Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

sunnuntaina, tammikuuta 02, 2011

Hassuttelua osa 2 (ja jälleen vähän neulomistakin)

Hassuttelupäivä numero kaksi jäi pistojen osalta aika niukaksi. Tänään nimittäin neulotutti enemmän kuin pistelytytti. Mutta tärkeintähän on vain aloittaa yksi ristipistotyö päivässä, ja aloitushan on jo yksikin pisto. :) No, vähän enemmän sentään sain aikaan:


Tämän työn sentään sain aloittaa punaisilla pistoilla, kun ne osuivat tuohon kankaan keskelle, mutta tässäkin on taas suurin osa valkoisella langalla valkoiselle pohjalle, eli eivät näy kovin hyvin kuvassa. Oikeassa reunassa on joka tapauksessa aika iso läntti valkoisia pistoja valmiina, uskokaa pois vaikkette näkisikään! :) Lisää valkoisia pistoja on luvassa lähipäivinäkin, sillä kaksi seuraavaa mallia on lumiukkoja - valkoiselle pohjalle tietysti. ;)

Tämä on siis samaa Janlynnin "Holiday Favorites" -sarjaa kuin eilinenkin, eilen aloittelin nallea ja kissaa, tänään puolestaan nallea ja koiraa. Tässä tämänpäiväisessä näyttäisi olevan hieman vähemmän niitä murto-osapistoja, eikä jälkipistotkaan mene ihan ristiin rastiin, joten aivan kaikkia pistoja ei tarvitse arvuutella, että millähän värillä ne mahtaisi tulla. Vaikka kun alkuun pääsee, niin kyllä se sitten lähtee sujumaan omalla painollaan. :)

Pahoittelen, etten eilen hoksannut laittaa kuvaa siitä, millainen tästä on tulossa valmiina! Olen toki edellisessä postauksessa näyttänyt pakkauksen kuvan, mutta sitähän pitäisi klikata suuremmaksi, eikä silloinkaan kovin hyvin saa selvää, koska pakkauksen kannessa on pikkukuvat kaikista kahdestatoista mallista, mitä pakkaus sisältää. Mutta tässäpä nyt sitten vähän lähikuvaa, mitä työn alla on:


Eilen aloitettu nalle ja kissa on siis tuossa keskellä, tämänpäiväinen nalle ja koira vasemmalla ja huomenna aloittelen tuota oikealla olevaa lumiukkoa. Tästä voi siis verrata, miten paljon tai vähän olen aloituspäivinäni edistynyt ja mitä olisi vielä jäljellä. :)

Tänään tosiaan mieli veti enemmän neulomisen kuin pistelyn pariin, ja suuntasin jopa neuletapaamiseenkin, vaikka vointi on ollut tänään vähän kehnonlainen. No, neuletapaamisessa kohtasin ainoastaan kupillisen kitkeränmakuista Citrus seikkailua, ja sen tyhjennettyäni ja muutaman kerroksen kantapäätä neulottuani läksin kotiin. Jos ei kahdessakymmenessä minuutissa tule tapaamiseen ihmisseuraa, niin tämä rouva ei pidempään odottele (joskus olen meinannut lähteä jo minuutin yli, jos olen istunut yksikseni tapaamisessa silloin kun kello lyö tasan... ;) ). Kotona olikin sitten vastassa paljon parempaa neulomisseuraa (ainakin parempaa kuin se Citrus seikkailu):


"Äiti, saanko mää kuitua sun kans?" "Tarkoitatko kutoa?" "Joo." :)


Aikamoinen kaveri, kun aloittaa "kuitumisen" opettelun kantapäästä nurjilla silmukoilla ja magic loopilla. :D

Magic loopista puheenollen, kommenteissa mainittiin, miten pyöröpuikoilla on niin kätevä kutoa hihat ja etukappaleet yhtä aikaa. Siis minähän olen tehnyt niin iät ja ajat - en muista, että olisin koskaan tehnyt neuletakin etukappaleita eriaikaisesti! Parissa ensimmäisessä puserossani joskus yläasteikäisenä tein hihat varmaankin erikseen, mutta lukioiästä saakka olen aina tehnyt hihat yhtä aikaa. Mutta ei kait sillä ole mitään tekemistä magic loopin kanssa, sillä minä olen kutonut hihoja ja etukappaleita yhtä aikaa myös ihan pitkillä puikoilla, ei vaadi siis välttämättä pyöröpuikkoja. Ei siis todellakaan mikään uusi juttu minulle. :) Teen monesti sukatkin yhtä aikaa, mutten pyöröpuikoilla vaan kaksilla sukkapuikoilla. Ainakin silloin, jos on epävarmuutta langan riittävyydestä, tai jos teen jämälankasukkia ja haluan käyttää vaikkapa tietyn langan loppuun sukkien raidoissa. Minusta on ihan ok vaihdella välillä sukankutimesta toiseen, ja kyllä laukussa kulkee kahdetkin sukkapuikot ihan näppärästi. :)

Mutta nämähän on ihan makukysymyksiä, mistä kukanenkin tykkää, pääasiahan on, että jälkeä syntyy ja siitä tekemisestään nauttii! Välillä on ihan kiva kokeilla jotain uutta, mutta usein totean, että vanhassa vara parempi ja palaan siihen mihin olen pienestä saakka tottunut. Joskus taas on pakko myöntää, että se äidin opettama tapa on ihan syvältä, vaikka aika pitkälti neulon edelleen samalla tavalla kuin äitini, kun kädet ovat tiettyyn tapaan automatisoituneet. Neulominen on minulle kuitenkin sellainen juttu, etten halua neuloessani (eli kutoessani, käytän näemmä kahta termiä tässä tekstissäni sujuvasti päällekkäin ;) ) ajatella yhtään sitä mitä olen tekemässä, vaan mieluummin keskityn johonkin muuhun, vaikkapa lukemiseen, ja kädet saavat omia aikojaan tehdä sitä mitä työn alla sattuu olemaan. Sitten vain yhtäkkiä huomaan, että jaa tulipa taas tuommoinen valmiiksi. :) Siksi mieluummin pääasiassa teen totutulla tavalla, enkä tämän vuoksi myöskään usko, että magic loopista (tai mistään muustakaan uudesta asiasta) tulisi "minun juttuni", mutta haluan kuitenkin kokeilla, että tiedän mistä on kyse. Noita Bambumetsä-sukkia neuloessanikin ajattelin tänään, että vaikka malli on aivan ihana ja olen niiden neulomisesta pitkään haaveillut, niin joudun kuitenkin kaaviota seuraamaan ihan joka kerroksella ainakin varressa, ja se on just sellainen juttu, mitä en neuloessa halua tehdä, kun eihän se sitten tapahdu automaattiasetuksilla. ;) Ristipistot on ihan eri juttu, niitä varten varaan ihan erillisen ajan, jolloin samalla korkeintaan kuuntelen jotain (eli en todellakaan lue, jos ei sitten ole kyse jostain tosi helposta pistelytyöstä), ja siinä on tarkoituskin seurata koko ajan kaaviota pikkutarkasti. Neulominen ilman aivotoiminnan häivääkään on vähän niin kuin vastapainoa ristipistoille. :) Mutta tämä on vain minun mieltymykseni, joku toinen taas saattaa kaivata neuloessaan ihan eri tavalla haasteita - onneksi maailma on malleja ja tekniikoita pullollaan, niin että kaikille varmasti löytyy jotain. :)

Mutta nyt on mentävä nukkumaan, sillä huomenaamulla palataan arkikuvioihin, tai itse palaan vasta viikon kuluttua, mutta todennäköisesti alan huomenna valmistella kevätlukukautta. Koitan kuitenkin välillä tehdä käsitöitäkin, kuten aina. :) Hyvää uutta viikkoa!

16 kommenttia:

 1. Kivan näköisiä pistelytöitä.
  Minä menen tänään neuletapaamiseen , toivottavasti on muitakin tulossa !

  VastaaPoista
 2. Harmi, ettei neuletapaamiseen tullut muita. Itekin oon pari kertaa mennyt turhaan paikalle, kun ketään muita ei ole tullutkaan.

  Ei oo muuten munkaan juttu tuo magic loop, vaikka monet sitä niin kovasti kehuvatkin.

  VastaaPoista
 3. Kiitokset kivoista mekkokommenteista! Nuo ilotulitteen "korvaavat" nimitykset saivat minut oikein hyvälle tuulelle...

  Ilotulitteiden paukkeesta vielä. Asumme joitain kilometrejä kaupungin keskustasta mukavalla rauhallisella omakotialueella. Tonttimme vieressä on tyhjä tontti, joka on tarkoitettu vieraspysäköintiin. Alue tuntuu houkuttelevan kaikkia lähiseudulla asuvia raketteineen. Kaiken huippu on yksi mies, jonka työpaikala myydään ilotulitteita, hän ostaa varmaan kaikki loput itselleen. Illan aikana hän saapuu paikalle noin 3 - 4 kertaa ja aina on mukana pulkallinen paukkuja. Ensimmäisessä erässä on perhe vielä mukana, toisessa ehkä nuorempi tytär, mutta loput paukut hän yleensä paukuttelee yksin... Samaan aikaan minulla meinaa mennä ihan hermot. Jos minulla olisi taipumusta paniikkikohtauksiin, saisin sellaisen varmasti uutena vuonna!

  VastaaPoista
 4. Kivaa pohdiskelua kutomisesta/neulomisesta, Minulle on automatisoiitunut monta asiaa vuosikymmneten aikana ja on vaikea opetella uutta. Tai asiat tuntuvat niin kankeilta ja hitailta. Sukkia on syntynyt paljon juuri sen takia, että ei pahemmin tarvi tuijotella neuletta ja voi tehdä muuta.

  VastaaPoista
 5. Hauskoja pistelyitä valmistumassa :) Mie en kyllä pysty lukemaan ja neulomaan samanaikaisesti, neuloessa on kyllä lähes aina telkkari auki tai leffa pyörimässä... Onnea alkaneelle vuodelle!

  VastaaPoista
 6. Mielnkiintoisia pohdintoja; en ole vielä kokeillut magic loopia, mutta sukkia ja hihoja olen kyllä neulonut yhtäaikaa, jos vain on ollut puikkoja tarpeeksi saatavilla.

  VastaaPoista
 7. Kyllä noista ristipistokoristeistaksi tulee upeat! Ihana on sinun pieni neulekaverisikin,oi niin suloinen poika! Mä jo monisanaisesti vastasin siihen hyytelökysymykseen blogissani,mutta voin tässä lyhyesti kertoa,että mainiosti voi tehdä ilman mitään pohjaakin.

  VastaaPoista
 8. Hyvältä näyttää tämänkin päivän satsi :)

  VastaaPoista
 9. Hyvin on sinunkin hassutuksesi alkanut :) Meillä taasen se menee niin, että kun otan puikot käteen niin nuorempi neiti, kohta kaksi vee, tulee jalka pystyssä mun luo, että pitäisi päästä sovittamaan!

  VastaaPoista
 10. Kivoja ristopistoaloituksia sinulla.

  VastaaPoista
 11. ristipistomallisi ovat todella söpöjä, yhtälailla kuin sinun neuleapulaisesi. Lykkyä tykö

  VastaaPoista
 12. Nuorena on vitsa väännettävä :).

  Ja juu, aloitus on aloitus, pienikin. Nuo koristeet ovat hauska kokonaisuus kyllä. Teillähän ei muita joulukoristeita sitten tarvitakaan kuin noita pistelemiäsi, kun justiin sen adventtikalenterinkin teit.

  VastaaPoista
 13. Jos näin on, mitä kirjoitit, niin sittenhän sinä olet ihan älyttömän motivoitunut tähän touhuun :D.

  Olen kyllä "tonttuilusta" kanssasi aika pitkälle samaa mieltä. Tosin semmoiset vanhanaikaiset suomalaiskansalliset kotitontut vetoavat minuun kyllä, kun tuovat lapsuuden mieleen (niitä oli kotona hyllyn päällä jouluna, ja joululiinoissa oli semmoisten kuvia.)
  Jostain käsittämättömästä (!) syystä tänä jouluna olen ruvennut tykkäämään lumiukon kuvista, ja sitten noista epäsuomalaisista kardinaalilinnuista. (Mistähän minä nuo jälkimmäisetkin oikein keksin...)
  Sen sijaan olen suorastaan huolestunut siitä, että enkelit eivät enää oikein "kolahda", siis kuvina, muuten kyllä :).

  VastaaPoista
 14. Love your little knitter. And your stitching is great also. Good luck with your 15

  VastaaPoista
 15. No onpas kenkkua kun ei ketään tullut seuraksi tapaamiseen!:( Ehkäpä moni vielä lomailee .Onhan siellä välillä porukkaa kivastikin ollut.Leppoisaa käsityvuotta sullekin.

  VastaaPoista
 16. Nuorena se on vitsa väännettävä! ;) Eihän sitä tiedä, millaisen kipinän poikasi saa sinulta. Saadaan ehkkäpä suomalainen "Kaffe Fassett"!

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)