka-marraskuussa, mieleni teki hypätä vain hankeen ja jäädä siihen kellimään. Eikä se innostus ole laantunut missään vaiheessa, päinvastoin joka ainoa päivä kun näen puhdasta, valkoista lunta, se houkuttelee minua yhtä lailla syleilyynsä kuin ensilumikin. Syksyn lehdissä on jotain samaa, niihinkin tekisi mennä mieleni pyörimään ja loikoilemaan. Sen sijaan keväässä ja kesässä en ole koskaan kokenut mitään viehätystä, ne vain olla möllöttävät, mutta onneksi kestävät vain vähän aikaa. :) Voi, tällä viikollakin kirjastoreissullani oli niin mahtavaa, kun ilmassa leijaili keijupölyä ja puhtaalla hangella hohtivat timantit - siinä kieriskeleminen tulee kyllä huomattavasti halvemmaksi kuin oikeisiin timantteihin sukeltaminen. ;)


Kunpa tämä talvi jatkuisi ikuisesti eikä kesä tulisi ikinä! :) Mieluummin -30 pakkasta kuin +30 hellettä. ;)

  

Tarkkaan kulutettu villakerä kerryttää toki hamsterigrammoja, ja kukkaistempauksen aikana se kukka näemmä löytyy nyt ihan joka paikasta. :) Lankavarastossani ei muuten ole enää edes puolta kiloa lankaa - onneksi tuli eräs huippukiireellinen ristipistoprojekti työn alle, niin ei tarvitse enää pelätä langan loppumista kesken hamsterikuukauden, kun ei ehdi neuloa... ;)


Ihanaa talviviikonlopun jatkoa - käykäähän muutkin pyörimässä timanttikylvyssä! :)

24 kommenttia:

  1. Että tuo kauluri on sitten kaunis. Lumesta tuli sen verran mieleen, että olen vähintään aivan yhtä pöpi lumen perään kuin sinäkin. Kesä on kiva, mutta se kuumuus ja hyttyset, ei ole ihan meikäläisen juttu. Joskus kylläkin, mutta se kuumuus. Jos tulevasta kesästä kehkeytyy samanlainen hellekesä kuin viime vuonna, olen pulassa.

    VastaaPoista
  2. Ihanaa! Joku muukin rakastaa talvea! Olen ihan yksin joutunut olemaan salaa iloinen kun pakkanen vaan kiristyy, kaikki muut valittaa ympärillä! Minusta -20 on just sopivasti! Ja vaikka lanka oliskin lampaankakka, niin lopputulos on kaunis!

    VastaaPoista
  3. Hipheihurraa, joku muukin kuin minä rakastaa talvea! Ihanaa!
    Totta, mieluummin -35 kuin +35. Kesällä olen ihan sairas kuumuudesta, pakkasta vastaan sentään voi pukeutua.
    Kesäisin olenkin varjo- ja yöeläin. Pakko, pää ei kestä, eikä ihokaan. Jo kevätauringolla joutuu suojautumaan aurinkoihottumalta.
    Jos tulee kuuma kesä, mennäänkö porukalla eskimoiden luo?;)

    VastaaPoista
  4. Ihana kauluri, niin lämminkin varmasti ja oi että, villa ON niin ihanaa.

    VastaaPoista
  5. Jotain kummaa oli tapahtunut kun blogisi ei pitkään aikaan ole päivittynyt listallani - onneksi tulin kurkkaamaan! Tänne on tullut vaikka mitä hienoa. Ja toivottavasti sain päivityksenkin taas toimimaan!?

    Ihanan lämpimän näköinen kauluri, ja tarpeeksi pitkä tuo kaulaosa, saa poskille saakka vedettyä sen lämmittämään. Minä tosin en tästä talvesta ole niin innoissani, oma lempivuodenaikani taitaa olla syksy... Kesähelteistä en minäkään kovin piittaa.

    VastaaPoista
  6. Kiva tarina ja kaunis kukkakauluri. Tarpeen taitaa olla vielä monta päivää, vaikka tänä aamuna mittarini näyttää vain -28 astetta.

    VastaaPoista
  7. Ihana kauluri!!

    Minäkin tykkään enemmän talvesta kuin kesästä, mutta nyt alkaa kypsyttää, kun joka aamu on pitänyt ensin sulattaa kuumavesiputki auki keittiöstä!!

    Syksy on kyllä ihan parasta vuodenaikaa! :-)

    VastaaPoista
  8. On se nätti ja varmasti tosi lämmin tuo kauluri. Vieläpä varsin tarpeellinen siellä pohjoisemmassa.
    Mieluummin minäkin viihdyn pakkasessa kuin tappohelteessä. Meillä on tosin enimmillään ollut -22. Hyvin on tarjennut kunhan naama on viimalta peitossa ;)
    Ennen vanhaan minäkin otin noita lumikylpyjä ihan uikkareissakin, mutta nyt ei oikein ilkeä heittäytyä........ on liian paljon silmäpareja näkemässä :(

    VastaaPoista
  9. Ihanan romanttinen kauluri, ihana etenkin siksi kun se on todellakin alusta asti itse tehty.

    Olen myös talvi-ihminen. Viime kesän hurjat helteet olivat yhtä kidutusta. Syksy, talvi, raikas ilma, villasukat ja kuuma tee ovat niitä minun juttujani :) .

    VastaaPoista
  10. Minäkin pidän lumitimanteista...

    Kaunis ja varmasti lämmin kauluri.

    VastaaPoista
  11. Kaunis kauluri ja vielä langasta lähtien itse tehty.

    Mie taas tykkään oikeestaan kaikista vuodenajoista. Kiva kun vaihtuvat, onneksi ei oo aina helle, eikä aina pakkanen, eikä aina syksypimeä, eikä aina kevät ja luonnonherääminen.

    VastaaPoista
  12. Voi kuinka ihana ja kaunis!!!!!

    VastaaPoista
  13. Ihana kauluri, ja vallan arvokas, kun lankakin on itse kehrätty!!! Tuollaiseen on kyllä hieno pujahtaa näillä pakkasilla :)
    Ihana on myös tuo ympyrä- huivi!!!

    Minusta jokaisessa vuodenajassa on omat hyvät puolensa. Tämä vuodenaikojen vaihtelu on kyllä rikkaus! Keväällä, kun valoisuus lisääntyy ja luonto alkaa heräämään, on niin ihanaa. Kesällä vihreä luonto, lämpö ja valo, ihanaa jälleen. Syksyllä ruskan hehku on ihanaa. Talvella lumen ja kuuran kimmellys, tumma tähtitaivas ja kuutamo, jälleen niin ihanaa... Kaikessa on todella jotain hyvää ja ihanaa, tykkään kaikista :)

    Hiihtoloma terveisin!

    VastaaPoista
  14. Todella kaunis tuo kauluri!
    Itsekin pidän talvesta, enkä ole kertaakaan valittanut pakkasista. Pidän kyllä kesän helteistäkin, joten olen aika kaikkiruokainen. Kevät vain tökkii, joten ennemmin talvea kuin sitä tulee/ei tulet kesää....

    VastaaPoista
  15. Aivan ihana kauluri, pitäisiköhän sitä itsekin uskaltautua käyttämäänkin niitä rukin tuotoksia ;).

    Mulle kyllä passais oikein mainiosti, että tulis se +30 astetta.. Heti huomenna kiitos!

    VastaaPoista
  16. Hieno! Kauluri on viimisen päälle itse tehty ja tunne valmistuessa varmasti myös sen mukainen. Kukkahuivikin on hieno.
    Täällä myös yksi talvi-ihminen. Pakkanen ei haittaa mutta helle uuvuttaa. (Lähtee tästä taukojumppailuksi hiihtämään pukeutuen itsetehtyihin villaisiin)

    VastaaPoista
  17. Tosi kaunis kauluri ja taatusti lämmin. Kyllä minäkin pärjään paremmin -35 asteessa kuin +35 asteessa, mutta kesäistä järvimaisemaa ei voita mikään:)

    Ai niin, ihanan värikän huivi alempana.

    VastaaPoista
  18. Kiva kauluri. Aito materiaali on sentään upea juttu.
    Ollaan mekin nautittu sauvalenkeistä, emme sentään innostuneet lumienkeleitä tekemään.

    VastaaPoista
  19. Tosi kiva kauluri ja ei varmaan kutista kaulaa ;)
    Meillä isäntä haluaa aina sukat aidosta lampaanvillasta!

    VastaaPoista
  20. Hyvä tavaton kun oli huima postaus ja tuo kauluri... olen sanaton suorastaan.

    VastaaPoista
  21. It is beautiful! And I like autumn for some odd reason.

    VastaaPoista
  22. Hieno kauluri! Mulla on kyllä vähän toisin päin. Mielummin se +30 :)

    VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)