Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

lauantaina, joulukuuta 18, 2010

Lauantai-iltaa

Blogipäivitykseen ei tahdo olla aivan joka päivä aihetta, kun ei käsityöt kovin paljon edisty. Ja kun tietokoneelle istun, niin tulee ennemminkin pelattua kuin bloggailtua. :) Suurin aikaansaannokseni viime päivinä taitaakin olla sijoitukset Aivojumpan top-listoille. ;) Mies kyllä jo tänään ihmetteli, että miten jaksan istua tuntikausia putkeen ihan vain pelaamassa. Joten päätin sitten tehdä jotain hyödyllistä ja makasin seuraavat tunnit putkeen sohvalla pistelemässä. :D Mukavaa vaihtelua välillä hieroa älynystyröitä pelaamalla ja sitten jumpata käsiä neulan tai puikkojen kanssa. :) Olen toki välillä lukenut tai tehnyt siluettiristikoitakin. ;) Kun on koko vuosi ollut yhtä tohinaa ja touhua, niin näin loppuvuodesta on kiva vaan olla tekemättä yhtään mitään, etenkin kun ei ole nyt ollut viime aikoina eikä lähiviikkoina ole tiedossakaan mitään tavallisuudesta poikkeavaa tai mitään erityisempiä velvollisuuksia tai askareita - kunhan perheellä on joka päivä jotain syötävää ja puhdasta yllä, niin voi hyvällä mielellä vaikka sitten vain pelata ja olla möllöttää. :) Nauttia talvesta ja pimeydestä - tämä hurmaava kaamosaika on niin lyhyt, että siitä täytyykin ottaa nyt kaikki ilo irti! Ulkona tuntuu kuin kulkisi jossain unessa tai sadussa, kun on päivälläkin ihan hämärää ja ympärillä vain valkoista, pakkanen kipristää poskipäitä - ihanaa ja kaunista! :)

Toisaalta olisi hauskaa herätä huomenaamulla ja huomata, että kalenterista on kadonnut seuraavat kaksi viikkoa yhdessä yössä ja olisi uuden vuoden ensimmäinen aamu. :) Saisi aloittaa uusia pistelyitä Ristipistohassutukseen! :D Vaikka onhan ihan kiva, kun voi tässä välissä tehdä eteenpäin keskeneräisiä, on sitten parempi omatunto aloittaa taas uusia. ;) Ja ihan kiva olisi saada vielä tuo tekeillä oleva neulekin valmiiksi ennen vuodenvaihdetta. Ihanaa kuitenkin tehdä käsitöitä ilman mitään aikatauluja - tai niinhän olen kyllä tehnyt koko vuoden, kun olen pääasiassa neulonut itselleni, mutta joskus on kiva asettaa jotain päämääriä, vaikkapa että saisi valmiiksi neuleen ennen vuodenvaihdetta, koska on taasen kiva sitten aloittaa puhtaalta pöydältä. Ja onhan valmiiksi saaminen käsitöissä se kaikkein ihanin hetki! :)


Tässäpä sitten vähän todisteita siitä päivän ainoasta hyödyllisestä askareesta (jos ei lasketa lukuun lihamureketta ja kahta pyykkikoneellista). ;) Pistelytaukoa ehti olla tässä pari päivää (se aika meni totaalisesti pelatessa), joten edistys edelliseen postaukseen nähden on tapahtunut tämän päivän aikana. Päätin tehdä valmiiksi kaikki vaaleanpunaiset alueet, ja tuntuu ihan hämmentävältä, että tässä työssä on nyt kaksi sävyä ihan valmiina! Kolmas vaaleanpunainen esiintyy vielä toisaalla työssä, teen sen alueen viimeisenä, koska se on minusta tämän työn ihanin kohta, ja haluan sen pistellä viimeiseksi.

On kyllä hauskaa pistellä tätä sen pikkuruisen yhden yli -enkelipistelyn jälkeen. Kun enkeliä pistelin yhden yli 32 countille (vai oliko se 30 count?), niin tätä pistelen kahden yli 25 countille, eli on pistoissa aikamoinen kokoero. :) Ja tietysti tämä on muutenkin ihan eri tyyppinen, kun tässä on 24 värisävyä. Tykkään tehdä niin, että pistelen aina yhdellä värillä langanmitallisen verran, sitten vaihdan kokonaan toiseen väriin, eli en jatkakaan välttämättä siitä, mihin edellisellä langalla jäin. Tai nyt kun tein nuo vaaleanpunaiset alueet, niin silloin pistelin niin kauan, että se sävy oli tehty valmiiksi, koska pistoja ei puuttunut kovin paljoa. Näissä monivärisissä töissä kyllä voi näitä lankojen värejä vaihdella tai olla vaihtamatta ihan niin kuin itsestä kulloinkin tuntuu, eli en tee siitä mitään sääntöä. :) Ja tämä kun on vähän joka kohdasta kesken, niin voin jatkaa siitä mistä huvittaa, joskus huvittaa tehdä reunasta, joskus taas keskeltä kuten tänään. :) Eli mulla ei ole tämän kanssa oikeastaan mitään sääntöä kunhan kaikki pistot tulevat aikanaan kohdilleen.

Kiitos muuten kommenteista! :) Laitanpa vielä tähänkin pari vastakommenttia, jotka laitoin tuonne jo edellisen postauksen kommentteihin, mutta niitä ei sieltä aina huomaa. Eli tämähän on Vervacon valmistama kitti, nimeä tällä ei sen kummemmin ole. Ja tämä voi minulla olla hyvinkin kymmenvuotinen projekti; aloitin tämän 1.10.2003 eli yli seitsemän vuotta on pistely ja reilussa puolivälissä ollaan. :) Tavoite olisi kyllä saada ensi vuoden aikana valmiiksi, mutta katsotaan miten käy...Sitten kun satun oikein tehokkaalle päälle, niin saatan tehdä kahta asiaa yhtä aikaa, esimerkiksi lukea ja neuloa. :) Joskus luen, neulon ja kuntopyöräilenkin yhtä aikaa eli kolme asiaa. Näissä kuvissa esiintyy siis Tehokas Mari. :D


Ei vain tahdo erottaa, missä Mari loppuu ja mistä neule alkaa, kun on sekä ylläoleva neuletakki että tekeillä oleva neule turkoosia 7 veljestä. :D Tosin ovat ihan eri sävyä, valmis neule on sinisempää ja tekeillä oleva vihertävämpää turkoosia. Turkoosia kumminkin, mahtaakohan olla kenties jonkun lempiväri? :)


Ja mikäs muukaan voi olla neulojalla luvun alla ihastuttavan pimeänä talvi-iltana kuin Kate Jacobsin Lankakaupan talvi. :) Just sellaista sopivaa luettavaa, jonka aikana voi neuloa yhtä aikaa, ei tarvitse oikeastaan kumpaankaan keskittyä. Mahtaakohan muuten tälle Lankakauppa-sarjalle tulla vielä joskus jatkoa? Nyt olen tasan puolivälissä menossa, joten loppu on vielä jännityksen alla. ;)

Neulehan esiintyi edellisessä postauksessa huomattavasti suurempana, mutta purkamaan en ole alkanut, vaan sain vain takakappaleen valmiiksi eilisaamuna terveyskeskuksen odotushuoneessa ja pistin saman tien puikoille etukappaleen siellä samassa odotushuoneessa. Eli olen sentään kotoakin välillä poistunut, en vain istunut kaikkea aikaa pelaamassa. ;)

Hyvää ja leppoisaa viikonlopun jatkoa! :) Saapi nähdä, mahdanko tästä vielä itse saada jotain tarmonpuuskaa, voihan olla, että yhtäkkiä päätän vaikka ensi viikonloppuna siivota varaston tai muuta vastaavaa hauskaa, jos alkaa pelaaminen ja pistely turruttaa. ;) Voi kyllä olla, että repäisevin tempaus voisi olla tehdä yksi palmikonkierto tai ristipisto väärään suuntaan... :D Nyt nappaan kuitenkin käsityön taas käteen, katsotaan osuuko neule vai pistely ensimmäisenä ja mihin suuntaan ne lähtevät kulkemaan.

9 kommenttia:

 1. Tuosta Sinun taulustasi tulee aivan kuin olisi maalattu.
  Tosi kaunista.
  Samoin minäkin teen välillä kolmea hommaa yhtäaikaa :)
  Ei taitaisi miehiltä onnistua :)

  VastaaPoista
 2. Saa siinä muutamankin kerran neulalla tuikata, ennenkuin tuo työ on valmis. Eipähän tarvise vähään aikaan miettiä, että mitä seuraavaksi ;)
  Hyvä huomata , että on muitakin, jotka ovat "nettipeliriippuvaisia" :)Minä istun myös öisin tunti tolkulla naputtelemassa Mahjongia. Siihen vaan jää aina koukkuun, eikä osaa lopettaa, ennekuin melkein tipahtaa tuolilta :D

  VastaaPoista
 3. Toi Lankakauppa-sarja on niin ihana.. Noin vuos sitte bongasin sen ekan osan kirjastosta, ja olin siihen ihan hulluna. Nyt luen sitä kolmatta, tosin alotin lukemaan vasta eilen, joten on vaan yks luku luettuna, mut sekin on varmasti yhtä ihana ku aikasemmat :)

  VastaaPoista
 4. Hih, arvaa miten minun kävi, kun luin täältä tuosta Aivojumopasta!!! Sitähän piti mennä katsomaan ja taisipa siellä hurahtaa reilu tunti! ;DD Siis et ole yksin pelien lumoissa!

  Ai sinulla Lankakaupan talvi menossa jo puolessa välissä. Minä pidin siitä eka osasta, mutta en oikein siitä toisesta. Nyt olen miettinyt, pitäisiköhän tämä kolmas osa lukea. Suositteletko?

  VastaaPoista
 5. Meillä on tuo neito tullut pitkään isäänsä eikä lyhyeen äitiinsä :)

  VastaaPoista
 6. Huh..huh..kyllä sulla hommaa rittää. Mulla onneksi ei nuo pelihommat ei koskaan kiinnostaneet.

  VastaaPoista
 7. Tulossa on kyllä kaunis työ, on siinä vielä pisteltävää riitämiin.
  Minäkin voin lukea, neuloa ja katsella telkkaria samaan aikaan.
  Aikaa netti vie paljon, mutta onhan ne pelit kivaa aivovoimistelua, siis ihan tarpeellistakin välissä.

  VastaaPoista
 8. Tuosta pistelystä tulee varmasti upea taulu valmiina. Minulta ei vielä lukeminen ja neulominen yhtäaikaa oikein luonnistu, joten yleensä "katselen" telkkaria neuloessani.

  VastaaPoista
 9. En päässyt kahteen viikkoon koneelle ja sillävälin täällä on oltu tosi ahkeria. Tänne on ilmestynyt kaikkea ihanaa. Tuosta taulusta tukee todella kaunis.

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)