Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

lauantaina, tammikuuta 15, 2011

Polkan tahtiin

Hassua, että Novitalla on ollut 7 veljestä Polkkaa markkinoilla jo iät ja ajat, vaan minä en ole tätä ennen sitä onnistunut kokeilemaan. Olen vähän hidas syttymään - siinä vaiheessa, kun joku lanka alkaa kiinnostaa, se on jo poistunut markkinoilta. ;) Osittain syy on siinä, että ei ole viitsinyt ostella lisää lankoja, kun entisiäkin on nurkat täynnä, ja sitten kun on saanut lankavarastoa pienemmäksi, jotta olisi voinut ostaa lisää, niin sitten se lanka onkin jo kuollut ja kuopattu. Siinä taas yksi hyvä syy tuhota nykyinen lankavarasto, että voi ostaa sitten uutta lankaa sitä mukaa, kun sitä tulee markkinoille, ettei tarvitse jälkeenpäin voivotella. ;) Eikä kuitenkaan lankavarasto paisu ihan mahdottomiin, kun voisi sitten neuloa ne ostetut langat samantien pois. Esimerkiksi lempparilankojani Samosta ja Bambua en tullut viime kesänä hamstraneeksi niihin neuleisiin, joita olen niistä suunnitellut tekeväni, koska oletin, että ilman muuta niistä tulee taas uusia kivoja värejä kevään värikarttaan, vaan ovat mokomat langat loppuneet kokonaan tuotannosta. No, tuleehan niitä uusia lankoja, vaikkei välttämättä yhtä kivoja. ;) Yhtä hidas olen neulemallienkin suhteen, sillä nyt näyttäisi olevan kierroksessa talvella 2008 julkaistut neulemallit... milloin ja miten niissä päästäisiin jotenkin "ajantasalle"? Ihmettelen aina, miten joku voi kertoa neulovansa jotain "uusimmasta lehdestä", koska mulla yleensä vähintään saman ja edellisvuoden lehdet ovat ihan koskemattomia, ja tekeillä on jostain sitä edellisen vuoden lehdestä - onneksi noita käsityölehtiä ei tule kuin se yksi ainoa neljästi vuodessa, muutenhan tässä oltaisiin ihan hukassa kaikkien mallien kanssa. Saati jos alkaisi netin ohjeita selailemaan, huh-huh! :D Tai sitten nuo hyllyssä olevat käsityökirjat (joita ei onneksi kovin paljon ole) - ei puhettakaan, että niihin ehtisi koskaan vilkaistakaan. ;) Sen vuoksi mulla täytyykin olla pitkän pitkä to do -lista ja sukkamallilista vielä erikseen, jotta edes vähänkään pysyisin kärryillä, mitä olin aikonut joskus jostain tehdä. Aika uskollisesti minä sitä listaani olen purkanutkin, vaikka suurin osahan sillä listalla jää ikuisiksi ajoiksi tekemättä. :)

Vaan nyt siihen Polkkaan, jota sentään tulin ostaneeksi pari eriväristä kerää viime syksynä. Puikot heiluivat polkan tahdissa tässä muutaman päivän ajan, ja tällaista sain aikaiseksi:

Pintaneulesukat
Tehty ajalla: 11.-15.1.2011
Malli: Novita Tavi 2008 nro 39
Lanka: Novita 7 veljestä Polkka rosa-ruskea-luonnonvalkoinen (802)
Langankulutus: 112 g
Puikot: 3,5 mm
Koko: Oma jalka 38/39
Muuta: Kivat tuli. Ohjeen mukaisesti tavallinen kantapää ja tasainen kärkikavennus. 


Tosi kivasti sopii tuo pintaneule tällaisen "sotkuisen" langan kanssa, tulee jotenkin elävämpi pinta ja langan moninaisuus paremmin esille kuin ihan sileässä tai joustinneuleessa. Pintaneule tehdään siis 2 kerrosta 2o2n-mallineuletta ja 2 kerrosta sileää oikeaa. Simppeli kuin mikä, kunhan muistaa vaihtaa aina kahden kerroksen välein joko joustimeen tai sileään.


Sukat ovat taas sellaiset "samalla kun" -neuleet, eli näitä on tehty samalla kun jotain muutakin. Kuvia ottaessakin piti ottaa samanaikaisesti kuvat sekä sukista että auringonlaskusta - säästyy kameran akut, kun kuvaa kaksi kohdetta samalla. ;)

Eipä muuta näistä sukista tällä kertaa. Nyt on pieni mietintätauko, että mitkähän sukat seuraavaksi pistäisin puikolle, ja mietintätauon aikana voisikin aloittaa viimeisen hassuttelupistelyn... :) Lauantain jatkoja kaikille! :)

9 kommenttia:

 1. Lämpimän näköiset sukat! Miulla ei ole mitään to do -listoja. Ihan inspiraatiolla mennään.

  VastaaPoista
 2. Mukavannäköiset sukat! Mie oon tainnut muutaman parin tehdä samalla ohjeella ja tosiaan yksinkertaisella tavalla saa mielenkiintoista jälkeä aikaiseksi.

  VastaaPoista
 3. Kivat sukat! Sinä sitten jaksat olla järjestelmällinen. Itselleni tulee Novita, Moda, SK ja Kauneimmat Käsityöt. Sen lisäksi mulla on hirveä kasa neulekirjoja ja Ravelryssakin tulee pyörittyä. Neuleohjeita on siis ihan mielettömästi. Fiilispohjalta täytyy neulottavat valita, sillä mitään tolkkua en tällaiseen kaaokseen saa.

  VastaaPoista
 4. Ihanat värit noissa sukissasi !

  VastaaPoista
 5. Komeat sukat! Ja aivan ihana tuo RPH 14, siis tosi kaunis malli!!!

  Juu, kuule elämä on opettanut minua, että jos haaveilen jotain valmistuvan, ajoissa pitää aloittaa! Toki myönnän auliisti, että olen vasta oppipoika asteella tämän asian kanssa, mutta matkalla viisaammaksi kuitenkin, ainakin toivottavasti :) Liivi on puikoilla ja toivottavasti valmistuu ajoissa!
  Mukavaa pyhää!!!

  VastaaPoista
 6. Oikein kivat sukat ja varmasti lämpimät. Sä olet niin ahkera ja ehdit monenlaista!

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)