Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

torstaina, tammikuuta 27, 2011

Ameriikan paketti

Tänään päivällä olin tulossa töistä kotiin, ja juuri hississä noustessani meidän kerrokseen yhtäkkiä pälkähti mieleeni se tilaus, jonka tein viime viikolla jenkeistä. Mistä lie tulikin just silloin ajatuksiini, sillä kun viittä sekuntia myöhemmin avasin kotioven, niin siinähän se Ameriikan paketti nökötti sievästi väliovea vasten. :) Täytyy kyllä kehua Cobweb Cornerin nopeaa toimitusta - aiemmin kun olen ristipistotarvikkeita jenkeistä tilannut, niin on saanut kuukaudenkin odottaa. Olen kyllä kuullut, että yleensä nuo jenkkitilaukset tulevat noin 10 päivässä, joten on tainnut olla vika siinä firmassa / niissä firmoissa, minne olen aiemmin sattunut tilauksiani jättämään. Tästä tuli kyllä vahvistus heti tilauspäivänä, että on postitettu, joten mahtoiko alitajuntani sitten osata siellä hississä laskea kymmenen päivän kuluneen, kun hoksasin juuri tänään tätä pakettia ajatella. :)


Nyt tuli siis se Nooan arkki -malli, josta täällä aiemmin mainitsin. Aika hienoa oli onnistua löytämään tämä, vaikkei tätä enää valmisteta! :) Hienoa oli myös huomata, että mulla taitaa olla kaapissa valmiina just tähän sopivaa kangastakin - onpa yllätys, että olen sattunut hamstraamaan just turkoosia/vedenvihreää kangasta vailla käsitystä, mihin sitä käyttäisin, eihän turkoosi ole kuin ehkä lempivärini. :D

Miehen logiikkaa: "Mitä sää aiot tuohon kirjoittaa?" "Ai miten niin kirjoittaa?" "Kun tuossa on nuo kirjaimet." "No mää laitan siihen ne aakkoset tietysti, Aasta Zetaan!" "Ei kun tässähän on vaan nuo kirjaimet mallina, että sää saat kirjoittaa siihen mitä haluat..."

Just. :) Taidan kirjoittaa siihen että "Isäntä on vähän hassu". ;)


Langanostolakko ei koske ristipistolankoja. :) Kuvausta varten järjestelin muuten nämä langat numerojärjestykseen... ;) Mikä oli täysin loogista sikäli, että siitä ne oli sitten näppärä puolata ja laittaa rasioihin - minähän säilytän DMC:n ristipistolankani muutenkin numerojärjestyksessä (en keksi, missä muussakaan järjestyksessä niitä voisi säilyttää). Ehdinkin just sopivasti laittaa nämä uudet tilaukset pahvipuolille ennen kuin taas lähdin illaksi töihin takaisin. :)

Minullahan on siis toki jo kaikki DMC:n yksiväriset langat, mutta nuo alarivin tokat ovat ns. täydennystä, lukuunottamatta tuota yhtä pinkkiä/roosaa, joka minulta vahingossa puuttui - olin sen mukamas tilannut, mutta sormi on nähtävästi vähän lipsahtanut tilausvaiheessa, koska viereistä numeroa minulle oli tupsahtanut aikoinaan tuplakappale. :) No, nyt on sekin puuttuva tokka saatu, ja DMC:n lankakokoelmani on täydellinen. Ja osaa väreistä on jo sen verran käytetty pistelyihin, että täydennystä alkoi niihin tarvita, plus tilasin joitakin sellaisia värejä lisää, mitä tiedän tarvitsevani lähiaikoina isojakin määriä. Ylärivissä on sitten DMC:n liukuvärjättyjä, niitä minulla ei ollut entuudestaan kuin muutamia värejä, mutta tilasin nyt sitten ne puuttuvat. Nämä on siis niitä pidemmällä liu'ulla värjättyjä, eli numerot 48-125; niitä lyhyemmällä liu'ulla olevia 4000-sarjan monivärisiä lankoja minulta vielä puuttuukin iso liuta, vaikka on niitäkin toki aika paljon kertynyt. :) Eräänlainen ilo näemmä tämäkin omistaa ristipistotarvikkeita joka lähtöön - ja oikeasti on tosi paljon helpompaa alkaa vaikka keskellä yötä pistelemään uutta työtä, kun tietää, että tarvikkeita taatusti löytyy ainakin ensihätään. :)

Huomasin muuten, että noissa ristipistolangoissakin näyttää olevan sävyeroja värjäyserien välillä - yksi harmaansävy oli ihan eri mitä vastaavan numeron lanka, jota minulla oli ennestään, ja tietysti just sitä harmaansävyä tarvitsisin mahdollisesti samaan työhön enemmänkin kuin yhdestä tokasta riittää... täytyy nyt miettiä, mitä tehdä sen kanssa. Ja siitä "valkoisista valkoisimmasta" B5200-sävystä tuli tänään sellainen tokka, joka oli vieläkin valkoisempi kuin se B5200, mitä minulla oli ennestään. Hassua. ;)

Voi olla, että isännän mielestä emäntä on vähän hassu, kun tällaisten kanssa jaksaa päätään vaivata. ;)

Sellainen Ameriikan paketti siis tällä kertaa, eipäs tuolta olekaan aikoihin tullut tilattua mitään, tulikohan viime vuonna tilattua kertaakaan?! :) (pitänee tarkistaa blogipostauksista ;) )

Hyvää loppuviikkoa! :)

12 kommenttia:

 1. Kävipä sinulla hyvä tuuri, kun onnistuit löytämään juuri tuon haluamasi mallin. Minusta isännän idea kirjoittaa joku oma miete tauluun on oikein hyvä. Niinhän siitä tulisi enemmän sinun oma. Ei nuo miehetkään näköjään aina ihan pöhköjä ole näissä käsityöasioissa :D

  VastaaPoista
 2. Niin, kun mulle tässä mallissa Se Juttu on nimenomaan tuo, että nuo aakkoset menee tuossa sateenkaaren muodossa A-Z. Se on ainoa syy, miksi minä tämän mallin halusin, koska se on minusta niin loistava idea. :) Ja aika monissa ristipistomalleissa kirjaillaan aakkoset jonnekin päin työtä, vaikkapa merkkaustauluissa.

  VastaaPoista
 3. onpas mukava että löysit etsimäsi:)
  mä tykkään myös noista sateenkaaren värisistä kirjaimista.. tuskin maltan odottaa millainen on valmiina;)

  VastaaPoista
 4. Kiva, että malli löytyi! Miulla ei oo paljoa noita ristipistolankoja, oon enemmän "ristipistopakkaus-ihminen". No, niistähän jää useesti ylimääräistä, joita voi käyttää pieniin töihin. Lisäksi löysin muuttaessamme tänne nykyiseen kotiin aarteen: ristipistolankoja, pahvipakkauksissa! Muutamissa väreissä.

  VastaaPoista
 5. Kiva pakkaus! Tuleeko se mahdollisesti lastenhuoneeseen?

  VastaaPoista
 6. Marjut: Heh, luulen, että siinä vaiheessa kun pääsen tätä pistelemään, niin meillä ei enää ole lastenhuonetta... ;) Nythän teen kuopukselle yhtä Nooan arkki -taulua, vähän pienempää kuin tämä. Ehkä tästä tulee sitten hänen lapselleen taulu. ;)

  VastaaPoista
 7. Hih, onhan se hyvä että on suunnitelmat jo vähän edemmäs tulevaisuuteen :-) Tuo on kiva malli, mutta koska olen itse pistellyt sen Wentzlerin Nooan arkin niin en varmaan muita lähde enää kovin helposti pistelemään.

  VastaaPoista
 8. On muuten tosi kaunis tuo malli. Ymmärrän hyvin, miksi olet sitä metsästänyt.

  VastaaPoista
 9. Muutaman langan olet saanut hankkia :D Mutta onhan se kieltämättä kätevää, kun tosiaan löytyy aina varastosta lankaa työhön kuin työhön. Minun pitäisi omat ristipistolangat vielä selvitellä jossakin vaiheessa järkevämmin, ovat nyt yhdessä lootassa kaikki hujan hajan.

  Malli on kyllä hauska, kiva että sen metsästyksen päätteeksi onnistuit löytämään. Isäntien kommentit on ylipäätään välillä käsitöitä koskien aika hauskoja :P

  VastaaPoista
 10. Kivoja yksityiskohtia tulevassa työssäsi.

  VastaaPoista
 11. Minä vaan olen niin hassu, että tykkään noista pienistä pyöreistä, joita olet hassutellut. Tykkään minä isommistakin. Lienee tuolla murkissa jokunenkin keskeneräinen pistely, jos ei muuta puutu, niin ne viimeistelypistot.
  Mukava se on katsella kun joku toinen saa valmiiksi.

  VastaaPoista
 12. Nam, nuo kirjontalangat ovat sitten aina herkullisen värisiä!

  Heh, voishan siihen Nooan arkkiin tosiaan jotain kirjoitellakin, jotain repäsevää vaikka :D.

  Sulla on hassutukset hyvällä mallilla - olit viisas, kun teet kohtuullisen kokoisia.

  Ja tosi ihanat nuo viimeisimmän postauksen "merenrannalliset" sukat. Väristä tulee oikeesti mieleen hellepäivä palmurannoilla...

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)