Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

sunnuntaina, tammikuuta 16, 2011

Hassuttelua osa 15

Viimeisen hassuttelun aloituspäivä venähti vähän pitkäksi. Aloitin kyllä jo tuossa iltapäivällä neljän jälkeen ja pistelin pitkin iltaa, mutta välillä näiden ristipistojen kanssa on sellaista, ettei niitä vaan malta lopettaa... :) No, tässäpä viimeisen hassutuspäivän ja vähän seuraavan päivän/yönkin tuotosta:


Viimeisenä hassutusmallina on Janlynnin malli Noah's Ark; tämä on näistä hassutustöistä ainoa pelkkä malli, kun muut olivat pakkauksena, eli 14 ct valkoisen aidakankaan kaivoin kaapista samoin kuin vaaditut DMC:n langat. Yhtä lankaa pitänee vielä tilata lisää, mutta sillä ei ole mikään kiire.

Nämä hassutustyöni sattuvat jostain syystä olemaan sellaisia ei-ihan-mun-lemppareitani, kaikki jollakin tavalla heräteostoksia. Suurin osahan mun kaapissa majailevista ristipistomalleista ja -pakkauksista on toki pitkään haavelistalla olleita ehdottomia lempimalleja, mutta jostain syystä ne eivät nyt päätyneet hassutteluun mukaan, luultavimmin siksi, että ne ovat niin suuria töitä, ettei niiden valmistumisesta vuodessa olisi ollut takeita. ;) Valintaperusteenahan näihin hassuttelutöihin minulla oli se, että täytyy olla valmis pakkaus tai muuten tarvikkeet valmiina ja tiedossa, ja myös viimeistelytarpeet olemassa, jotta työn valmistuminen ei jää ainakaan siitä kiinni. Noissa muissa aloituksissa onkin joko viimeistelyjutskat mukana tai olen ne jo työtä ostaessani hankkinut. Tämä Nooan arkki on sikäli poikkeus, että tämä on ainoa pelkkä malli, eikä tähän ole vielä mitään viimeistelysysteemiä hankittua, mutta kehyksiinhän minä tämän laitan, eli ei tuottane ongelmia se viimeistelykään sitten aikanaan. :)

Mutta se, miksi tämäkin nyt sitten sattuu olemaan jonkinlainen "vikaostos" - kun alunperin en tätä edes tilannut! :D Tämä on toki kiva malli ja varmasti hauska pistellä, ja tykkään Nooan arkki -aiheesta ja olen pitkään haaveillut pisteleväni jonkin Nooan arkki -aiheisen työn. Mutta tämän tarina juontaa syksyyn 2007, jolloin sain mieheltäni 30-vuotislahjaksi lahjakortin Kirjokkaaseen. Muiden ostosteni joukossa oli eräs Nooan arkki -aiheinen malli, joka oli minusta aivan älyttömän ihana, tosin en muista siitä muuta yksityiskohtaa kuin että siinä meni sateenkaaren muodossa ja sateenkaaren väreissä aakkoset A-Z, ja tietty siinä sitten se arkkikin oli. Valmistajasta ei ole tietoa, mutta siinä taannoisessa Kirjokkaan tilausvahvistuksessa lukee tuotenumeron kohdalla "Hof" ja sitten se tuotenumero. No, siis sen ihanan mallin siis tilasin ja maksoinkin, mutta se oli nähtävästi loppunut kokonaan valmistajalta, koska en sitä mallia koskaan saanut, ja Kirjokkaasta lähettivät sitten tilalle tämän Janlynnin mallin ja Stoney Creekin Noah's Sub -mallin, jonka pistinkin viime syksynä kiertoon, kun en siihen syttynyt. Näin jälkeenpäin ajateltuna fiksumpaa olisi tietysti ollut, että kauppias olisi ottanut asiakkaaseen yhteyttä ja kertonut, että tilaamaanne mallia ei ole enää saatavilla, haluatteko valita jotain muuta tilalle, mutta Kirjokas siis toimi näin, että lähetti omin päin vain pari mallia tilalle testaten, josko kelpaisi. Toki niiden kahden arvo oli yhteensä yli tuplasti enemmän kuin sen alkuperäisen, että enhän minä siinä mitenkään hävinnyt, vaan jäi se ihana saamatta. Enkä tiedä, olisinko just tätä mallia valinnut tilalle, luultavasti olisin ottanut jotain ihan muuta, vaikkapa kangastilkun, ja jäänyt metsästämään jotain toista Nooan arkki -mallia muualta. Mutta silloin en oikein älynnyt tehdä muuta kuin katsoa, että jaahas, tällainen sieltä sitten tuli, vaikka tilasin jotain muuta - kohautin olkapäitä, pistin mallin kaappiin ja jatkoin varmaan sitä mitä olin sillä hetkellä ollut tekemässä. ;)

Kuten sanottua, nätti malli tämäkin on, vaikkei missään nimessä paras Nooan arkki -malli, mitä olen nähnyt, vaan ei suinkaan huonoinkaan. Ja kun tämä on tällainen vähän lapsenomainen tyyliltään, niin olen kaiken aikaa suunnitellut pisteleväni tämän lapsilleni, ja nyt olen päättänyt pistellä tämän nimenomaan kuopukselle. :) Esikoiselle olen yhden ristipistotaulun joskus pistellytkin (plus molemmille tietysti kastetaulut), joten nyt on kuopuksen vuoro. Näytinkin hänelle tänään tuota mallikuvaa, ja ennen kuin ehdin mitään kysyä, niin hän jo hihkaisi: "Saanko minä tuon?" :) Oikeaan osoitteeseen siis menee!

Tänään pistelyä aloittaessani itse kyllä voihkaisin "voi ei", kun tajusin, että tämäkin on Janlynnin malli, kuten ne joulukoristeetkin. En ole ennen noita joulukoristeita pistellyt mitään Janlynnin valmistamaa, joten minulla ei ollut siitä mitään ennakko-odotuksia, mutta niiden joulukoristeiden lukuisten murto-osapistojen jälkeen iski paniikki, että jos tämäkin on niitä täynnä. Ohjeiden mukaan tässä pitäisikin olla niitä murto-osapistoja, mutta ei niitä sitten tästä näytä mistään löytyvänkään, joten luultavasti valmistaja on painanut kaikkiin malleihinsa saman tekstin - tässä on myös se sama ohjeistus kuin joulukoristeissa, että jos et saa kaikista merkeistä selvää, millä värillä pitäisi pistellä, niin koita arvata. ;) Mutta ei tässä näytä kyllä olevan sellaisia epäselviä kohtia, kun tässä ei nuo jälkipistot risteile ihan kaikkialla, kuten niissä joulukoristeissa. Eli on selkeästi helpompi työ, vaikka isompi onkin. Värivaihtoja ja pieniä värialueitahan tässä toki riittää, mutta on noita isompiakin alueita paljon, eli vaihteleva työ luultavasti.

Näin on sitten viisitoista hassutustyötä aloitettu, ja nyt on 350 päivää aikaa saattaa ne kaikki loppuun. :) Täytyy myöntää, että olen ihan tyytyväinen, kun ei tarvitse huomenna enää uutta aloittaa. ;) Olen kuitenkin pohjimmiltani "yhden työn nainen", eli en pidä kovin montaa käsityötä kerrallaan kesken. Ja varsinkin, kun on ollut nyt tavallista enemmän muuta tekemistä, niin pientä painetta on aiheuttanut se, että on ollut "pakko" aloittaa uusi pistely joka päivä ja löytää se pieni hetki pistelylle. "Pakko" on lainausmerkeissä siksi, että itse olen tietysti ihan vapaaehtoisesti tähän leikkiin lähtenyt mukaan ja tiedostanut, mitä se vaatii, joten ihan mieluisasta "pakosta" on kuitenkin ollut kyse. :) Mutta ilo on ollut myös aloittaa uusia töitä, jokaiseen olen innostunut niiden aloituspistojen jälkeen. Ja on ollut mukavaa huomata, että jokaisena päivänä se pieni hetki pistelylle on löytynyt, vaikka olisi muuten ollut kuinka paljon muuta. Se on hyvä havainto siksi, että yleensä ristipistoilu on se käsityö, joka jää minulla vähemmälle - neuletta tai virkkuuta on helppo kuljettaa mukana tai tehdä samalla, kun tekee kaikkea muutakin, mutta ristipistot vaativat vähän enemmän huomiota ja keskittymistä. Ja kun minulla on myös sellainen "ongelma", että jos alan pistellä, niin en osaa lopettaa... ;) Pitäisi tietää varmuudella, että on aikaa useampi tunti pistellä häiriöttä - ja pahinta on jos alkaa pistellä illalla "teen vain yhden langallisen", koska sitten en pääse koskaan nukkumaan. (kuten en näytä pääsevän nytkään, koska aloin kirjoittaa tätä blogiraapustusta... ;) ) Mutta olisi kiva tämän jälkeen jotenkin jatkaa tätä päivittäistä pistelyä niin, että yrittäisi joka päivä pistellä vähän aikaa, ei pakon edessä vaan siksi että se on oikeasti kivaa. :) Nyt on ainakin 15 työtä aloitettuna - koetan pitää niitä tässä lähettyvillä (käsityökorissanikin on nykyään tilaa keskeneräisille pistelyille, kun se ei enää pursua lankoja yli äyräitten), niin niihin voisi tulla tarttuneeksi helpommin.

Suunnitelmat näiden hassutuspistelyjen jatkon suhteen ovat vähän hahmottumassa. Yritän tehdä mahdollisimman pian mahdollisimman monta valmiiksi, joten todennäköisesti joulukoristeet ovat seuraavana pistelylistalla, nehän ovat kaikki suhteellisen pienitöisiä. Ja sitten fiiliksen mukaan - minulle sopii parhaiten se, että työstän yhden pistelyn kerrallaan valmiiksi saakka, mutta mikä ettei voisi jotenkin näitä vuorotellakin. Toivottavasti ei yhdenkään työn kanssa käy niin, että näen sen seuraavan kerran joskus joulukuussa, kun yritän epätoivoisesti saada kaikki hassuttelutyöt valmiiksi... ;) Ei, kyllä minulla on tavoitteena, että saisin nämä vähän pikaisemmalla aikataululla tehtyä, että ehtisi tänä vuonna pistellä jotain muutakin. ;)

Ensi vuonna hassutellaan uudestaan - toivottavasti! :)

Kiitos kaikille kanssahassuttelijoille, kun olette käyneet täällä seuraamassa aloituksiani ja jättämässä kivoja kommentteja! :) On ollut myös mukava käydä kurkkimassa muiden aloituksia, vaikka viime päivinä kommentointini on jäänyt turhan vähälle kaikissa blogeissa. Toivottavasti ristipistelijät vierailevat ja kommentoivat täällä jatkossakin - ja nythän niitä lopputuloksia vasta alkaa syntyäkin, eli kannattaa pysyä kanavalla! ;)

Neulojat ja vain neuleista kiinnostuneet lukijat saavat nyt huokaista helpotuksesta, kun ei tarvitse joka päivä käydä täällä enää katselemassa ristipistoja; raportoin pistelyitä kyllä sitten, kun on jotain raportoitavaa, mutta en takaa, että täällä sen enempää tai tiheämpää näkyy neuleita kuin hassutuksen aikanakaan. Eli pävitykset saattavat harventua - ja just kun olin tottunut, että päivitän tänne joka päivä ja parhaana päivänä kahdesti neljästi. ;) Mutta ehkä se on helpotus kaikille. ;) Ja vielä neuleita odottaville tiedoksi, että olen tänään "hassutellut" neuloenkin, eli uutta on taas puikoilla, kun sain ensin päätettyä, mitä aloittaisin.

Nyt nukkumaan - suloista sunnuntaita kaikille! :)

9 kommenttia:

 1. Tuo kuvailmasi ihana malli on Teresa Wentzlerin malli ja sen saa myös kittinä. Minulla on tuo kyseinen malli. Jonakin päivänä haluan sen pistellä.

  JOhanna P

  VastaaPoista
 2. Hassuttelun aloitustasi seuranneeni olinkin oikeastaan aivan varman, että aloitusten jälkeen teet järjestyksessä aina yhden työn kerraallaan valmiiksi, mikään muu tapa ei oikein sopisi tyyliisi :) Joululomalla ja nyt viikonloppunan olen järjestellyt käsityölaatikoitani ja löytänyt lukuisia keskeneräisyyksiä, jotka haluan saattaa valmiiksi. Meiltä kaikilta kun ei löydy tuota sinun taitoasi saattaa asioitta loppuun...

  VastaaPoista
 3. Minusta myös kivointa tässä hassutuksessa oli huomata, että joka päivä löytyi aikaa pistelyyn, vaikka minun piti monena päivänä laskea kankaiden kokoja, etsiä kankaita/lankoja, pestä, etsiä aloituskohta jne. Eli nyt kun on ne hoidettu alta pois, niin pistelyn pitäisi olla helposti aloitettavissa vaikka joka ilta ja ajattelin siihen pyrkiäkin. Tänään tosin ajattelin ommella pitkästä aikaa jotakin...

  VastaaPoista
 4. Hassutus kuullostaa just semmoiselta tempaukselta, että silloin voi "pakottautua" tekemään myös niitä ei-niin-täydellisiä malleja ;-).

  VastaaPoista
 5. Onnittelut hassuttelun onnistuneesta aloituksesta, kiva seurata jatkossa, muun blogaamisesi joukossa, myös niiden valmistumista :-)

  VastaaPoista
 6. Onhan siinä nyt onneks noin pitkä aika saatella nää työt valmiiksi. Varmaan alkaa jo pistelyt vähä maistumaan puulle ja tekeekin mieli tehä jotain ihan muuta.

  VastaaPoista
 7. Kyllä sinulla on tikuttamista että saat nuo kaikki valmiiksi.
  Monta nättiä työtä saamme ihailtavaksi.
  Kiitos ihanasta kommentistasi :)

  VastaaPoista
 8. Ihmettelin miten Mari ei ole päivittänyt moneen päivään...olit jotenkin tippunut blogilistalta(ni?).
  Kiva viimeinen työ sinulla.
  Minäkin olen "yhdentyönnainen", mutta tämä Hassutus oli minuta tosi kiva, keskeneräiset eivät vaivaa ollenkaan:)

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)