Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

tiistaina, tammikuuta 25, 2011

Neljäs ristipistohassutus valmis :)

Tänään valmistui taas yksi hassutustyö. Pistelyosuuden sain toki tehtyä jo eilen illalla, mutta kehyksiin laitoin vasta äsken, siksi siis valmistumispäivä on tietysti tänään, koska eihän työtä voi hyvällä tahdollakaan kutsua valmiiksi ennen viimeistelyä! :) Olisin voinut kyllä eilen illallakin tämän kehystää, mutta kun olin asettunut niin mukavasti nojatuoliin, niin en viitsinyt nousta hakemaan saksia ja teippiä, niin nappasin vain uuden pistelyn käteen ja jatkoin sitä. :) (oikeastaan olisi ollut järkevämpää nousta siitä tuolista ja mennä nukkumaan, koska yöstä tulikin sitten vähän vilkkaampi mitä olisin voinut kuvitella, nimim. "Lapsiperheen arkea")

Vaan tässäpä on taas yksi valmis hassuttelu kehyksineen päivineen:

Nalle ja koira
Tehty ajalla: 2.1.-25.1.2011
Malli: Janlynn Holiday Favorites -pakkauksesta
Kangas: 14 ct valkoinen aida
Langat: Pakkauksessa 19 väriä (luultavasti DMC)
Pistot: Risti-, murto-osa, jälki- ja solmupistoja
Koko: Halkaisija n. 7,6 cm, n. 40x35 pistoa
Viimeistely: Flexikehykseen
Muuta: Ristipistohassutustyö nro 2
 
Taas muuten on jotain hyötyä tästä bloggaamisesta ja kuvien ottamisesta, nimittäin kuvaa koneelle ladatessani huomasin, että kehys meni kuin menikin vähän vinoon, vaikka sitä ei livenä huomannutkaan. No, en alkanut uutta kuvaa enää ottamaan, mutta käänsin kyllä kehystä sen millin verran suorempaan, nyt näyttää toivottavasti paremmalta. :) Sen "China"-tekstin oon hoksannut nyt laittaa taustapuolelle, kun sekin jäi siihen yhteen työhön kummittelemaan ja vasta kuvasta huomasin. :)

Silloin hassutusaloituksia tehdessäni muistanette, miten tähän ja pariin muuhun työhön tein ensin valkoiset pistot valkoiselle kankaalle. Se tuntui silloin järkevältä, koska a) työn keskikohdassa oli valkoinen värialue ja aloitan työt yleensä aina keskeltä b) valkoinen oli suuri värialue, ja kannattaa mieluummin aloittaa suurista värialueista kuin niistä, joissa on pari pistoa c) olipahan sitten se valkoinen alue valkoiselle kankaalle tehtynä pois alta. No, näitä töitä onkin sitten ollut melkoista jatkaa, kun on tosiaan ollut vain se valkoinen värialue tehtynä, ehkä vaaleanharmaa ja joku kolmas väri siinä vielä kaverina. Kun tietää, että siinä on se valkoinen alue jo pisteltynä, mutta sitä ei silmä erota eli ei voi uskoa, että se alue on jo oikeasti tehtynä. Ja toisekseen siitä ei sitten näe, että mitä vielä puuttuu, eli on vähän hankala hahmottaa, että mitä kannattaisi tehdä seuraavaksi. Ja muutenkin niitä pistojen paikkoja vähän työläämpi laskea, kun ei saa niistä valkoisista huonosti erottuvista pistoista oikein "apua". Mutta näin vain tämäkin tuli valmiiksi, eiköhän se nyt työn alla oleva lumiukkokin valmistu piakkoin, ja sitten ne kaikkein valkoisimmat onkin tehtynä. :)

Kiva, kun olette taas käyneet kommentoimassa, sukat ainakin ovat saaneet niin hurjasti ihania kehuja - kiitos! :) Aurinkoista tiistaipäivän jatkoa! :)

6 kommenttia:

 1. Sinun hassutukset valmistuu suorastaan hurjaa vauhtia!

  VastaaPoista
 2. Mun mielestäni nämä nallen kuvat ovat todella söpöjä!

  VastaaPoista
 3. Oho, taas valmistunut pistely. Olet sinä hurjan nopea.

  VastaaPoista
 4. Näitähän valmistuu hurjaa vauhtia !

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)