Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

keskiviikkona, joulukuuta 29, 2010

Vuoden viimeinen käsityö

Kiitokset kommenteistanne ja erityisesti uuden blogipohjan kehuista! :) Jännä juttu, että moni mainitsi pohjan olevan keväinen - itse nimittäin ajattelin koko ajan lempivuodenaikaani syksyä tätä blogipohjaa luodessani. Nuo kuvatkin tuossa bloginimen alla ovat kaikki syksyisiä, kuten myös tämä värimaailma. Halusin tällä kertaa tehdä vähän hillitymmän värimaailman edellisten kirkkaitten pohjien jälkeen, mutta onhan tämä kieltämättä toki pirteä, enhän minä varmaan synkkää pohjaa osaisi tehdäkään. ;)

Ihan eri värimaailmaa on sitten tämän vuoden viimeinen valmistunut käsityö. Vaikkakin näissä kuvissa minun pääni takaa kurkkii vähän myös syksyisiä juttuja, jos oikein tarkasti katsotte; kuvien taustana toimivaan oveen on meillä kiinnitettynä "ikuinen syksy", eli poikien syksyisiä taideteoksia, jotka melkein onnistuivat jäämään minun selkäni taakse, mutta pään takaa tosiaan pari punaista lehteä pilkottaa. :)

Palmikkotunika
Tehty ajalla: 7.-29.12.2010
Malli: Novita Syksy 2009 nro 37
Suunnittelija: Arja Viitala
Lanka: Novita 7 veljestä turkoosi (329)
Langankulutus: 627 g
Puikot: 4 mm
Koko: M
Muuta: Ihan ok. 

Tämä oli todellinen "samalla kun" -neule; enpä tainnut montaa silmukkaa neuloa ilman, että olisin tehnyt samanaikaisesti jotain muuta, ja vieläpä niin, että se jotain muuta oli se ensisijainen tekeminen ja neule vain "samalla" tehtävä toissijainen juttu. ;) Olen neulonut tätä bussissa, lääkärin odotushuoneessa ja tietokoneen ääressä pääasiassa; neuletapaaminen voidaan tietysti laskea sellaiseksi neulomishetkeksi, jossa neulominen on ensisijainen juttu, neuletapaamisessa tein takakappaleen yläosan melkein kokonaisuudessaan. Mutta tosiaan ainoastaan saumojen ompelut tein niin, etten tehnyt samaan aikaan mitään muuta. Tuleepahan valmista näemmä näinkin. :)

Tänä vuonna en aio enää aloittaa uusia käsitöitä, eli ensi vuonna aloitetaan neulomiset taas puhtaalta pöydältä. Loppuvuoden aion keskittyä ainoaan keskeneräiseen käsityöni, joka on ristipistotyö, se siirtyy vielä ensi vuoden puolellekin, eli sitä en aio tässä kahdessa päivässä rykäistä valmiiksi. ;)

Tämän vuoden puolella luvassa vielä monenmoista loppuraportointia, niitä on tulossa tänne seuraavien päivien aikana ajastuksella tiuhaan tahtiin, ja luultavimmin koitan johonkin väliin näpsytellä tänne juttuja livenäkin. Näkemisiin ja kuulemisiin - tai siis kirjoittelemisiin ja lukemisiin! :)

18 kommenttia:

 1. Aivan ihana on blogipohja ja kaunis on tunika.

  Minä aloitin vielä tänään yhden työn. Sitä työtä olin tehnyt pari vuotta sitten, mutta huonolla käsialalla enkä muistanut miten olin sitä tehnytkään, joten purin ja aloitin alusta. Katsotaan saanko sen nyt valmiiksi, vai joudunko taas purkamaan. Inhoan meinaan siihen tulevia nyppyjä!!

  VastaaPoista
 2. Onpas kiva tunika ja sinä itse niin nättinä:)

  VastaaPoista
 3. Minäkin olen ajatellut tehdä tuon saman tunikan. Se on tosi nätti!

  VastaaPoista
 4. Kaunis tunika!Ja kyllä mullekkin tuli tuosta uudesta pohjasta ensin syksy mieleen,ihanan iloisen näköinen pohja :)

  VastaaPoista
 5. Sopii sinulle hyvin, ihana väri :)

  VastaaPoista
 6. Tunika on tosi nätti ja kivan värinen. Blogi myös oikein pirteä ja syksyinen.

  VastaaPoista
 7. Kivan näköinen tunika ja piristävä väri

  VastaaPoista
 8. Minäkin haluaisin neuloa tuollaisen upean tunikan, ja turkoosi väri on kyllä kaunis. Tykkään myös uudesta blogipohjastasi.

  VastaaPoista
 9. Ihana uusi ilme blogissasi ;)

  Tunika on hieno, minunkin todo-listalla ;)

  VastaaPoista
 10. Ihanan raikas väri blogi-pohjassasi ja kauniit gerberat valokuvassa!

  VastaaPoista
 11. Kiva nähdä välillä, minkänäköisen ihmisen juttuja oikein lueskelee :)
  Lääkärien vastaanotolla ehtiikin neuloa tosi paljon odotellessaan, minäkin sen olen todennut viimeaikoina. Ihme, kun ei siellä koskaan näe muita neulojia, mutta eiköhän sekin ala yleistyä, kun me näytetään mallia :)

  VastaaPoista
 12. Tunikasta tuli tosi kivan näköinen!

  VastaaPoista
 13. Kaunis tunika! Ja poikasi tekemä joululahja sinulle on tosi hieno, taitaa käsillä tekemisen into kulkea suvussa :)

  VastaaPoista
 14. Kiva turkoosi tunika. Jotenkin minä olen mielistynyt tuohon turkoosiin.

  VastaaPoista
 15. Kaunis pirteä ja syksyinen blogipohja! Tunikastakin tykkään kovasti, voisi olla hieno valkoisena. ;) Tuosta turkoosista miula on pipo, mut harmi, et tuli hieman liian syvä -ei pysy korvilla.. Muuten tykkään tosi paljon. Menipäs minä-puheiksi. Siun juttujasi on kiva lukea. Kiitos tästä vuodesta ja käsityörikasta ensi vuottakin!

  VastaaPoista
 16. Kaunis, piristävän värinen tunika! Kuten tämä uusi pohjasikin! Hyvää ja käsityörikasta uutta vuotta!

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)