Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

tiistaina, helmikuuta 22, 2011

Tekeillä

En ole tänne aikoihin ehtinyt kirjoitella juuri muuta kuin esitellä valmiita töitä. Olen ajatellut käyttää aikani mieluummin käsitöiden tekemiseen kuin niistä kirjoittamiseen, varsinkaan niistä keskeneräisistä kirjoittamiseen. Täytyy koittaa ne omat käsityöajat jostain nipistää, ja tästä bloggaamisesta voi aina muutaman minuutin ylimääräistä lohkaista. :)

Nyt kuitenkin ajattelin pari sanaa turista, vaikkei mitään valmista olekaan, jottei tule ihan viikon mittaista päivitystaukoa. :)

Viime viikolla suurin käsityöhuoleni taisi olla se, että lankani näyttivät uhkaavasti loppuvan kesken hamsterikuun, ja sehän aiheutti päänvaivaa, että miten ihmeessä voisin "säästellä" niitä lankojani niin, että vielä helmikuun viimeisenä päivänäkin on bussimatkalle tekemistä. No, nyt ei näytä enää yhtään niin katastrofaaliselta tilanne; voi hyvinkin olla, että noita lankoja jää vielä maaliskuun alkupäivillekin työstettäväksi. :) Lankavaraston tilanne siis tällä hetkellä on 468 g lankaa, josta noin 100 g roikkuu puikoissa kiinni neulottuna, noin 150 g pyörii keränä kiinni siinä tekeillä olevassa neuleessa, ja loput hiukan päälle 200 g ovat jämäkerinä kaapissa. :) Saa nähdä, miten pian nuo kaikki on tuhottu, vai ehdinkö viikon päästä lankakaupoille ennen kuin lankavarasto menee ihan nollille. ;)

Mutta niin, neulomistahti on sattuneesta syystä nyt vähän hidastunut, sillä juuri sopivasti sain viime viikon lopulla syyn aloittaa uuden ristipistotyön ja vieläpä hyvin kiireellisen sellaisen. Uutena vuotenahan tein päätöksen, etten aloita uusia ristipistotöitä niiden hassutustöiden lisäksi ennen kuin kaikki keskeneräiset ovat valmiina, mutta laitoin siihen sääntöön pienen poikkeuksen, ja tämä oli juuri sellainen yllättäen tullut poikkeus. :) Tätä on siis tehty viimeiset viisi päivää ja viisi yötä, ja tänään se valmistui ehtiäkseen juuri parahiksi postiin, kuten olin tähdännytkin... (olisi ehtinyt kyllä vielä huomennakin, mutta minä en ehdi huomenna Postiin, kun taas tänään menen siitä muutenkin ohi)

 

... mutta tämän kummempaa kuvaa ei ole vielä luvassa, tässäkin itse asiassa vielä keskeneräisenä. :) Loppuviikosta tästä enemmän, se lieneekin sitten seuraava postauksen aihe.

Neule on ollut käsillä ainoastaan ristipistojen tuumaustaukojen aikana. Toivottavasti tämäkin tästä nyt sitten etenee, kun neulomisaikaa on taas enemmän (?), tarkoitus olisi ehtiä nyt ainakin tämä herkkupalleroinen saada tuhottua vielä hamsterikuun aikana. 

Oikein mukavaa viikonjatkoa kaikille, palaillaan asiaan sitten kun on valmista esiteltävänä! :) Nyt lähden ottamaan lyhykäiset päivätorkut, että jaksan illaksi töihin, viime yönä pistettiin vielä pikkutunneilla pistoja ristiin, ja tämä aamupäivä on mennyt viimeistellessä... ;)

8 kommenttia:

 1. Mukavaa viikkoa Sinullekin Mari :)

  VastaaPoista
 2. Vähiin käy ennen kuin loppuu! Kun itsellä on kilotolkulla lankaa varastoissa, tuntuu sinun tilanteesi kaukaiselta ajatukselta! :) Vapautuisi kyllä hyvin varastotilaa, jos uskoisi, että kaupat osaavat hyvin varastoida lankoja ja kankaita ;-)

  VastaaPoista
 3. Hih, aika kaukana on minun lankavarastoni loppuminen. Pitäisikin laskea joskus, että montako vuotta menisi että nuo saisin kaikki neulottua;) Tosin kauppoihin tulaa aina lanka, mitä on PAKKO ostaa eli ikinä en saa lankavarastoani neulottua luulen mä:D
  Kauniin värinen kerä sinulla neulottava:)
  Mukavaa viikon jatkoa sinulle:)

  VastaaPoista
 4. Onpa kiva odottaa mitä noista tulee. Hyvää viikkoa Sinulle.

  VastaaPoista
 5. Jotakin tosi hienoa on ristipistoiltu, odotan malttamattomana, että näen sen kokonaan.
  Minä en osaa edes kuvitella tilannetta, että langat kävisi vähiin. Alennusmyynti-aikaan menee pää aina sekaisin ja tulee vaan osteltua lankoja, vaikka entisiäkin on nurkat täynnä :)

  VastaaPoista
 6. Häh, voiko langat käydä vähiin? :D (Odotas, kun pääset tähän ikään, sanois meidän äiti...)
  Minulla on onneksi sitä bambuakin vielä varastossa, ainakin pinkkiä runsaasti ja punaista ynnä sinistä jonkin verran. Ja mustaakin vaikka paitaa, joten menee ihan mukavasti! Mutta kyllähän se ihmetyttää, että miten yks'kaks' yllättäen lopettavat sen valmistuksen, kun on varmasti ollut suosittu lanka.
  Onkohan se ollut jotenkin kallista valmistaa, sen rakennehan on tuommoinen "neulosputkilomainen"...

  Heh, jos E.T. asettuis ehdokkaaksi, niin minunkin olisi vaikea valita hänen ja P.H.:n välillä, mutta nyt näyttää reitti selvältä. (Olen muuten muistaakseni kerran äänestänyt demareita, mahtoikohan olla Ahtisaarta? Kyllä se muuten lempivärini puolelle tahtoo joka vaaleissa kallistua, ei voi mittään. Siellähän on kaikki fiksut ;).)

  VastaaPoista
 7. ... siis "mustaakin vaikka paitaan". Minä kirjoitan nykyään koko ajan väärin, mihinkähän minullakin on muka kiire...
  Ja kuule, tänään minäkin otin pistelyn esille: yhdelle jutulle tuli kiire, ja tuntui tosi kivalta muutenkin, neuleiden jälkeen taas :).

  VastaaPoista
 8. Onko pistely yöllä helpompaa? Pitäisköhän kokeilla. Minul on vaikeuksia nähä ees päiväsaikaan.

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)