Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

keskiviikkona, joulukuuta 22, 2010

Se toinen keskeneräinen

Nythän olen niin onnellisessa asemassa, että minulla on enää kaksi keskeneräistä ristipistotyötä, molemmat vähän tällaisia pidempiaikaisia projekteja. Tarkoituksenani on tehdä nyt loppuvuonna näitä mahdollisimman pitkälle, jotta voin tammikuussa aloittaa hyvällä mielellä Ristipistohassutuksen, jonka myötä niitä keskeneräisiä on sitten vähän useampi. ;) Kun siis viime viikolla pistelin sitä Vervacon patsasta, niin tällä viikolla otin esiin sen toisen keskeneräisen.

Tätä ristipistoa kohtaan minulla on vähän ristiriitaiset odotukset. Tämähän on tehty esikoisen 1-vuotisvalokuvasta ristipisto-ohjelman avulla. Mutta se ohjelma taitaa olla ihan fiasko, toisaalta ei voi kovin paljon odottaa netistä ladatulta ilmaisohjelmalta... Koska näyttää siltä, että ne lankanumerot, mitkä kone antaa mallia tulostettaessa, ovat jostain ihan hatusta vedettyjä, osan olen joutunut tähän vaihtamaankin.


Tässä ristipisto-ohjelmasta kaapatussa kuvassa tulos näyttää ihan kivalta, siis tietokoneen ruudulla. Mutta kun pistelen niillä väreillä, mitä ohjelma suosittelee, tulos on tällainen:Siksi siis tämäkin työ on lojunut taas pari vuotta kaapissa koskemattomana. Toisaalta haluan uskoa, että tästä tulee vielä hyvä, toisaalta taas pelkään, että lopputulos on katastrofi. Ainoa tapa ottaa asiasta selvää on pistellä työ loppuun ja katsoa mitä siitä tulee. :)
Siispä istuin eilen ainakin 9 tuntia pistelemässä - en toki yhtäjaksoisesti vaan osan aamupäivästä, osan illasta. Tänään ajattelin jatkaa. Eipähän tarvitse sitten enää kauaa miettiä, mitä tästä tulee vai tuleeko mitään. :) Onhan tuo väritys ihan erilainen mitä ohjelman kuvasta voisi päätellä, mutta ei välttämättä huono. Tai sitten se on tosi huono. ;)

Tuo ilmaisohjelma on kyllä muuten hyvä silloin, kun siihen käsin syöttää pistot, ja käytän sitä usein sellaisissa ristipistotöissä, missä koitan sommitella yhteen esimerkiksi kahta eri mallia, tai jos haluan pistellä jonkun peilikuvana, niin kääntäminen käy näppärästi ohjelman avulla. Mutta valokuvista se ei oikein hyvin osaa malleja tehdä. Kuopuksen 1-vuotiskuvastakin olen tehnyt ohjelman avulla ristipistomallin, ja eilen kun ihan huvikseni katsoin niitä ohjelman suosittelemia lankoja, niin se tarjoaa mustavalkomalliin mm. violettia, pinkkiä ja vihreää. :D Tästä esikoisen kuvastakin tosiaan aikoinaan vaihdoin pari vihreää sävyä enemmän harmahtavaan ja rusehtavaan.

Mutta katsotaan nyt, mitä tästä syntyy, lähden jatkamaan pistelyä! :) Ihanan lumista, kirpeää pakkaspäivää ja talvipäivänseisausta kaikille!

6 kommenttia:

 1. mulla kans ristipisto ohjelma jolla olen noita kasvoja tehnyt, ja kun mustavalkoisen kuvan otan ulos antaa se 9 sävyllä symboolikuvan eri harmain sävyin, Seepia kuvankin antaa n.10 sävyllä, mutta värikuvan ku ottaa niin sen 100-200 eri sävyä =/ uskoisin että tuosta tulee lopuksi ihan kiva :)

  VastaaPoista
 2. Varmaan siitä tulee tosi hyvä:)

  VastaaPoista
 3. Hyvää talvipäivänseisausta ja mukavaa joulunaikaa sinulle!

  VastaaPoista
 4. Kuvassa näyttää ihan söpöltä.
  Leppoisia joulunpyhiä sinulle ja perheellesi.

  VastaaPoista
 5. Hyvää Joulunaikaa Teidän perhelle!<3

  VastaaPoista
 6. Jännä juttu, jotenkin sinervä tuo langoitus, vaikkei kuva sitä ole... Mutta lopputuloksestahan vasta sen näkee, ja eiköhän hyvä tule. Ainakin varjostukset tuntuisivat olevan kohdallaan. Varsin työlään oloinen pisteltävä on kyllä tämäkin, joten työniloa, ei voi muuta sanoa :).

  Rauhallista joulua ja onnea alkavalle vuodelle, teidän väelle!

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)