Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

keskiviikkona, tammikuuta 12, 2011

Raidallista

Tässä viime päivinä on tullut neulottua bussissa, paitsi töissä kulkiessa, myös hoidellessa muutamia töihin liittyviä asioita ympäri ämpäri. Syntyyhän siinä raita jos toinenkin ihan lyhyelläkin matkalla, mutta sen verran kaukana kotoa kuitenkin, ettei ihan pyörällä ole päässyt - sitä paitsi pyöräillessä ei voi neuloa samaan aikaan, paitsi kuntopyöräillessä. Sitäkin olen harrastanut, ja neulonut. Siis nämä sukat ovat syntyneet bussissa ja kuntopyörän selässä. :)

 Raitasukat
Tehty ajalla: 9.-11.1.2011
Malli: Tavallinen sukka sileäneulevarrella varpaasta alkaen
Lanka: Novita 7 veljestä luonnonvalkoinen (010) ja Jättiraita lila-turkoosi-pinkki-vihreä (840)
Langankulutus: 133 g
Puikot: 3,5 mm
Koko: Oma jalka 38/39
Muuta: 8-aloitus, tiimalasikantapää. Jämälankatyö.


Tällaista sukan raidoitusta on tehnyt mieleni jo pidemmän aikaa kokeilla. Ja kyllä kannattikin! 7 veljestä Jättiraita näyttää tälleen valkoisen kanssa raidoitettuna paljon kivemmalta kuin ihan itsekseen neulottuna. Varpaista aloitin nämä siksi, että saisin tuon Jättiraidan kulutettua loppuun - loppupäässä solmin sitten vain lilanvärisiä langanpätkiä yhteen, eli niitä mitä jouduin kerimään välistä pois aiempia samasta kerästä tehtyjä sukkia neuloessani. Mutta näyttää hyvältä, kun tuota lilaa on sitten sekä ylä- että alapäässä sukkaa. :)

Huippuluokan neulekriitikko alias oma aviomieheni antoi näille sanallisen arvioinnin: "Ihan kivat. Varmaan." ;) Siis suomeksi: "Taas se tulee noita mulle esittelemään, eikö se näe että mulla on hommia." Mutta hei, mulla ei oo muita kelle esittelisin tekeleitäni livenä - ei ne oo täällä blogissa kuvina samanlaisia kuin luonnossa! ;) Okei, ehkä mun täytyy tyytyä näyttämään näitä jatkossa vaan täällä - mutku mää oon niin onnellinen aina kun saan jotain valmista, että pakko päästä päällimmäiset innostukset jollekin hehkuttamaan, kun kuvienkin lataaminen koneelle kestää niin kauan. Että terveisiä vaan isännälle, kun kuitenkin luet tätä! :D Ollaankin kotona joskus vitsailtu, että perheenjäsenten pitää varoa, mitä suustansa päästävät etenkin käsitöiden kohdalla, koska ne sanomiset saattavat päätyä tänne. ;)

On nää oikeesti ihan kivat. Varmaan. ;)

Vielä pari neuleaiheista mainospläjäystä. :)

 1. Olettehan huomanneet, että Lankahamsterit tulee taas! :) Ilmoittauduin jo leikkiin mukaan ja vieläpä tarjosin auttavaa kättäni apuemoilun merkeissä. Tule sinäkin! :)
 2. Tämän bongasin Raitalampaalta. Pistän kuitenkin vinkin kiertoon, eli Livillä tulee lauantaisin ja vissiin sunnuntaisin uusintana (?) klo 17.30 Neulontakerho-niminen ohjelma. Katsoin itse ensimmäisen jakson Ruutu.fi -nettitelevisiosta tänään, vaikka tuo palvelu mun koneella usein tökkiikin, mutta tällä kertaa onnistui katsominen. Netissä tuo viime lauantain jakso ei ole enää kaiketi kuin pari päivää nähtävissä, joten kiireesti katsomaan, jos kiinnostaa! Se on amerikkalainen ohjelma, jossa opetetaan eri mallineuleiden tekemistä ja muita neulevinkkejä. Hauskinta minusta oli katsoa sitä jenkkiläisten kummallista tapaa nakata lanka puikon yli - miten kukaan voi neuloa niin vaikeasti? ;) Mutta ihan hyviä mallineuleiden vinkkejä tuli jo nyt tuosta ekasta jaksosta. :)
Siinäpä tämä neulepostaus tällä kertaa. Seuraavan kerran sitten varmaankin taas ristipistoja... ;)

17 kommenttia:

 1. Raidoittuvat langat todellakin ovat enemmän edukseen yksivärisen kanssa raidoitettuina :) Tai sitten toisen raitalangan kanssa. Hienot perussukat nämäkin. :)

  VastaaPoista
 2. Samaa mieltä raitalangoista, useimmissa tilanteissa.

  Neulekerhon satuin näkemään. Ihan vähän ärsytti se amerikkalainen kaiken ylimaallinen ihanuus, ja kuitenkin ne teki mun silmissä maailman rumimman väriyhdistelmän siihen vauvanpeittoon. ;) Mutta se langan pyäritteli oli kyllä huopaisaa. Joku niistä osasi neuloa mannermaiseen nyytliinkin.

  VastaaPoista
 3. Niin on taas kivat raitasukat valmiina :)

  VastaaPoista
 4. Hauska idea raidoittaa sukat tuolla tavalla! Kaunis lopputulos.

  VastaaPoista
 5. Hehee, kuullostaa tutulle tuo blogimiehen kommentointi - meillä on samaa havaittavissa, käsityöt ei vaan saa millään niiden ansaitsemaa ihastelua :-D.

  VastaaPoista
 6. Onpa ihanat sukat!
  Tuo jättiraita on pelkältään aika raju, mutta valkoisen kanssa tosi raikas.
  Eiköhän se kuulu aviollisiin velvollisuuksiin olla edes olevinaan kiinnostunut puo9lison tekemisistä :-)

  VastaaPoista
 7. Hienosti menee nuo raidat, raikkaat värit.

  VastaaPoista
 8. Raitasukat on aina aivan ihania! Ja nämä sinun sukat varsinkin :)

  VastaaPoista
 9. Oletpa sinä tasen ahertanut. Ihanaiset sukat.
  Jotain tuohon tapaan siippa käälläkin ynähtelee. "Eikös vaan ole nätit?" "Ymmm... menettelleehän nuo."
  Tivaan; EIKÖ MUKA SUN MIELESTÄ!!!? ... " No, johan minä sanoin että nätit on." Siis HÄH? Ota noista nyt sitten tolokku :D

  VastaaPoista
 10. Meilläkin, minä aina jonkun omasta mielestäni kivan työn valmistuttua, hehkutan sitä miehelle. Ja kommenttina on "ihan kiva". Ihan kiva???? Kun se on upea, hieno, ainutlaatuinen ja niiiiiin onnistunut =) Onneksi tulee edes tuo ihan kiva, kai se vilkaisee työtä edes vähän...

  Ihanat raitasukat, pirtsakat =)

  VastaaPoista
 11. Kauniit, pirtsakat sukat! :) Minäkin tykkään käyttää raitalankoja samaan tapaan.

  Minä muuten olen luullut, että mieheni ei huomaa ollenkaan, mitä käsityötä kulloinkin teen enkä useinkaan esittele edes valmista työtä hänelle. Viime aikoina hän on yllättänyt minut esittämällä kiinnostuneita kysymyksiä töistäni ja kommentteja niistä. ;)

  VastaaPoista
 12. Minunkin mielestäni varsin pirtsakat sukat!

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)