Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

lauantaina, tammikuuta 15, 2011

Hassuttelua osa 14

Taas meni myöhäiseksi hassuttelun aloitus tältä päivältä. Ei vaan ollut rauhallista hetkeä koko päivänä, mutta kymppiuutisia kuunnellessa (ei voi sanoa katsellessa, jos katse on koko ajan pistelyssä ;) ) päätin pistää viimein pistelyn alkuun. No, se uutisten aikahan meni tyystin kankaan keskikohtaa etsiessä - se nimittäin on tässä vähän haastavampaa, koska pistot tulevat ihan laidasta laitaan aidanauhalle, jonka leveys näytti olevan 55 ruutua, ja työn leveys on 56 pistoa... ;) No, kyllä sieltä aidanauhan reunuksista pilkotti vielä vähän jotain ruudun tapaista, joten piti se yksi pistorivi vielä jonnekin koittaa hahmottaa ja sitten erittäin tarkasti laskea, että keskikohta on just siinä missä pitääkin. Yleensä kun pistelen tavalliselle kankaalle, niin en laskeskele mitään, vaan etsin keskikohdan niin, että taitan ensin kankaan pystysuuntaan ja merkkaan keskilinjan esim. neulalla, sitten taitan vaakasuuntaan ja merkkaan keskikohdan ja siitä sitten se kankaan keskipiste jo löytyykin. Jos menee ruudun verran vikaan suuntaan tai toiseen, niin ei ole niin nuukaa, koska yleensä sitä ylimääräistä tulee varattua 5 cm pistelyn ympärille joka puolelle. Mutta tässä sitä ylimääräistä ei todellakaan ole! :)


Ihan en jättänyt aloitusta kankaan keskikohdan etsimiseen, vaan pistelin noin tunnin verran uutisten jälkeen eli kaksi metrin pätkää sinistä lankaa.

Tämä on Margarethan pakkaus, joka oli joskus tarjouksessa 6,90 e siinä tilauskupongissa, jonka ylälaitaan ne niitä tarjouksiaan laittavat houkutukseksi. ;) Yleensä mua ei ne tarjoukset kiinnosta, koska ne on jotain kaitaliinoja, joita en osaa meille kotiin kuvitella (niihin kuitenkin kaatuu mehua tai isäntä laskee kahvikupin, ja ovat sitten pilalla), mutta en tiedä miksi sitten yhden kerran menin tämän seinävaatteen tilaamaan. Kun eihän meillä ole edes paikkaa seinävaatteille, ainakaan tällaisille pikkuriikkisille. No, ehkä tässä houkutteli se, että tämä on joulumalliksi ihan ok, kun tässä ei ole pukkeja eikä tonttuja. ;) Siitä on jo niin monta vuotta, kun tämän tilasin, ettei aina muistakaan, mitä kaikkea päässä on silloin liikkunut. --- Kurkkasinpa vanhaan blogiini ja löysinkin kirjoituksen, jonka olin kirjoittanut silloin, kun tämä pakkaus oli minulle Margarethasta tullut, ja siinäkin postauksessa ihmettelin, minkäköhän vuoksi tämän oikein tilasin. ;) Eli joku mielenhairahdus todellakin, mutta eikös hassutuksessa sovikin pistellä kaikenlaisia hairahduksia ja heräteostoksia? ;)

Kun aloitin tämän pistelyn läväyttämällä mallin esille, niin tuli déjà vu: olen pistellyt tämän tai jotain tämän tapaista ennenkin! Ja tiesin kyllä heti, mitä tuttua tässä on:


Hevonen on tuossa joulumallissa ihan sama kuin tässä v. 2008 pistelemässäni talvitaulussa, mutta vain peilikuvana. :) Tarkistin vielä, että näin on, en siis kuvitellut. Mutta eipä tuo ihme, koska molemmat ovat Margarethan pakkauksia, mitä sitä turhaan keksimään pyörää uudelleen - tai tässä tapauksessa hevosta - kun se on jo kerran keksitty. :) Mistähän muista Margarethan malleista tämä heppa mahtaa löytyä?

Mutta nyt varmaan on jo aika käydä taas unten maille, että jaksaa huomenna viimeisen hassutusaloituksen. :) Hyvää viikonloppua!

6 kommenttia:

 1. Hei Mari !

  Ystäväni Pirkko ( vai tyttönsä ,en muistaa.. on pistellyt tuon seinävaatteen ja minusta lopputulos oli todella kaunis,vielä kauniimpi kuin kuvasta voisi päätellä.

  Tykkään kun enkelit ovat symmetrisesti ja muutenkin tuo vaan on mun makuun...

  VastaaPoista
 2. Jos tämä vaikka löytää paikkansa jonkun muun seinältä :-)
  Iloista pistelyä!

  VastaaPoista
 3. Kiertelin katselemassa aloittamasi pistelyt ja jään mielenkiinnolla odottamaan valmiita! :)

  VastaaPoista
 4. Oletkin hassutellut oikein urakalla. Odottelen minäkin aikanaan valmiita töitä.

  VastaaPoista
 5. Tuosta tulee kyllä hieno seinävaate, hauska yksityiskohta tuo hevonen :-)

  Minullakin oli eilinen aloitus tarkkaa laskemista, 42 ruutua leveästä nauhasta piti saada esiin se 43. (joka siis löytyi ihan samalla tavalla kuin sinunkin työssäsi).

  VastaaPoista
 6. Nää on niin hyviä, nää sun jutut noista pistelyistä ja motiiveistasi :D. Ihailen sinun itsekuriasi, kun teet semmoisia juttuja, mitkä ei oikeesti motivoi. Minua jos joku ei motivoi, niin jätän sen kesken samantien. Olen niin lyhytjänteinen tyyppi.
  Minusta kyllä tuo seinävaate on ihan kaunis, mutta tuo heppahomma tuntuu vähän kummalta, että sama heppa... Vaikka kyllähän sen tavallaan ymmärtää, että otetaan jostain isommasta yksityiskohta toisaalle. Mutta silti.
  Vaikka onhan monilla suunnittelijoilla tapana toistella samoja kuvioaiheita työstä toiseen, ja mitäpä se heppa olisi muita kummosempi aihe.

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)