Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

keskiviikkona, tammikuuta 05, 2011

Hassuttelua osa 4

Edittiä tuolla välissä.

Tänään (= eilen; nämä pistelyt venyvät näemmä aina seuraavalle vuorokaudelle, kun ei malta neulaa laskea käsistään) oli vuorossa taas lumiukkoaiheinen malli:Tässäkin olisi ollut oiva tilaisuus aloittaa sillä jo tutuksi tulleella valkoisella langalla, sillä sitä väriä tässä(kin) mallissa on tarjolla yllin kyllin. Päätin kuitenkin ensiksi tehdä tähän vähän enemmän väriä, ja onhan niitä isoja valkoisia alueita sitten paljon kivempi pistellä, kun on jotain rajoja vedettynä, ei tarvitse ihan joka pistoa laskea. Sain kyllä niitä valkoisiakin pistoja tähän aika tavalla tehtyä, mutten ihan kaikkia, eli se väri jäi tästä vielä kesken ja vielä muutamia muita värejä on vallan aloittamatta.

Aihe ei ole mikään lempparini (en tykkää jouluaiheista enkä varsinkaan tontuista tai pukeista, siis en muussakaan yhteydessä kuin ristipistoissa), mutta kun tämä pakkaus on tullut aikoinaan hankittua ja vielä viimeistelytarpeetkin eli kehykset näihin kaikkiin, niin olen päättänyt tämän joka tapauksessa pistellä. Silloin joskus pakkausta hankkiessani minulla oli näille jokin ajatus, mutta olen myöhemmin muuttanut mieltäni, joten näille ei ole vielä olemassa mitään sijoituspaikkaa. Edit: Niin se ajatus oli antaa näitä joululahjaksi, mutta olen sen jälkeen lopettanut lahjojen ja korttien antamisen ja kotini koristelemisen, niin siksi ei ole sijoituspaikkaa. (kommenteissa oli tämä idea, siksi lisään editin tästä) Tässä olenkin pohtinut näinä päivinä, että taidan olla tällainen ihmeellinen otus, joka haluaa ensin tehdä "pois alta" kaikki tyhmät käsityöt eli virheostos-ristipistopakkaukset, ei-toivotut lehtien kylkiäiset, rumat langat jne., jotta voi sitten paremmalla omalla tunnolla tehdä loppuelämänsä ajan jotain kivempaa. ;) Siksi ne kaikkein mieluisimmat käsityöprojektit aina lykkääntyvätkin monella vuodella, kun teen ensin jotain vähemmän kivaa, jolla ansaitsen sen mukavamman jutun. Tai jos päätän uudenvuodenlupauksena opetella uuden käsityötekniikan, niin opettelen sen heti vuoden ensimmäisenä päivänä, että saa sitten loppuvuoden tehdä mitä haluaa. :) Niin tai että pitää kuluttaa kaikki entiset langat pois, ennen kuin saa ostaa jotain uutta. Ja niin poispäin. Mutta toisaalta tykkään kyllä tästä systeemistäni, tuleepahan välillä tehtyä sellaistakin, mikä ei välttämättä ole omalla mukavuusalueella, ja siinähän saattaa vaikka vahingossa oppia jotain uuttakin, ehkä jopa jotain uutta itsestään! :) Sitä paitsi, miten voin tietää mistä en tykkää ja mistä tykkään, jos en ole koskaan kokeillut sitä mistä en tykkää? ;)

Näissä kahdessatoista talvisessa/jouluisessa pikkutyössä tykkään kyllä noista väreistä ja tyylistä; jälkipistot ja solmupistotkin on ihania (oikeesti! :) ) ja murto-osapistoihinkin alkaa tottua, hoksasin viimein, miten ne kannattaa tehdä eli kummalla värillä se päällimmäinen pisto tehdään (eka koristeessa en vielä hoksannut, mutta tuskin se niin suuresti haittaa). Näiden pistelemisessä on siis omanlaisensa viehätys, jopa valkoisten pistojen pistelemisessä valkoiselle kankaalle. ;) Ai niin, nekin kannattaa tietysti tehdä ensimmäisenä, jotta ne on sitten pois alta. :D

Mutta nyt täytyy mennä hoitamaan taas tuo nukkuminen pois alta, niin voi hyvällä omallatunnolla (ja virkeänä) taas huomenna pistellä ja neuloa! :) Toivottavasti pian olisi näytettävänä täällä vuoden ensimmäinen käsityökin... Ai niin ja huomenillalla (siis tänään keskiviikkona) tänne blogiin pompsahtaa tosi myöhään jotain tosi jänskää. ;) Viidennen hassuttelupäivän pistojen lisäksi siis. Pysykäähän kuulolla! :)

(ps. nämä ristipistot käyvät kyllä meditaatiosta, kun tulee ajateltua kaikenlaisia syntyjä syviä pistelyn aikana; siksi tännekin näemmä pompsahtelee näitä meditoinnin tuotoksia... :) )

11 kommenttia:

 1. Nyt jännittää... :)
  Harmi kun minua aina illalla nukuttaa niin aikaisin !
  Mutta herään aamulla ajoissa tutkimaan blogiasi :)

  VastaaPoista
 2. Jänniä uutisia, kiva :)

  On noissa pikkutöissäkin kyllä tekemistä! Tulee mieleen semmoinen enkelikuusenkoristepakkaus, jonka ostin syksyllä 2009 Margarethalta. Ajattelin tehdä niitä joululahjoiksi, mutta sitten kun ne tulivat, niin olivatkin mieleeni liian isoja, tosi paljon värivaihtoalueita, kankeasti pisteltävää plastic canvasia ja paljon valkoista tai hyvin vaalean sinistä. Aloitin ekan enkelin sinnillä ja otin sen ihan synnärillekin mukaan, mutta siellä (tai sen jälkeenkään) en ole pistoakaan tehnyt.

  VastaaPoista
 3. :) hauskaa pohdintaa. Vinks: Ehkä joskus voi tehdä sitä kivaakin ihan vaan omaksi iloksi, niin sitten taas jaksaa kaikkea muutakin. Ja ainahan noita tonttuja voi (vajaan vuoden pästä) lahjoittaa eteenpäin. Käsin tehdyt jouluahjat on arvostettuja!

  VastaaPoista
 4. Tosi kivoja nämä sinun pikkutyösi ovat olleet. Ideana sinulle, että laitapa niitä ensi joulun alla pikkujoulupaketteihin, joku muu saattaa tykätä pukkikoristeista yli kaiken!

  VastaaPoista
 5. Edellä tulikin hyviä ehdotuksia pukkien yms. käytöstä. Minusta työsi ovat kyllä tosi ihania:)

  VastaaPoista
 6. Jos sinä olet ihmeellinen otus, niin samassa veneessä ollaan - mulla on ihan sama taipumus työstää ensin kaikki ei-mieluisat pois alta, että "sitten joskus" voi tehdä niistä ihanistakin jotain (jos raaskii!). Nyt olen ihan yrittänyt aktiivisesti neuloa myös niitä parempia lankoja välillä, ihan muistin virkistämiseksi ;-).

  VastaaPoista
 7. Minäkin koetan tehdä ne ikävimmät osuudet/värit eka ja jos menee hermot niin sitten hyppään johonkin kivaan kohtaan. :D Oon kans huomannu että ristipistoja tehdessä pää tekee paljon työtä ja ajatus juoksee. Harmi vaan kun minun reikäsestä seulasta ne kuningasideat sitten myös karkaa ja unohtuu. :D

  VastaaPoista
 8. Kiitos vinkeistä - alunperin siis oli tarkoituskin antaa näitä lahjoiksi, mutta päätin sitten lopettaa kokonaan lahjojen antamisen, korttien lähettämisen ja kotini koristelemisen, niin siksi näille ei ole paikkaa.

  VastaaPoista
 9. Minäkin tein tässä uudenvuoden alussa semmoista käsityötä, mitä en ennen ole tehnyt eli Karjalan kirjontaa. Meni opetteluksi, mutta sain vaan tehtyä. Täytyy huomenna blogata siitä.

  VastaaPoista
 10. Juu, näin me ihmiset olemme erilaisia: minä kun justiin syön ne rusinat pullasta ja jätän vaikka pullan sitten syömättä (näin vertauskuvallisesti, siis :).)

  Minä päätin kyllä iloitella ihan täysillä ja vaihtaa tyyliä reippaasti joka Hassutus-päivä, mihin sattuu kulloinkin tuuli kuljettamaan :D.
  No, minähän olen muutenkin tämmöinen, että minulle päämäärä ei ole likimainkaan niin tärkeä kuin liike ;).

  VastaaPoista
 11. Tuolla sinun tyylilläsi tehdä ensin ikävät tulevat nekin tehtyä. Yleensähän ikävät työt jäävät roikkumaan kivempien (ja monesti ei-niin-välttämättömien) tekemisen ajaksi. Osaisipa itsekin tuon.

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)