Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

torstaina, tammikuuta 13, 2011

Hassuttelua osa 13

Kuvittelin tänään ehtiväni osallistua ristipistomaratonille (4 tuntia pistelyä). Hah! :D Taisin vähän aliarvioida ensi viikon tuntien suunnitteluun kuluvan ajan. Jätin myös huomiotta erinäiset kotona tehtävät asioiden hoitamiset, jotka ovat jääneet vähän vähemmälle, kun en ole ehtinyt tällä viikolla kotona kuin käymään. Plus sen, että pitihän nyt villasukka tehdä valmiiksi, että sain aloitettua sille parin bussissa neulottavaksi työmatkalle (siis eihän bussissa voi alkaa sukkaa sovittamaan kärkikavennuksia varten). Ja melkein unohdin sen, että mullehan oli tänään tulossa jännittävä puhelukin.

No, sitä jännittävää puhelua odotellessani pistelin pistelyn alulle. Se veikin jännitystä paremmin pois kuin neulominen, kun pistelemiseen joutuu vähän enemmän keskittymään. Ja pitihän sitä vähän jatkaa pistelyä sen puhelun jälkeenkin, että sai jälkijännityksen pois. Miksi ihmeessä sitä pitääkin aina jännittää puhumista niin paljon - jännitän oikeasti puhumista enemmän kuin laulamista! :D Tuota pistelyä aloittaessani tajusin myös ihan hassun jutun, nimittäin se odottamani puhelukin liittyi jotenkin enkeleihin. :) (kerron joskus tarkemmin, jos kerrottavaa tulee)


Enkelimäinen päivä siis. Mutta minä tykkään enkeleistä. Mies tykkää kuulemma demoneista. ;) (päivän kommentti, kun esittelin hänelle aloittamaani uutta pistelyä...) Tykkäänkin just tällaisista enkeleistä, eli tästä "Rafaelin enkeli" -klassikkokuvasta. Suojelusenkelityyppisistä myös, ja sitten sellaisista siluettienkeleistä, joita on mm. Couleur d'Etoilen malleissa. Sen sijaan värikkäät ja vaatetetut enkelit eivät oikein nappaa (esim. Mirabilia). Kyllä tykkään enkeleistä muutenkin kuin ristipistoissa, vaikka ei meillä enkeleitä oikein muussa muodossa näykään. Joskus pidin esillä enkeliaiheisia koristeita, mutta ne ovat olleet jo monta vuotta varastossa, ja muutama viikko sitten siivotessa päätyivät kierrätykseen ne, mitkä vielä olivat selvinneet monesta muutosta ehjinä. Niin ja tänään jouduin vastaamaan kysymykseen, mistä enkelilauluista pidän. :)

Mutta mennään tähän tämän päivän hassuttelualoitukseen. Tämä on Marks&Kattensin ristipistopakkaus "Bokmärkesängel", ja pakkauksessa on mukana kaikki tuota kehystä myöten. Villiinan täti tämän minulle möi joskus vuosia sitten. Kangas on jotain ihmesysteemiä, en ota oikein selvää, onko se pellavaa vain evenweavea, eikä pakkauksessa sanota. Kankaassa on kimalletta mukana. Ja on tosi pehmeää pistellä, ikään kuin olisi löysään kudottua; yleensä ristipistokankaat ovat jäykempiä. Tämän aloittaminen oli haasteellista just tuon kankaan löysyyden vuoksi, ei tahtonut millään erottaa, missä säikeet kulkevat. Vaan kun sai muutaman rivin tehtyä, niin kyllä ne säikeet sitten alkoivat erottua. Sitten kun hyppäsin "tyhjälle alueelle", niin taas oli hankalaa löytää pistojen paikat ensimmäisellä rivillä. Mutta muutenhan kangas on aika harvaa, olisiko 25 count ja pistellään kahden yli. Ja sanoinko, että malli on ihana? :)

Pistelin minä tätä vähän tässä illallakin ehkä langanmitallisen, päivällä pistelin yhden mitallisen, eli tätä on nyt pari metriä tehtynä. :)

Blogien lukemissa olen jo tämän päivän päivityksissä menossa, vaan kohtahan tässä vaihtuu taas vuorokausi ja ollaan sitten taas päivä jäljessä. Viikonloppuna koitan ottaa lukemisissa kiinni. :) Saapahan samalla neuloakin.

Kiitän kommenteista - tulkaahan taas uudestaan ja kommentoida saa edelleen! :) Hyvää yötä ja hauskaa uutta päivää!

3 kommenttia:

 1. Juuri tämä enkeli on se, josta minäkin tykkään.
  On sulla aikamoinen urakka, noiden kaikkien valmistuksessa:)

  VastaaPoista
 2. Minäkin tykkään näistä Rafaelin enkeleistä, ja kyllä vähän muistakin.

  Tosi pehmeä kangas onkin melkoisen haastavaa; huomasin sen itse kun pistelin hassutustyötäni numero 8, eli pyyhettä. Sen pisteltävä alue oli tosi pehmeää.

  VastaaPoista
 3. Tätä hassuttelua on ollut hauska seurata, kun ei itse moiseen hommaan osallistu. En ole koskaan kokeillut tuollaista ristipistotyötä, vaikka mieli on kyllä tehnyt. Kanvatöitä on tullut muutama tehtyä.

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)