Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

sunnuntaina, tammikuuta 09, 2011

Paluu juurille

Kaikenlaisten erilaisten sukkamallikokeilujen jälkeen on ollut ilo palata ihan perusasioihin: Perussukkaan 7 veljeksestä! :)

Perussukat
Tehty ajalla: 6.-9.1.2011
Malli: Perussukka jalkaterän päällisellä joustimella
Lanka: Novita 7 veljestä petrooi (191) ja turkoosi (329)
Langankulutus: 100 g
Puikot: 3,5 mm
Koko: 38/39
Muuta: Jämälankasukat

Näitä oli niin ihanaa tehdä, pitkästä aikaa! :) Tosi rentouttavaa, kun ei tarvinnut katsoa mallia mistään eikä paljon tekeillä olevaa työtäkään, neulominen sujui ihan vain selkäytimestä. Hauskaa oli myös huomata, että pitkä neulomiskokemus antaa jo vähän tuntumaa siihen, miten pitkälle lanka riittää. Nämähän ovat jämälankasukat, johon oli tarkoitus kuluttaa kaksi lankakerää loppuun saakka. Olisihan varmuuden vuoksi voinut aloittaa sukat varpaasta, mutta halusin tehdä ihan perinteiset varresta alkaen, joten piti vain luottaa omaan silmäänsä langan riittävyydessä. Ensinnäkin tuo turkoosi lanka riitti raitoihin niin, että juuri ja juuri jäi noin 3-4 cm langanpätkät pääteltäviksi. Sitten piti arvioida, miten pitkästi teen varteen tuota petroolia ennen kantapään aloittamista, ja toisen kerran silmäilin lankamäärää, kun mietin tehdäkö vielä yksi kierros ennen kärkikavennusta vai eikö tehdä. Osuin päätöksissäni kertaheitolla nappiin, sillä missään vaiheessa ei tarvinnut purkaa - ja petroolia lankaa jäi noin puolitoista metriä, eli ei sillä määrällä olisi enää saanut sitä yhtä kierrosta molempiin sukkiin. :) Toki tein näitä sukkia yhtä aikaa kaksilla puikoilla, muutenhan tuo langanmenekin arvioiminen olisi ollut vähän vaikeampaa. Sen ylijääneen puolitoistametrisen pätkän toki vielä talletan, sillä siitä saa vielä raidan johonkin lapsen sukkaan tai vaikka pätkän barbien vaatteeseen. :) Oikein hyvät ja napakat sukat sain itselleni jälleen kerran - perussukkaan voi aina luottaa! :)

Tämän päivän pistelyjä en ole ehtinyt vielä ajatellakaan, sillä nukuin aamulla tosi pitkään, ja olen vasta tänään saanut langanpäät näistä pääteltyä, aloiteltua vähän uusia sukkia ensi viikon bussineuleeksi ja rakennettua yhden junaradan. ;) Mutta kohta aloitan kyllä tämän päivän pistojakin, nyt on vuorossa oiken ihana malli. :) Palaillaan siihen sitten illalla!

Ja kiitos kommenteista - niin, se synttärisankarin lempiväri on tietysti keltainen. :)

10 kommenttia:

 1. Kivat perussukat. Tarkkaan osaat langankulutuksen arvioida.

  VastaaPoista
 2. Samaa paluuta juurille teen minäkin, perussukassa on puolensa ja yksi parhaista on se rentous, kun homma tulee selkärangasta. :)

  VastaaPoista
 3. Minäkin haluaisin neuloa perussukkia, mutta kun meillä ei näköjään saada entisiäkään kulutettua loppuun!! Meidän perhe pitää tosi vähän villasukkia ja esim. miehelläni on vieläkin käytössä 20 vuotta vanhoja sukkia ja töppösiä, jotka olen hänelle neulonut aikoinaan.

  VastaaPoista
 4. Perussukat ovat aina perussukat. Hyvännäköiset tuli näistä(kin).

  Upeasti on lähtenyt myös liikkeelle tuo ristipistohassutuksesi! Minulla naksuu psyyke kun vain ajattelenkin noin monen työn yhtäaikaista aloittamista, mutta onneksi toisilla on parempi itsehillintä kuin minulla :D Onnea siis matkaan niiden kanssa!

  VastaaPoista
 5. Kauniit perussukat, varret kuin laineet liplatus! :)

  VastaaPoista
 6. Hyvät sukat, niitä aina tarvitaan !

  VastaaPoista
 7. Terve!
  Täällähän on tapahtunut paljon sitten viimekerran. Historiikki oli mukava. Ja 3v-onnittelut kuopukselle, ihana ilme! Kyllä perussukat on parhaat. Minäkin niitä nyt tehnyt kahdet peräsin, jämälangoista myös. Juuri loin säärystimiin silmukat mutta jännetupintulehdus jomottaa sen verran että oli puikot laitettava pois.

  VastaaPoista
 8. Perussukat on kivoja ja niitä on kiva nähdä, kun itsekin tekee.
  Hienot sukat!

  Eikö olekin kiva antaa sormien tehdä töitä melkein kuin itsestään ja paljon ei tarvi katsella.

  VastaaPoista
 9. Kivat on sukat. Se on mukavaa välillä kun saa vaan neuloa, joskus taas on mukava miettiä ja pähkäillä neulomustaan. Miulle ei oo vielä tullut tuntumaa mihin lanka riittää. Mie oon siinä huono, aina pitää punnita ja varata liikaa ja jännittää neuloessa riittääkö vaiko eikö riitä, kas siinä pulma :)

  VastaaPoista
 10. Hei!
  Kyllä perussukkaa on ihana neuloa ja se on aina yhtä kaunis ja oikeesti kiehtova omalla tavallaan.

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)