Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

torstaina, tammikuuta 06, 2011

Vuoden ensimmäinen valmistunut :)

Kiitokset lämpimästi kaikista kommenteista ja erityisesti "synttäri"onnitteluista! :) Äkkiä ovat nämä viisi blogivuotta vierähtäneet, kyllä uskoisin jatkavani toisetkin viisi vuotta. Vaikka mistäpä sitä tätä elämänmenoa ikinä tietää...

Noista viime päivinä kirjoittamistani pohdinnoista sai varmastikin sellaisen käsityksen, että minä täällä suorastaan kidutan itseäni tekemällä kurjia käsitöitä, enkä koskaan tee niitä ihania. No, eihän se nyt sentään ihan niin ole - kyllä minä nautin käsillä tekemisestä aina, silloinkin kun työ ei välttämättä ole ihan se lempparijuttu. On vaan niin ihanaa katsella, kun saa jotain valmista aikaan, ja aina kaikista töistä löytyy jotain positiivista ja nauttimisen arvoista! Ja usein on vielä niin, että se superihanalemppari-ihq-herkkunami-käsityö, josta on haaveillut ties kuinka kauan, osoittautuukin tekemisen aikana tai valmistuttuaan ihan erilaiseksi mitä on odottanut, eli ei olekaan sitten välttämättä niin ihana mitä oli kuvitellut. Kun taas ne "pois alta" -työt ovat monestikin niitä, jotka yllättävät positiivisesti lopputuloksellaan. Todennäköisesti siis kaikista käsitöistä tulee loppujen lopuksi "yhtä ihania", mutta ne missä on ennakko-odotukset olleet korkeammalla, tuottavatkin sitten pienen pettymyksen, kun taas ne, mitä kohtaan ei ole ollut mitään muuta odotusta, kunhan saisi vaan tehtyä, ovatkin sitten kivempia mitä odottikaan (kun ei oikeastaan odottanut mitään). Ja kyllä minä jokaista käsityötäni ihastelen niin tekovaiheessa kuin valmiinakin, olivat ne sitten enemmän tai vähemmän "minun näköisiäni". :) Tuohon 5-vuotishistoriikkiinkin valikoitui näemmä paljonkin sellaisia "ei minun juttujani", mutta jonkinlaisia tärkeitä merkkipaaluja kuitenkin viimeisen viiden käsityövuoden ajalta.

Vaan nyt mennään tärkeämpään asiaan, eli tämän vuoden ensimmäiseen valmistuneeseen käsityöhön! :) Tämä sekä oli että ei ollut "minun juttuni", mutta valmiiseen lopputulokseen olen varsin tyytyväinen:

Bambumetsä-sukat
Tehty ajalla: 1.-5.1.2011
Malli: Novita Talvi 2008 nro 11; ohje löytyy myös netistä (pdf)
Suunnittelija: Taija Rantala (Taijan tekeleet)
Lanka: Novita 7 veljestä turkoosi (329)
Langankulutus: 177 g
Puikot: 3 mm pyöröt 80 cm
Koko: Oma jalka 38/39
Muuta: Magic loopilla tehty molemmat sukat yhtä aikaa kärjestä alkaen. Ohjeesta poiketen tein lyhyemmän terän omaan jalkaani sopivaksi.Sitten näitä lisäkuvia, eli kun ensimmäinen kuva oli otettu salamalla niin tämä on sitten ilman salamaa. Näissä kuvissa näkyy sukan varren kuvio takaa. Väri on salamalla otetuissa kuvissa oikeampi, mutta kuvio näkyy paremmin ilman salamaa otetuissa kuvissa.


Sitten sukat edestä ilman salamaa. Tässäkin mallikuvio näkyy selvemmin.


Ja tässä sitten edestä salaman kanssa ja väri on lähempänä oikeaa.

Magic loopista olen jo aiemmin sanaseni sanonut, eli siitä tuskin tulee se minun ensisijainen tapani tehdä sukkia. Kyllä se alkoi lopulta jotenkin sujua viimeisen 16 kerroksen eli varren suun joustimen kohdalla, ja sainhan sentään kokonaiset pitkävartiset sukat sillä tavalla tehtyä - tarvittaessa ja halutessani onnistuu siis varmasti jatkossakin. Sitä paitsi etenkin Novitan ohjeessa on todella selkeästi kuvina näytetty, miten homma lähtee alkuun - se on varmasti sukkien suunnittelijan eli Taijan ansiota! :) Ja muutenkin koko sukkien ohje oli selkeä, joskin Novitaan oli varmaankin eksynyt joitakin virheitä, joten kävin välillä Taijan nettiohjeesta kurkkimassa korjauksia, ja jotain pientä eroa noissa kahdessa ohjeessa olikin. Osan jutuista sovelsin kyllä sitten ihan täysin oman päättelykykyni mukaan. :)

Nämä on kyllä ihanat sukat, kivasti tällaiset vähän erilaiset. Vaikkakin jouduin aika pitkälti seuraamaan koko ajan ohjetta ja kaaviota; mieluumminhan teen sukat ja muutkin neuleet niin, ettei tarvitse olla ohjeessa koko aikaa kiinni. Mutta kävihän tämä vaihtelusta. :) Harmittaa, kun en edelleenkään osaa käyttää hameita, kun nuo kauniit lehdykäiset jäävät kokonaan farkkujen alle piiloon, vaan en minä pukeudukaan esitelläkseni vaatteitani muille vaan pitääkseni itseni lämpimänä ja oloni mukavana. :) Tärkeintä on se, että minä itse tiedän lahkeitteni alla olevan ihania lehdykkäisiä, vaikka sitä ei kukaan muu tietäisikään. ;)

Tämän hieman erilaisemman - mutta silti niin minun tyyliseni - sukkamallin jälkeen kaipaan paluuta juurille, eli pistin puikoille perussukkaakin perussukkaisemman perussukan. :D Siis 2o2n-joustinta ja jämälankaraidoitusta viidellä puikolla, ihan niin kuin äitikin tekee, mutta silti minunlaisellani versiolla. Pitkästä aikaa muuten, milloinkahan olen viimeksi itselleni perussukat neulonut? Osaankohan enää? ;)

Lokoisaa loppiaispäivää! :)

22 kommenttia:

 1. Sukista tuli kauniit. Minulla on melkein koko ajan ollut omani jalassa. Minäkin lyhensin jalkaterää, mutta tein sitten pikkusen pidemmän varren.

  VastaaPoista
 2. Kauniit tuli:) mäkin olen noita nyt pari päivää pitänyt. On kyllä harmi, että jäävät piiloon mutta itsehän tiedän mitä toppisten alla on:)

  VastaaPoista
 3. Kivat sukat. Minunkin pitänee neuloa itselleni uudet, pitkävartiset, kun tyttäreni halusi mun entiset.
  Ainahan nämä itse tehdyt käsityöt yllättää. Onneksi useimmiten positiivisesti. Minulla on tapana poiketa ohjeesta ja aina ei tiedä, oliko muutos onnistunut.
  Toi viisivuotiskatsaus on aivan mahtava, onnittelut näin jälkikäteen.

  VastaaPoista
 4. ON ne kauniit!
  Pitäisiköhän laittaa to do-listalle?

  VastaaPoista
 5. Samaa mieltä muiden kanssa, että kauniit on sukat. Kyllähän se omaa mieltä lämmittää, kun tietää että päällä on jotain kaunista, vaikka se olisi piilossakin. Samahan se on alusvaatteittenkin kanssa.Kauniit rintaliivit nostavat ihan erilailla itsetuntoa, kuin vanhat kulahtaneet ja repsottavat, eikä niitäkään kukaan näe :D

  VastaaPoista
 6. Nätit sukat !
  Kiitos Mari vinkistä, käynkin heti tekemässä sen tilauksen omasta blogistani.

  Olen käyttänyt ajastusta jo usemman kuukauden ja hyvin on toiminut. Nyt tässä joulun aikaan päivittyy vain noin joka toinen juttu ;(

  VastaaPoista
 7. Kivat sukat!

  Ja tosi mukava historiikkipostaus tuossa alla - minäkin vaihdoin nyt blogin sijaintia ja nimeä, tervetuloa kylään! ;-)

  VastaaPoista
 8. Bambumetsiä on aina kiva nähdä :) Kauniin väriset sukat olet tehnyt!

  Kyllä mullakin meni 3 sukkaparia, ennen kuin magic loop alkoi pelittämään kunnolla, mutta nyt teen kaikki sukat, hihat, lapaset pyöröillä kaksi rinnakkain.

  VastaaPoista
 9. Kivat sukkaset :) Onnea viisivuotiaalle!

  VastaaPoista
 10. Niin sievät sukat, mieki tahon! :)

  VastaaPoista
 11. Voi kuinka kauniit sukat onkaan!

  VastaaPoista
 12. Ai että, upeat sukat! (Eivät pääsisi meikäläisen, työhevosen ja maatiaisrodun, säärissä oikeuksiinsa, mutta sinulle sopii.)

  VastaaPoista
 13. Nämä on kyllä ihan mielettömän ihanaiset!

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)